Sablic nikakav upgrade nije u odnosu na Vinka. Nit je Vinko defanzivan trener. Dok su tu bili Rahman i Tatar i Ahmo igrali smo napadacki, lepršavo, i za gol vise.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑28 apr 2021, 21:16Da te citiram.Denchi je napisao/la: ↑28 apr 2021, 15:48Nista bolji od VinkaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑28 apr 2021, 15:41Zahvaliti se Vinku na kraju sezone, i moja prva zelja je Zoran Zekić, ističe mu ugovor na ljeto ako sam upravu..A drugi neki izbor bi mi bio Goran Sablić, jeste trenirao listicu, ali je odlican trener za nase uslove
Sablic i Vinko, tu su negdje, iako za razliku od Vinka, Sablic je radio u inostranstvu, nije ogranicen na standardnu 4231
A mislim da je smijesno porediti Zekica i Marinovica, mislim da je prvi dosta bolji trener, preko 4 godine rada u Osijeku, Sheriff..
Sa kim sad da igra lepršavo ? Milanovićem, Handzicem, mrtvim Pejovicem, Jukicem ? Znaci pokusat na sve nacine izvuc titulu ove godine i covjeku obezbjedit kvalitetna pojacanja i dat mu da radi. Donekle ga i razumijem zasto je defanzivan, kazem donekle jer covjek vise nema taj kvalitet prema naprijed kao sto je nekad imao, logicno da ponekad prepusta loptu i inicijativu protivniku i da se oslanja na kontre. To je moje misljenje.
Sta to Sablic ima u karijeri pa da bude upgrade u odnosu na Vinka ? Ima Sherif i to je to. Ispodprosjecna Evropska ekipa koja je drzavni projekat u Moldaviji jer drzava u njih najvise ulaze i plus vodio Sirokog.