Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Riquelme
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Riquelme » 29 apr 2021, 16:03

Shategabri je napisao/la:
29 apr 2021, 15:38
Glupo je ovo sa tužbom ako nemaju konkretno šta i kako odnosno baš jake dokaze.
U suprotnom će popušiti krivičnu. Ne vidim kako ovo mogu dobiti ako je ideja bila da zagalame pred utakmicu.
Moglo bi im se ovo dobro obiti o glavu.
Ne da je glupo..I još podnose krivičnu prijavu protiv ljudi koji uopšte više nisu u Komitetu

M0starskiRambo
Kontakt:

Post Postao/la M0starskiRambo » 29 apr 2021, 16:04

Hasiću, nije ti ovo trebalo...ne na ovaj način i ne sa Kitarima. Gdje su bili covid šampioni prošle godine ? Tad im je odgovarao Vico.
IZRONIT ĆE STARI ZA ONE ŠTO GA VOLE
IMA NAS MOSTARACA VIŠE OD KINEZA PJEVAMO, NAVIJAMO BOLJE OD ENGLEZA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 apr 2021, 16:05

Hasić se dobro zeznuo, nije mi jasno zašto ovo radi sebi. Velež je ekipa koja treba da se bori za opstanak, a ne biti u vrhu. Umjesto da su stisnuli zube, igrali kako su do sada igrali, izbore Evropu, izmišljaju se raznorazni cirkusi pod režijom Sarajevske alapače.

Sada Velež nosi etiketu kao najveći plačljivci lige, ali opet, razumijem ih. Hasić je brdo para uložio i sada ne želi da mu eventualne malverzacije pokvare buduće planove, ali ali....
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 29 apr 2021, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 apr 2021, 16:06

Smatram da su se svi klubovi trebali odazvati pozivu, pa makar formalno poslati svoje predstavnike.

Jeste Sarajevo ovo organizovalo jer im titula klizi iz ruku, ali trebalo je i takav povod iskoristiti za konstruktivan sastanak i približavanje stavova, nekad je i običan razgovor koristan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 29 apr 2021, 16:06

Corcaigh je napisao/la:
29 apr 2021, 15:50
Babayaro je napisao/la:
29 apr 2021, 15:40
Corcaigh je napisao/la:
29 apr 2021, 15:09
O namjerama FK Sarajevo dovoljno govori cinjenica da su maksimalno odugovlacili i otezali osnivanje udruzenja klubova, pokrenuto od strane FK Zeljeznicar te potpomognuto od strane UEFA-e i strucnjaka iz renomiranih europskih klubova. Nije bilo interesa jer je to udruzenje trebalo biti zasnovano na demokratskom sistemu. Sa druge strane, osniva se udruzenje u kojem ce oni imati glavnu rijec, udruzenje osnovane od strane 3 kluba, a ne zajednicki od strane svih klubova. Takvo udruzenje je privatna svojina, a samim tim sto su okupljeni klubovi FK Sarajevo, FK Velez i FK Mladost dovoljno govori kome ce se ici na ruku.
Nema smisla da udruzenje pokrece klub na izdisaju.
Totalno glupa prica koja je odlican pokazatelj vasih namjera. Hvala.
To gore je bila moja ocigledna zajebancija na vas racun. To sto si ti ozbiljno shvatio pokazuje koliko ste fakat nisko pali.

Drugo, ne pravi se lud. Na vasem podforumu si ispovracao takve nebuloze, masonska zavjera svjetskih proporcija zlobnih bordo papaka protiv nebeskih radnika sa zeljeznice. I sad bi kao da te neko ozbiljno shvati.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 29 apr 2021, 16:07

29 apr 2021, 15:57
Corcaigh je napisao/la:
29 apr 2021, 15:56
29 apr 2021, 15:49

A gdje piše da je u udruženju klubova taj model? Bubaš i ti ko i ja.
Funkcioniše. Samo što u vašoj situaciji niko neće pristati na to da uloži sredstva i NIŠTA se ne pita, kontaš li?
Moraju za to biti neki preduslovi. Vi bi ko frontalni kokuzi da vodite računa o nečijim parama koje je tu uložio, a on da gleda sa strane i čeka svoj profit. Šta ima inače :cool:
Cuj gdje pise? Ne pristanes osnivati sa ostalih 11 klubova, a ides osnivati sa jos 2. Ocito da ne moze biti ocitije.

Hvala sto si priznao da iznosis neutemeljene tvrdnje, bar si jedan od rijetkih da to prizna.

Pricu oko uredjenja kluba si pokrenuo ti, bez razloga, da skrenes sa teme, a nemas pojma o mom stavu i stavljas mi neke rijeci u usta koje ja nisam rekao. Ko smo “mi”? Pa ja prvi znam kakve su neznalice i nesposobnjakovici u klubu. Ponudis im pomoc, jok, oni sve znaju. Opet kazem, prica o modelu upravljanja kluba nije tema oko koje se prvenstveno vodio razgovor
Svi su bili pozvani. Ko tu nije pristao?
Pa nije skretanje s teme, samo da ti pokažem kako je i ovo tvoje rekla-kazala.
Ili si u posjedu tog ugovora koji su potpisali pa znaš pojedinosti?
Evo pitam te da se vratis godinu dana unazad, pa onda jos godinu unazad. Sto se niste odazvali tad, a sad ovo radite? Moje rekla kazala ima temelje odnosno sto bi se reklo jak motiv. Tvoja prica je zasnovana na forumskom pisanju ili tvojoj masti. Nismo mi odbili konkretnu ponudu da neko ima vecinski udio 51% pa krenuli trazit nekog drugog, da mozes reci “Aha, evo, to niste uradili, sad radite ovo”. To je egzaktna stvar. Da si spomenuo kako smo prosle sezone mi pokusali okupiti klubove za tuzbu i neke prijetnje istupanjem, tu bi mogli polemisati o rekla kazala i javnim tajnama.

M0starskiRambo
Kontakt:

Post Postao/la M0starskiRambo » 29 apr 2021, 16:07

Ovo je bilo presmiješno za gledati. Niti je bilo dovoljno premijerligaša niti se može išta postići sad nakon 28 kola. Velež treba objaviti rat savezu i Zeljkoviću ali ne na ovakav način i ne sa Kitarima.
IZRONIT ĆE STARI ZA ONE ŠTO GA VOLE
IMA NAS MOSTARACA VIŠE OD KINEZA PJEVAMO, NAVIJAMO BOLJE OD ENGLEZA

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 29 apr 2021, 16:08

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
29 apr 2021, 16:05
Hasić se dobro zeznuo, nije mi jasno zašto ovo radi sebi. Velež je ekipa koja treba da se bori za opstanak, a ne biti u vrhu. Umjesto da su stisnuli zube, igrali kako su do sada igrali, izbore Evropu, izmišljaju se raznorazni cirkusi pod režijom Sarajevske alapače.
zasto se zeznuo?
vidis neke konzekvence za njega ili velez jer je rekao sto je rekao?
Evropa Velezu ne gine svakako i sa ovim rosterom koji sigurno nije medju prva tri u ligi.
Velež do groba

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 29 apr 2021, 16:09

Procitao sam saopstenje Zrinjskog i mislim da je bilo skroz korektno. Umjesto da se saceka kraj prvenstva, pa onda bez tenzija napravi jedan ovakav inicijalni sastanak kao temelj za projekat udruzenja premijerligasa, te da se posveti svim detaljima, ova trojka se samovoljno odlucuje da idu na brzinu nesto zarad pritiska u zavrsnici prvenstva. Prodaju muda pod bubrege. Slazem se da niko ne zeli eventualno ostati zakinut pa brani svoje interese. Medjutim, ovim nacinom kako se trenutno odvija se upropastava jedna ideja koja u buducnosti moze davati benefite za svaki klub u Premijer ligi. Iskreno, to mi je jadno kad vidim da se srlja da se ugrabi neki svoj interes gazeći preko potencijalne buduce dobrobiti za sve, a ovakve odluke ipak oko sebe trebaju okupiti sve klubove ili bar vecinu, a ne da 2/3 opravdano u ovom trenutku ne zeli biti dio toga. Da su iskreni, mogli su sacekati kraj prvenstva pa krenuti, ali jok, zele osigurati svoje interese sad i odmah. To je problem, pohlepa i ono da je da se meni ugodi, pa ostale ko je.be.

Nazalost, ovo trenutno lici na debakl premijer "superligasa". Jako lose.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 29 apr 2021, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 29 apr 2021, 16:09

Virtu4l je napisao/la:
29 apr 2021, 16:06
Smatram da su se svi klubovi trebali odazvati pozivu, pa makar formalno poslati svoje predstavnike.

Jeste Sarajevo ovo organizovalo jer im titula klizi iz ruku, ali trebalo je i takav povod iskoristiti za konstruktivan sastanak i približavanje stavova, nekad je i običan razgovor koristan.
Neko mu hakirao account.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 apr 2021, 16:11

Komsije da vam sredim i Radnika iz Hadzica da udje u taj vas savez a moze i Bosna Visoko pa Rudar iz Kaknja ili Breze.Ma ima da osnujete ligu a prvak ide direkt u ligu sampiona.Nije valjda da se bojite posrnulog nikad goreg Zelje.Ma jeni moguce.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 29 apr 2021, 16:14

Babayaro je napisao/la:
29 apr 2021, 16:06
Corcaigh je napisao/la:
29 apr 2021, 15:50
Babayaro je napisao/la:
29 apr 2021, 15:40

Nema smisla da udruzenje pokrece klub na izdisaju.
Totalno glupa prica koja je odlican pokazatelj vasih namjera. Hvala.
To gore je bila moja ocigledna zajebancija na vas racun. To sto si ti ozbiljno shvatio pokazuje koliko ste fakat nisko pali.

Drugo, ne pravi se lud. Na vasem podforumu si ispovracao takve nebuloze, masonska zavjera svjetskih proporcija zlobnih bordo papaka protiv nebeskih radnika sa zeljeznice. I sad bi kao da te neko ozbiljno shvati.
Takvi postovi zna se gdje idu. Na prepucavanja. Ne mozes upucati nekoga iz pistolja i onda reci ja mislio to pistolj na vodu.

Drago mi je sto pratis i istrazujes, ja stojim iza toga jer ste vi najveci neprijatelji Zelje od svog osnivanja. Masonska zavjera svjetskih proporcija bi vjerovatno bio odlican naziv da kroz historiju niste uradili sve sto ste uradili. Ovako, svako ko vas i malo zna svjestan je da ste spremni na takve stvari. Cak stavise, napisao sam samo ono sto je ocigledno, a evo ti mi reci gdje sam pogrijesio? Nisam pisao cak ni dublje stvari koje znam, koje su jos gore, jer nemam konkretnog dokaza. Ovo sto sam napisao je vidljivo na svakom cosku.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 apr 2021, 16:14

Čuj neko mi hakirao nalog. :mrgreen:

Ja deset godina kao papagaj drvim o udruženju premijerligaša.

Slažem se ja sa recimo Željom ili Širokim da je pogrešno vrijeme za sastanak, ali ništa ih ne košta da pošalju svoje predstavnike. Na takvim sastancima se mogu izroditi samo dobre stvari.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 29 apr 2021, 16:16

Pa sad je najbolje vrijeme. KAd ispred ociju imas sav kriminal. Ne mozes preko ljeta kad se nista ne zna. Sad kad ti je sve pred ocima je pravo vrijeme
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 apr 2021, 16:18

Žalostno je kako su svima puna usta, da se mora napraviti udruzenje Premijer ligasa, da se mora stati u kraj sudijskim greskama. I onda kad se treba napraviti taj odlucujuci korak odazove se 33% Premijer ligasa. Ostali bacaju neka glupa saopstenja, da su za pravdu ali ne zele sastanak sad?

I kad dodje kraj sezone mislite, da ce ovi ostali biti za?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 29 apr 2021, 16:18

Sarajevo-željezničar
Velež-Borac
lištica-Zrinjski
Kakve tri utakmice su pred nama, možda i najluđe i najuzbudljivije kolo u zadnjih nekoliko godina, a ovdje ni slovo o tim tekmama ne možes pročitati. :puke:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 apr 2021, 16:21

ElCartel11 je napisao/la:
29 apr 2021, 16:18
Žalostno je kako su svima puna usta, da se mora napraviti udruzenje Premijer ligasa, da se mora stati u kraj sudijskim greskama. I onda kad se treba napraviti taj odlucujuci korak odazove se 33% Premijer ligasa. Ostali bacaju neka glupa saopstenja, da su za pravdu ali ne zele sastanak sad?

Jest odlična ideja, samo je tajming pogrešan. Što naši nisu sazivali kad smo bili prvi? Je li tada sve bilo ok s suđenjem? Nisu se dešavale greške i krađe?

Ovo se može organizovati samo između sezona. Ali mislim da od ovoga neće nikad biti ništa, jer je previše ega tu. Neće Borac sad kad ima vjetar u leđa, to olako prepustiti. Kad njihovo prođe, doće neki novi miljenik Saveza i sve tako u krug. Neće niko da se žrtvuje za opće dobro. ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Vettel5
Kontakt:

Post Postao/la Vettel5 » 29 apr 2021, 16:26

Miljacka je napisao/la:
Sarajevo-željezničar
Velež-Borac
lištica-Zrinjski
Kakve tri utakmice su pred nama, možda i najluđe i najuzbudljivije kolo u zadnjih nekoliko godina, a ovdje ni slovo o tim tekmama ne možes pročitati. :puke:
Najveći bosanski derbi, šta reći, Sarajevo u krizi a Željo presmješan, lagana pobjeda bordo tima (napokon) jer ih plavi vazda namuče.

Mostar - Banja Luka - težak meč za prognozirat, domaći ako dobiju definitivno su kandidati za titulu, gost ako pobjedi definitivno je prvi favorit za titulu te izbacuju domaćina iz bilo kakvih kombinacija. Prognoziram nerješeno ili pobjedu gosta.

Uski - Svinjski - nula dobra za oba kluba, bolje i ne zaslužuju.
"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."

M.SCHUMACHER

Greatest of all time.

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 29 apr 2021, 16:29

Najljepse je svima bilo dok je Zrinjski osvajo ako cemo bit iskreni..zajebavali smo svi samo zelju, ovi ostali nisu postojali..ali niste znali cijenit

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 29 apr 2021, 16:31

Mokes je napisao/la:
29 apr 2021, 16:21
ElCartel11 je napisao/la:

Jest odlična ideja, samo je tajming pogrešan. Što naši nisu sazivali kad smo bili prvi? Je li tada sve bilo ok s suđenjem? Nisu se dešavale greške i krađe?

Ovo se može organizovati samo između sezona. Ali mislim da od ovoga neće nikad biti ništa, jer je previše ega tu. Neće Borac sad kad ima vjetar u leđa, to olako prepustiti. Kad njihovo prođe, doće neki novi miljenik Saveza i sve tako u krug. Neće niko da se žrtvuje za opće dobro. ;)
Sazvali smo, 2020. godine dok smo bili prvi.
Amer Dupovac!

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 13 gostiju.