DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑28 apr 2021, 10:41
Rooney88 je napisao/la: ↑28 apr 2021, 08:22
Floyd vs Logan Paul.
Ovaj domino efekt koji ovakve borbe izazivaju mi se nimalo ne svidja, ovo mi dodje kao WWE i nadam se da nece zahvatiti MMA svijet u ovom obimu.
Pa već ih je bilo u mma.
CM Punk, James Toney protiv Couture-a, Kimbo Slice je bio freakshow ulični borac.
Tu bih iskreno svrstao samo Punka, tip jednostavno nije borac i to se vidjelo odmah.
Toney je bio bokser sa preko 80 borbi do one sa Randyem. Kimbo opet ima neke oziljke za pokazati takodjer, ima neki background kako god okrenes, ali kapiram sta zelis reci.
Ali ovaj Logan je brate ybni Youtuber! I sada kao ide se potuci sa jednim od najvecih boksera svih vremena. To mi dodje kao da Vrbanjusa izdominira neki challange tipa onog Ice Bucketta i onda joj daj prvaka Evrope da igraju za neki trofej. Okej, odoh i ja u drugu krajnost ali neka...
Ovo nije dobra poruka buducim borcima, to je poenta. Ovakve borbe su ocigledno izuzetno profitabilne i ko zna koliko daleko ce ovakve stvari ici u buducnosti. Zna se sta je boks, ili MMA, i da borbu trebas zasluziti treningom i talentom, ovako sigurno ne.
Sjecam se jednom kod nas u klubu, imali neki seminar i dolazi tadasnji selektor reprezentacije Slovenije. Nama bilo wow sto tip ima oko 3.000e platu za pocetak. I s njim dolazi neki momak koji je uber talenat u njihovoj reprezentaciji. Nakon prvog treninga svi vidimo da tu nesto opasno ne stima. Tip je spor, brzo se umara i, jednostavno, dobija batine. Onda kasnije skontas da se radi o sinu nekog bogatasa koji dobija paznju dok talentovaniji momci vjerovatno rade kao obezbjedjenje u nekom klubu. E meni su ovakve borbe upravo to, nije bitno koliko si talentovan ili koliko sebe dajes na treningu, nije bitno koliko si posvecen i pozrtvovan, bitno je samo tvoje ime i to je to.