Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - općenito
Slijedeću sezonu podignuti kaznenu granicu žutih kartona sa 3 na 5, te time smanjiti manipulacije i povećati regularnost prvenstva.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Gledo sam utakmicu Borac-Siroki i sudija nije utjecao na rezultat. A ako je Vranhes imao taj ispad u tunelu, treba biti drasticno kaznjen. Sto npvinari ne pitaju sudiju?? Borac je Isto tako sportski i fer nas dobio na kosevu. Mi smo, ustvari Vinko i njegov ziheraski pristup igri, pa posle i Hadzija, krivi sto Sarajevo vec sad nije osvojilo titulu. Ovo sto pricaju za suduje iz fks je vjerovatno zbog pritiska, a i u neku ruku da bi se fer i posteno sudilo ovih par preostali meceva. Nek bude sve fer i korektno pa nek pobjedi bolji. Budite malo i objektivni a ne vazda gledati sa strane nacionalnosti, svi smo ljudi od krvi i mesa samo sto vjerujemo u drugog boga itd. Svi napreduju a mi stojimo u mjestu jer nas par ljudi drzi u savi i zavadja dok sebi grcu novac a mnogi nemogu sastaviti kraj sa krajem.
I jos jedno, samo kod nas ima 3 zuta suspenzija a i onako nam je kvalitet los, a to ga jos sroza. To treva dici na 5 kartona i pustiti vise stranaca, jer ako fovedes pravog uz njeg i domaci mogu procvjeyati.
I jos jedno, samo kod nas ima 3 zuta suspenzija a i onako nam je kvalitet los, a to ga jos sroza. To treva dici na 5 kartona i pustiti vise stranaca, jer ako fovedes pravog uz njeg i domaci mogu procvjeyati.
Zadnja izmjena: Fudo, dana/u 27 apr 2021, 09:34, ukupno mijenjano 1 put.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
- Shategabri
- Kontakt:
Ma dobro ovo je očekivani folklor obzirom da smo prosuli veliku prednost i da se zakuhalo.
Borac koji je bio pod upitnikom za Evropu, Velež koji ni ne zna kad je zadnji put bio u Evropi...odjednom pušu lideru za vrat.
Sad svi prave računice, svima je zinula guzica za cifrom koju nudi titula.
Borac koji je bio pod upitnikom za Evropu, Velež koji ni ne zna kad je zadnji put bio u Evropi...odjednom pušu lideru za vrat.
Sad svi prave računice, svima je zinula guzica za cifrom koju nudi titula.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Pitanje za navijace sarajeva,ako uzmete titulu da li ste i dalje za to da vinko vise ne bude trener?
Ja, ne. Jer po meni je on vise kriv od Hadzije za rezultata, ma da je Hadzija zasluzeno dobio otkaz a i Vinko je trebao sa njim.worchester je napisao/la: ↑27 apr 2021, 09:45Pitanje za navijace sarajeva,ako uzmete titulu da li ste i dalje za to da vinko vise ne bude trener?
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
- siroki1991
- Kontakt:
Sudac nije utjecao na rezultat samo sto je sudio penal za kojeg koji nisam siguran da bi ga sudio na drugoj strani. Ali ajde,to je Borac i svi znaju da ce im se takve stvari suditi, kao sto im se sudilo na Pecari u kupu, gdje su gol dali iz evidentnog zaledja. Borac je bio bolji protivnik i napravili su vise sansi, ali cinjenica je da su dali prvi gol iz penala, a drugi gol je postigao igrac koji je pred sucem sakom udario momka i trebao je biti iskljucen, znaci Borac ne bi dao drugi gol uopce i drugo poluvrijeme bi igrao sa 10 igraca. Kad tako pogledamo sudac je itekako utjecao na rezultat.Fudo je napisao/la: ↑27 apr 2021, 09:32Gledo sam utakmicu Borac-Siroki i sudija nije utjecao na rezultat. A ako je Vranhes imao taj ispad u tunelu, treba biti drasticno kaznjen. Sto npvinari ne pitaju sudiju?? Borac je Isto tako sportski i fer nas dobio na kosevu. Mi smo, ustvari Vinko i njegov ziheraski pristup igri, pa posle i Hadzija, krivi sto Sarajevo vec sad nije osvojilo titulu. Ovo sto pricaju za suduje iz fks je vjerovatno zbog pritiska, a i u neku ruku da bi se fer i posteno sudilo ovih par preostali meceva. Nek bude sve fer i korektno pa nek pobjedi bolji. Budite malo i objektivni a ne vazda gledati sa strane nacionalnosti, svi smo ljudi od krvi i mesa samo sto vjerujemo u drugog boga itd. Svi napreduju a mi stojimo u mjestu jer nas par ljudi drzi u savi i zavadja dok sebi grcu novac a mnogi nemogu sastaviti kraj sa krajem.
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Druze na osnovu čega ti tvrdiš da je Vranješ udario bilo koga? Gdje je bilo kakav dokaz, slika Ikića ili bilo kakav nalaz doktora?? Čuj nije mogao nastaviti da igrasiroki1991 je napisao/la: ↑27 apr 2021, 09:51Sudac nije utjecao na rezultat samo sto je sudio penal za kojeg koji nisam siguran da bi ga sudio na drugoj strani. Ali ajde,to je Borac i svi znaju da ce im se takve stvari suditi, kao sto im se sudilo na Pecari u kupu, gdje su gol dali iz evidentnog zaledja. Borac je bio bolji protivnik i napravili su vise sansi, ali cinjenica je da su dali prvi gol iz penala, a drugi gol je postigao igrac koji je pred sucem sakom udario momka i trebao je biti iskljucen, znaci Borac ne bi dao drugi gol uopce i drugo poluvrijeme bi igrao sa 10 igraca. Kad tako pogledamo sudac je itekako utjecao na rezultat.

Manite se više teorija zavjere, došli u BL, imali dobro suđenje, izgubili, glavu gore.
Pokažite malo dostojanstva, a ne te rekla - kazala finte.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Ikic je rekao da su sudci sve vidjeli. Samo nesto sumnjam da ce potvrditi ikakvu pricu na stetu BorcaShategabri je napisao/la: ↑27 apr 2021, 08:22Ko će ga kazniti? Ima li neki dokaz, nešto? Treba kamere u tunel, jedino tako.OsmaDolazi je napisao/la: ↑27 apr 2021, 08:20Ikic je svakakav i dobro prgav igrac. Nema sta. Ali verbalni sukobi su sastavi dio fudbalske igre i svaka utakmica ima svog Ikica. Sjetimo se kako je nas provocirao i na Pecari i na Kosevu pa ga nije niko udarao u svlacionici. Svi igraci ili skoro svi se sluze svime da isprovociraju suparnika da bude manje koncentrisan na utakmicu. Sve i da mu je psovao najsvetije, udari ga ako ti je cejf ali onda to sudija ili disciplinska komisija moraju da kazne. Zamisli da se na sarajevskom derbiju ili mostarskom (ma na svakoj utakmici) svi samaraju i štociraju zbog psovki, toga je bilo i biti ce.Shategabri je napisao/la: ↑27 apr 2021, 07:58
A dobro, ako je taj klinac psovao mater, onda reakcija donekle ima smisla....čuj, jedan gospodin kao Zidane je zakucao levata glavom kad mu je familiju dirnuo.
Koliko god to bilo nesportski i nepotrebno, da ne kažem na štetu ekipe, ali razumijem reakciju.
Pa desilo se van kamera, jok eto će priznati da je to uradio. Riječ na riječ i nikom ništa. Svak svoje saopštenje i vozi dalje.
Neka ga je udario,ne moze mu niko zabraniti da to uradi kao sto ne moze zabraniti niko ni jednom igracu da povrijedi drugoga, ali kazni ga ako je to uradio da i ne pomisli da to uradi vise. Stojan je svjestan i zna kakvu protekciju ima u Vici i u savezu da mu se moze to da uradi jer ce biti pojeo vuk magarca jer nije bilo na televiziji.
A da napomenm sudac od pocetka sudijskog zvizduka kada da znak moze dati karton i poslije prvog poluvremena i poslije kraja utakmice. Samo su pojedini svjesni da sada mogu svasta raditi bez ikakve kazne i to obilato koriste.
Riječ na riječ, ovaj kaže jeste, onaj nisam.
SAMO ŠIROKI!
- Shategabri
- Kontakt:
A sudci šute...sve je jasno.since1948 je napisao/la: ↑27 apr 2021, 10:01Ikic je rekao da su sudci sve vidjeli. Samo nesto sumnjam da ce potvrditi ikakvu pricu na stetu BorcaShategabri je napisao/la: ↑27 apr 2021, 08:22Ko će ga kazniti? Ima li neki dokaz, nešto? Treba kamere u tunel, jedino tako.OsmaDolazi je napisao/la: ↑27 apr 2021, 08:20
Ikic je svakakav i dobro prgav igrac. Nema sta. Ali verbalni sukobi su sastavi dio fudbalske igre i svaka utakmica ima svog Ikica. Sjetimo se kako je nas provocirao i na Pecari i na Kosevu pa ga nije niko udarao u svlacionici. Svi igraci ili skoro svi se sluze svime da isprovociraju suparnika da bude manje koncentrisan na utakmicu. Sve i da mu je psovao najsvetije, udari ga ako ti je cejf ali onda to sudija ili disciplinska komisija moraju da kazne. Zamisli da se na sarajevskom derbiju ili mostarskom (ma na svakoj utakmici) svi samaraju i štociraju zbog psovki, toga je bilo i biti ce.
Neka ga je udario,ne moze mu niko zabraniti da to uradi kao sto ne moze zabraniti niko ni jednom igracu da povrijedi drugoga, ali kazni ga ako je to uradio da i ne pomisli da to uradi vise. Stojan je svjestan i zna kakvu protekciju ima u Vici i u savezu da mu se moze to da uradi jer ce biti pojeo vuk magarca jer nije bilo na televiziji.
A da napomenm sudac od pocetka sudijskog zvizduka kada da znak moze dati karton i poslije prvog poluvremena i poslije kraja utakmice. Samo su pojedini svjesni da sada mogu svasta raditi bez ikakve kazne i to obilato koriste.
Riječ na riječ, ovaj kaže jeste, onaj nisam.
Koševo Zapad
- siroki1991
- Kontakt:
Ne znam, nisam bio pa ne mogu reci je li ili nije... Ali zasto bi netko isao iz cista mira izmisljati takve stvari i iznositi u javnost, to mi reci?? I iduce kolo u Mostaru, i vjerojatno jos par kola vam ne bi imao tko izvoditi penale kad nema Vranjesa! Kazem ,bolji ste bili , napravili vise sansi, to nitko ne spori. Uzivajte u kupljenoj tituli, evo mozete i prekinuti prvenstvo kao lani, prvi ste...ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑27 apr 2021, 09:55Druze na osnovu čega ti tvrdiš da je Vranješ udario bilo koga? Gdje je bilo kakav dokaz, slika Ikića ili bilo kakav nalaz doktora?? Čuj nije mogao nastaviti da igrasiroki1991 je napisao/la: ↑27 apr 2021, 09:51Sudac nije utjecao na rezultat samo sto je sudio penal za kojeg koji nisam siguran da bi ga sudio na drugoj strani. Ali ajde,to je Borac i svi znaju da ce im se takve stvari suditi, kao sto im se sudilo na Pecari u kupu, gdje su gol dali iz evidentnog zaledja. Borac je bio bolji protivnik i napravili su vise sansi, ali cinjenica je da su dali prvi gol iz penala, a drugi gol je postigao igrac koji je pred sucem sakom udario momka i trebao je biti iskljucen, znaci Borac ne bi dao drugi gol uopce i drugo poluvrijeme bi igrao sa 10 igraca. Kad tako pogledamo sudac je itekako utjecao na rezultat.![]()
Manite se više teorija zavjere, došli u BL, imali dobro suđenje, izgubili, glavu gore.
Pokažite malo dostojanstva, a ne te rekla - kazala finte.
- Shategabri
- Kontakt:
Doduše
Mi jesmo profitirali prošle sezone, ali zna se što je isto prekinuto

Mi jesmo profitirali prošle sezone, ali zna se što je isto prekinuto

Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Cuj kupljena titula a prvenstvo nije ni zavrseno.
Finale kupa uzvrat u sirokom protiv zelje i zadnja minuta onaj nesretnik kako se zvao,mislim saban pehilj daje go za zelju i ode utakmica u penale. Naravno,on je kao nagradu dobio da prvi suta i lik je prebacio onaj zidic iza gola
nemoj o postenju svega ti.
Ali dosta o tome bar sa moje strane. Ja ne kazem da nije bilo carki na utakmici ili u tunelu,mozda ga je vranjes gurnuo pa se od toga pokusava napraviti klasicni nokaut,ne znam.......
Na kraju mozes li reci koja su tvoja saznanja zasto je coric otisao od vas i dosao u borac?
Finale kupa uzvrat u sirokom protiv zelje i zadnja minuta onaj nesretnik kako se zvao,mislim saban pehilj daje go za zelju i ode utakmica u penale. Naravno,on je kao nagradu dobio da prvi suta i lik je prebacio onaj zidic iza gola

Ali dosta o tome bar sa moje strane. Ja ne kazem da nije bilo carki na utakmici ili u tunelu,mozda ga je vranjes gurnuo pa se od toga pokusava napraviti klasicni nokaut,ne znam.......
Na kraju mozes li reci koja su tvoja saznanja zasto je coric otisao od vas i dosao u borac?
- siroki1991
- Kontakt:
Mislim da je Dino otisao zato sto Siroki ne moze pratiti njegova primanja koja zasluzuje, i koja su sada 2-3 puta veca sada nego sto je imao u Sirokom. Inace je i ranije imao slicne ponude iz Mostara koje je odbijao ako se ne varam..worchester je napisao/la: ↑27 apr 2021, 10:15Cuj kupljena titula a prvenstvo nije ni zavrseno.
Finale kupa uzvrat u sirokom protiv zelje i zadnja minuta onaj nesretnik kako se zvao,mislim saban pehilj daje go za zelju i ode utakmica u penale. Naravno,on je kao nagradu dobio da prvi suta i lik je prebacio onaj zidic iza golanemoj o postenju svega ti.
Otisao momak igrat za 4 puta vece pare, tko mu moze zamjerit ista. A realno je klasa za ovu liguworchester je napisao/la: ↑27 apr 2021, 10:15Cuj kupljena titula a prvenstvo nije ni zavrseno.
Finale kupa uzvrat u sirokom protiv zelje i zadnja minuta onaj nesretnik kako se zvao,mislim saban pehilj daje go za zelju i ode utakmica u penale. Naravno,on je kao nagradu dobio da prvi suta i lik je prebacio onaj zidic iza golanemoj o postenju svega ti.
SAMO ŠIROKI!
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Trojica fifinih sudija, od formiranja nove komisije nisu sudili uglavnom derbi utakmice,odnosno nisu sudili bilo koju utakmicu. Dugogodisnje suspendovani Njegomirovic skupio više utakmica od Peljte, Bilbije i Kaljanca. Dakle glavni argumenti za mešetarenje, odnosno dokazi da se preko sudija pokušava uticati na rezultate.
-
- Kontakt:
Ne sporim ja nista cak naprotiv,coric je vrhunski igrac.
Ako je dobio 4 puta vecu platu znaci da u borcu ima preko 10-11 hiljada jer ne vjerujem da je u sirokom igrao za manje od 3 milje mjesecno
Ako je dobio 4 puta vecu platu znaci da u borcu ima preko 10-11 hiljada jer ne vjerujem da je u sirokom igrao za manje od 3 milje mjesecno
Spo,rt1 objavio, sad da li je tačno...
Poznato ko sudi derbije u Mostaru, Sarajevu i Širokom Brijegu?
Derbi sarajevskih rivala igra se na Koševu, gdje Sarajevo dočekuje Željezničar. Arbitraža na ovim duelu trebala bi pripasti Harisu Kaljancu, navode naši izvori. Kao jedan od kandidata se pominje i Irfan Peljto, naš najbolji sudija, koji će u slučaju da ne bude sudio na derbiju arbitrirati u susretu na Pecari, u kojem Široki Brijeg dočekuje ekipu Zrinjskog.
Derbi o kojem se priča već nekoliko dana je onaj u Mostaru. Na stadionu Rođeni zahujtali Velež dočekuje trenutnog lidera na tabeli banjalučki Borac.
Prema našim informacijama, ulogu glavnog sudije na ovom meču bi trebao dobiti Zoran Grbić iz Prijedora.
S obzirom na to da se utakmice ovog kola igraju već u petak, delegiranje bi trebalo da se obavi danas, a ostaje da se vidi koga će komisija za suđenje odabrati da sudi u ovim izuzetno važnim duelima.
Ko je sudio prvu utakmicu Velež-Borac?
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Bordo10, supervizor i 13 gostiju.