tcity055 je napisao/la: ↑26 apr 2021, 21:05
tuzlac je napisao/la: ↑26 apr 2021, 20:33
Po "nalogu" "tcity055" uradio sam statistiku prvih 11 kola sezone 2019/20.Tada u tih 11 utakmica trener je bio Miljenko Bošnjaković.
pl sezona 2019/20 JESENJI DIO
1. kolo FK Zvijezda - 09 - FK Tuzla City 1 : 5
2........FK Radnik Bijeljina - FK Tuzla City 3 : 0
3........FK Tuzla City - FK Borac 2 : 1
4........FK Mladost Doboj Kakanj - FK Tuzla City 0 : 1
5........FK Tuzla City - HŠK Zrinjski 0 : 0
6........NK Čelik - FK Tuzla City 0 : 0
7........FK Tuzla City - FK Sloboda 2 : 1
8........NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 1 : 3
9........FK Tuzla City - FK Sarajevo 2 : 1
10.......FK Velež - FK Tuzla City 2 : 1
11.......FK Tuzla City - FK Željezničar 2 : 2
11.kola--6 pobjeda-- 3 neriješeno--2 poraza-- 21.bod gol-skor 19:12 (63 %)
----------------------------------------------------------------------------------------------
USPOREDBA ROLAZNOG VREMENA NAKON 8. KOLA
SEZONA 2019/20 JESEN TUZLACITY....8...5..2..1..17.......,70% .BOŠNJAKOVIĆ
-------------------------------------------------------------------
SEZONA 2020/21 PROLJEĆE Tuzla CITY......8..5..2..1..17 ,70% .MUSEMIĆ
Ma ti si pravi analitičar sve ćeš uraditi samo da Husref bude najuspješniji. Vidjet će se ovih nekoliko kola do kraja kuda plovi brod. Važno je zadržat igrače na koje se računa.
Zvanicno nas Husref vodi 11 utakmica, 5 pobijeda, 3 nerijesene, 3 poraza, nije to bas statistika kakvu neko prikazuje ( vjesto se izbjegava kup neide u prilog) gol razlika je 11-9 (+2) pobijedili smo Zrinjski ( kapa dole Husrefe za ovu pobijedu ) bijedili smo Zelju i Slobodu ( ekipe koje su u ovom dijelu sezone najlosije, maltene svi su ih dobijali ) Radnik, koji ove sezone niti smrdi, niti mirise ( daleko losija ekipa u odnosu na prosle godine) Nerijeseno sa Zeljom , sa Krupom ( ekipa koja ispada, daleko od toga da su losi, ali zato smo uzeli bod na guzove ) izgubili od Kaknja, Sarajevo dva puta ( ekipa koja nema kvalitet, koja je prosula +13 bodova) . Uz sve gore podatke mozemo konstatovati ( ako ce mo biti realni ) da igramo solidno, te da nas Brkic prilicno cupa uz Karjasevica i dva standardna stopera. Husref trenutno ima najbolju ekipu od svih prethodnika, sjetimo se sa cime je Milenko raspolagao. Ja mu nijedno slovo necu napisati za plasman u ligi, preuzeo je bodovni saldo od prethodnika, nemoze snositi odgovornost ( osim za trenutno solidno igranje ) Kup, kup mu nemogu halaliti, smatram ga direktnim krivcom za poraze u kupu. Sto zbog loseg odabira prvog tima, sto zbog taktike. Ako si majstor i veliko trenersko ime, udari rukom od stol i kazi nemoze Nukic biti kapiten, nemoze trenutno u prvih jedanaest , a kapiten ni za sto godina. Neki su ovdje preko noci promijenili film, prethodnim trenerima su skidali glave za ovakve i slicne igre, a sad je ok. Prozivali su se treneri kako guraju/forsiraju pojedine igrace, a sad bogami cute. Dzafic se prozivao kod Nalica ili Basica, a sad kad igra cuti se, tako i za neke druge. Pisalo se o trenerima svasta, o transfer politiki, o saradnji trenera i igraca, sad izgkeda nema toga, ili se meni cini ( a bilo bi mi drago da grijesim) Imalo bi se ovdje svasta napisati, ali necu dalje, necu dalje za ovaj put, ako bude potrebe pisacu svaki dan. Brzo su haman neki zaboravili ispadanje iz kupa, ne spominju ga, ne spominju u dvije utakmice da nas je Sarajevo dobilo sa 4-1 , neide im u prilog statistika od -3 gola i dva poraza. Ili mozda neki navijaju za Husrefa Musemica, ne za Slogu ili ti TC. Podsjeca ih na period kad je vodio komsije , mada i tad je imao najjacu ekipu od posle rata pa neuradi nista sa njima. Dotacu se poziva Sarajeva za sastanak klubova PL, ja bih ga rado odbio, nebih se odazvao, niti se uplitao u navedene probleme. Dosta smo puta bas protiv tog Sarajeva osteceni, isu nas gurale sudije, a kad smo bili osteceni (posebno prve dvije god PL ) nisu se drugi obazirali. Druga stvar sto je nas vlasnik u NS BiH, mislim da bi zbog toga trebalo ostati neutralan. Nadam se da pojedine nisam razocarao svojim razmisljanjem, vidjenjem trenutne situacije. Uvijek sam za to da se treneru da prilika, nisam pristalica cestih smijena trenera, ipak treba tu pruziti priliku da se dokaze i arodi sa ekipom. Tog sam misljenja i za Husrefa, dati mu priliku, pojacati ekipu za sl sezonu, i tek na polusezoni bih napravio presijek i donosio zakljucke. A kup ! Nemogu ti ga halaliti i oprostiti nikako, zato sto ja navijam za klub, a ne za trenera ! Potrudio sam se da budem kratak

da napisem one cinjenice koje se desavaju i svi ih vidimo, nisam ulazio u detalje koji su iza zavjese.