Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

fudbalfudbal
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la fudbalfudbal » 27 apr 2021, 00:26

Bas slabo čitate između redova, pa ako i ne čitate Velež je na vrijeme izdao saopštenje i izvršio pritisak da dobije normalnog sudiju. Ili bar da pokuša. Njegomirović niti je fantastično sudio niti je okej sudio, njegovo suđenje bi se okarakterisalo veoma lošim isto kao što bi se trebalo okarakterisati lošim suđenje Frane Jelića = čitaj = nedosuđeni penal nad Oremušem koji je prema mišljenju nekih ljudi u sudijskim organizacijama puno više penal već onaj što je sviran za domaćina (čitaj = niko ne kaže da nije bio, pogotovo ne ja).

Razumijem ja vas sve da i valja i ne valja što smo jaki i što smo gore, i što kao takvi se borimo za prostor jer nemamo nikoga unutra. Ali ne mogu da shvatim da neko brani sudije u proljetnom dijelu nastavka sezone, pa taj nema s mozgom veze.

Npr. Prema većini na koju se referišem isto tako Željezničar je imao loše suđenje protiv Olimpika (nedosuđeni penali), ali isto tako je Mladost oštećena na Grbavici - Crveni Rijadu nije bio.
Ti si naša ljubav jedina!

erkov
Kontakt:

Post Postao/la erkov » 27 apr 2021, 00:29

Ja nisam gledao Velez, pa i ne mogu reci. Ali gledao sam Sarajevo-Borac, Zrinjski-Sarajevo i Borac-Siroki. Mislim da su sva tri meca korektna bila sto se tice sudjenja. Ne znam da je bilo vecih gresaka. Jedina mrlja je taj dogadjaj iz tunela.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 apr 2021, 00:33

Igraci Radnika zele napustit utakmicu u BL zbog sudjenja. Sl utakmica trener Radnika ne zeli davati izjavu poslije utakmice u BL te posle toga odlazi iz kluba.

O tome da svako ko ima imalo poznanika oko prem lige zna da Krupa ne igra uopste protiv Borca ne treba ni pisati. Milsim moze se pisat al nema vajde, nemas na koga uticati. Dakle, ne ovo odgovorio ko ne odggovorio nema daljne price, istina je. Pogledajte rezultate ove sezone izmedju ta dva kluba. 2 razlika oba meca. Cak i kantonalci poceli igrati dogovrene utakmice po 1 razlike da ne bude toliko ocito.

Da je ovo normalno, i da je Borac toliko jak cestitali bi svi bez pola problema ( isto ko nama kad smo uzeli duplu, enma ti ko sta prigovorit). Al ovdje ima price o regularnosti do sutra.

Ono sto je nebitno al sto ce vjerovatno pomislit navijaci Borca, licno mi se yebe uz ciju se nacinalnost veze klub.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 apr 2021, 00:35

I to u tunelu,nisam bio prisutan,ali i da ga je udario Stojan,ne bi me iznenadilo...u prenosu se jasno sa usana ocitava da mu taj balavac psuje majku i pokazuje glavom na tunel prilikom onog prekida....ne vjerujem da bi iko od nas forumasa to sportski podnio, na domacem terenu,a kamoli zivac kao sto je Stojan...znaci,ako je tacno,daj Stojanu 2 utakmice suspenzije,i idemo dalje...kazem ako je tacno,a ja bih ga prvi nastosio da mi u BL balavac psuje majku....U Sirokom bih mozda progutao...takav je kodeks ovdje uspostavljen
Zadnja izmjena: Schlager, dana/u 27 apr 2021, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 apr 2021, 00:38

Yebes ti takve igrace onda. Fali ovoj ligi Rahmanovic, taj udara gdje god ode. Te mudevite sa 30 ljudi iza ledja ne trba ni komentarisati
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 27 apr 2021, 00:38

feniksptica je napisao/la:
27 apr 2021, 00:33
Igraci Radnika zele napustit utakmicu u BL zbog sudjenja. Sl utakmica trener Radnika ne zeli davati izjavu poslije utakmice u BL te posle toga odlazi iz kluba.

O tome da svako ko ima imalo poznanika oko prem lige zna da Krupa ne igra uopste protiv Borca ne treba ni pisati. Milsim moze se pisat al nema vajde, nemas na koga uticati. Dakle, ne ovo odgovorio ko ne odggovorio nema daljne price, istina je. Pogledajte rezultate ove sezone izmedju ta dva kluba. 2 razlika oba meca. Cak i kantonalci poceli igrati dogovrene utakmice po 1 razlike da ne bude toliko ocito.

Da je ovo normalno, i da je Borac toliko jak cestitali bi svi bez pola problema ( isto ko nama kad smo uzeli duplu, enma ti ko sta prigovorit). Al ovdje ima price o regularnosti do sutra.

Ono sto je nebitno al sto ce vjerovatno pomislit navijaci Borca, licno mi se yebe uz ciju se nacinalnost veze klub.

Zadnju rečenicu potpisujem, pa sjetite se nedosuđenog KU nad Bradonjićem. I da dođu igrati, ljudi bukvalno ne mogu ništa, pogotovo nakon nema bure nema ničega. Velež digao državu na noge, zavalio ga Gigović dobio suspenziju pola godine i dođe forumaš i kaže bilo top suđenje. Feniks sve si napisao korektno :thumbup:

Nebitno je danas Borac sutra neko drugi, a neko bio prije toga. Daj nam svima isto suđenje i neka pobjedi onaj koji je najviše zaslužio i kraj priče. Ali daj da se stane u kraj svima, a ne danas zoveš sastanak sutra gledaš da *tvoj* sudija pokrade nekoga (dajem primjer samo neki random da me navijači Sarajeva ne napadaju). Treba biti objektivan i dobro je Saša danas u podcastu opsajd rekao da se dešavalo ovo i prije Vice, samo bih dodao da je sada medijska moć puno jača i puno veći naboj se može desiti.
Ti si naša ljubav jedina!

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 27 apr 2021, 00:46

Schlager je napisao/la:
27 apr 2021, 00:35
I to u tunelu,nisam bio prisutan,ali i da ga je udario Stojan,ne bi me iznenadilo...u prenosu se jasno sa usana ocitava da mu taj balavac psuje majku i pokazuje glavom na tunel prilikom onog prekida....ne vjerujem da bi iko od nas forumasa to sportski podnio, na domacem terenu,a kamoli zivac kao sto je Stojan...znaci,ako je tacno,daj Stojanu 2 utakmice suspenzije,i idemo dalje...kazem ako je tacno,a ja bih ga prvi nastosio da mi u BL balavac psuje majku....U Sirokom bih mozda progutao...takav je kodeks ovdje uspostavljen
Kakav kodeks? Udarit s leđa klinca od 20 godina. Čuj psovao mu majku.. pa pogledaj reakciju Vranješa u toj situaciji gdje je dobio nepostojeći faul i koji je krenuo u obračun prvi. Sta si s njegovih usana očitao? Mislim o čem pričamo ovdje? Opravdavas ovaj potez? Čuj daj mu 2 tekme i idemo dalje hahahahha
Vranješ je također prgav i pokvaren igrač i bio je takav i u Želji dok je bio. Ništa novo.. al ipak udaranje u tunelu od igrača koji bi trebao biti primjer svima je dno dna i nakon toga nazivati notornim lazovom trenera i igrača, a svi igrači Širokog potvrđuju isto koji su tu bili znači svi lazu.. Samo evo ne znam razlog za to?

Opet kazem, zabili ste na kraju gol i dobili čestitke. Suđenje bilo smijesno i tendenciozno.
U kupu na Pecari isto zabili ste gol iz zaleđa i nama nije sviran penal nad Stanićem nakon prekršaja Zakarića al realno ste bolje odigrali 1 pol i zabili 2 gola i prosli dalje. Nitko a nije rekao. Čestitke i sretno

RAdolinaSunca
Kontakt:

Post Postao/la RAdolinaSunca » 27 apr 2021, 01:08

Schlager je napisao/la:
26 apr 2021, 23:52
Schlager je napisao/la:
26 apr 2021, 23:31
Ritamreda je napisao/la:
26 apr 2021, 23:22

Ti si realan i dobar forumas. Jedno je protekcija i uticaj, pa i moc da se kupi utakmica, ali na tekmama Borca sudije se brukaju. To nije šiljenje, nego otimanje. Borac ima ekipu da se bori za evropu, i tu je to negdje u pet deka. Niko nije dobar u nasoj ligi samo manje los u odnosu na ostale.
Ma pokojni Milan je poklopio sve te godine. Sudije su strepile kad se javi.
Pokojni Jelic jest imao uticaj...ali ako se ne varam,igrali su se macke i misa na Kosevu sa Sarajevom,uzeli ih 2-4...isto i Borac kad je bio prvak..ne znam je li iko,i prije i kasnije,dobio i na Kosevu,i na Grbavici,i na Pecari...plus oba sarajevska kluba i u Banjaluci....znaci,to se ne moze kupiti...nisu ni Borac ni Modrica toliko jaki da mogu povaliti jedno Sarajevo ili Zeljeznicar...mozes ove manje....uz poguranac,moras biti i jak...a Modrica 2006 i Borac 2011 su bili ...isto je i kad si slab...svi te guraju na dno
Seljacina par exelencce....skoro pola svojih multimiliona je stekao u Republici Srpskoj na namjestenim tenderima za Hercegovina lijek i ostale firme u kojima je akcionar (to mu nastimavaju ovdje iste nase seljacine,kao i on sto je)...do subote sam mislio da je normalan covjek,stvarno...ali sad vidim da se u fudbal razumije kao Mara u kriv q,plus da je seljacina sa dna kace..na jedno sasvim normalno sudjenje,i po evropskim mjerilima,a ne nasim srednjevjekovnim....on trazi prekid prvenstva
Kako ćeš bola tako na čovjeka starijeg od sebe?! Od gospodina Hasića ne postoji kulturniji, jednostavniji i skromniji čovjek a da je toliki bogataš! Da nekada vidiš kako čeka u redu da naruči pitu u jednoj aščinici možda i ne bi tako pričao.
Sigurno da je ovo svjesno da se izvrši pritisak kako bi nam dodijelili poštenog sudiju u petak, ali je isto tako istina da je Njegomirović navlačio za Krupu ili možda za Veležovog narednog protivnika. :wtf:

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 apr 2021, 01:13

Ovo oko Borca je lakrdija ziva...Leotar kad je bio prvak kad se liga ujedinila,bili su extra ekipa i imali su kvalitet,dobro igrali i kuci i u gostima i znali su svi da ce biti gadno s njima... Borac neke penale izmisljene dobija,igraci konkurentskih klubova dobijaju zute,olaksava se posao bas njima... I kako moze biti prvak ekipa koja za 90 minuta ne sutne u okvir gola u Mostaru... Ovo je najgora sezona od kad se igra zajednicka liga...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 27 apr 2021, 01:13

Znaci jasno je uspotavljena ''dominacija'' u Bl. Domacin, tako mora ovdje valjda sta ces. Mada ne znam sto i kod drugih nije tako, al valjda im neko kaze. Pa nismo kantonalna ligamajku mu yebem i fudbal is ve nek ide u pizzdu materinu..

Sta treba Dupovac sutra udarat Vehabovica jer mu je ovaj uzvratio psovku. Posebno se zadrzi na rijeci uzvratio, nekako mi je najbitnija u svemu ovome.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 27 apr 2021, 01:28

erkov je napisao/la:
27 apr 2021, 00:29
Ja nisam gledao Velez, pa i ne mogu reci. Ali gledao sam Sarajevo-Borac, Zrinjski-Sarajevo i Borac-Siroki. Mislim da su sva tri meca korektna bila sto se tice sudjenja. Ne znam da je bilo vecih gresaka. Jedina mrlja je taj dogadjaj iz tunela.
Mislim da se šališ. Doduše, možda misliš na prvi meč ove sezone.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 apr 2021, 06:54

"Sarajevo će se boriti do samog kraja. Nogomet je umjetnost i duh. Pobijedit ćemo, ali i ako ne pobijedimo uvijek ćemo biti pošteni, poštovat ćemo fair-play i biti pravi nogometni ratnici. Ovo govorim kao navijač i predsjednik kluba", poručio je Nam.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 27 apr 2021, 07:25

brig je napisao/la:
27 apr 2021, 00:46
Schlager je napisao/la:
Kakav kodeks? Udarit s leđa klinca od 20 godina. Čuj psovao mu majku.. pa pogledaj reakciju Vranješa u toj situaciji gdje je dobio nepostojeći faul i koji je krenuo u obračun prvi. Sta si s njegovih usana očitao? Mislim o čem pričamo ovdje? Opravdavas ovaj potez? Čuj daj mu 2 tekme i idemo dalje hahahahha
Vranješ je također prgav i pokvaren igrač i bio je takav i u Želji dok je bio. Ništa novo.. al ipak udaranje u tunelu od igrača koji bi trebao biti primjer svima je dno dna i nakon toga nazivati notornim lazovom trenera i igrača, a svi igrači Širokog potvrđuju isto koji su tu bili znači svi lazu.. Samo evo ne znam razlog za to?

Opet kazem, zabili ste na kraju gol i dobili čestitke. Suđenje bilo smijesno i tendenciozno.
U kupu na Pecari isto zabili ste gol iz zaleđa i nama nije sviran penal nad Stanićem nakon prekršaja Zakarića al realno ste bolje odigrali 1 pol i zabili 2 gola i prosli dalje. Nitko a nije rekao. Čestitke i sretno
Cemu pises kad si jedini,navijaci Širokog su napustili davno ovaj forum,ne vidim smisla da sam pises

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 07:58

brig je napisao/la:
Schlager je napisao/la:

A dobro, ako je taj klinac psovao mater, onda reakcija donekle ima smisla....čuj, jedan gospodin kao Zidane je zakucao levata glavom kad mu je familiju dirnuo.
Koliko god to bilo nesportski i nepotrebno, da ne kažem na štetu ekipe, ali razumijem reakciju.
Pa desilo se van kamera, jok eto će priznati da je to uradio. Riječ na riječ i nikom ništa. Svak svoje saopštenje i vozi dalje.
Koševo Zapad

VelezovoDijete
Kontakt:

Post Postao/la VelezovoDijete » 27 apr 2021, 08:06

Prisjetimo se penala za bojac protiv Radnika u BN.

Treba dan započeti osjehom :mrgreen:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 08:07

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
26 apr 2021, 22:02
Harise je napisao/la:
26 apr 2021, 21:59
ZaNjuBoriSe je napisao/la:
26 apr 2021, 21:48

Dobar prijedlog.
Damo im npr ugovor na 6 mjeseci pa ako zadovolje za stalno? Moze?
Ja sam Zeljovac i ja ne volim nepravdu, a ovo što se dešava trenutno je čisti bezobrazluk. Sarajevo za jednu utakmicu dobiva 8 zuti kartone. Velez i Zrinjski su dosta puta bili osteceni ove sezone. Zeljo isto tako zajendo sa Radnika koja se bori da prezivi. Sarajevo je igrala protiv Tuzla City, a bili su ojacani protiv Zrinjskog. Umjesto da igraju isto Borac u nedjelu redi Kupa. Morali u subota odma igrati protiv glavnog konkurenta dok je Borac fino mogla do nedjelu odmarati.
Ja sam tebe brate zgotivio nakon ove mini konverzacije...majke mi :bow:
U pravu si sve...nema veze sto Borac igra u nedelju, pa u petak sa Velezom. To nisi vidio, al ajd, nebitno...
Malo 5 dana da se odmori i spremi za utakmicu?
Koševo Zapad

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 27 apr 2021, 08:20

Shategabri je napisao/la:
27 apr 2021, 07:58
brig je napisao/la:
Schlager je napisao/la:

A dobro, ako je taj klinac psovao mater, onda reakcija donekle ima smisla....čuj, jedan gospodin kao Zidane je zakucao levata glavom kad mu je familiju dirnuo.
Koliko god to bilo nesportski i nepotrebno, da ne kažem na štetu ekipe, ali razumijem reakciju.
Pa desilo se van kamera, jok eto će priznati da je to uradio. Riječ na riječ i nikom ništa. Svak svoje saopštenje i vozi dalje.
Ikic je svakakav i dobro prgav igrac. Nema sta. Ali verbalni sukobi su sastavi dio fudbalske igre i svaka utakmica ima svog Ikica. Sjetimo se kako je nas provocirao i na Pecari i na Kosevu pa ga nije niko udarao u svlacionici. Svi igraci ili skoro svi se sluze svime da isprovociraju suparnika da bude manje koncentrisan na utakmicu. Sve i da mu je psovao najsvetije, udari ga ako ti je cejf ali onda to sudija ili disciplinska komisija moraju da kazne. Zamisli da se na sarajevskom derbiju ili mostarskom (ma na svakoj utakmici) svi samaraju i štociraju zbog psovki, toga je bilo i biti ce.

Neka ga je udario,ne moze mu niko zabraniti da to uradi kao sto ne moze zabraniti niko ni jednom igracu da povrijedi drugoga, ali kazni ga ako je to uradio da i ne pomisli da to uradi vise. Stojan je svjestan i zna kakvu protekciju ima u Vici i u savezu da mu se moze to da uradi jer ce biti pojeo vuk magarca jer nije bilo na televiziji.

A da napomenm sudac od pocetka sudijskog zvizduka kada da znak moze dati karton i poslije prvog poluvremena i poslije kraja utakmice. Samo su pojedini svjesni da sada mogu svasta raditi bez ikakve kazne i to obilato koriste.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 08:22

OsmaDolazi je napisao/la:
27 apr 2021, 08:20
27 apr 2021, 07:58
brig je napisao/la:

Ikic je svakakav i dobro prgav igrac. Nema sta. Ali verbalni sukobi su sastavi dio fudbalske igre i svaka utakmica ima svog Ikica. Sjetimo se kako je nas provocirao i na Pecari i na Kosevu pa ga nije niko udarao u svlacionici. Svi igraci ili skoro svi se sluze svime da isprovociraju suparnika da bude manje koncentrisan na utakmicu. Sve i da mu je psovao najsvetije, udari ga ako ti je cejf ali onda to sudija ili disciplinska komisija moraju da kazne. Zamisli da se na sarajevskom derbiju ili mostarskom (ma na svakoj utakmici) svi samaraju i štociraju zbog psovki, toga je bilo i biti ce.

Neka ga je udario,ne moze mu niko zabraniti da to uradi kao sto ne moze zabraniti niko ni jednom igracu da povrijedi drugoga, ali kazni ga ako je to uradio da i ne pomisli da to uradi vise. Stojan je svjestan i zna kakvu protekciju ima u Vici i u savezu da mu se moze to da uradi jer ce biti pojeo vuk magarca jer nije bilo na televiziji.

A da napomenm sudac od pocetka sudijskog zvizduka kada da znak moze dati karton i poslije prvog poluvremena i poslije kraja utakmice. Samo su pojedini svjesni da sada mogu svasta raditi bez ikakve kazne i to obilato koriste.
Ko će ga kazniti? Ima li neki dokaz, nešto? Treba kamere u tunel, jedino tako.
Riječ na riječ, ovaj kaže jeste, onaj nisam.
Koševo Zapad

erkov
Kontakt:

Post Postao/la erkov » 27 apr 2021, 08:25

tm01hzne je napisao/la:
27 apr 2021, 01:28
erkov je napisao/la:
27 apr 2021, 00:29
Mislim da se šališ. Doduše, možda misliš na prvi meč ove sezone.
Ne mislim. Mislim na zadnji. Govorim za ove meceve sto se vi, navijaci Sarajeva zalite. Mislim da to dosta subjektivno posmatrate, sto je i normalno. Ali ja ovako sa strane ne bih rekao da se tu sudilo protiv vas.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 27 apr 2021, 08:26

27 apr 2021, 08:22
OsmaDolazi je napisao/la:
27 apr 2021, 08:20

Ko će ga kazniti? Ima li neki dokaz, nešto? Treba kamere u tunel, jedino tako.
Riječ na riječ, ovaj kaže jeste, onaj nisam.
Pa sudac svaku utakmicu isprati igrace u svlacionice. To je posao sudca da izadje zadnji sa terena upravo da vidi sta se sve desava. Nije Vranjes udario Ikica u svlacionici Sirokog, nego dok su se vracali u svlacionice? Mislis da niko to nije vidio od cetvorice sudija i delegata? Koga pravimo budalama?
Ali se slazem sa tobom, ako to nisu vidjele sudije, kao da se nije ni desilo, jer Stojan je uporan u nakani da govori da nista nije uradio a mi mozemo samo nagadjati kada sudije ne rade svoj posao.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.