FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Kockoglavi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Kockoglavi » 25 apr 2021, 11:19

Amca007 je napisao/la:
25 apr 2021, 11:12
Trener Lalatovic
SD Hadzibegic ili Semjon Milosevic
**** te lalatovic.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2021, 11:28

Da se mi razumijemo sudjenje u a l bh nikad nije bilo na nekom visokom nivou ali sudjenje je bilo do ove polusezone daleko bolje nego sad.

Razumijem da tu pridonosi ne znanje sudija, ali iste sudije su sudile (veci njih ) do prije 6-8 mjeseci i bili su mnogo bolji. Sad cim je vico uzeo savez sta je uradio smjenio kompletnu sudisku kontrolu, rekavsi da to nista nevalja..

Ponovo kazem zadnje 3-4 godine je sudjenje bilo bolje mnogo nego prije toga 10 godina i mislim da je VICO VEC NAGLASIO STA CE RADIT KAD JE SUSPENDOVAO JEDINOG SUDIJU KOJI SUDI U EURO TAKMICNJIMA PELJTU U UTAKMICI IZNEDJU VELEZA I BORCA REKAVSI DA JE GIGIVICEVO SUDJENJE U BANJAKUCI I SUDJENJE PELJTA U MOSTARU ISTO (nisu ljudi iz rs glasali za suspenziju gigivica tvrdili su da je sudio vise nego dobro)

Mislim da sad SARAJEVO ZELJO VELEZ SLOBODA KRUPA RADNIK OLIMPIK PA CAK I ZRINJSKI BI TREBALI SJEST DOGOVORIT NEKI ZAJEDNICKI PLAN STAT ISPRED VICE I RECI OK AKO TI TO TAKO ZELIS VODIT I AKO TI SMATRAS DA JE OVO NAPREDAK A NE NAZADAK 10 godina unazad mi nemislimo ti vidi staces. Nas plan je taj i taj mi bi sudjenje napravili ovako i ovako..

To sto on prica o VAR to je ok al sudija 100% i sa varom nebi nama sudio penal i sa varom bi on dao penal zrinjskom jer mu je dato do znanja da zazmiri.

Vrati nivo sudjenja u zadnje 3 sezone prije nego si dosao i kad dodje VAR bice jos bolje sudjenje i bice sve ok..

Mnogi ovde pisu kako se MI NISMO ZALILI KAD JE GEKEZ POKRADEN KAD JE ZELJO KAD JE KRUPA ITD, svake godine mi budemo pokradeni od tog borca zrinjskig sb naj vise i naj drastucnije i ovo juce je najblaza kradja u zadnjih 15 godina.

Sjetice te se da je zelju prosle godine savez dao 3 boda protiv celika za istu stvar borcu se gleda kroz prste

Sjeticete se SADOVICA kad navijac ga udara sakom u glavu potres mozga savez registrovo 3-0 za borac jer smo morali nastavit igrat po njihovom

Iste godine radi ulijetanja naseg navijaca u teren i bacanje baklje prema navijacima borca 0-3 za borac

Slobodi igrao igrac sa crvenim zutim kartonima urakmica se jedva ponovila

Penal za zrinjski 3 metra igrac

Pogodak kamenom hebibovica u sb UBISTVO VEDRANA.

Neka ijedan klub koji je igrao premijer ligu jednu sezonu ili sve sezone iznese slicno da mu se desilo

Borac na kosevu prosle sezone u 4 min cis penal na oremusu sudija daje karton al eto desavaju se greske ove vrate i mislim da bi var takve vrste previda pokrio.

Al ovo gore...

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 25 apr 2021, 11:29

Najbolje je da nas ponovo suspenduju UEFA i FIFA, jer politika ne da je prisutna, nego je njeno prisustvo jace nego ikad.

Ovo meni malo izgleda neozbiljno 2 kola zaredom izdavati saopstenja. Po meni je ono protiv Borca bilo bespotrebno preudicirati prije utakmice. Jos smo na kraju opet izgubili.

Sto se tice prokockane prednosti slazem se da Vinko postavlja kukavicku taktiku vec dugo vremena. Jos je gore sto to radi sad kad nam gori pod nogama.

Medjutim, moram reci nesto realno. Ovaj raspored nas nije sekunde fer. Nijedna ekipa iz vrha tabele nije igrala ovoliko derbija. Svi najvise 1-2 derbija, a mi 12 derbija slovom i brojem s kup utakmicama. Zeljo, Zrinjski, Siroki, Siroki, Velez, Borac, Zrinjski, Zeljo, Tuzla, u kupu Zrinjski, Tuzla, Tuzla...

Ja mislim da ne postoji liga na svijetu gdje gdje u 10 kola igras 9 protiv ekipa iz top 6. Sve za taktiku stoji, ali Hadzija je sve unistio ovim prijelaznim rokom, ne razmisljajuci kakav nas paklen raspored ceka.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 25 apr 2021, 11:31

MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
25 apr 2021, 10:53
Ne, nego su smiješna sad neka saopštenja, nismo se javljali kad su klali druge, čak smo se i smijali. Što nismo stali uz Velež kad su pokradeni u Banjoj Luci? Što smo šutili kad su klali druge protiv nas? Loše suđenje je loše suđenje, kad je protiv nas kažemo da je po zadatku, kad je za nas kažemo da je greška i da se dešava. Ja sam svjestan toga iz koje kuhinje ovo dolazi i da se Borac gura za prvaka, a Savez delegira sudije, šta možeš postić? Protiv Borca smo se neopravdano oglasili, obrukali se samo. I šta kad za narednu tekmu dobiješ Bilbiju, Njegomirovića, Mujića, Gigovića...? Ne možeš svaku utakmicu dobit Petrovića ili Kaljanca, nikako. Ako smo već htjeli da uđemo u rat sa sudijama, trebali smo to u oktobru uradit i pokazat se kao klub koji ne trpi nepravdu i kad je pet nivoa iznad svih, a ne sad kad je voda do grla došla.
Pa šta ćemo se mi javljati kad kolju druge?! Braniš svoj klub, ne braniš Krupu. Smijali su se forumaši a ne uprava, odvojiti to treba pošto ne pišu forumaši saopštenja. Zašto bi stali uz Velež ako oni nisu stali sami iza sebe, je li nas neko zvao možda? Svi nešto pričaju a na kraju ništa. Evo sad će u ponedjeljak klub poslati pozivnice premijerligašima pa bujrum. Nismo se protiv Borca oglasili već protiv Mujića gdje smo tražili njegovo izuzeće prije 2 godine i to nije bruka već odličan potez i konačno je sudio kako je uvijek i trebao suditi, na stranu što smo mi loši i što smo izgubili, sudio je za 10 radi tog pritiska.
Upravo tako.
Samo naprijed Saraj'vo!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 apr 2021, 11:32

Problem je sto ova saopštenja ne piju vode, katastrofa je da FKS nema svog covjeka u savezu, ovi iz rs su to majstorski odradili sve su poklopili, Vico predsjednik, Valjić sudije i Borac bi mogao biti dominantan naredni sezona. Kod nas je bitnije da imas kontrolu saveza i sudija nego dobru upravu. Modriča je bila prvak kad su imali predsjednika Modriča hejj a da borac ne bude. Pa zeljo je dominirao dok je brkovic i kompanija mesetarili s sudijama. Onaj Dominkovic kad je bio u savezu u Orašju Liverpool nije mogao dobiti. Tako da ko misli da sudije i savez nisu bitni grdno se vara.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 25 apr 2021, 11:34

Gledaj pizzzzzzzzzzzda opet.

Bio nam klub najbolji il najgori..ne smijemo dozvoliti da nas sudije yebu. STA SMO MI U LOSOJ FORMI PA ONDA NEK NAS I ONI HANDRE. Uprava brani klub ovim, ne sebe ne Vinka.
Nece sutra bit ni jednih ni drugih, hronicni problem sa sudijama postoji. Ovo je ko RAK Bog te vidio. Prije je bilo problema, onda se pritajilo sve povuklo i sad se vraca u 4x gorem obliku.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 apr 2021, 11:38

MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Ne, nego su smiješna sad neka saopštenja, nismo se javljali kad su klali druge, čak smo se i smijali. Što nismo stali uz Velež kad su pokradeni u Banjoj Luci? Što smo šutili kad su klali druge protiv nas? Loše suđenje je loše suđenje, kad je protiv nas kažemo da je po zadatku, kad je za nas kažemo da je greška i da se dešava. Ja sam svjestan toga iz koje kuhinje ovo dolazi i da se Borac gura za prvaka, a Savez delegira sudije, šta možeš postić? Protiv Borca smo se neopravdano oglasili, obrukali se samo. I šta kad za narednu tekmu dobiješ Bilbiju, Njegomirovića, Mujića, Gigovića...? Ne možeš svaku utakmicu dobit Petrovića ili Kaljanca, nikako. Ako smo već htjeli da uđemo u rat sa sudijama, trebali smo to u oktobru uradit i pokazat se kao klub koji ne trpi nepravdu i kad je pet nivoa iznad svih, a ne sad kad je voda do grla došla.
Pa šta ćemo se mi javljati kad kolju druge?! Braniš svoj klub, ne braniš Krupu. Smijali su se forumaši a ne uprava, odvojiti to treba pošto ne pišu forumaši saopštenja. Zašto bi stali uz Velež ako oni nisu stali sami iza sebe, je li nas neko zvao možda? Svi nešto pričaju a na kraju ništa. Evo sad će u ponedjeljak klub poslati pozivnice premijerligašima pa bujrum. Nismo se protiv Borca oglasili već protiv Mujića gdje smo tražili njegovo izuzeće prije 2 godine i to nije bruka već odličan potez i konačno je sudio kako je uvijek i trebao suditi, na stranu što smo mi loši i što smo izgubili, sudio je za 10 radi tog pritiska.
FK Velež zahtijeva da se sudija Gigović, ali i njegovi nalogodavci najstrožije sankcionišu i time uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unaprijed datim instrukcijama. Pozivamo sve klubove m:tel Premijer lige BiH da zajedno stanemo u zaštitu bh. fudbala i svih klubova u ligi. U utakmici između fudbala i fudbalskih mešatara nije moguć neriješen rezultat, ili će pobijediti sport koji će okupljati neku novu djecu, ili će pobijediti fudbalska mafija. U ovoj utakmici moramo izabrati stranu.

Objavljeno 5.10.2020. godine nakon utakmice Borac - Velež (2:0).
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2021, 11:41

skoroalen je napisao/la:
25 apr 2021, 11:38
MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
FK Velež zahtijeva da se sudija Gigović, ali i njegovi nalogodavci najstrožije sankcionišu i time uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unaprijed datim instrukcijama. Pozivamo sve klubove m:tel Premijer lige BiH da zajedno stanemo u zaštitu bh. fudbala i svih klubova u ligi. U utakmici između fudbala i fudbalskih mešatara nije moguć neriješen rezultat, ili će pobijediti sport koji će okupljati neku novu djecu, ili će pobijediti fudbalska mafija. U ovoj utakmici moramo izabrati stranu.

Objavljeno 5.10.2020. godine nakon utakmice Borac - Velež (2:0).
Svi nešto pričaju a na kraju ništa.

Zvanično nikoga nisu pozvali ni na šta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 apr 2021, 11:42

Eto uz nas će svi stat i da zvanično pošaljemo. Baš nas voli cijela liga, ono svi navijaju da budemo prvaci. :rol:

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 25 apr 2021, 11:44

Bravo za upravu, uvijek pokazu muda kad je najpotrebnijw!
Amer Dupovac!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 apr 2021, 12:03

Sad da sumiramo nakon odlaska Hadzica sa pozicije SD dali se pobjeda u kupu i bod iz Mostara moze nazvati da je bio taj neki "pozitivni šok" njegovom smjenom. Po rezultatima cini se da da . :think:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 25 apr 2021, 12:09

Dvolični smo i kraj priče, prije svega mi kao navijači i nema potrebe da sad kukate nesto ovdje. Lično sam govorio da se trebalo stati uz Velež poslije njihove utakmice sa Borcem kada su ih unistili sudijskim odlukama, i par forumaša me ovdje napravilo budalom, u fazonu nije naše da se miješamo, nek se sami bore za sebe, sta nas briga mi smo dvije klase iznad svega itd itd. A ostatak se čak smijao na Veležova saopstenja. Dobro se toga sjecam jer sam na par stranica vodio raspravu sa par forumaša kako treba stat uz njih, kako bi trebali da budemo gospoda i da pokazemo da se borimo za pravdu nebitno imamo li plus 12 ili plus 1. Sada kada su nam svi prisli iza ledja ova saopstenja izgledaju smijesna, ne kazem da nisu tacna, ne kazem da ih ne treba pisati, ali se pisu u pogresnom trenutku i sve ovo izgleda sada malo glupo kada se razlika istopila.
Tada smo se trebali oglasiti i stati uz Velež, mozda bi se pridruzio jos koji klub pa bi se koliko toliko sasjeklo u korijenu to sto je tad bilo planirano, a sada je vec mozda kasno.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 25 apr 2021, 12:11

Sta mislite hocel dat Vico danas Sirokom da odnese bar bod iz BL?
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 25 apr 2021, 12:16

vedinjo98 je napisao/la:
25 apr 2021, 12:11
Sta mislite hocel dat Vico danas Sirokom da odnese bar bod iz BL?
Nema šanse.
- FKS -

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 25 apr 2021, 12:24

ajdohordas je napisao/la:
25 apr 2021, 12:09
Dvolični smo i kraj priče, prije svega mi kao navijači i nema potrebe da sad kukate nesto ovdje. Lično sam govorio da se trebalo stati uz Velež poslije njihove utakmice sa Borcem kada su ih unistili sudijskim odlukama, i par forumaša me ovdje napravilo budalom, u fazonu nije naše da se miješamo, nek se sami bore za sebe, sta nas briga mi smo dvije klase iznad svega itd itd. A ostatak se čak smijao na Veležova saopstenja. Dobro se toga sjecam jer sam na par stranica vodio raspravu sa par forumaša kako treba stat uz njih, kako bi trebali da budemo gospoda i da pokazemo da se borimo za pravdu nebitno imamo li plus 12 ili plus 1. Sada kada su nam svi prisli iza ledja ova saopstenja izgledaju smijesna, ne kazem da nisu tacna, ne kazem da ih ne treba pisati, ali se pisu u pogresnom trenutku i sve ovo izgleda sada malo glupo kada se razlika istopila.
Tada smo se trebali oglasiti i stati uz Velež, mozda bi se pridruzio jos koji klub pa bi se koliko toliko sasjeklo u korijenu to sto je tad bilo planirano, a sada je vec mozda kasno.
:salut:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2021, 12:26

Ovde je ona kvaka sto mi pricamo da nemamo u nasoj drzavi sudce tuzioce sto NEMAMO SISTEM. E to je sistem, misljenja sam da FK SARAJEVO NA OVAJ SASTANAK POZOVE SVE KLUBOVE AL DA NE DOZVOLI NIJEDNOM PREDSTAVNIKU NIJEDNOG KLUBA DA IZNOSI MI SMO OSTECENI NA OVO NA ONOJ UTAKMICI SUFLDIJA NAS POKRO ITD.

Vec imat samo dvije tacke dnevnog reda prva DALI STE ZADOVOLJNI SUDJENJEM

AKO SVI GLASAJU DA SU NE ZADOVOLJNI KAKO I STA I NA KOJI NACIN DA SUDJENJE SUSTEMSKI POPRAVIMO DOK NE DODJE VAR

MISLIM DA LJUDI U KLUBOVIMA TREBAJU IZNIJET NEKI PLAN KAKO RIJESIT PROBLEM A NE NAS JE POKRO SUDIJA ZA PENAL NAS JE SUDIJA ZA OFSIDE NA OVO UTAKMICI TO SU GLUPOSTI

TAKODJE AKO RECIMO 8 klubova glasa da je sudjenje lose a 4 glasa da je dobro ici i dalje sa rjesenjima al u javnost iznijet koji klubovi su bili za koji protiv

U slucaju 7 ili manji broj klubova onda nista ne radit samo javno izac i reci taj i taj klub je bio za taj i taj protiv nismo imali 2/3 i idemo dalje..

Mislim ako se to desi da se Hz manijaci red army fukare robija moze udruzit minirat savez i sve reprezentacije bh u nigometu cak i m tel i pokazat da NEMOZE OVDE SE RADIT KAKO KO HOCE BEZ ODGOVORNOSTI I PO STETU BH FUDBALA I DRZAVE

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 apr 2021, 12:26

Upravo to. Djeca nam se smiju. Ovako smo zaklani i protiv Borca kući (4:2) i u Banjoj Luci, al nismo pisali saopštenja jer smo imali zalihu bodova. Sad kad je stislo sa svih strana, bacamo se saopštenjima. Da, ništa nije pogrešno, jesmo pokradeni i uništeni i sve je tačno, al je neozbiljno u 7 dana dva saopštenja za suđenje pisat.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 apr 2021, 12:33

Sto se tice jucerasnje utakmice, sve u svemu nismo lose odigrali, kao sto sam i prepostavio, Zinedin usao oko 60 minute, jer nema snage za svih 90 min..Steta definitivno sto se Varesanovic povrijedio, Dal od prve da krece, a onda od 60 Zizu da ulazi, a ne da mrtvog Pejovica gledamo..
Sada derbi moramo pobjediti, kako i sta, ne znam, ali moramo. Definitivno cemo biti jaci, jer Mesanovic ce igrati, Fanimo ce igrati, i jos Milicevic se vraca..Nekako imam dobar osjecaj, vakat je da ih pobjedimo..Steta sto nismo krenuli od pocetka ove polusezone uvoditi Zinedina bar na 20-25 min, ovako sada momak u formu usao, ali nazalost nije na nivou sto se tice fizicke spreme..
Samo da ne primimo gol do ulaska Zinedina, i mislim da ide glat pobjeda, vec 2 put odlicno reagujemo ulaskom Mustedanagica, sigurno nije slucajnost..
Nazalost, vec smo dosli do toga da moramo ovisiti od drugih, pa cemo silom prilika navijati za svakog ko bude igrao protiv Borca, pa i Veleza. Vidim mnogi se nadaju da ce Velez pobjediti Borca, a nama bi najbolje bilo kad bi odigrali X, jer ako mi kiksamo, a Velez preuzme prvo mjesto, mislim da je gotovo, Velez do kraja ima dosta lagan raspored..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 25 apr 2021, 12:34

Ja sam govorio o ovim stvarima svugdje kad se dešavalo Želji i Veležu, Pitari iz moje raje su uglavnom rezimirali stvari "da hoće ispasti". Bumerang u glavu, tako i treba!

Pozdravljam potez uprave , svaki neka radi svoj posao. Igrači igraju, a uprava se između ostalog treba brinuti o dostojanstvu kluba, ovo je strašno šta gledamo.

Naša loša forma ne smije biti razlog pristajanja na režiranje prvenstva. Baš me zanima kakvo će biti suđenje večeras i u Mostaru Veležu.

Mada, ove stvari rade maestralno. Posao odrađuju više posredno nego direktno. Veležu su kartonirali dva bitna igrača i ti onda pomisliš saće Boru svirati tri penala,i onda odsude bez greške. A Velež bez Radovca kanta...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2021, 12:34

Kako ćeš stati uz nekoga ko se nije zvanično oglasio povodom toga, nije te ni pitao?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, mnon46, USB i 49 gostiju.