FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

adnan1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la adnan1921 » 30 apr 2021, 12:03

zna li se jel kanula koja marka igracima.. hocemol se nadati da proigraju il da opet šetaju po terenu ? u svim utakmicama ovog dijela u prvih 15 20min su pokazali da mogu svakog dobit ali jednostavno to ne zele.. bar se ja tako tjesim haha.. dajte ljudima pare pa da iskaramo ranjenog diva.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 30 apr 2021, 12:11

Bit ce para, pogurat ce nas Vico!

Hahahhahahaha!!!
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 30 apr 2021, 12:11

adnan1921 je napisao/la:
30 apr 2021, 12:03
zna li se jel kanula koja marka igracima.. hocemol se nadati da proigraju il da opet šetaju po terenu ? u svim utakmicama ovog dijela u prvih 15 20min su pokazali da mogu svakog dobit ali jednostavno to ne zele.. bar se ja tako tjesim haha.. dajte ljudima pare pa da iskaramo ranjenog diva.
Treba u inat ih dobit.pomrsit konce za titulu.premisace nas borac ginuce sutra hahaha 💪💪💪
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 apr 2021, 12:41

S obzirom da od naše uprave neće dobiti ni marke, utakmice do kraja su jedini način da naši igrači nešto zarade. Igramo i sa Borcem, Sarajevom, Veležom, Zrinjskim. Svaki otkinuti bod će konkurenti premirati, sigurno. Tako da će nakon dugo vremena imati motiv za igru.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 apr 2021, 12:45

Dejan1921 je napisao/la:
30 apr 2021, 12:41
S obzirom da od naše uprave neće dobiti ni marke, utakmice do kraja su jedini način da naši igrači nešto zarade. Igramo i sa Borcem, Sarajevom, Veležom, Zrinjskim. Svaki otkinuti bod će konkurenti premirati, sigurno. Tako da će nakon dugo vremena imati motiv za igru.
Bas ce neko trositi pare na ekipu koja nema pobjedu u drugom dijelu. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 30 apr 2021, 12:50

Pametinikaddosta je napisao/la:
30 apr 2021, 08:59
1921boy je napisao/la:
30 apr 2021, 01:20
Imaš milion načina da se u klub unese veći iznos novca evo čovjek je naveo primjer :

200 sponzora po 5.000 godišnje - milion KM

Da se poslovni prostori osposobe možeš podijeliti na četiri dijela :

- prvi da se u jednom dijelu da na korištenje određenom tržnom centru ili nekom marketu na nekoliko godina uz određeni iznos

- drugi je da se u jednom dijelu napravi neki plavi PUB od čije bi zarade novac išao klubu vjerujem da bi dosta raje došlo da popije kafu, pivu, da pogleda nekada utakmicu LP ili EL

- treće da se u jednom dijelu napravi jos jedan Fan Shop samo sa nekim novim artiklima (uz pomoć Sablje) naprave nešto novo

- četvrto da se napravi neka riznica ili muzej Željezničara sa trofejima, nekim historijskim događajima, prezentacijom nekih dokumentarni filmova o Željinim legendama o samom klubu

Dalje : Da se pronađe neki veliki generalni sponzor koji je veliko ime u samom regionu i kod nas - spominjali su se Mozzart i Kutjevo - neki rekoše da će na ljeto biti zvanično ali ne vjerujem dok ne potpišu.

Onda još mogućnosti što se tiče sponzora :

- Da se određeni sponzor nađe na tribinama veliki bilboder npr samo za tu utakmicu

- Onda npr da bude određeni sponzor sa bilboderom i da se reklama vrti konstantno u nekom roku 5,10 utakmica

- Dalje da sponzor financira jednu utakmicu odnosno sve potrebe sudije,struja,voda itd itd a za uzvrat klub na dresu nosi njegov logo ili da reklamira na neki drugi način.

- Potpis sa nekom firmom koja proizvodi pića (piva,sokovi,energetska pića) gdje bi imali boce sa logom kluba i nekim natpisima gdje bi određeni dio prihoda išao klubu

- Dalje prodaja online ulaznica barem sada dok je ovakva situacija.

- Zajedno sa Sabljom kreirati neke nove stvari (maskice za telefon, maske za lice, kape, salovi, dresovi za navijace, majice, sorcevi, torbice itd itd)

- Da se 1921tv angažuje kao klupski kanal i zvanično da mogu snimati izvještaje i da naprave PayPal da navijači podrže i njih a i klub.

- Potpisati neki ugovor sa televizijskom kućom gdje bi se prenosile utakmice kupa i press konferencije prije utakmice i nakon utakmice

- Uvođenje novih članskih karti npr posebne za one koji su u inostranstvu sa nekim posebnim načinom zahvale prema tim koji su kupili člansku

- Otpustiš par igrača koji bezveze zauzimaju prostor mladim igračima i one koji uzimaju astronomske cifre a njih zamijenis sa jeftinijim slicnih kvaliteta

- Onda ljudi koji ulažu bez povratka novca poput Badžaka

- transferi, ako neko hoće raskinuti ugovor (ukoliko klub nema dugovanja prema njemu) tražiti odštetu itd itd

Načina je mali milion samo se treba zadat u posao da se to realizuje mnogi ljudi imaju još ideja šta i kako samo da se malo logički i normalno razmišlja

slika

slika

Onda zašto ne ovakva prodaja ovih satova od metala ili velikih grbova od kluba od stiropora

+ cifra od navijača ako se vrate daju pozamašnu svotu

- izlazak u evropu (prolazak barem jednog pretkola)
- neke pare od saveza i eto opet se stvori cifra sa kojom možeš stojati stabilno i na tabeli i polako vraćati dugovanja

Naravno ovo se podrazumijeva da u UO,NO i skupštini budu ljudi koji imaju vremena da budu maksimalno posvećeni klubu i radu uz normalnog predsjednika kako bi se klub sto prije oporavio
Jel se iko zapitao da li je evo taj Badžak nesposoban i glup da ne zna ove stvari ili mu treba neko na forumu pisati šta treba da radi? Eto on ima svoju uspješnu kompaniju al mu ovdje treba neko pisati kako i šta da radi. Ljudi nemamo dobre informacije, ovo je spisak lijepih želja bez realne osnove. Nikom nije palo na pamet 200 sponzora od 5000 KM, pa nema ih ni 30 u današnjem vremenu. U prostore treba potrošiti milion dva KM za ove namjene, da napuniš fun shop robom trebaju pare. A dugovi vidimo koliki su: igrači, uposleni, dobavljači, banke, PU...
Fino sa spiskom pitanja i obratite se Upravi kluba, pa ćete dobiti detaljnije informacije o ovim nerealnim željama, ovo se radi kada ima novca u klubu a ne kada ga nemaš. Kada nemaš novca ponašaš se kao onaj ko ga nema, štediš na svemu i razvijaš ono što jedino možeš - mlade igrače.
Ko će u UO, NO i skupštinu da ostavi svoj posao od kojeg živi da djaba radi 10 sati? Koliko to ljudi vi znate da to mogu pa onda da to i hoće?
Badzak ima preko glave svog posla i nema vremena po Sarajevu i BiH tražiti sponzore.To rade ljudi zaduženi za marketing.Možda je nekome i palo na pamet ali je vrlo malo toga uradjeno.Sponzorstvo je prodaja reklame a ovi su nas doveli u takvu situaciju da sad Željo može biti i loša reklama.To se mora promjeniti a da bi se promjenilo moraju se promjeniti ljudi koji su nas doveli u ovu situaciju.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 30 apr 2021, 12:51

Ma svi će nas iz vrha tabele ionako natamburat 2-3 gola razlike.
S premijom il bez.
:lol:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 apr 2021, 13:00

LjoZee je napisao/la:
30 apr 2021, 12:45
Dejan1921 je napisao/la:
Bas ce neko trositi pare na ekipu koja nema pobjedu u drugom dijelu. :D
Ma oni ponude pa ako mi čudo napravimo dobro svima :mrgreen:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 apr 2021, 13:06

Kako onda ove Horde starije sto znam ima ih po Pofalicima Dobrinji Alipasinu jel to raja iz centra ili nisam upucen.Cuj cavije sta izjavi.Ja sam dosljo iz Svrakina preso na Alipasino.Jel problem picko.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 13:07

Dejan1921 je napisao/la:
ma ja neka igraju za svoju guzicu :guz: mozda im je ovo plan bio ?vide nema plata idemo sve izgubiti pa neka nas na kraju drugi premiraju :urnebes:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 13:09

Alipasino je napisao/la:
30 apr 2021, 13:06
Kako onda ove Horde starije sto znam ima ih po Pofalicima Dobrinji Alipasinu jel to raja iz centra ili nisam upucen.Cuj cavije sta izjavi.Ja sam dosljo iz Svrakina preso na Alipasino.Jel problem picko.
:nene: njihov centar je jagomir,nahorevo,ljesevo,kobilja ....

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 30 apr 2021, 13:09

zeljodogroba je napisao/la:
30 apr 2021, 11:18
Evo Baka kaze da bi Zec trebao biti spreman, a stevanovic i ramovic su out definitivno.

Nego, jesul bile te plate danas :D :D
Trebao bi još 2 dana mirovati,može igrati a može i pogoršati stanje.On želi po svaku cijenu,dok Sinan zvani gluteus hoće na operaciju,nakon što je preko navijača izvarao Jaska koji nije htio da sluša nekog ko zna.Stevo i Šabanadžović out(nije bio penal).
Za plate treba pitati S.Balića,Karavdića,Hasanbegovića,Cerića i Jaska,oni smjenjuju i dovode trenere.
Za one upućenije pitanje,kad bi mogli ti ljudi ući u klub,koji nisu htjeli radi "kamatara" da budu dio plave porodice.
Hvala
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 apr 2021, 13:10

KANA je napisao/la:
30 apr 2021, 13:07
Dejan1921 je napisao/la:
ma ja neka igraju za svoju guzicu :guz: mozda im je ovo plan bio ?vide nema plata idemo sve izgubiti pa neka nas na kraju drugi premiraju :urnebes:
Poznajući nas glatko ćemo izgubiti od Sarajeva, ali zato dobijamo Borac i uzimamo bod Veležu.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 13:12

Dejan1921 je napisao/la:
30 apr 2021, 13:10
KANA je napisao/la:
Dejan1921 je napisao/la:
Poznajući nas glatko ćemo izgubiti od Sarajeva, ali zato dobijamo Borac i uzimamo bod Veležu.
znas koliko me boli **** :stop: ja ti kazem mi smo na raspustu jos najmanje tri sezone (samo moliti boga da budu dvije gore od nas ekipe) ovo ostalo lagano 100%

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 13:14

UBIPITAR je napisao/la:
30 apr 2021, 13:09
Evo Baka kaze da bi Zec trebao biti spreman, a stevanovic i ramovic su out definitivno.

Trebao bi još 2 dana mirovati,može igrati a može i pogoršati stanje.On želi po svaku cijenu,dok Sinan zvani gluteus hoće na operaciju,nakon što je preko navijača izvarao Jaska koji nije htio da sluša nekog ko zna.Stevo i Šabanadžović out(nije bio penal).
Za plate treba pitati S.Balića,Karavdića,Hasanbegovića,Cerića i Jaska,oni smjenjuju i dovode trenere.
Za one upućenije pitanje,kad bi mogli ti ljudi ući u klub,koji nisu htjeli radi "kamatara" da budu dio plave porodice.
Hvala
ne brani ga molim te ,unistio nas je svojom mahalastinom :puke:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 apr 2021, 13:17

KANA je napisao/la:
30 apr 2021, 13:12
Dejan1921 je napisao/la:
30 apr 2021, 13:10
KANA je napisao/la:

znas koliko me boli **** :stop: ja ti kazem mi smo na raspustu jos najmanje tri sezone (samo moliti boga da budu dvije gore od nas ekipe) ovo ostalo lagano 100%
:rol: Što je najgore to je živa istina. Samo da nam se na tribine vratiti da lakša bude borba za opstanak.

adnan1921
Kontakt:

Post Postao/la adnan1921 » 30 apr 2021, 13:18

procitah sve komentare i samo mi jedna misao u glavi.. znači ku*čina😂😂

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 apr 2021, 13:18

Pitari zaboravljaju da im je nedavno Borac trenirao u Butmiru i da su Seranica stavljali na profilne.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 30 apr 2021, 13:20

KANA je napisao/la:
30 apr 2021, 13:14
UBIPITAR je napisao/la:
30 apr 2021, 13:09

Hvala
ne brani ga molim te ,unistio nas je svojom mahalastinom :puke:
Plakat ćemo mi ko 2003 nakon Heartsa ;)
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 30 apr 2021, 13:24

adnan1921 je napisao/la:
30 apr 2021, 13:18
procitah sve komentare i samo mi jedna misao u glavi.. znači ku*čina😂😂
:rol: a jasta je buraz ,sigurno jos 3 sezone a onda se mozda vratimo na ovu standardnu kurcinu :facepalm: e takva su predvidjanja bogami

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 40 gostiju.