Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Bolje da ti ne moze civ 6 na njemu, pregorice uz one more turn 

Imas i ovu opciju ali ovaj ti je 1200+Otelo je napisao/la: ↑02 apr 2021, 15:57Hvala![]()
Skontat ću nešto, možda i sačekam mjesec - dva da budem financijski solventniji, te da uzmem nešto bolje. Nije mi toliko hitno. Trenutni mi radi okej, samo što se ugasi svaki par sati iz nekog razloga ili par puta u jednom satu, pa onda radi dva dana normalno![]()
Al' vidiš, nije ovaj Surface loša opcija, onaj sa prošle stranice, samo bih volio da je 15". Ako bude na tržištu kad budem imao za njega, možda ću ga i uzeti![]()
Ovo ti je ono sto sam ti spominjao u nekom od proslih postova , long-term review. Jest da je ovdje proslo par mjeseci ali opet ovaj laptop ima odlican build i po svemu sudeći dobar sistem hlađenja. Btw Xiaomi i Huawei se bas trude da kopiraju Macbook i ovo nije los lapac za ove pare.
Da, uzeo bi prije ovaj. Cak imas i jeftinijh na piku ove konfiguracije,ali eto recimo da ti je ove 50-70KM skuplji zbog te pis.garancije od 6mjesci. U ovome je i5 druge genracije ako se ne varam, isti koristim i uredno mogu editovati klipove u FIlmori.Otelo je napisao/la: ↑02 apr 2021, 13:38Ma najviše me strah ako uzmem polovan da će prestati raditi za godinu dana, al' kao što @meepo kaže može i ovaj prestati raditi.edoox je napisao/la: ↑02 apr 2021, 13:08
Razumio sam te koji bi ti da uzmeš. Kao što Mepo reće sve je je ovo niskobužetno. Ja ne bi izvalio ovoliko para za laptop koji će mi služiti za Ofiice i neku mulimediju. Ja bi isao na kupovinu polovnog, gdje bi još kupio SSD od 480 gb za 110KM i pogurao RAM-om ako treba (to je trodsak max40KM). i ostalo bi jos više od pola tog budžeta koji planiras potrositi.
Kao što sam već jednom rekao nikada više ne bi uzeo laptop sa samo integrisanom grafičkom
Ti bi radije nešto ovakvo uzeo: https://www.olx.ba/artikal/41859769/lap ... /#detaljno, ubacio SSD i miran?
@mepoo @azpi hvala na odgovorima i pomoći
Naravno, slobodno dajte svoje prijedloge![]()
evo briznski nesto s pika :
https://www.olx.ba/artikal/42397290/lap ... fike-17-3/
https://www.olx.ba/artikal/42015632/lap ... 2-grafike/
https://www.olx.ba/artikal/41310955/kam ... a-250-hdd/ ovo mi je pravi office sto tebi treba.
Možda ti i ne treba veliki SSd, uzmes od 120gb za 50 keka, a ovah jard ubacis umjesto cd/dvd przaca pomocu HD caddy-a za pohranu slika i dokumeata.
NAravno, nemoj se zalijetati, a tu smo da pomognemo.
Hvala, hvalaedoox je napisao/la: ↑02 apr 2021, 19:03Da, uzeo bi prije ovaj. Cak imas i jeftinijh na piku ove konfiguracije,ali eto recimo da ti je ove 50-70KM skuplji zbog te pis.garancije od 6mjesci. U ovome je i5 druge genracije ako se ne varam, isti koristim i uredno mogu editovati klipove u FIlmori.Otelo je napisao/la: ↑02 apr 2021, 13:38Ma najviše me strah ako uzmem polovan da će prestati raditi za godinu dana, al' kao što @meepo kaže može i ovaj prestati raditi.edoox je napisao/la: ↑02 apr 2021, 13:08
Razumio sam te koji bi ti da uzmeš. Kao što Mepo reće sve je je ovo niskobužetno. Ja ne bi izvalio ovoliko para za laptop koji će mi služiti za Ofiice i neku mulimediju. Ja bi isao na kupovinu polovnog, gdje bi još kupio SSD od 480 gb za 110KM i pogurao RAM-om ako treba (to je trodsak max40KM). i ostalo bi jos više od pola tog budžeta koji planiras potrositi.
Kao što sam već jednom rekao nikada više ne bi uzeo laptop sa samo integrisanom grafičkom
Ti bi radije nešto ovakvo uzeo: https://www.olx.ba/artikal/41859769/lap ... /#detaljno, ubacio SSD i miran?
@mepoo @azpi hvala na odgovorima i pomoći
Naravno, slobodno dajte svoje prijedloge![]()
evo briznski nesto s pika :
https://www.olx.ba/artikal/42397290/lap ... fike-17-3/
https://www.olx.ba/artikal/42015632/lap ... 2-grafike/
https://www.olx.ba/artikal/41310955/kam ... a-250-hdd/ ovo mi je pravi office sto tebi treba.
Možda ti i ne treba veliki SSd, uzmes od 120gb za 50 keka, a ovah jard ubacis umjesto cd/dvd przaca pomocu HD caddy-a za pohranu slika i dokumeata.
NAravno, nemoj se zalijetati, a tu smo da pomognemo.

Al' eto sačekat ću još mjesec - dva da skontam još gdje par stoja i da uzmem nešto kvalitetnije što će biti dobro na duže staze.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trebao si je prodati sad za 2500KM

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- alan_kardec
- Kontakt:
Imam problem sa kućnim netom, mtel je u pitanju.
Wifi normalno fercera po čitavoj kući, al žičana veza modema i kompa nije u funkciji, na kompu nemam neta. Restartovao sam modem nekoliko puta, isključivao iz struje, međutim isti problem imam i dalje.
Wifi normalno fercera po čitavoj kući, al žičana veza modema i kompa nije u funkciji, na kompu nemam neta. Restartovao sam modem nekoliko puta, isključivao iz struje, međutim isti problem imam i dalje.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Probaj zamjenuti kabal. Imao sam donedavno sličan problem. Samo mi pukne konekcija na par sekundi. Zamjenuo kabal i sad fercera normalo.alan_kardec je napisao/la: ↑09 apr 2021, 01:18Imam problem sa kućnim netom, mtel je u pitanju.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jesu li sad cijene normalne? Ako može sad kakav pc i monitor do 2 hiljade?miki_92 je napisao/la: ↑09 jan 2021, 19:44nesto ovakoUnofficialpage je napisao/la: ↑09 jan 2021, 18:53Može tvoja kakva preporuka do 1500 KM? Ovo je neka cijena maksimalna, što jeftinije a da je dobro to bolje.![]()
https://www.olx.ba/r/40291547/442963
mada ne treba nista kupovati sad ako ti nije nuzda jer su cijene otisle u qrac

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Moze PC al bez grafe.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Sad su cijene još gore. Nemojte uzimati ako vam nije nužda. Samo ćete baciti pare jer to ne vrijedi ni blizu tih para.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Imam kartica na prodaju ako kome treba 

-
- Kontakt:
da li je moguce kupiti gejmer racunar za nekih 700-800KM? moze li neka preporuka? ne razumijem se aman.
-
- Kontakt:
Nije moguće. Pogotovo ne sada. Bolje ti je uzmi PS4 i ostat će ti para.
I am not yet born; O hear me.
- OldFashioned
- Kontakt:
Može ako ćeš tetris igrat', realno treba pričekati sa kupovinom novog PC, odnosno komponenti.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Sad je najgori period za kupovinu racunara i komponenti, velika potraznja a mala ponuda sto rezultira visokim cijenama. Mozda se popravi pred kraj godine u najgorem slucaju mozda se protegne i kroz narednu godinu.
Imam problema sa przilicom. Stalno sebi przim muziku na cd za auto, ali od sinoc ne mogu nikako. Potrosio sam 6 CD-ova, na svakom mi izbaci gresku i to prije nego sto uopste pocne prziti. Zadnji CD sam sprzio kako treba prije mjesec dana otprilike i radi bez greske.a sad najednom ne mogu. Pokusavao sam i s vise razlicitih programa, i to ashampoo burning free i cdburnerxp, te vise razlicitih CDova (razliciti brendovi). Oba programa sam koristio u proslosti i radili su bez ikakvih problema. Jos sam pokusao sa Deepburner Pro, a s njim ne mogu nikako ni probati prziti. Kada hocu da pokrenem proces i izaberem uredjaj izbaci mi "Not a writing device" sto je nemoguce jer pise da je DVD+-RW drive.
Pokusao sam u device manageru obrisati drivere i reboot, pustio da se ponovo instaliraju ali nije pomoglo. Onda sam na internetu nasao savjet da u registry editoru potrazim za greske. Trazilo je da obrisem registry entry-e pod nazivom UpperFilters i LowerFilters, ali kada sam otvorio tu lokaciju, tih entrya nema uopste. Zapelo mi je za oko da postoji entry pod nazivom "Class" i value je "CD-ROM". Prethodno, kada sam isao u Device manager da deinstaliram drajvere, pod "Device description" je takodjer pisalo CD-ROM. Ne znam zasto pise da je Read-only kada sam vise puta uspjesno przio CD-ove u njemu
Pokusao sam u device manageru obrisati drivere i reboot, pustio da se ponovo instaliraju ali nije pomoglo. Onda sam na internetu nasao savjet da u registry editoru potrazim za greske. Trazilo je da obrisem registry entry-e pod nazivom UpperFilters i LowerFilters, ali kada sam otvorio tu lokaciju, tih entrya nema uopste. Zapelo mi je za oko da postoji entry pod nazivom "Class" i value je "CD-ROM". Prethodno, kada sam isao u Device manager da deinstaliram drajvere, pod "Device description" je takodjer pisalo CD-ROM. Ne znam zasto pise da je Read-only kada sam vise puta uspjesno przio CD-ove u njemu
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Zar jos uvijek postoje cd citaci u racunarima 

- BlackCactus
- Kontakt:
instagram app za pc?
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb, L-Train, soko, VolimBiH96 i 17 gostiju.