svrakino1921 je napisao/la: ↑02 maj 2021, 19:54Hvala momci za Europsko
Hvala Vam sto ce se nasa himna i zastava vioriti na najmanje 3 utakmice na EP
Nek ste zivi i zdravi
Hvala
Tako je Komsija. Švrakino i BiH za zivot cijeli

Moderator/ica: Pasha
svrakino1921 je napisao/la: ↑02 maj 2021, 19:54Hvala momci za Europsko
Hvala Vam sto ce se nasa himna i zastava vioriti na najmanje 3 utakmice na EP
Nek ste zivi i zdravi
Hvala
32 reprezentacije učestvuju u finalnoj fazi kvalifikacija. Prije toga si imao fazu 1 sa 8 reprezentacija, pa su im se u baražu za kvalifikacije pridružile još 3 ekipe. I u finalnoj fazi još 29 ekipa.Tristan10 je napisao/la: ↑02 maj 2021, 20:3032 reprezentacije ucestvuju u kval. 24 ide na prvenstvo. sad ti vidi ima li mjesta i logike da su mnogi velikani propustili ovu priliku.Samozdravlje je napisao/la: ↑02 maj 2021, 20:24Kaze uvazeni Bogic Bogicevic: "Cilj dusmana drage nam BiH je poniziti je i omalovaziti i tako doci do bolesnih ciljeva"
Postujem ja poznavaoce ove igre(ja to nisam,vidi se), ali ....
Hvala: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Stjepan Jozinović, Elmir Građan, Josip Perić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Vedran Delić, Ivan Karačić, Nikola Prce, Vladimir Vranješ, Dino Hamidović, Neven Stjepanović, Ibrahim Haseljić, Mirsad Terzić.
![]()
Mnogo bogatije i organizovanije repke Evrope nece vidjeti Euro. Svica ......
Ne zelim da crknu dusmani, zelim im malo ljudskosti i postovanja prema civilizaciji.
Niko ne misli da smo Hrvatska, nego se svaka reprezentacija bivse drzave plasirala, izuzev Kosova. Mi pricamo o sportu, kojeg dosta drzava uopste ne igra, a u kojem mi imamo veliku tradiciju. Iz tog ugla se ne moze pricati da je uspjeh, i porediti to npr sa fudbalom je smijesno, kojeg svako igra. Covjek hladno pise da se mnogi velikani nece naci na ovom prvenstvu, sto je naravno netacno. Svi velikani su naravno na prvenstvu, kao i mnogo ostalih reprezentacija prosjecnog kvaliteta. Fakticki se moras potruditi da nadjes neku reprezentaciju koja je napravila kiks i koje nema.Hantraga je napisao/la: ↑02 maj 2021, 21:2132 reprezentacije učestvuju u finalnoj fazi kvalifikacija. Prije toga si imao fazu 1 sa 8 reprezentacija, pa su im se u baražu za kvalifikacije pridružile još 3 ekipe. I u finalnoj fazi još 29 ekipa.Tristan10 je napisao/la: ↑02 maj 2021, 20:3032 reprezentacije ucestvuju u kval. 24 ide na prvenstvo. sad ti vidi ima li mjesta i logike da su mnogi velikani propustili ovu priliku.Samozdravlje je napisao/la: ↑02 maj 2021, 20:24Kaze uvazeni Bogic Bogicevic: "Cilj dusmana drage nam BiH je poniziti je i omalovaziti i tako doci do bolesnih ciljeva"
Postujem ja poznavaoce ove igre(ja to nisam,vidi se), ali ....
Hvala: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Stjepan Jozinović, Elmir Građan, Josip Perić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Vedran Delić, Ivan Karačić, Nikola Prce, Vladimir Vranješ, Dino Hamidović, Neven Stjepanović, Ibrahim Haseljić, Mirsad Terzić.
![]()
Mnogo bogatije i organizovanije repke Evrope nece vidjeti Euro. Svica ......
Ne zelim da crknu dusmani, zelim im malo ljudskosti i postovanja prema civilizaciji.Dakle, u cijelom sistemu kvalifikacija je učestvovalo 40 reprezentacija. Druga stvar je da ne idu 24, jer su domaćini Slovačka i Mađarska, te finalisti prošlog Eura Hrvatska i Španija plasirali tamo. Dakle, kvalifikovalo se 20 reprezentacija.
I naravno da je lakše plasirati se nego nekad prije, ali ni u fudbalu ili košarci imaš slične omjere. Doduše, eto hajde fudbal svi igraju, pa možda možemo reći teže. Na Euro se nije plasirala recimo Švicarska, koja je igrala SP prije 4 mjeseca, ni recimo RumunijaEh sad, što mnogi od vas gledaju Hrvatsku i kontaju da smo mi Hrvatska, to je druga stvar.
Inače, u odnosu na Euro 2020., Švicarska i Latvija su zamijenjene sa Slovačkom i Litvanijom.Ostali učesnici su isti.
Raonffa je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:04Raja malo previše kaki na neke stvari, pogotovo ljudi koji objektivno i ne prate rukomet, jer da prate rukomet znali bi koliko smo mi kvalitetom skromna i loša reprezentacija, koliko je rukometni savez ubjedljivo najgori savez od svih saveza ovih "viđenijih" sportova, pa makar i na nivou BiH (a biti najgori savez u BiH, za to se realno treba potruditi pravo).
Meni je drago prvenstveno zbog momaka koji su uvijek bili naša najsrčanija ekipna reprezentacija, a onda što će se naša zastava i himna ponovo naći tamo negdje na nekoj velikoj sceni (koliko god rukomet bio nepopularan sport) i što će Europa čuti za nas po nečemu lijepom, a ne po yebenoj politici.
Kvalitet za nešto više na Euru nemamo, bićemo u najlošijem šeširu, uz neki povoljan žrijeb bi možda mogli pomisliti da možemo proći grupu, kažem opet pomisliti, jer objektivno bićemo autsajderi kakva god grupa da nam bude, a eto na prošlom Euru smo dobili sasvim sigurno najtežu moguću grupu, pa se uopšte nismo osramotili, naprotiv.
Nadam se da će Obrvan nastaviti sa uvođenjem nekih novih igrača u reprezentaciju, jer ovoj ekipi itekako treba "svježeg mesa".
Koga je dosad uveo, isto sveRaonffa je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:04Raja malo previše kaki na neke stvari, pogotovo ljudi koji objektivno i ne prate rukomet, jer da prate rukomet znali bi koliko smo mi kvalitetom skromna i loša reprezentacija, koliko je rukometni savez ubjedljivo najgori savez od svih saveza ovih "viđenijih" sportova, pa makar i na nivou BiH (a biti najgori savez u BiH, za to se realno treba potruditi pravo).
Meni je drago prvenstveno zbog momaka koji su uvijek bili naša najsrčanija ekipna reprezentacija, a onda što će se naša zastava i himna ponovo naći tamo negdje na nekoj velikoj sceni (koliko god rukomet bio nepopularan sport) i što će Europa čuti za nas po nečemu lijepom, a ne po yebenoj politici.
Kvalitet za nešto više na Euru nemamo, bićemo u najlošijem šeširu, uz neki povoljan žrijeb bi možda mogli pomisliti da možemo proći grupu, kažem opet pomisliti, jer objektivno bićemo autsajderi kakva god grupa da nam bude, a eto na prošlom Euru smo dobili sasvim sigurno najtežu moguću grupu, pa se uopšte nismo osramotili, naprotiv.
Nadam se da će Obrvan nastaviti sa uvođenjem nekih novih igrača u reprezentaciju, jer ovoj ekipi itekako treba "svježeg mesa".
E u ovom postu je upravo sve rečeno.Raonffa je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:04Raja malo previše kaki na neke stvari, pogotovo ljudi koji objektivno i ne prate rukomet, jer da prate rukomet znali bi koliko smo mi kvalitetom skromna i loša reprezentacija, koliko je rukometni savez ubjedljivo najgori savez od svih saveza ovih "viđenijih" sportova, pa makar i na nivou BiH (a biti najgori savez u BiH, za to se realno treba potruditi pravo).
Ma eto naprimjer Prceu je maksimalno smanjio minutažu, vratio je u repku Delića koji je možda i naše najbolje lijevo krilo, zvao je Građana koji je opet možda naš ponajbolji pivot u ofanzivi (iako nije igrao nešto specijalno, ali ima baš iskusna dva igrača kao konkurenciju), našao je dva nova desna beka, mislim nova u smislu reprezentacije nova, Perića je dao prostor da igra više vremena...Tiktaktoe je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:15Koga je dosad uveo, isto sveRaonffa je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:04Raja malo previše kaki na neke stvari, pogotovo ljudi koji objektivno i ne prate rukomet, jer da prate rukomet znali bi koliko smo mi kvalitetom skromna i loša reprezentacija, koliko je rukometni savez ubjedljivo najgori savez od svih saveza ovih "viđenijih" sportova, pa makar i na nivou BiH (a biti najgori savez u BiH, za to se realno treba potruditi pravo).
napustio je rk velenje
Ma mi bez Panića u polju više nemamo vrhunskog igrača, a i Marko je daleko od nekog vrhunskog igrača da se odmah razumijemo, ali eto bez njega mi nemamo igrača u najjačim rukometnim ligama i klubovima, pogotovo u napadačkom smislu što je nama i najvažnije, odbranu znamo igrati prilično čvrsto i dobro kada smo koncentrisani.effe_sa je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:22E u ovom postu je upravo sve rečeno.Raonffa je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:04Raja malo previše kaki na neke stvari, pogotovo ljudi koji objektivno i ne prate rukomet, jer da prate rukomet znali bi koliko smo mi kvalitetom skromna i loša reprezentacija, koliko je rukometni savez ubjedljivo najgori savez od svih saveza ovih "viđenijih" sportova, pa makar i na nivou BiH (a biti najgori savez u BiH, za to se realno treba potruditi pravo).
I kao prvo da kažem svaka čast momcima na plasmanu i to i jeste i za pohvalit i proslaviti. Kako je ostvaren, nije bitno. Ostvaren je sportskim putem, niko našoj reprezentaciji nije ništa poklonio, niti smo dobili wild card. Ova reprezentacija je izborila treće učešće na velikom takmičenju, jednom SP i sada drugi put EP. Odlična stvar. I naravno da je sada plasman u prvom planu i da je logično da se ljudi tome raduju.
A upravo ovo što si rekao, ljudi nisu ni svjesni koliko je skroman fond naših igrača, pa pogotovo da su i ovi naši najbolji (izuzev golmana Burića) daleko po kvalitetu od najboljih igrača ovih imalo jačih selekcija. Plasman je uspjeh, a na prvenstvu se realno nema šta posebno očekivati, ali da ćemo se nadati i navijati to i treba tako. Pa ako nas obraduju i naprave neki podvig tim bolje. Ne treba se ni predavati, to ova ekipa i neće učiniti, ali treba biti realan i priznati koliko je većina tih reprezentacija bolja od naše.
Znam ali zabija za novi klub.EdinjoBos je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:38napustio je rk velenje
Ma Panić nije sama krema, ali dosta solidan igrač. Dobar, značajan za nas, falio je sada u ovoj utakmici. A falio je i Malinović, koliko god se i njemu mane tražile. Nema generalno puno izbora da nađeš i takve solidne igrače, koji ti koliko toliko mogu značiti u većim utakmicama.Raonffa je napisao/la: ↑02 maj 2021, 22:41
Ma mi bez Panića u polju više nemamo vrhunskog igrača, a i Marko je daleko od nekog vrhunskog igrača da se odmah razumijemo, ali eto bez njega mi nemamo igrača u najjačim rukometnim ligama i klubovima, pogotovo u napadačkom smislu što je nama i najvažnije, odbranu znamo igrati prilično čvrsto i dobro kada smo koncentrisani.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.