Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Samozdravlje
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Samozdravlje » 02 maj 2021, 21:06

svrakino1921 je napisao/la:
02 maj 2021, 19:54
Hvala momci za Europsko
Hvala Vam sto ce se nasa himna i zastava vioriti na najmanje 3 utakmice na EP

Nek ste zivi i zdravi

Hvala

Tako je Komsija. Švrakino i BiH za zivot cijeli :kafa: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 02 maj 2021, 21:21

Tristan10 je napisao/la:
02 maj 2021, 20:30
Samozdravlje je napisao/la:
02 maj 2021, 20:24
Kaze uvazeni Bogic Bogicevic: "Cilj dusmana drage nam BiH je poniziti je i omalovaziti i tako doci do bolesnih ciljeva"
Postujem ja poznavaoce ove igre(ja to nisam,vidi se), ali ....
Hvala :bih: : Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Stjepan Jozinović, Elmir Građan, Josip Perić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Vedran Delić, Ivan Karačić, Nikola Prce, Vladimir Vranješ, Dino Hamidović, Neven Stjepanović, Ibrahim Haseljić, Mirsad Terzić. :bih:

Mnogo bogatije i organizovanije repke Evrope nece vidjeti Euro. Svica ......
Ne zelim da crknu dusmani, zelim im malo ljudskosti i postovanja prema civilizaciji.
32 reprezentacije ucestvuju u kval. 24 ide na prvenstvo. sad ti vidi ima li mjesta i logike da su mnogi velikani propustili ovu priliku.
32 reprezentacije učestvuju u finalnoj fazi kvalifikacija. Prije toga si imao fazu 1 sa 8 reprezentacija, pa su im se u baražu za kvalifikacije pridružile još 3 ekipe. I u finalnoj fazi još 29 ekipa. :) Dakle, u cijelom sistemu kvalifikacija je učestvovalo 40 reprezentacija. Druga stvar je da ne idu 24, jer su domaćini Slovačka i Mađarska, te finalisti prošlog Eura Hrvatska i Španija plasirali tamo. Dakle, kvalifikovalo se 20 reprezentacija.

I naravno da je lakše plasirati se nego nekad prije, ali ni u fudbalu ili košarci imaš slične omjere. Doduše, eto hajde fudbal svi igraju, pa možda možemo reći teže. Na Euro se nije plasirala recimo Švicarska, koja je igrala SP prije 4 mjeseca, ni recimo Rumunija :) Eh sad, što mnogi od vas gledaju Hrvatsku i kontaju da smo mi Hrvatska, to je druga stvar.

Inače, u odnosu na Euro 2020., Švicarska i Latvija su zamijenjene sa Slovačkom i Litvanijom. :) Ostali učesnici su isti.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 maj 2021, 21:23

Tristan10 je napisao/la:

32 reprezentacije ucestvuju u kval. 24 ide na prvenstvo. sad ti vidi ima li mjesta i logike da su mnogi velikani propustili ovu priliku.

Ne pratim ti ja sport kao nekad. Pratim samo PL BiH, reprezentativne utakmice i pojednacne rezultate bh reprezentativaca(plivanje :rol: ,atletiku, naravno tenisere i teniserke, znao sam i bocanje pogledati :rol: ...).
Zar nije vise od 32 repke(predkvalifikacije). Nekad je Svajcarska imala uspjeha(bar u klupskim takmicenjima), Rumunija imala Steauu prvaka Evrope.
Ne znam ko je jos ispao. Recimo Poljska da je Slovenija nije pustila(+1) :rol: , Ukrajina na bod od brace iz Rusije ..... :thumbup:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 maj 2021, 21:28

Svim ljudima koje usrecuje ucesce na rukometni Euro cestitke i pozdravi. Odoh na duge teme. Pozdrav od penzionera.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 maj 2021, 21:41

Hantraga je napisao/la:
02 maj 2021, 21:21
Tristan10 je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:
02 maj 2021, 20:24
Kaze uvazeni Bogic Bogicevic: "Cilj dusmana drage nam BiH je poniziti je i omalovaziti i tako doci do bolesnih ciljeva"
Postujem ja poznavaoce ove igre(ja to nisam,vidi se), ali ....
Hvala :bih: : Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Stjepan Jozinović, Elmir Građan, Josip Perić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Vedran Delić, Ivan Karačić, Nikola Prce, Vladimir Vranješ, Dino Hamidović, Neven Stjepanović, Ibrahim Haseljić, Mirsad Terzić. :bih:

Mnogo bogatije i organizovanije repke Evrope nece vidjeti Euro. Svica ......
Ne zelim da crknu dusmani, zelim im malo ljudskosti i postovanja prema civilizaciji.
32 reprezentacije učestvuju u finalnoj fazi kvalifikacija. Prije toga si imao fazu 1 sa 8 reprezentacija, pa su im se u baražu za kvalifikacije pridružile još 3 ekipe. I u finalnoj fazi još 29 ekipa. :) Dakle, u cijelom sistemu kvalifikacija je učestvovalo 40 reprezentacija. Druga stvar je da ne idu 24, jer su domaćini Slovačka i Mađarska, te finalisti prošlog Eura Hrvatska i Španija plasirali tamo. Dakle, kvalifikovalo se 20 reprezentacija.

I naravno da je lakše plasirati se nego nekad prije, ali ni u fudbalu ili košarci imaš slične omjere. Doduše, eto hajde fudbal svi igraju, pa možda možemo reći teže. Na Euro se nije plasirala recimo Švicarska, koja je igrala SP prije 4 mjeseca, ni recimo Rumunija :) Eh sad, što mnogi od vas gledaju Hrvatsku i kontaju da smo mi Hrvatska, to je druga stvar.

Inače, u odnosu na Euro 2020., Švicarska i Latvija su zamijenjene sa Slovačkom i Litvanijom. :) Ostali učesnici su isti.
Niko ne misli da smo Hrvatska, nego se svaka reprezentacija bivse drzave plasirala, izuzev Kosova. Mi pricamo o sportu, kojeg dosta drzava uopste ne igra, a u kojem mi imamo veliku tradiciju. Iz tog ugla se ne moze pricati da je uspjeh, i porediti to npr sa fudbalom je smijesno, kojeg svako igra. Covjek hladno pise da se mnogi velikani nece naci na ovom prvenstvu, sto je naravno netacno. Svi velikani su naravno na prvenstvu, kao i mnogo ostalih reprezentacija prosjecnog kvaliteta. Fakticki se moras potruditi da nadjes neku reprezentaciju koja je napravila kiks i koje nema.

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 02 maj 2021, 21:50

Nadam se da nece voditi nikolu
Vrabac kriminalac

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 02 maj 2021, 21:55

na bekovima u prijateljskim vidjeti sta mogu mlade nade velic, mlivic i klis, ako za sad ili nikako nemogu onda daj pasos 2-3 igraca (2-metrasa tipa bozovic kod austrije) iz okruzenja i to je to!

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 02 maj 2021, 21:57

Trigger,.volio bi čuti vasu analizu kao nekog ko dobro poznaje rukomet.Amaliza,budućnost,igrački kadar i razno.Pozz

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 maj 2021, 22:04

Raja malo previše kaki na neke stvari, pogotovo ljudi koji objektivno i ne prate rukomet, jer da prate rukomet znali bi koliko smo mi kvalitetom skromna i loša reprezentacija, koliko je rukometni savez ubjedljivo najgori savez od svih saveza ovih "viđenijih" sportova, pa makar i na nivou BiH (a biti najgori savez u BiH, za to se realno treba potruditi pravo).

Meni je drago prvenstveno zbog momaka koji su uvijek bili naša najsrčanija ekipna reprezentacija, a onda što će se naša zastava i himna ponovo naći tamo negdje na nekoj velikoj sceni (koliko god rukomet bio nepopularan sport) i što će Europa čuti za nas po nečemu lijepom, a ne po yebenoj politici.

Kvalitet za nešto više na Euru nemamo, bićemo u najlošijem šeširu, uz neki povoljan žrijeb bi možda mogli pomisliti da možemo proći grupu, kažem opet pomisliti, jer objektivno bićemo autsajderi kakva god grupa da nam bude, a eto na prošlom Euru smo dobili sasvim sigurno najtežu moguću grupu, pa se uopšte nismo osramotili, naprotiv.

Nadam se da će Obrvan nastaviti sa uvođenjem nekih novih igrača u reprezentaciju, jer ovoj ekipi itekako treba "svježeg mesa".
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 maj 2021, 22:15

Raonffa je napisao/la:
02 maj 2021, 22:04
Raja malo previše kaki na neke stvari, pogotovo ljudi koji objektivno i ne prate rukomet, jer da prate rukomet znali bi koliko smo mi kvalitetom skromna i loša reprezentacija, koliko je rukometni savez ubjedljivo najgori savez od svih saveza ovih "viđenijih" sportova, pa makar i na nivou BiH (a biti najgori savez u BiH, za to se realno treba potruditi pravo).

Meni je drago prvenstveno zbog momaka koji su uvijek bili naša najsrčanija ekipna reprezentacija, a onda što će se naša zastava i himna ponovo naći tamo negdje na nekoj velikoj sceni (koliko god rukomet bio nepopularan sport) i što će Europa čuti za nas po nečemu lijepom, a ne po yebenoj politici.

Kvalitet za nešto više na Euru nemamo, bićemo u najlošijem šeširu, uz neki povoljan žrijeb bi možda mogli pomisliti da možemo proći grupu, kažem opet pomisliti, jer objektivno bićemo autsajderi kakva god grupa da nam bude, a eto na prošlom Euru smo dobili sasvim sigurno najtežu moguću grupu, pa se uopšte nismo osramotili, naprotiv.

Nadam se da će Obrvan nastaviti sa uvođenjem nekih novih igrača u reprezentaciju, jer ovoj ekipi itekako treba "svježeg mesa".

Mene si opisao kao "strucnjaka" :urnebes: , a i za sve ostalo :clap: :bih:

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 02 maj 2021, 22:15

Raonffa je napisao/la:

Koga je dosad uveo, isto sve
Vrabac kriminalac

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 maj 2021, 22:22

Raonffa je napisao/la:

E u ovom postu je upravo sve rečeno.

I kao prvo da kažem svaka čast momcima na plasmanu i to i jeste i za pohvalit i proslaviti. Kako je ostvaren, nije bitno. Ostvaren je sportskim putem, niko našoj reprezentaciji nije ništa poklonio, niti smo dobili wild card. Ova reprezentacija je izborila treće učešće na velikom takmičenju, jednom SP i sada drugi put EP. Odlična stvar. I naravno da je sada plasman u prvom planu i da je logično da se ljudi tome raduju.

A upravo ovo što si rekao, ljudi nisu ni svjesni koliko je skroman fond naših igrača, pa pogotovo da su i ovi naši najbolji (izuzev golmana Burića) daleko po kvalitetu od najboljih igrača ovih imalo jačih selekcija. Plasman je uspjeh, a na prvenstvu se realno nema šta posebno očekivati, ali da ćemo se nadati i navijati to i treba tako. Pa ako nas obraduju i naprave neki podvig tim bolje. Ne treba se ni predavati, to ova ekipa i neće učiniti, ali treba biti realan i priznati koliko je većina tih reprezentacija bolja od naše.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 maj 2021, 22:33

Zasto zulfic nije pozvan...sta je sa vrancem?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 maj 2021, 22:33

Tiktaktoe je napisao/la:
02 maj 2021, 22:15
Raonffa je napisao/la:

Koga je dosad uveo, isto sve
Ma eto naprimjer Prceu je maksimalno smanjio minutažu, vratio je u repku Delića koji je možda i naše najbolje lijevo krilo, zvao je Građana koji je opet možda naš ponajbolji pivot u ofanzivi (iako nije igrao nešto specijalno, ali ima baš iskusna dva igrača kao konkurenciju), našao je dva nova desna beka, mislim nova u smislu reprezentacije nova, Perića je dao prostor da igra više vremena...

Ne kažem ja, daleko od toga da je sad Obrvan napravio smjenu generacija, ali poneki pomak u tom kontekstu ja vidim.

Najviše mu zamjeram što forsira Hercega u napadu, hajde eto Hamidović ispada loš, ali ima tu još momaka kojima može dati priliku, ali opet kažem ima svoju računicu i dok ima nekakav rezultat, to je apsolutno ok.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 02 maj 2021, 22:35

EdinjoBos je napisao/la:
02 maj 2021, 21:55
na bekovima u prijateljskim vidjeti sta mogu mlade nade velic, mlivic i klis, ako za sad ili nikako nemogu onda daj pasos 2-3 igraca (2-metrasa tipa bozovic kod austrije) iz okruzenja i to je to!
Sta se desilo sa Loncarom?

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 maj 2021, 22:35

Svaka cast decki, ako je neko zasluzio zbog svih godina unazad, to je ova repka/tim da ih srece pogleda, jer su uvijek davali maksimum, bez obzira na sve limite.

Ovi sto pametuje i ismijavu neka se spuste na zemlju mi smo jedna mala zenlja kojoj svako ucesce na velikom takmicenju je veliki uspjeh, pogotovo kada se uzme u obzir sa kakvim sredstvima se raspolaze, i u kakvim uslovima se radi.

Da ide 32/36 uspjeh je igrati EP, tako da ta prica idu 24 ekipe, je smijesna, jer ima i mnogo veci zemlja od BIH koje nece igrati EP.

Nadati se da ce Obrvan napraviti pravu selekciju i da ce se veterani oprostiti na EP u skromniju minutazu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 02 maj 2021, 22:38

samoposmatram je napisao/la:
02 maj 2021, 22:35
EdinjoBos je napisao/la:
napustio je rk velenje

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 maj 2021, 22:41

effe_sa je napisao/la:
02 maj 2021, 22:22
Raonffa je napisao/la:

E u ovom postu je upravo sve rečeno.

I kao prvo da kažem svaka čast momcima na plasmanu i to i jeste i za pohvalit i proslaviti. Kako je ostvaren, nije bitno. Ostvaren je sportskim putem, niko našoj reprezentaciji nije ništa poklonio, niti smo dobili wild card. Ova reprezentacija je izborila treće učešće na velikom takmičenju, jednom SP i sada drugi put EP. Odlična stvar. I naravno da je sada plasman u prvom planu i da je logično da se ljudi tome raduju.

A upravo ovo što si rekao, ljudi nisu ni svjesni koliko je skroman fond naših igrača, pa pogotovo da su i ovi naši najbolji (izuzev golmana Burića) daleko po kvalitetu od najboljih igrača ovih imalo jačih selekcija. Plasman je uspjeh, a na prvenstvu se realno nema šta posebno očekivati, ali da ćemo se nadati i navijati to i treba tako. Pa ako nas obraduju i naprave neki podvig tim bolje. Ne treba se ni predavati, to ova ekipa i neće učiniti, ali treba biti realan i priznati koliko je većina tih reprezentacija bolja od naše.
Ma mi bez Panića u polju više nemamo vrhunskog igrača, a i Marko je daleko od nekog vrhunskog igrača da se odmah razumijemo, ali eto bez njega mi nemamo igrača u najjačim rukometnim ligama i klubovima, pogotovo u napadačkom smislu što je nama i najvažnije, odbranu znamo igrati prilično čvrsto i dobro kada smo koncentrisani.

Ljudi ovdje godinama pišu, nama fali jedan bek šuter za kojeg možeš očekivati da će svakoj ekipi zabiti 4-5 golova, i skoro svaka reprezentacija koja igra velika takmičenja ima makar jednog takvog beka, a mi objektivno nemamo nijednog.

I zato je meni drago kada napravimo neki uspjeh, jer znam koliko smo zapravo slaba reprezentacija, evo to se vidjelo i večeras, naloženi Austrijanci igrali dobru odbranu, odlično nam zatvorili crtu i mi smo odmah maksimalno osakaćeni u napadu. Nemamo beka koji sa 9-10 metara može u kontinuitetu razbijati protivničku odbranu.

Koliko smo puta mi večeras odigrali dobru odbranu pa nas vanjskim šutem razbiju Božović, Hutecek i onaj srednjak ćelavi, Zeitner ja mislim da se preziva ili tako nešto. E mi to nemamo jbg, i to nam fali u ovakvim utakmicama.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 02 maj 2021, 22:47

EdinjoBos je napisao/la:
02 maj 2021, 22:38
samoposmatram je napisao/la:
02 maj 2021, 22:35
EdinjoBos je napisao/la:
napustio je rk velenje
Znam ali zabija za novi klub.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 maj 2021, 22:52

Raonffa je napisao/la:
02 maj 2021, 22:41

Ma mi bez Panića u polju više nemamo vrhunskog igrača, a i Marko je daleko od nekog vrhunskog igrača da se odmah razumijemo, ali eto bez njega mi nemamo igrača u najjačim rukometnim ligama i klubovima, pogotovo u napadačkom smislu što je nama i najvažnije, odbranu znamo igrati prilično čvrsto i dobro kada smo koncentrisani.
Ma Panić nije sama krema, ali dosta solidan igrač. Dobar, značajan za nas, falio je sada u ovoj utakmici. A falio je i Malinović, koliko god se i njemu mane tražile. Nema generalno puno izbora da nađeš i takve solidne igrače, koji ti koliko toliko mogu značiti u većim utakmicama.

Večeras Austrijanci zategnuli odbranu u odnosu na onaj prvi susret, a mi bili i oslabljeni u odnosu na isti te uz to još te sve naše oscilacije, zbog svih navedenih razloga i na kraju ispao ovaj poraz, to jeste pobjeda Austrijanaca.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.