DobrodošaoSatroTrener je napisao/la: ↑30 apr 2021, 22:22Vozdra raja,necu se predstavljati i sl gluposti ,samo cu naglasiti da pojma nemam o desavanjima unutar kluba ,najvece insiderske info sam citao sa ovog foruma tako da sto se strana tice,drzim samo ovu nasu navijacku. Mislim da bi u tome trebala biti citava fora naseg pisanja ,bez interesa furati zeljinu pricu. Sto se uredjenja kluba tice mislim da mozemo zaboraviti na 51-49 jer mi ko narod ,a to nije zanemarivo,nismo zreli ni za jedan vid demokratije vec naginjemo vise nekom diktatorskom sistemu zbog cega smo se na kraju krajeva i polarizirali.Uvijek je lakse klicati jednom covjeku ili istog kriviti nego greske traziti u sistemu. Trenutno nam treba samo ziva lova ,pa bi sve snage trebali usmjeriti prema tome,glavni problem je u tome sto je usljed svih desavanja zadnjih godina Zeljo izgubio na popularnosti,nije furka biti u i oko kluba .Sve raspolozive snage usmjeriti prema slici Zelje u javnosti ,da bi potencijalni ulagaci (citaj nasi ljudi s parama)vidjeli svoj interes u tome da su u zelji a onda zasto da ne,prosiriti upravni odbor u kojem bi bili samo ljudi koji su spremni na mjesecnoj bazi upumpati u klub odredjenu cifru ,a da zauzvrat imaju taj drustveni status .To mogu biti i navijaci recimo u dijaspori koji bi na mjesecnom nivou 20 milja davali u klub a da im klub zauzvrat da jedno mjesto u tom UO od recimo 20 ljudi.To je sad mozda smijesno jer ni dunge lange ne bi htjeli u zelji biti ,ali je vrlo realno,realnije od cekanja seika da ulozi u drustvo,zemlju ,sport u situaciji u kakvoj smo mi.Lako je bilo biti radnicki klub u radnickoj drzavi,medjutim moramo pronalaziti nacine ocuvanja naseg identiteta i u ovom vremena a ipak ostati konkurentni .Na osnovu solarnih (pare na sunce ) ,a ne imiganarnih (citaj koke iz londona),praviti budzet kluba i po njemu se organizovati. Sto se sutrasnje tekme tice mogu objektivno napisati da mi jedina zelja da se ne brukamo ,ali subjektivno zelim ,nadam se i vjerujem da ih mozemo zgaziti. VTZ