Sege, sale, posalice. Dugujes tom Veselinovu jedno 50.000 bruto, i "navijaci" mu pucaju samar. A onda ocekuju da ce "poginuti" na terenu i oprostiti nam koju marku duga. I jos uvjeravaju nas da nije do para, da nema veze sto mu se duguje.LjoZee je napisao/la: ↑02 maj 2021, 10:54A po cemu su navijaci krivi?
Islo im se na trening, "prijetilo", razgovaralo, pisale se parole. Vidjeli ste i saopstenje kad je bilo ono za Skupstinu pa kad su podrzali navijaci jasno i glasno kad je bila neka bolja opcija. Isto vjerujem bi bilo da za UO da se pojavi onako neko ko dvojac za Skupstinu za koje navijaci smatraju da su ok. Veci i jedini problem su ljudi koji mogu pomoci, a nece trazeci razloge.
Ostalo je jos da im svima se kosti polome, ali ih kriju sad ko zmija noga. Eto, pucali su se i samari Veselinovicu pa nista. Znaci pokusaj sta hoces, ali dzaba mozes k svirat samo.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- plavousrcu
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Za njega nije jer je bogalj. Da imaju obraza svi bi oprostili jedan dio od strucnog staba do igraca. Nema rezultata znaci nisi ni zasluzio normalnu zaradu. Ne izvrsavas svoje obaveze.plavousrcu je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:19Sege, sale, posalice. Dugujes tom Veselinovu jedno 50.000 bruto, i "navijaci" mu pucaju samar. A onda ocekuju da ce "poginuti" na terenu i oprostiti nam koju marku duga. I jos uvjeravaju nas da nije do para, da nema veze sto mu se duguje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Mene interesuju prihodi sponzora u ovom period, naspram ranije. Bas me zanima koliko je sad losija situacija, od samih sponzora. Ko su ti ljudi koji donose prihode klubu i kakvi su rezultati po tom pitanju. Onda se ima nesto konkretno na cemu mozes donijeti neke zakljucke, npr u najboljoj sezoni smo imali toliko i toliko prihoda od sponzora, i sad imamo toliko i toliko. Ovako se dosta pise, a fakticki nemamo nista konkretno na cemu mozemo da imamo neke zakljucke.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 02 maj 2021, 11:43, ukupno mijenjano 2 puta.
- plavousrcu
- Kontakt:
Netacno. Osnovna plata igraca se rijetko kada veze za rezultat. Vjerovatno imas klauzule kojima se vezu klub i igrac za rezultat. Plata ti je 5.000, ako budemo prvaci nagrada je 20.000, Evropa 10.000, a ako ne izborimo osnovni cilj kazna je 10.000. Igrac svoje obaveze dolazeci na posao ispunjava. Klub u ovom slucaju nasem ne ispunjava. Sezona kad se zavrsi onda pokusavas postici dogovor sa igrace. Veselinovicu dugujemo 50.000, ima jos godinu ugovora to je plus 60.000. Ukupno 110.000. Moras biti fin, ponizan da to supstis na 70.000 i nogica. Ako ga samaras, neces doci do 70.000 nikada a to je Zeljin najveci interes.
Ja sam aludirao na obraz tih koji traze puni iznos, a nemaju rezultat. Izvoli izbori Evropu, bolje mjesto koje ce donijeti vise para kad m:tel bude dijelio i trazi cistog obraza sve. Kad bi bile plate po ucinku jos bi oni nama platili i bili duzni, a ne mi njima. Takve rezultate su ostvarili. Nije to samo dodji na trening, sutni dva-tri puta loptu i eto ja svoje ispunio.plavousrcu je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:36Netacno. Osnovna plata igraca se rijetko kada veze za rezultat. Vjerovatno imas klauzule kojima se vezu klub i igrac za rezultat. Plata ti je 5.000, ako budemo prvaci nagrada je 20.000, Evropa 10.000, a ako ne izborimo osnovni cilj kazna je 10.000. Igrac svoje obaveze dolazeci na posao ispunjava. Klub u ovom slucaju nasem ne ispunjava. Sezona kad se zavrsi onda pokusavas postici dogovor sa igrace. Veselinovicu dugujemo 50.000, ima jos godinu ugovora to je plus 60.000. Ukupno 110.000. Moras biti fin, ponizan da to supstis na 70.000 i nogica. Ako ga samaras, neces doci do 70.000 nikada a to je Zeljin najveci interes.
-
- Kontakt:
I mene prenese pa gnjev uglavnom osjecam prema igracima, ali...
Moramo se staviti na njihovo mjesto, dodjes iz drugog grada/drzave da igras za neki Zeljeznicar u nekom Sarajevu misleci da si dosao u neki ok klub koji ce ti pomoci u daljem razvoju ili gdje mozes uzeti jos neke pare u posljednjoj trecini karijere. A onda ti se nekoliko plata duguje, dobijas lazna obecanja, imas obaveze ko i svaki deugi covjek a imas samo 10-15 godina da zaradis od fudbala nesto, jos ti dolaze navijaci da se izivljavaju jer ne vide stvarni problem. Zasto je onda nama cudno sto igraci ne ginu na derbiju, sto dodju sa stomakom na pripreme, pa ne bi ni ja ginuo da sam igrac Hajduka pa da si 100 puta klub s tradicijom, da me vuce tradicija ostao bi navijac a ne fudbaler.
Kad klub ne funkcionise profesionalno ne mozes to ocekivat ni od igraca, niko od vas nece radit par mjeseci u firmi u kojoj nema plate ili ce raditi ali produktivnost ce biti mizerna.
Igrati za Zelju nije vise nikakav luksuz niti cast, pricamo o trenutno najlosijem i najnestabilnijem klubu u PLBiH.
Mi energiju moramo usredotocit na stvarne uzroke ovih problema i tu praviti pritisak i rjesavati stvari, najlakse cemo za fudbalere na kraju.
Moramo se staviti na njihovo mjesto, dodjes iz drugog grada/drzave da igras za neki Zeljeznicar u nekom Sarajevu misleci da si dosao u neki ok klub koji ce ti pomoci u daljem razvoju ili gdje mozes uzeti jos neke pare u posljednjoj trecini karijere. A onda ti se nekoliko plata duguje, dobijas lazna obecanja, imas obaveze ko i svaki deugi covjek a imas samo 10-15 godina da zaradis od fudbala nesto, jos ti dolaze navijaci da se izivljavaju jer ne vide stvarni problem. Zasto je onda nama cudno sto igraci ne ginu na derbiju, sto dodju sa stomakom na pripreme, pa ne bi ni ja ginuo da sam igrac Hajduka pa da si 100 puta klub s tradicijom, da me vuce tradicija ostao bi navijac a ne fudbaler.
Kad klub ne funkcionise profesionalno ne mozes to ocekivat ni od igraca, niko od vas nece radit par mjeseci u firmi u kojoj nema plate ili ce raditi ali produktivnost ce biti mizerna.
Igrati za Zelju nije vise nikakav luksuz niti cast, pricamo o trenutno najlosijem i najnestabilnijem klubu u PLBiH.
Mi energiju moramo usredotocit na stvarne uzroke ovih problema i tu praviti pritisak i rjesavati stvari, najlakse cemo za fudbalere na kraju.
- plavousrcu
- Kontakt:
To mozes imati u masti. U realnom zivotu ne mozes. I kakav obraz? Krenes u sezonu sa dugom tri plate, prvi dio se zavrsi sa dugom od sest i evo sad ce drugi kraj i bice devet. Kako iko od nas ima pravo aludirati na obraz igraca?LjoZee je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:44Ja sam aludirao na obraz tih koji traze puni iznos, a nemaju rezultat. Izvoli izbori Evropu, bolje mjesto koje ce donijeti vise para kad m:tel bude dijelio i trazi cistog obraza sve. Kad bi bile plate po ucinku jos bi oni nama platili i bili duzni, a ne mi njima. Takve rezultate su ostvarili. Nije to samo dodji na trening, sutni dva-tri puta loptu i eto ja svoje ispunio.plavousrcu je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:36Netacno. Osnovna plata igraca se rijetko kada veze za rezultat. Vjerovatno imas klauzule kojima se vezu klub i igrac za rezultat. Plata ti je 5.000, ako budemo prvaci nagrada je 20.000, Evropa 10.000, a ako ne izborimo osnovni cilj kazna je 10.000. Igrac svoje obaveze dolazeci na posao ispunjava. Klub u ovom slucaju nasem ne ispunjava. Sezona kad se zavrsi onda pokusavas postici dogovor sa igrace. Veselinovicu dugujemo 50.000, ima jos godinu ugovora to je plus 60.000. Ukupno 110.000. Moras biti fin, ponizan da to supstis na 70.000 i nogica. Ako ga samaras, neces doci do 70.000 nikada a to je Zeljin najveci interes.
A sto bi mi bilo zao nekog ko te pare moze naplatiti i naplatit ce kad god hoce? Njima je i receno da ako su problem pare predaju na te sudove i odu da nas ne brukaju, ne moraju igrati. Tad sute pa se potpisuju reprogrami i onda opravdanja se traze u parama. Niko ne kaze da je ok da se duguje, ali brate ili se pobuni normalno van terena ili igraj normalno. Nema da sutis, a na terenu jedes g. I ja ili bilo ko da te zali i pravi zrtvom.elevenblues je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:45I mene prenese pa gnjev uglavnom osjecam prema igracima, ali...
-
- Kontakt:
Ne treba vam biti zao igraca nek skinu dresove
Ma nemoguće da se duguje 6 plata, znači nema šanse. 6 mjeseci da niko marke ne dobije, to je prosto nemoguće. Koja bi budala bila u klubu da nema 6 mjeseci ništa da jede. Niko pojma nema, samo se nagađa
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
-
- Kontakt:
Ma brate nije tako prosto. Trebas biti u kakvom takvom ritmu, imas i agenciju na ledjima, a opet treba zaradit. Da se vuces po sudovima a to vrijeme provodis van terena nije ono sto si zamislio kad si dosao u neki fudbalski klub.LjoZee je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:51A sto bi mi bilo zao nekog ko te pare moze naplatiti i naplatit ce kad god hoce? Njima je i receno da ako su problem pare predaju na te sudove i odu da nas ne brukaju, ne moraju igrati. Tad sute pa se potpisuju reprogrami i onda opravdanja se traze u parama. Niko ne kaze da je ok da se duguje, ali brate ili se pobuni normalno van terena ili igraj normalno. Nema da sutis, a na terenu jedes g. I ja ili bilo ko da te zali i pravi zrtvom.elevenblues je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:45I mene prenese pa gnjev uglavnom osjecam prema igracima, ali...
Ne mozemo ocekivat empatiju i emociju kod igraca kd za to ne postoje preduslovi i atmosfera. Dodje ti treber ti ga slazes odma znaci, jedan uskov je covjek imao i ti ga odma tu slazes. Kako je tek fudbalerima, ko kurve cekaju da nesto legne i onda im das nesto na kapaljku pa te jos navijaci pljuju jer eto placen si pred derbi sto ne ides kopackom na glavu.
Mislim smijesna nam je percepcija, kao sto rekoh odi ti u drugi grad i drzavu pa se bori za firmu koja te placa u ratama, koja te laze i petlja, a treba ti to radno iskustvo s druge strane za sljedeci poso, sta ces ?
Ispasce da ih branim zivotom, jok, samo kazem opet energiju trosimo u pogresnom pogresnom pravcu i zato jesmo saucescnici ovog potopa najveceg kluba u drzavi.
A vala smo i ofirni vise postali, skinite dresove, dolaze na treninge prijetit nesto vazit o velicini kluba, zar mi fakat mislimo da njima taj dres predstavlja neto wow, njima je to dres ko i svaki drugi sto su nosili, radna uniforma.
Zadnja izmjena: elevenblues, dana/u 02 maj 2021, 12:06, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Pa moze se i za navijace reci ili se pobunite vec jednom ili prestanite da ko pickice lelemudate po internetu. Ja da sam igrac jednog jedinog feninga nikad nikome ne bih poklonio niti ga se odrekao, ta sadaka mentalitet je i doveo Zelju na ovaj nivo, uz onaj vec legendarni svaciji i niciji. Nevjerovatno da stotine hiljada ljudi gleda i osluskuje sta ce neko drugi iz te gomile da uradi, eto to je danas Zeljo, valjda ce neko, valjda ima neko, trebao bi neko, cjo kad ih neko safataLjoZee je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:51A sto bi mi bilo zao nekog ko te pare moze naplatiti i naplatit ce kad god hoce? Njima je i receno da ako su problem pare predaju na te sudove i odu da nas ne brukaju, ne moraju igrati. Tad sute pa se potpisuju reprogrami i onda opravdanja se traze u parama. Niko ne kaze da je ok da se duguje, ali brate ili se pobuni normalno van terena ili igraj normalno. Nema da sutis, a na terenu jedes g. I ja ili bilo ko da te zali i pravi zrtvom.elevenblues je napisao/la: ↑02 maj 2021, 11:45I mene prenese pa gnjev uglavnom osjecam prema igracima, ali...
Upravo i jeste problem sto se uopste nema uvida u bilo cemu, a dosta ljudi pricaju, i onda sami od sebe nagadjaju. Evo da se imaju sledece informacije. Toliko smo imali prihoda od sponzora u periodu kad je prijasnja uprava bila, i sad imamo ovakvu situaciju. Onda mozes konkretno kriviti 1) upravu koja nije sposobna da obezbijedi budzet, 2) amara osima, ako je veliki broj sponzora napustio klub radi njegovog dolaska u klub, a da nije slican broj sponzora popunjen sa nekim novim. ako je nivo sponzora slican kao ranije onda mozes traziti objasnjenje u tome da je pademija, da se nema prihoda od prodaje karata, i normalno sto vec jednom nismo dobili licencu, za koju fakticki nije niko ni odgovarao. ne dobijes licencu, a niko nije odgovoran u klubu.
Ne bih rekao da je pogresan iz razloga sto i on donosi pare. Oni sve fini, fini pa nam izbise Evropu, vise love od m:tel-a, vjerovatno i sponzore neke koje bi privukao zbog Evrope. Zato i kazem ili idi u strajk, odbij trenirati radi sta god ili igraj normalno i obezbijedi klubu prihode svojim rezultatima pa ce i navijaci imati razumijevanja za tebe, dati ti podrsku i slicno. Ti svoje odradis i onda nema tenzija, ne brukas se preko portala, niko te ne dira.elevenblues je napisao/la: ↑02 maj 2021, 12:02Ispasce da ih branim zivotom, jok, samo kazem opet energiju trosimo u pogresnom pogresnom pravcu i zato jesmo saucescnici ovog potopa najveceg kluba u drzavi.
Pisao sam jutros. Mislim da nemas sta navijacima reci. Kad ima neka opcija podrze, naglasili su i da nisu za ove i ovaj nacin rada, ali to je sve sto mogu. Ne mogu oni puskom natjerati ljude da udju u UO ili da sada pisu "Uprava napolje" kad na pitanje "ko ce ih zamijeniti?" nemaju ni konkretna imena niti bilo kakve opcije. To je do ljudi koji mogu biti dio UO zbog svoje financijske stabilnosti, znanja i ostalog, a ne zele.perodeformero je napisao/la: ↑02 maj 2021, 12:04Pa moze se i za navijace reci ili se pobunite vec jednom ili prestanite da ko pickice lelemudate po internetu. Ja da sam igrac jednog jedinog feninga nikad nikome ne bih poklonio niti ga se odrekao, ta sadaka mentalitet je i doveo Zelju na ovaj nivo, uz onaj vec legendarni svaciji i niciji. Nevjerovatno da stotine hiljada ljudi gleda i osluskuje sta ce neko drugi iz te gomile da uradi, eto to je danas Zeljo, valjda ce neko, valjda ima neko, trebao bi neko, cjo kad ih neko safata
Ma izbaciti ih u petu ligu izbrisati dug i polako.Kad moze jedan Rangers moze i Zeljo
-
- Kontakt:
Ma Ljoze ja mislim da smo krivi i mi navijaci.
Prvo ne rezonujemo probleme, kasnimo s reakcijama, sredstva reagovanja su zanemariva itd..
Druga stvar navijaci najvise kukaju a najmanje rade, a sastavni su dio kluba kao i skupstina, uo, struka i igraci. Zakljucili smo da kritikovati ne znamo, znamo li donijeti neku inicijativu, prijedlog, model rada, pare, mozemo li iznjedriti nekog covjeka, neki tim ljudi koji ce se ukljuciti u rad kluba kroz skupstinu ili uo ?
Nije to nista sto se u svijetu ne desava, nisu ultra grupe vani samo spremne za samar Veselinovicu i hvatanja macka, farbe i najlona. Postoji niz opcija za pomoci klubu. Neorganizivani smo, stotine komentara, foruma i forumasa, a ni jedno udruzenje/fan club mimo ultra grupe nemamo koje ce aktivno raditi i baviti se Zeljom.
Mislim da svi snosimo odgovornost za posmatranje ove historijske katastrofe FK Zeljeznicar.
Prvo ne rezonujemo probleme, kasnimo s reakcijama, sredstva reagovanja su zanemariva itd..
Druga stvar navijaci najvise kukaju a najmanje rade, a sastavni su dio kluba kao i skupstina, uo, struka i igraci. Zakljucili smo da kritikovati ne znamo, znamo li donijeti neku inicijativu, prijedlog, model rada, pare, mozemo li iznjedriti nekog covjeka, neki tim ljudi koji ce se ukljuciti u rad kluba kroz skupstinu ili uo ?
Nije to nista sto se u svijetu ne desava, nisu ultra grupe vani samo spremne za samar Veselinovicu i hvatanja macka, farbe i najlona. Postoji niz opcija za pomoci klubu. Neorganizivani smo, stotine komentara, foruma i forumasa, a ni jedno udruzenje/fan club mimo ultra grupe nemamo koje ce aktivno raditi i baviti se Zeljom.
Mislim da svi snosimo odgovornost za posmatranje ove historijske katastrofe FK Zeljeznicar.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kako nemas, svrha i obaveza navijaca jeste pravljenje pritiska na raznorazne nacine i oko zelenog terena i oko kluba, danas da dovedes nekoga sa strane reci ce da Zeljeznicar uopste nema navijace, za razliku od npr. Veleza koji kao da ih ima milione.Pisao sam jutros. Mislim da nemas sta navijacima reci. Kad ima neka opcija podrze, naglasili su i da nisu za ove i ovaj nacin rada, ali to je sve sto mogu. Ne mogu oni puskom natjerati ljude da udju u UO ili da sada pisu "Uprava napolje" kad na pitanje "ko ce ih zamijeniti?" nemaju ni konkretna imena niti bilo kakve opcije. To je do ljudi koji mogu biti dio UO zbog svoje financijske stabilnosti, znanja i ostalog, a ne zele.
-
- Kontakt:
A šta mogu navijači uraditi, ne kontam? Da napravimo žiro račun i svi uplaćujemo koliko ko može pa da se isplati igračima plata? Ili da se okupi 5 hiljada navijača ispred prostorija kluba pa da skandiraju "Uprava napolje" (koja bi svakako otišla davnih dana da postoji bilo ko ko želi da je naslijedi), ili da se igračima noge polome u gradu, a ni od tog nemaš ništa u konačnici.perodeformero je napisao/la: ↑02 maj 2021, 12:27Kako nemas, svrha i obaveza navijaca jeste pravljenje pritiska na raznorazne nacine i oko zelenog terena i oko kluba, danas da dovedes nekoga sa strane reci ce da Zeljeznicar uopste nema navijace, za razliku od npr. Veleza koji kao da ih ima milione.Pisao sam jutros. Mislim da nemas sta navijacima reci. Kad ima neka opcija podrze, naglasili su i da nisu za ove i ovaj nacin rada, ali to je sve sto mogu. Ne mogu oni puskom natjerati ljude da udju u UO ili da sada pisu "Uprava napolje" kad na pitanje "ko ce ih zamijeniti?" nemaju ni konkretna imena niti bilo kakve opcije. To je do ljudi koji mogu biti dio UO zbog svoje financijske stabilnosti, znanja i ostalog, a ne zele.
Ali da se sa igračima treba malo popitati, zaista treba, ono Štilićevo jučerašnje ponašanje na Koševu je blago rečeno sramotno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Paromlinac i 66 gostiju.