FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la HeraklitMracni » 25 apr 2021, 12:37

Prvi bili , nisi mogao nista znati u vezi kluba , nigdje nikog , sve mirno , za Sabrinu nekad nesto cujem , sad kad smo p opusili skoro , onda svaki dan neka objava zalbe i td , tuzno a kad pogledas i vidis gdje smo to toliko osteceni ?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 25 apr 2021, 12:37

72220 je napisao/la:
25 apr 2021, 11:13
skoroalen je napisao/la:
25 apr 2021, 10:53
Ne, nego su smiješna sad neka saopštenja, nismo se javljali kad su klali druge, čak smo se i smijali. Što nismo stali uz Velež kad su pokradeni u Banjoj Luci? Što smo šutili kad su klali druge protiv nas? Loše suđenje je loše suđenje, kad je protiv nas kažemo da je po zadatku, kad je za nas kažemo da je greška i da se dešava. Ja sam svjestan toga iz koje kuhinje ovo dolazi i da se Borac gura za prvaka, a Savez delegira sudije, šta možeš postić? Protiv Borca smo se neopravdano oglasili, obrukali se samo. I šta kad za narednu tekmu dobiješ Bilbiju, Njegomirovića, Mujića, Gigovića...? Ne možeš svaku utakmicu dobit Petrovića ili Kaljanca, nikako. Ako smo već htjeli da uđemo u rat sa sudijama, trebali smo to u oktobru uradit i pokazat se kao klub koji ne trpi nepravdu i kad je pet nivoa iznad svih, a ne sad kad je voda do grla došla.
Po tebi ne treba reagirati i pustiti da se čini nepravda bez reakcije? To šta smo trebali uraditi pusti niz vodu bavi se stvarnošću i današnjicom, reakcija kluba na ovaj način je jedino ispravno rješenje u ovom trenutku.
Ako gledas proljece ukupno, suludo je reci da su sudije nama nepravdu radile. Gresaka je bilo i u nasu korist i protiv nas. Sasvim korektno sudjenje imamo generalno. Daleko od toga da bi se kao neke hajke dizale. Presmjesno.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 apr 2021, 12:43

Evander je napisao/la:
25 apr 2021, 12:37
72220 je napisao/la:
25 apr 2021, 11:13
skoroalen je napisao/la:
25 apr 2021, 10:53
Ne, nego su smiješna sad neka saopštenja, nismo se javljali kad su klali druge, čak smo se i smijali. Što nismo stali uz Velež kad su pokradeni u Banjoj Luci? Što smo šutili kad su klali druge protiv nas? Loše suđenje je loše suđenje, kad je protiv nas kažemo da je po zadatku, kad je za nas kažemo da je greška i da se dešava. Ja sam svjestan toga iz koje kuhinje ovo dolazi i da se Borac gura za prvaka, a Savez delegira sudije, šta možeš postić? Protiv Borca smo se neopravdano oglasili, obrukali se samo. I šta kad za narednu tekmu dobiješ Bilbiju, Njegomirovića, Mujića, Gigovića...? Ne možeš svaku utakmicu dobit Petrovića ili Kaljanca, nikako. Ako smo već htjeli da uđemo u rat sa sudijama, trebali smo to u oktobru uradit i pokazat se kao klub koji ne trpi nepravdu i kad je pet nivoa iznad svih, a ne sad kad je voda do grla došla.
Po tebi ne treba reagirati i pustiti da se čini nepravda bez reakcije? To šta smo trebali uraditi pusti niz vodu bavi se stvarnošću i današnjicom, reakcija kluba na ovaj način je jedino ispravno rješenje u ovom trenutku.
Ako gledas proljece ukupno, suludo je reci da su sudije nama nepravdu radile. Gresaka je bilo i u nasu korist i protiv nas. Sasvim korektno sudjenje imamo generalno. Daleko od toga da bi se kao neke hajke dizale. Presmjesno.
Uredu je greska jedna,dvije al covjek cijelu tekmu sudi protiv nas,svaki kontakt zuti prekida nam ciste napade,kartonira kako to da nije ni jednu gresku na stetu Zrinjskog napravio? Normalno da ces se zalit kad ti 90 min nije dao da igras. Da su sudije iz Sarajeva i BIH pametne pa da sude kao ovaj juce i direktno ostete Borac il Zrinjski

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2021, 12:44

Ovo je ispravno vrijeme i nacin kako je uradjeno jer sad su svi osteceni neko manje neko vise i niko nije davao izjave kao do prije par godina da je sudjenje bolje vec vecina klubova svako kolo kuka.

SAD SAMO TREBA SAZVAT KLUBOVE I DOGOVORIT SE KAKO SUDJENJE MOGU POPRAVIT.. nedat medjusibno klanje mene ovo meni ovde ne samo KAKO I STA SE MOZE URADIT ZA BOLJE SUDJENJE BOLJI SISTEM

KAKO MOZE JEDAN SUDIJA SUDIT 3 utakmice istim klubovima. Covjek je sudio dobro borac nas je pobjedio zasluzeno al bez obzira zar je to normalno zar to nestavlja sumnju

Sudjenje zeljo mladost sudija u zeljinom dresu zar to nije davanje ako nista spekulacije i neku najmanju gresku u korist zelje ce svi okrivit savez i zelju da je sudija staged da je liga namjestena itd

Da se razumijemo ovde borac nije kriv i netreba trazit kruvicu u borcu.. borac jeste poguran al sistem je dozvolio to i borac uzima sta mu se nudi kao sto bi i FK SARAJEVO i svaki drugi klub u bih

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 25 apr 2021, 12:45

MortemHz je napisao/la:
25 apr 2021, 12:34
ajdohordas je napisao/la:
25 apr 2021, 12:09
Dvolični smo i kraj priče, prije svega mi kao navijači i nema potrebe da sad kukate nesto ovdje. Lično sam govorio da se trebalo stati uz Velež poslije njihove utakmice sa Borcem kada su ih unistili sudijskim odlukama, i par forumaša me ovdje napravilo budalom, u fazonu nije naše da se miješamo, nek se sami bore za sebe, sta nas briga mi smo dvije klase iznad svega itd itd. A ostatak se čak smijao na Veležova saopstenja. Dobro se toga sjecam jer sam na par stranica vodio raspravu sa par forumaša kako treba stat uz njih, kako bi trebali da budemo gospoda i da pokazemo da se borimo za pravdu nebitno imamo li plus 12 ili plus 1. Sada kada su nam svi prisli iza ledja ova saopstenja izgledaju smijesna, ne kazem da nisu tacna, ne kazem da ih ne treba pisati, ali se pisu u pogresnom trenutku i sve ovo izgleda sada malo glupo kada se razlika istopila.
Tada smo se trebali oglasiti i stati uz Velež, mozda bi se pridruzio jos koji klub pa bi se koliko toliko sasjeklo u korijenu to sto je tad bilo planirano, a sada je vec mozda kasno.
Kako ćeš stati uz nekoga ko se nije zvanično oglasio povodom toga, nije te ni pitao?
Kako brate nije ?

"Šta mi, ali i drugi klubovi u Bosni i Hercegovini koji ne pristaju na bilo koje mahinacije, možemo da očekujemo poslije onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena FK Borac i kojem su bodovi upisani prije početka meča", navode dalje iz FK Velež.

I moglo se nesto, nekako... bar izaci u javnost sa saopstenjem u vidu podrske, u vidu istjerivanja pravde na vidjelo itd itd... samo sto je to tad nama bilo smijesno jer smo imali finu zalihu iza sebe, tad je bilo u fazonu nije nase da se mijesamo, a sada je druga prica, ali hajde, licno mislim da je sada kasno za bilo kakva saopstenja i bilo kakvu borbu protiv sudija. Mi mozemo pokusavati 0-24 ali ovi u savezu sto su naumili to ce i da urade. Tada se moglo mozda u korijenu sasjeć koliko toliko, grupa je uvijek jača od pojedinca...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2021, 12:53

25 apr 2021, 12:45
MortemHz je napisao/la:
25 apr 2021, 12:34
25 apr 2021, 12:09
Dvolični smo i kraj priče, prije svega mi kao navijači i nema potrebe da sad kukate nesto ovdje. Lično sam govorio da se trebalo stati uz Velež poslije njihove utakmice sa Borcem kada su ih unistili sudijskim odlukama, i par forumaša me ovdje napravilo budalom, u fazonu nije naše da se miješamo, nek se sami bore za sebe, sta nas briga mi smo dvije klase iznad svega itd itd. A ostatak se čak smijao na Veležova saopstenja. Dobro se toga sjecam jer sam na par stranica vodio raspravu sa par forumaša kako treba stat uz njih, kako bi trebali da budemo gospoda i da pokazemo da se borimo za pravdu nebitno imamo li plus 12 ili plus 1. Sada kada su nam svi prisli iza ledja ova saopstenja izgledaju smijesna, ne kazem da nisu tacna, ne kazem da ih ne treba pisati, ali se pisu u pogresnom trenutku i sve ovo izgleda sada malo glupo kada se razlika istopila.
Tada smo se trebali oglasiti i stati uz Velež, mozda bi se pridruzio jos koji klub pa bi se koliko toliko sasjeklo u korijenu to sto je tad bilo planirano, a sada je vec mozda kasno.
Kako ćeš stati uz nekoga ko se nije zvanično oglasio povodom toga, nije te ni pitao?
Kako brate nije ?

"Šta mi, ali i drugi klubovi u Bosni i Hercegovini koji ne pristaju na bilo koje mahinacije, možemo da očekujemo poslije onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena FK Borac i kojem su bodovi upisani prije početka meča", navode dalje iz FK Velež.

I moglo se nesto, nekako... bar izaci u javnost sa saopstenjem u vidu podrske, u vidu istjerivanja pravde na vidjelo itd itd... samo sto je to tad nama bilo smijesno jer smo imali finu zalihu iza sebe, tad je bilo u fazonu nije nase da se mijesamo, a sada je druga prica, ali hajde, licno mislim da je sada kasno za bilo kakva saopstenja i bilo kakvu borbu protiv sudija. Mi mozemo pokusavati 0-24 ali ovi u savezu sto su naumili to ce i da urade. Tada se moglo mozda u korijenu sasjeć koliko toliko, grupa je uvijek jača od pojedinca...
Pa šta su uradili po tom pitanju osim što su rekli to, zvanično me interesuje? Nisu stali iza svojih riječi kao što ćemo mi sad u ponedjeljak, nadam se.
Osim je isto izjavio da se prekinulo radi Borca, izlazak u Europu itd. ali šta je bilo kad su klubovi trebali uraditi nešto po tom pitanju? Ništa, samo Sarajevo i Tuzla City odradili sve što se tražilo od njih.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 25 apr 2021, 12:54

BordoSarajevo je napisao/la:
25 apr 2021, 10:07
slika
E kad ti je najveći uspjeh za 100 god Kluba da možda syebes rivala za titula onda znaš da si bas niskim granama, mi kako god završila sezona iznad ove pogani smo nekoliko levela
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 25 apr 2021, 13:05

Inijesta je napisao/la:
25 apr 2021, 12:54
slika
E kad ti je najveći uspjeh za 100 god Kluba da možda syebes rivala za titula onda znaš da si bas niskim granama, mi kako god završila sezona iznad ove pogani smo nekoliko levela
Mozda i izbiju ako Vinko postavi ekipu ko picic.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 25 apr 2021, 13:12

vedinjo98 je napisao/la:
25 apr 2021, 13:05
Inijesta je napisao/la:
slika
Možda, a možda imaš još 5 tekmi poslije njih kao i konkurenti, kako god okreneš da nas Klub za 100 god izgubi i Kup i titulu i Evropu , a raduje se tudjem neuspjehu ja ne bi imao obraza izaći iz rupe
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 25 apr 2021, 13:22

Inijesta je napisao/la:
25 apr 2021, 13:12
vedinjo98 je napisao/la:
25 apr 2021, 13:05
Inijesta je napisao/la:

Možda, a možda imaš još 5 tekmi poslije njih kao i konkurenti, kako god okreneš da nas Klub za 100 god izgubi i Kup i titulu i Evropu , a raduje se tudjem neuspjehu ja ne bi imao obraza izaći iz rupe
Sto posto. Ali pobjeda na derbiju bi bila odlicna injekcija za samopouzdanje. Prangijao ih je ove sezone ko god je stigao, a mi s njima onda na bod igramo. A sve ostalo o njima govori dovoljno.

Meni se par jarana manijaka smije govoreci zijanicete titulu, a oni 7. na tabeli i grcaju u dugovima... Kazu nije nas sinoc sudija ostetio. Da smo mi 7. obraz mi ne bi dao da progovorim na tudji racun.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 25 apr 2021, 13:23

Neka se malo zagalamilo na sve strane na ovu temu. Mi ne želimo da se za nas šilji, već da imamo korektnu i jednakopravnu borbu kada je takmičenje u pitanju. Sramota je da naš jedini UEFI poznat sudija Peljto, ni sam ne zna kad je zadnji put sudio i saće ga poslati na derbi i reći , eto vam najbolji sudija neće vas zakinuti. A Njegomirovići i ostala banda nastavljaju svoj posao.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 25 apr 2021, 13:24

Slazem sa sa @MortemHz u svakoj recenici. Evo Zeljo, Velez vec su na neki nacin potvrdili prisustvo na tom sastanku. Samo zajednicki mozes srusiti lobi i ovako lose sudjenje, koje je ocigledno po zadatku i sve samo ne slucajno. Greske se mogu desiti svakom, ali 7 zutih nije greska, vec jasna namjera. Osakati ih za naredne dvije utakmice sto vise mozes. Isti scenariji je bio dirigovan i za derbi, kad bi te opet osakatio za 2-3 igraca. I nije samo Sarajevo, jucer kad sam napisao za sudjenje Velezu, neko mi je odgovorio u smislu kao zasluzeno sve, pa par sati poslije isto sudjenje se desi i nama.

Uprava se nikad nije smijala tudjoj muci. Mora se razgraniciti forum ili fb navijaci od uprave. Nadam se da ce se ici do kraja sa ovim, video materijal iz svih utakmica u proljetnom dijelu i poslat UEFA-i i FIFA-i. Od ruke Dupovca u nasem kaznenom prostoru preko penala protiv Radnika za Borac do sinocnjih zutih i na jednoj i na drugoj utakmici.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 apr 2021, 13:35

Gledam ukoliko sa Borcem budemo ravnopravni bodovno, odlucuje gol razlika.Iako smo u minusu trenutno -1 gol vrlo lako cemo i tu biti bolji.Na Koševu 3 utakmice protiv ekipa iz dna tabele(Sloboda,Radnik,Olimpic) posebno Olimpic zadnje kolo,a tad ce se sve znati, trpati koliko nam treba.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 25 apr 2021, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 apr 2021, 13:36

fks74 je napisao/la:
25 apr 2021, 09:02
Majke mi, nema nas gorih na planeti. Pobijediš najbolji igrači na svijetu, na pobijediš,ide hljaganje igrača, ismijavanje, j.bavanje svih živih itd. Pravi navijač treba da je uvijek uz klub, u dobru i zlu. :salut:
zoka i zipko su jedini pravi navijaci

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 apr 2021, 13:36

Treba štiti i braniti klub od nepravde i ne vidim tu nista loše. Uvijek treba skočiti i reagovati na nepravdu i ovaj javašluk u sudijskoj organizaciji. Peljtu suspenduju za neku minimalnu gresku na stetu Borca a gigovic, jelic i ostali mogu kako hoce. Bravo za upravu i samo zelimo posten i ravnopravan odnos.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 25 apr 2021, 13:37

vedinjo98 je napisao/la:
25 apr 2021, 12:11
Sta mislite hocel dat Vico danas Sirokom da odnese bar bod iz BL?
Ne vjerujem, ali ce im nadoknaditi negdje drugo u nekom drugom kolu. To se tako zavrsava.
Treba izdavati saopstenja. Je l vi stvarno mislite da bi regularno Mujic sudio da nije izvrsen pritisak i da se nisu malo povukli? Al zato sljedece kolo su sudije namjestili da valja. Da li vidite da se niko ne kaznjava vise za sudjenje? Vjerujte da Vico nece dobro zavrsiti. Jer je gladan. To se radi na duge staze . A ne odmah prve godine da nastelis titulu svom klubu a i kup. Od starta treba da se ide prema Uefi. Cak stavise na tom sastanku zahtijevati strane sudije ko u Grckoj, ustvari ne znam je li Grcka u pitanju znam da je neka liga u Evropi to uradila. Jer ovo jucer se nije desavalo ni 2002.godine. ovakvo kasapljenje.

Ps. Ja mislim da je Zrinjski ekipa kojoj je najvise neregularnih penala dosudjeno u historiji premijer lige odnosno najneocitijih. Pa ono protiv Radnika. Pa pretprosle godine isto kad pade protiv nas onaj iz Belgije sto im je bio ko pokosen Bjelica svira u penal. Niko ga dohvatio nije. Pa sad ovaj. Mozes ih 15 nabrojati glat. A mi sve sto trazimo. Trazimo da nam sude fer i na Kosevu i na strani. Ne treba da silji za nas uopste samo nemoj raditi ono sto je Jelic uradio. Nama ne sviraju ni ocite penale godinama. Jer smo to mi dopustili. Postalo je strasno svirati penal za Sarajevo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 apr 2021, 13:38

amypitar je napisao/la:
25 apr 2021, 13:35
Gledam ukoliko sa Borcem budemo ravnopravni bodovno, odlucuje gol razlika.Iako smo u minusu trenutno -1 gol vrlo lako cemo i tu biti bolji.Na Koševu 3 utakmice protiv ekipa iz dna tabele(Sloboda,Radnik,Olimpic) posebno Olimpic zadnje kolo,a tad ce se sve znati, trpati koliko nam treba.
Medjusobni dueli odlucuju i oni su bolji ako budemo imali isto bodova.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 25 apr 2021, 13:38

Sinoc sam slom zivaca dobio , ej 7 zutih i penal ja ga nebi nama svirao. Poslat sudiju iz Sirokog da nam sudi. Mustedanagic mora pocet konacno i selju moramo dobit ako mislimo osat u trci jer imamo bolji raspored do kraja mada ce Vico sve uradit ocito sa sudijama. I dalje krivim celu najvise jer da je zadnja dva roka doveo 1 tupavog igraca Vinko bi se proseto do titule , ne branim ga ja al cinjenica je da ne moze on igrat mjesto njih , dok je imao solidnu ekipu, nije imao Dinamo vec eto za vlasika kojeg imamo solidna ekipica nije tekme izgubio. Al ne moze kad Pidro ne zna nabacit , ne moze kad nam onaj hajvan dovede 5 neupotrebljivih igraca da ti moras Milanovica gledat na krilu i Velkovskog na poluspicu i dodas sudije i eto ti ga. Ono udje Fanimo i pokaze antitalentima kako se to radi. Al Mustedanagic ove zadnje dvije sto je usao dbro je igrao. Protiv selje moraju poginut, ako Mesanovic bude igro nek im puste loptu tu su svakako najgori i nek igraju na kontru . Mesanovic kad ima prostora opasan je. Ne smijem vise gledat bez tablea za smirenje , fakat.Jedva cekam da vidim cirkus danas sa Sirokim , ako im ga ne daju na vrjeme penal. Ko im sudi tamo?
Najveca je sreca njihova sto je ova pandemija pa nema navijaca haos bi ispo a i nasi bi bili na raportu.Doduse Englezi ne hebu to oni se okupe, a m mi sf jedva na kafu dogovorimo.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2021, 13:39

NisamInSajder je napisao/la:
25 apr 2021, 13:24
Slazem sa sa @MortemHz u svakoj recenici. Evo Zeljo, Velez vec su na neki nacin potvrdili prisustvo na tom sastanku. Samo zajednicki mozes srusiti lobi i ovako lose sudjenje, koje je ocigledno po zadatku i sve samo ne slucajno. Greske se mogu desiti svakom, ali 7 zutih nije greska, vec jasna namjera. Osakati ih za naredne dvije utakmice sto vise mozes. Isti scenariji je bio dirigovan i za derbi, kad bi te opet osakatio za 2-3 igraca. I nije samo Sarajevo, jucer kad sam napisao za sudjenje Velezu, neko mi je odgovorio u smislu kao zasluzeno sve, pa par sati poslije isto sudjenje se desi i nama.

Uprava se nikad nije smijala tudjoj muci. Mora se razgraniciti forum ili fb navijaci od uprave. Nadam se da ce se ici do kraja sa ovim, video materijal iz svih utakmica u proljetnom dijelu i poslat UEFA-i i FIFA-i. Od ruke Dupovca u nasem kaznenom prostoru preko penala protiv Radnika za Borac do sinocnjih zutih i na jednoj i na drugoj utakmici.
Bravo majstore.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 apr 2021, 13:41

Na utakmici protiv HŠK Zrinjski najviše je pretrčao Mirko Oremuš, dok je najveću brzinu od 32,44 km/h ostvario Andrej Đokanović.

slika

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], itatabisine, SamoDaKazeem i 58 gostiju.