Vidi se ta razlika jasno, ali mnogi ne žele da je vide.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - općenito
Samo naprijed Saraj'vo!
Nema smisla da udruzenje pokrece klub na izdisaju.Corcaigh je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:09O namjerama FK Sarajevo dovoljno govori cinjenica da su maksimalno odugovlacili i otezali osnivanje udruzenja klubova, pokrenuto od strane FK Zeljeznicar te potpomognuto od strane UEFA-e i strucnjaka iz renomiranih europskih klubova. Nije bilo interesa jer je to udruzenje trebalo biti zasnovano na demokratskom sistemu. Sa druge strane, osniva se udruzenje u kojem ce oni imati glavnu rijec, udruzenje osnovane od strane 3 kluba, a ne zajednicki od strane svih klubova. Takvo udruzenje je privatna svojina, a samim tim sto su okupljeni klubovi FK Sarajevo, FK Velez i FK Mladost dovoljno govori kome ce se ici na ruku.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
- feniksptica
- Kontakt:
Sad je fazon nece klubovi zato sto je FK Sarajevo pokrenulo. Pokrenuli bi i drugi da imaju muda, sposobne ljude i jos stosta
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Kmeljovci kmecali ste danima dok ste imali neke sanse za Europu, prestali ste kmecati kad ste vidili da ste goli ****. Nije interviju Amara prosao a da nije spomenuo sudije.Meraak1921 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:28Velez i Sarajevo? Ista go.v.n.a , ovi se zalili na sudiju nit krenula utakmica nije, kukali su kukatori, Borac dosao i uze ih ko yadove a sudija bez greske bio.. Evo Vrapcicani nastavljaju u stilu pitica, a sudija je najvise bio od koristi ovim pomenutim Kukatorima
Tople bratske grupe primaju ga u d u pe
Kukatori 1946 & 1922
A o sudjenju nemate sta pricati, pa u onoj utakmici protiv nas kad Civic dobi drugi zuti Stilic i Zec su isto trebali pocrveniti jer nista blazi startovi nisu bili.

Ne mogu da plate racun za kablovsku, a osnivali bi udruzenja.

Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
"Sudijska greska" se dogadja samo u slucaju kada se nenamjerno poguraju pijacari, a "sudijska namjera da nekog povali" se ciljano dogadja kad se pijacari sabotiraju
Morate nauciti razliku izmedju sudijske greske i sudijske namjere da nekog povali.

Tu leži Div, naš stid i sram, što bješe kriv, jer bješe sam. Taj soko siv, svog doma plam, i sad je živ, i Vođa nam.
- bhpremijerliga12
- Kontakt:
Iskreno sam mislio da od manijaka ne mogu biti veca **** i da se niko vise ne moze uzdignuti od njih, ali ovo sto citam zadnjih par dana od navijaca Veleza i Sarajeva me uvjerilo da ima i gorih. Dodju na Tusanj dobiju penal i 2 crvena za nas, dodju na Tusanj daju gol iz ofsajda 2 metra, tada se ne prave sastanci i suti se o sudjenju. Zatim 6 kola, 6 penala protiv Slobode, niko nista, nema sastanaka, sve regularno, a sad se prodaje demagogiju jer je Radovac dobio zuti karton i ono bi istupilo iz lige. Pa istupi evo odmah, koja patetika ovo nema nigdje.
Iskreno se nadam sad da ce Borac sutra dobiti 3-0 i dobiti 3 nepostojeca penala
Iskreno se nadam sad da ce Borac sutra dobiti 3-0 i dobiti 3 nepostojeca penala

Crno na bijelo mi daj. Papir! Gdje je? Ko to kaze? To je pod jedan.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:33Kako bolan čija? Pa to je bio model po kojem bi kao vi prihvatili ulazak investitora u klub, gdje bi isti mogao imati najviše 49% odnosno da se na kraju ništa ne pita.Corcaigh je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:31Cija prica? Navikli ste izvrtati cinjenice pa tako i ovo? Vi ste tako uredjeni. Cinjenica! Mi smo UG. Cinjenica! To sto neko nesto pise na nekom forumu je bitno kao moje misljenje o globalnom zagrijavanju.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:24
Kako, zar to nije vaša priča kad je u pitanju imovina i ulazak eventulnog investitora?
Naravno da ste UG kad niko nije pristao na takvo nešto. UG bez para.
Pod dva, kakve to bozije veze ima sa udruzenjem klubova?
I pod tri, vjerovao ili ne taj model postoji i uspjesno funkcionise. Prije nego se provalis malo se obrazun, raspitaj, istrazi...
Hoce li Horde klanjati dzenazu ovom sramotnom pokusaju prikrivanja nerada i pljacke kluba i vlasnika?
Stidim se kad vidim sta rade uhljebi i ko mi vodi klub za koji navijam preko 50 godina
Stidim se kad vidim sta rade uhljebi i ko mi vodi klub za koji navijam preko 50 godina
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Selo pored Mostara i njihova patetika.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- Shategabri
- Kontakt:
A gdje piše da je u udruženju klubova taj model? Bubaš i ti ko i ja.Corcaigh je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:47Crno na bijelo mi daj. Papir! Gdje je? Ko to kaze? To je pod jedan.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:33Kako bolan čija? Pa to je bio model po kojem bi kao vi prihvatili ulazak investitora u klub, gdje bi isti mogao imati najviše 49% odnosno da se na kraju ništa ne pita.
I pod tri, vjerovao ili ne taj model postoji i uspjesno funkcionise. Prije nego se provalis malo se obrazun, raspitaj, istrazi...
Funkcioniše. Samo što u vašoj situaciji niko neće pristati na to da uloži sredstva i NIŠTA se ne pita, kontaš li?
Moraju za to biti neki preduslovi. Vi bi ko frontalni kokuzi da vodite računa o nečijim parama koje je tu uložio, a on da gleda sa strane i čeka svoj profit. Šta ima inače

Koševo Zapad
Totalno glupa prica koja je odlican pokazatelj vasih namjera. Hvala.Babayaro je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:40Nema smisla da udruzenje pokrece klub na izdisaju.Corcaigh je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:09O namjerama FK Sarajevo dovoljno govori cinjenica da su maksimalno odugovlacili i otezali osnivanje udruzenja klubova, pokrenuto od strane FK Zeljeznicar te potpomognuto od strane UEFA-e i strucnjaka iz renomiranih europskih klubova. Nije bilo interesa jer je to udruzenje trebalo biti zasnovano na demokratskom sistemu. Sa druge strane, osniva se udruzenje u kojem ce oni imati glavnu rijec, udruzenje osnovane od strane 3 kluba, a ne zajednicki od strane svih klubova. Takvo udruzenje je privatna svojina, a samim tim sto su okupljeni klubovi FK Sarajevo, FK Velez i FK Mladost dovoljno govori kome ce se ici na ruku.
Pa sto se niste odazvali kad su “drugi” pokrenuli? Nije fazon ko je pokrenuo, nego u kojem trenutku i sa kojim motivom.feniksptica je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:41Sad je fazon nece klubovi zato sto je FK Sarajevo pokrenulo. Pokrenuli bi i drugi da imaju muda, sposobne ljude i jos stosta
- robertkosar
- Kontakt:
Iskreno se nadam da ces ti popusit svim Velezovim igracima usput pozovi onog bradatog cetu vranjesa da ti pomognebhpremijerliga12 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:46Iskreno sam mislio da od manijaka ne mogu biti veca **** i da se niko vise ne moze uzdignuti od njih, ali ovo sto citam zadnjih par dana od navijaca Veleza i Sarajeva me uvjerilo da ima i gorih. Dodju na Tusanj dobiju penal i 2 crvena za nas, dodju na Tusanj daju gol iz ofsajda 2 metra, tada se ne prave sastanci i suti se o sudjenju. Zatim 6 kola, 6 penala protiv Slobode, niko nista, nema sastanaka, sve regularno, a sad se prodaje demagogiju jer je Radovac dobio zuti karton i ono bi istupilo iz lige. Pa istupi evo odmah, koja patetika ovo nema nigdje.
Iskreno se nadam sad da ce Borac sutra dobiti 3-0 i dobiti 3 nepostojeca penala![]()

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
hajte gospodo nemojte cekati sljedece kolo istupite odmah vcrs i povedite vijetnamske ublehe sa sobom 

- akisarajevo92
- Kontakt:
Osim prijetnje "istupit cemo iz lige", kakvi su daljni planovi takvih klubova, funkcioniranje, kao u prevodu da kazu "osvetit cemo vam se tako sto cemo se ugasiti"
nije samo Velez, Borac je tako prijetio i jos neki klubovi, volio bih samo znati koje su druge opcije u tom slucaju

nije samo Velez, Borac je tako prijetio i jos neki klubovi, volio bih samo znati koje su druge opcije u tom slucaju
Don't believe the hype.
Cuj gdje pise? Ne pristanes osnivati sa ostalih 11 klubova, a ides osnivati sa jos 2. Ocito da ne moze biti ocitije.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:49A gdje piše da je u udruženju klubova taj model? Bubaš i ti ko i ja.Corcaigh je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:47Crno na bijelo mi daj. Papir! Gdje je? Ko to kaze? To je pod jedan.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:33
Kako bolan čija? Pa to je bio model po kojem bi kao vi prihvatili ulazak investitora u klub, gdje bi isti mogao imati najviše 49% odnosno da se na kraju ništa ne pita.
Funkcioniše. Samo što u vašoj situaciji niko neće pristati na to da uloži sredstva i NIŠTA se ne pita, kontaš li?
Moraju za to biti neki preduslovi. Vi bi ko frontalni kokuzi da vodite računa o nečijim parama koje je tu uložio, a on da gleda sa strane i čeka svoj profit. Šta ima inače![]()
Hvala sto si priznao da iznosis neutemeljene tvrdnje, bar si jedan od rijetkih da to prizna.
Pricu oko uredjenja kluba si pokrenuo ti, bez razloga, da skrenes sa teme, a nemas pojma o mom stavu i stavljas mi neke rijeci u usta koje ja nisam rekao. Ko smo “mi”? Pa ja prvi znam kakve su neznalice i nesposobnjakovici u klubu. Ponudis im pomoc, jok, oni sve znaju. Opet kazem, prica o modelu upravljanja kluba nije tema oko koje se prvenstveno vodio razgovor
Tri ili četiri?Robust je napisao/la: ↑29 apr 2021, 14:50samo ova 3 kluba izbaciti iz lige jer ugrozavate integritet i regularnost takmičenjabordobijeli je napisao/la: ↑29 apr 2021, 14:49Udruženje premijer ligasa treba svakom klubu. Posto u savez ne mozes uci bez politike, ovo bi udruženje trebalo biti prilika svakom klubu da ima svog predstavnika i da moze iznijeti svoje predloge i svoje stavove. Ovo je pocetak ne treba odustati.![]()
![]()
sramote plbih
- Shategabri
- Kontakt:
Svi su bili pozvani. Ko tu nije pristao?Corcaigh je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:56Cuj gdje pise? Ne pristanes osnivati sa ostalih 11 klubova, a ides osnivati sa jos 2. Ocito da ne moze biti ocitije.Shategabri je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:49A gdje piše da je u udruženju klubova taj model? Bubaš i ti ko i ja.
Moraju za to biti neki preduslovi. Vi bi ko frontalni kokuzi da vodite računa o nečijim parama koje je tu uložio, a on da gleda sa strane i čeka svoj profit. Šta ima inače![]()
Hvala sto si priznao da iznosis neutemeljene tvrdnje, bar si jedan od rijetkih da to prizna.
Pricu oko uredjenja kluba si pokrenuo ti, bez razloga, da skrenes sa teme, a nemas pojma o mom stavu i stavljas mi neke rijeci u usta koje ja nisam rekao. Ko smo “mi”? Pa ja prvi znam kakve su neznalice i nesposobnjakovici u klubu. Ponudis im pomoc, jok, oni sve znaju. Opet kazem, prica o modelu upravljanja kluba nije tema oko koje se prvenstveno vodio razgovor
Pa nije skretanje s teme, samo da ti pokažem kako je i ovo tvoje rekla-kazala.
Ili si u posjedu tog ugovora koji su potpisali pa znaš pojedinosti?
Koševo Zapad
- Meraak1921
- Kontakt:
Rodjeni81 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:43Kmeljovci kmecali ste danima dok ste imali neke sanse za Europu, prestali ste kmecati kad ste vidili da ste goli ****. Nije interviju Amara prosao a da nije spomenuo sudije.Meraak1921 je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:28Velez i Sarajevo? Ista go.v.n.a , ovi se zalili na sudiju nit krenula utakmica nije, kukali su kukatori, Borac dosao i uze ih ko yadove a sudija bez greske bio.. Evo Vrapcicani nastavljaju u stilu pitica, a sudija je najvise bio od koristi ovim pomenutim Kukatorima
Tople bratske grupe primaju ga u d u pe
Kukatori 1946 & 1922
A o sudjenju nemate sta pricati, pa u onoj utakmici protiv nas kad Civic dobi drugi zuti Stilic i Zec su isto trebali pocrveniti jer nista blazi startovi nisu bili.![]()
Ako ces biti vec realan, u ovom drugom dijelu se zna ko je najvise ostecen, a to je Željo, budi realan prema sebi i priznaj, a vi kukatori ni krenula tekma nije vi kukate, yadovi
olimpik nije pristao na udruzivanje tako da je tri samoWolffire je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:56Tri ili četiri?Robust je napisao/la: ↑29 apr 2021, 14:50samo ova 3 kluba izbaciti iz lige jer ugrozavate integritet i regularnost takmičenjabordobijeli je napisao/la: ↑29 apr 2021, 14:49Udruženje premijer ligasa treba svakom klubu. Posto u savez ne mozes uci bez politike, ovo bi udruženje trebalo biti prilika svakom klubu da ima svog predstavnika i da moze iznijeti svoje predloge i svoje stavove. Ovo je pocetak ne treba odustati.![]()
![]()
sramote plbih