Hoces da ti kazem ko ce i ove sezone osvojiti? Nba je suvise predictable kralju. Ali ne mozes ti to skontat
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
To nije bilo samo prskanje one dvojice cirkusanata, nego uništavanje čitave franšize do temelja.Nail for Real je napisao/la: ↑29 apr 2021, 13:35Uzeli su na osnovu prskanja bradonija.
Samo da se James oporavi kako treba i finale nije upitno.
Ne mozes ocekivati da tako brzu navikne na novu ulogu, u RS je bukvalno bilo udji opucaj koju ako udje opucaj opet ako ne haj na klupu, u POu su vec bila veca ocekivanja i imao je par finih utakmica. Ove godine je vec usao u novu ulogu i skocila su ocekivanja ekipe a ne njega samog.. Ja vjerujem da moze poenterski nadoknaditi Murrayev izostanak, a u odbrano je bolji oz utakmice u utakmicu.. Ko sto neko rece, nece niko zaustaviti Jamesa, ali je bitno imati nekog ko moze poenterski da doprinese dovoljno da se to koliko toliko ublazi.. Gordon ce morati dati 300% u odbrani, a ko opadne u razigravanju LeBron/Jokic vjerovatno ce i napustiti u prvoj rundi PO..BuffonGigi je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:57Ne, nego da zadrzi ili podigne prosjeke iz sezone. A koliko je ono imao, 10ppg? Koliko protiv Lakersa tacno?
Pogodi ti sad da ce uzeti neko mimo Netsa (Lakersi nisu bili prvi favoriti) i navedi razlog i to se obistini
Na zapadu Lakersima nije niko mogao ni prismrditi sa onakvim igrama AD-a, sve ostalo su djecije price. Istok je imao par ekipa koje su mogle "usporit" ovu dvojivu sto je i povrijedjeni Heat dokazao, te da su bili kompletni bila bi neizvjesna serija.
Pusti se suplje price, ja ti fino rekoh mjesecima unaprijed da ce Lakersi doggystyle HOU u max. 6, ti nisi vjerovao
Ne moze si on to vise priustit, uveo Biden porez na zrak.
LeBron je tu bitan, Davis manje vise. Ukoliko bude zdrav imat ce svoje brojeve ali nece to prelomit seriju. Njegov glavni faktor je defanzivno.BuffonGigi je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:48Cekaj, ako se ne varam, u prvom pasusu si fakticki napisao da ce Gordon cuvati i Davisa i Lebrona? Aferim...Clutch je napisao/la: ↑29 apr 2021, 15:09Gordon je izvrstan krilni defanzivac i bolji od proslogodisnje garniture Denvera, mada su tad imali vise dobrih defanzivaca nego ove godine. LBJa naravno niko ne moze "zaustaviti" ali mislim da Gordon moze igrati i vise nego pristojnu odbranu, tjerati Jamesa da "zaradi" poene i mozda se vise oslanja na sut nego li ulaze, sto bi dovelo i do manje razigravanja i dobrih pogleda na kos. Denver je vjerovatno iz proslogodisnje serije naucio da moraju puno bolje braniti tranziciju u duelu s Lakersima, taj segment ih je bas dosta kostao.
Ipak, Denver nije bas ekipa koja ce se defanzivno elitno braniti, nemaju bas dobru mogucnost preuzimanja niti defanzivno kvalitetnog C pa ce tu svakako Lakersi i James imati sta da eksploatisu. Ali dakle sporiji tempo i dobra briga o lopti su neki muss za njih u toj seriji. Slozio bih se s @JHamom za Portera kao potencijalnog "star" igraca u toj seriji.
Kod Jamesa a i posebno kod Davisa je svakako najveci upitnik zdravlje, odnosno koliko mogu podnijeti visoke napore i kako ce njihovo tijelo na to reagovati. Jasno je da ce obojica morati da igraju 40+ minuta i na visokom nivou u oba pravca. To se pitanje naravno prenosi i dalje kroz playoff, ukoliko bi prosli 1. rundu.
Takodjer, potencijalno velik problem je cinjenica da ce Lakersi ove sezone biti bez homecourt prednosti u svakoj seriji, vjerovatno ukljucujuci i eventualno finale. Nisam siguran ali mislim da su samo Rocketsi 95' osvojili titulu u takvim okolnostima. Tezak je to put.
S druga dva dijela se u potpunosti slazem, i to je cinjenica. Kao prvo, Denver nije konstruisan tako da igra neku vrhunsku odbranu, a kao drugo, ja trubim i prosle a i ove sezone da je kod Lakersa najveci faktor zdravlje. Znaci protivnici, hejteri i svi ostali, zdruzenim snagama Boga mole da LBJ i Davis ne budu zdravi. Jasno kao dan.
Kao zadnje, druze, koga boli ona stvar za home court pred praznim tribinama? Mislis li stvarno da ce neke 2-3 hiljade ljudi praviti neki faktor u tolikim dvoranama? Homecourt je u historiji jedino prosle sezone bio manje bitan nego ove.
Zdravim Lakersima, Denver i sa zdravim Murray-om nije problem, ne vidim kako ce im dobiti vise od jedne utakmice bez njega. Uostalom, svi se slazu da je ekipa Lakersa mnogo bolja nego prosle godine, kad je kompletna, a znamo kako je prosle godine serija zavrsila.
Clippe bile glavni favoriti kao sad Netsi. Rijec je o FebruaruBalon je napisao/la: ↑29 apr 2021, 18:49Pusti se suplje price, ja ti fino rekoh mjesecima unaprijed da ce Lakersi doggystyle HOU u max. 6, ti nisi vjerovao
na kraju im se popisase u facu 4-1
za titulu se znalo davno, Lakersi ili Clippe niko drugi
Lažni musliman , ne kladi se za ramazan , ostalih 11 mjeseci mrtvi kockar
Obrisao premier aplikaciju instalirao vaktiju
Ma prazna prica, pogledaj title odds pa mi reci ko su bili glavni favoriti, kladare ne lazualemsa je napisao/la: ↑29 apr 2021, 19:24Clippe bile glavni favoriti kao sad Netsi. Rijec je o FebruaruZnaci bruku prije nego sto je sezona zavrsena. Pogodi ti sad prvaka evo kraj je Aprila, a gdje Februar, povrede i ostalo
. Kobe Bean Bryant titula vjeruj
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.