FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

lonewolf
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la lonewolf » 03 maj 2021, 02:13

Rahma je napisao/la:
03 maj 2021, 00:36
Niko ne spori da je Vinko imao gresaka, ali nikada se nije ispostavilo da je tvrdoglav. Sada ce spomenuti neki Pejovica, vjerovatno isti oni koji misle da Susic i Zinedin mogu igrati zajedno u prvoj. Kada u globalu pogledamo stvari svi igraci su grohnuli osim Dupovca, Djokanovica i Fanima, te nije dobio adekvatne zamjene za 3 NAJBOLJA IGRACA iz jesenjeg dijela (Mesanovic tek nakon desete utakmice poceo raditi sta mu je posao). Trenutno je najbolji domaci trener, ono najbolje sto u ovom trenutku mozemo priustiti. Da moze bolje sa strancima, moze. Ali mislim da za taj nivo jos nismo spremni.
Kovačević grohnuo? Oremuš grohnuo?
Mešanović je od prve utakmice među najboljim pojedincima na terenu, to što ga raja hejta i pljuje je jer očekuju da će davati 10 golova po utakmici, a Vinko ga zavali na poziciju koja nije njegova(lik je igrao i lijevo krilo i ofanzivnog veznog, a inače je centarfor)
Stoji da je Vinko najbolji trener lige, ali ga to ne amnestira od činejnice da je u neke utakmice ušao ziheraški.
Ukoliko nađemo adekvatnu zamjenu za Benju(za Amara mislim da već imamo nasljednika u Zinedinu), mogli bi opet daleko dogurati u Europi ako Bog da. Sa prolaskom prvog pretkola Lp za šta imamo dobre šanse jer smo najvjerovatnije opet nosioc, minimalno imamo play off Conference league.

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 03 maj 2021, 02:25

Ocigledno da je moglo i moralo bolje, ali kako zbog Vinkovog lutanja u nekim trenucima, tako i zbog svega sto sam u ovih par postova napisao, nije ispalo kako treba. Neke stvari su se napokon slozile i mislim da cemo biti opusteniji do kraja sezone.

@lonewolf nisam namjerno spomenuo Kovacevica, suludo je u svakom slucaju imati lose misljenje o njegovim partijama. Oremus nije ni nalik onom od prvog dijela na poziciji beka, slozit ce se vjerujem mnogi.
Amer Dupovac!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 maj 2021, 02:30

Pantelija je napisao/la:
03 maj 2021, 02:06

Ako se osvoji Titula da mijenja, jer bi to znacilo da u 7 utakmica osvoji mozda 19 bodova. E sad hoce li se desiti, vidjet cemo. Imate vi sto zelite smjenu Marinovica solidne argumente, ali na kraju se broje "prezivjeli". Zar ne ?
Mrtvi su se brojali na proljece 2019. Pa nam u novembru mrtvi izbise 200 000 a samo pobjeda veleza na grbavici donese titulu.

Ozbiljan klub kakav valjda tezimo da budemo mora imati viziju i ideju napretka i rada a ne da dva segmenta koja smatramo bitna budu u totalnom raskoraku. Kako moze akademac u kojem avijetu fudbalskom napredovati ili upasti u rotaciju kod trenera koji preferira defanzivni fudbal na kontre? Ne moze. To zna svako ko se imalo razumije u razvoj mladih igraca.
Ovo nije talijanska liga pa da je naucna fantastika osvojiti istu posebno ne sa najboljim timom i najvecim budzetom kao i uslovima.
Kada budemo analizirali ispravno stvari, racunali svakome u klubu koliko je doprinjeo napretku, mozda i bude nešto od nas. Nama titula visi a imali smo 13 bodova prednosti, to je gore nego onih 11 husrefovih sto je zamalo prosuo.

Vinko je odlican trener ali nije za nas nije za sistem nas nije za mlade igracw i nije za Napadacko sarajevo koje igra moderan fudbal kroz koji razvija mlade igrace. Bar ti pamtis sarajevo i znas da smo klub koji je uvijek tezio da napadne i zabije gol.

[/quote]

E za Akadem(ce)iju je zasluzio otkaz u januaru, samo Salcin, a Husref za kojeg sam mislio da ne gotivi mlade igrace je afirmisao 5-6(nema veze splet okolnosti), period je isti za oba.
Medjutim mozda je pred Vinka postavljen uvjet Titula zbog 75-snjice :rol: i mogucnosti igranja grupa trece lige Europe. Cudan si mi nesto @Panta, ocito nesto znas, a ne mozes ili ne zelis reci, ako je samo tvoje misljenje onda se nemoj ljutiti sto nas ima da drugacije mislimo. Ti koji bolje poznajes fudbal(vjerovatno) znas sta bi znacio odlazak odlazak Mesija i Xavia iz Barse prije 10 god. Niti jedan normalan trener ne bi pustio 2 najbolja da se pitao ?
Mi ako ne dobijemo TC tesko cemo do popravnog. S Titulom bi mu dao otkaz jedino da Hadzibegic dodje, pa da i njega vidimo(moja zelja).
Ako osvoji Titulu, neka radi jos 6 mjeseci i vidjet cemo gdje vidi Akademce.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 maj 2021, 02:35

Oremuš jes grohnuo, Kovačević suprotno. Naš vjerovatno najbolji igrač ovu polusezonu uz Fanima, što opet govori nešto drugo i o nama...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 maj 2021, 02:44

SarajevoJeBordo je napisao/la:
03 maj 2021, 02:03
Samozdravlje je napisao/la:
03 maj 2021, 01:57
03 maj 2021, 00:53

A ako se osvoji titula jel to mijenja činjenicu da smo u 8 kola osvojili 7 bodova, dali 3 gola, prosuli +13 i da smo najgora ekipa lige po efikasnosti?

Ako se osvoji Titula da mijenja, jer bi to znacilo da u 7 utakmica osvoji mozda 19 bodova. E sad hoce li se desiti, vidjet cemo. Imate vi sto zelite smjenu Marinovica solidne argumente, ali na kraju se broje "prezivjeli". Zar ne ?
U 5 utakmica (koliko je do kraja) sa ovim Sarajevom osvojiti 15 bodova je normalna okolnost i realnost za normalnog trenera, a ne poduhvat kako ti to predstavljaš. Ovo iz prethodnog mog posta nije normalno, neuspjeh je i ne zaslužuje da se dovodi u kontekst našeg kluba.

Iz one Barse izbaci Mesi i Xavi i ubaci Neymar(ili boljeg) i Mbappe ,naravno znam razliku u vremenu, ali kvalitet tu negdje, trebalo bi vremena uigrati.
@Sz sigurno nece biti smetnja(factor) nekoj smjeni, ali za smjenu je kasno. Da se reagovalo ranije, bilo bi smjesno. Zar ne ?

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 maj 2021, 02:50

bodi123 je napisao/la:
03 maj 2021, 02:35
Oremuš jes grohnuo, Kovačević suprotno. Naš vjerovatno najbolji igrač ovu polusezonu uz Fanima, što opet govori nešto drugo i o nama...

:urnebes: Oremus je konstantno los bek. Oremus kao vezni skroz drugi film, a po meni nije trebao dobiti novi ugovor(2 god.), al eto mnogi su trazili i dobili. Kako su me napadali za 33-snjeg , a ne samo njega. Iskusan, iskusani su i prevaga su Mesanovic, Fanimo,Milicevic i Bogami mozda bude €.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 maj 2021, 03:03

03 maj 2021, 02:30

E za Akadem(ce)iju je zasluzio otkaz u januaru, samo Salcin, a Husref za kojeg sam mislio da ne gotivi mlade igrace je afirmisao 5-6(nema veze splet okolnosti), period je isti za oba.
Medjutim mozda je pred Vinka postavljen uvjet Titula zbog 75-snjice :rol: i mogucnosti igranja grupa trece lige Europe. Cudan si mi nesto @Panta, ocito nesto znas, a ne mozes ili ne zelis reci, ako je samo tvoje misljenje onda se nemoj ljutiti sto nas ima da drugacije mislimo. Ti koji bolje poznajes fudbal(vjerovatno) znas sta bi znacio odlazak odlazak Mesija i Xavia iz Barse prije 10 god. Niti jedan normalan trener ne bi pustio 2 najbolja da se pitao ?
Mi ako ne dobijemo TC tesko cemo do popravnog. S Titulom bi mu dao otkaz jedino da Hadzibegic dodje, pa da i njega vidimo(moja zelja).
Ako osvoji Titulu, neka radi jos 6 mjeseci i vidjet cemo gdje vidi Akademce.
Ne mozes nikako smatrati odlazak dva igraca takvim minusom da imas boova ko olimpic. NE MOZE. TACKA.

Mozes prosuti bodova tipa dva poraza dva remija ok. Ali da budes najneefikasniji u ligi ne mozes. Tacka.
Dobio si mesanovica kao ogroman upgrade i samo si trebao prilagodiri formaciju i igru onome sto imas. Nista drugo.

On bolje odovoga ne moze i sve je gubljenjw vremena. Mi moramo dovesti trenera koji ce igrati presing, brzu tranziciju, koji ce igrati za gol vise i napokon zavraiti sezonu bez trzavica.

Ako se pitate zasto desetljecima ne izbacujemo igrace za evropako trziste poglesajte trenere u ligi i sve ce vam biti jasno. Ista formacija, ista igra, sablonizam mrtvi bez da iko ima nesto svoje. Zato su svi zakucani od mora do save i kad vani odu vrate se odmah
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 03 maj 2021, 03:08

Da je babi muda bila bi dedo. Nismo doveli pojacanja i gotovo. Jasno je gdje smo najtanji. I dalje smo najbolji u ovoj kukuruz ligi sa najlaksim rasporedom i bodovnom prednostI, gdje odlucujemo o sebi ako je sve posteno.

Znajte SD i trener ne mogu napraviti rezultat za pola godine. Uspjeh je dokaz akumuliranog rada. Dakle, mi sada vec opasno kaskamo. Ozbiljna ekipa se sastavlja kroz vise prijelaznih rokova, kroz jedan je to nemoguce.

Neozbiljno je ovo raditi na ovaj nacin. Istice ugovor velikom broju igraca od kojih realno niko ne zasluzuje da bude produzen. Nama na ovu ekipu treba pojacanja ozbiljnih, a ne na ekipu koja ce igrati sljedece sezone. Odbij ove kojima istice ugovor, ove koji odlaze ako dodje fina ponuda: Milicevica(ide sto posto), Kovu, Andreja, Pidru, Fanima... Ekipe koje se bore za opstanak mijenjaju 10-11 igraca po prijelaznom roku, a ne neko ko zeli "evropski iskorak". I za kraj, dovest se u situaciju da prodas dva najbolja igraca. Rekao sam to jos davno da je bolje da odu Benjo i Rahman djaba, ali da se uzme titula. Razlog toga je bila cista matematika. Bez njih zbog teskog rasporeda mozemo ozbiljno da ugrozimo titulu, a ako bi ostali zaradili bi mnogo vise para plasmanom u LP.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 03 maj 2021, 05:13

Nama ako ode na ljeto Fanimo, a ne dovedemo adekvatna pojačanja, mi smo halalili u tom slučaju titulu sljedeće sezone.

Nas Fanimo drži u borbi za titulu ovog proljeća.

Što se mene tiče, najradije bih doveo par igrača iz Engleske (nižih liga), jer su oni u svakom slučaju ispred cijele lige.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 maj 2021, 06:53

A ako se osvoji titula jel to mijenja činjenicu da smo u 8 kola osvojili 7 bodova, dali 3 gola, prosuli +13 i da smo najgora ekipa lige po efikasnosti?
Kad se osvoji titula, onda se kaze cilj opravdava sredstva i slavi se titula, a morebit i dupla...

Kasno i lose smo zamjenili 3 igraca koji su nosili ekipu(Ahmeta,Tatara i Rahmana) s tim da Cmiljanic je dosao onako app(ako proigra proigra- sto je kockanje) Hiros nas odbio a jedini koji je uspio i ima kvalitet je Mesanovic...dakle 1 dosao da zamjeni 3....i shodno tome odgovorni nogiran....

Jel trebalo se vise uigravat? Sigurno, medjutim svi su kasno dosli a cmilja i van svake forme izgleda....

Osim direktnih zamjena trebalo se jos pojacat posebno na bekovima al eto vole se racunat nekakva nuzna rjesenja kao bekovi....pa smo sad na 2 beka u rosteru....

Nekoliko godina unazad stalno spominjem broj i nedovoljan kvalitet krila, najveci broj krilnih igraca imamo u ligi a donedavno smo imali samo 2 kvalitetna, a danas svega 1 koje nas nosi iz tekme u tekmu....tu treba smanjiti kvantitet a povecati kvalitet....bolje jos jednog Fanima nego Jukic,Milanovic i Hebib zajedno koji ne mogu replicirati ni pola njegovog ucinka...

Lose nam je izbalansirana selekcija kadra i omjer korisnih igraca...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 03 maj 2021, 09:33

Prvi sam nedavno pisao malo kontra Vinka ,ali evo u 3 tekme 7 golova je odlicno,dacu mu priliku i u ostalim utakmicama..ako nastavi napadacki nema problema,ako bude opet cveljanje onda i ja smatram da u ovoj Ligi sa Sarajevom moras igrati napadacki i da treba novi trener.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 03 maj 2021, 09:44

Ja se izvinjavam Vinku za sve receno,kad sam vidio hebiba i handzica kako napadaju i tu borbu lopte i covjeka ,sasvim mi je jasno zasto mi igramo defanzivno.
Ali i ova tekma je bila dokaz da Vinko mora agresivnije napadati i da zdravlje posluzi Fanima i Mesu i do kraja samo ofanzivno...
toliko nas je Hadzija unakazio sa transferima to je katastrofa
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 maj 2021, 10:38

Baš mi je bezveze kad obezvredjujemo svoju ekipu i dajemo drugim ekipama zasluge sto smo šampioni. Kao da Cujuric nije pogodio stativu nista od nas, ili da velez nije dobio na grbavici itd itd. Ta prica kad bi bilo i da nije ovaj ovo ili onaj ono je šuplja prica.
Mi smo prvaci u posljednje tri godine zato što smo najbolji i to je to .

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 maj 2021, 11:10

03 maj 2021, 02:44
03 maj 2021, 02:03
03 maj 2021, 01:57

U 5 utakmica (koliko je do kraja) sa ovim Sarajevom osvojiti 15 bodova je normalna okolnost i realnost za normalnog trenera, a ne poduhvat kako ti to predstavljaš. Ovo iz prethodnog mog posta nije normalno, neuspjeh je i ne zaslužuje da se dovodi u kontekst našeg kluba.

Iz one Barse izbaci Mesi i Xavi i ubaci Neymar(ili boljeg) i Mbappe ,naravno znam razliku u vremenu, ali kvalitet tu negdje, trebalo bi vremena uigrati.
@Sz sigurno nece biti smetnja(factor) nekoj smjeni, ali za smjenu je kasno. Da se reagovalo ranije, bilo bi smjesno. Zar ne ?
Šta za smjenu kasno? O čemu pričaš? Vinko treba biti bivši na kraju sezone bez obzira na ishod iste. U novu sezonu sa njim ne smijemo ući.

I eto, odu Barci ta dva igrača i jel ta Barca treba u 10 utakmica imati bodova kao Huesca i Levante?
Zadnja izmjena: SarajevoJeBordo, dana/u 03 maj 2021, 11:17, ukupno mijenjano 1 put.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 03 maj 2021, 11:12

Ja sam rekao da bih Vinka ostavio kad bi u ove 3 tekme uzeo 7bb, uz prolaz u kupu. Tako da necu nista prejudicirat prije ove zadnje tekme težeg rasporeda.

I dalje mislim da nam trener kao Vinko dosta vise moze posluziti kad i ako upadnemo u grupe a i u kvalama generalno jer ces sigurno igrat protiv jacih ekipa od sebe.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 maj 2021, 11:13

Denchi je napisao/la:
03 maj 2021, 06:53

Kad se osvoji titula, onda se kaze cilj opravdava sredstva i slavi se titula, a morebit i dupla...

Kasno i lose smo zamjenili 3 igraca koji su nosili ekipu(Ahmeta,Tatara i Rahmana) s tim da Cmiljanic je dosao onako app(ako proigra proigra- sto je kockanje) Hiros nas odbio a jedini koji je uspio i ima kvalitet je Mesanovic...dakle 1 dosao da zamjeni 3....i shodno tome odgovorni nogiran....

Jel trebalo se vise uigravat? Sigurno, medjutim svi su kasno dosli a cmilja i van svake forme izgleda....

Osim direktnih zamjena trebalo se jos pojacat posebno na bekovima al eto vole se racunat nekakva nuzna rjesenja kao bekovi....pa smo sad na 2 beka u rosteru....

Nekoliko godina unazad stalno spominjem broj i nedovoljan kvalitet krila, najveci broj krilnih igraca imamo u ligi a donedavno smo imali samo 2 kvalitetna, a danas svega 1 koje nas nosi iz tekme u tekmu....tu treba smanjiti kvantitet a povecati kvalitet....bolje jos jednog Fanima nego Jukic,Milanovic i Hebib zajedno koji ne mogu replicirati ni pola njegovog ucinka...

Lose nam je izbalansirana selekcija kadra i omjer korisnih igraca...
U pravu si.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 03 maj 2021, 11:34

Mi jednostavno nemamo mjere ni u cemu, osim da palamudimo. U zadnje tri godine osvajamo sve ,opet kad udjes na ovaj pdf neko nezadovoljstvo, nesto bi se mijenjalo, trenari ,SD, neki rumeni ,igraci.Ali kad treba dati cenera nema 100 ljudi.
Pa Nam vise voli Sarajevo nego 90 posto navijaca na forumu ovede.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 maj 2021, 11:44

amypitar je napisao/la:
03 maj 2021, 11:34
Mi jednostavno nemamo mjere ni u cemu, osim da palamudimo. U zadnje tri godine osvajamo sve ,opet kad udjes na ovaj pdf neko nezadovoljstvo, nesto bi se mijenjalo, trenari ,SD, neki rumeni ,igraci.Ali kad treba dati cenera nema 100 ljudi.
Pa Nam vise voli Sarajevo nego 90 posto navijaca na forumu ovede.
Kakva je to prica majke ti. Znaci ako nešto ne valja treba sutiti? Ako ti zena dobro kuha i kaze ti da te voli svaki dan a vara te sa komsijom jel joj kažeš ma nema veze ljubaavi samo ti onaj burek meni smotaj...

Da se "ne sere" završili bi ko komsije! Jer sralo se po husrefu pa bili u pravu. Srali po rumenom pa bili u pravu, srali po emiru pa bili u pravu. Dakle ne sere se da se sere nego sto treba da se sere. Kada Bosnju pustis da radi sta hoce bez kritike unistit ce ti sve u roku mjesec dana.

Naucite da kritika nije nikakvo sranje po menkome nego je to kritika i normalni pametni ljudi kritiku shvate kao savjet, budale i oni s losim namjerama kririku shvataju kao napad na sebe. Pa eto. Skontaj.

Je li to do decembra se radilo dobro u akademiji? Je li to emir radio dobar posao? Je li vinko radi dobar posao?
Je li ima klub viziju i plan kako dalje? Je li rumeni radio dobro za fks? Je li husref dobro vodio klub? Na svako ovo pitanje je osgovor NE.

Dao sam i cenera a i puno vise. Mogu srati ?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 maj 2021, 11:45

ado-hz je napisao/la:
03 maj 2021, 11:42
Trener za nas

https://www.transfermarkt.com/miodrag-b ... ainer/4955
Gledam Miodrag i kontam sve Ješić reko' da ti šamar zavalim, dobro je
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 11 gostiju.