FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Pozitivanstav
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Pozitivanstav » 03 maj 2021, 22:38

tuzlac je napisao/la:
03 maj 2021, 22:22
Pravo govoreći ,ne mislim da bi mi sad i zauzimanjem 4. mjesta i famoznim plasmanom u Europu bili išta bolji klub.Sjeti se Radnik je 2 x bio u Europi pogledaj gdje je sada.Dakle, mi moramo udariti fundament klubu koji će trajati i biti zdrava sredina.Klubu gdje će raditi ozbiljni ,pošteni i stručni ljudi.Kad se to napravi kao ona osnova za tkanje , eh tada mi možemo razmišjati o plasmanu ,planirati,opredijeliti se ev. za ii protiv Akademije.Ali usvakom slučaju izrasti u klub koji planira na duge staze.Teren(igre i rezultati) ,su odraz opšteg stanja u klubu.Husić je je doveo Musemića na 2,5 godine i to će proći.I mnogo igrača će još proći.Ali, kad se sistem uspostavi onda to ne proizvodi zemljotres u klubu.Ja vjerujem da će Musemić kad je sportski segment u pitanju dotjerati stvari u red.Da će imati otvorenih neprijatelja i to znam.No to su nepriatelji od prije samo su oni bili prikriveni.Kad dođe pravi majstor koji zna posao on vrlo brzo ustanovi gdje škripi i zašto mašina ne funkcioniše a skupo plaćena.Musemić će Husiću sve podastrijeti ,crno na bijelo.Od ljeta i prozivke očekujem naše podizanje kad je igra i plasmanu pitanju.Ali, to je samo vrijeme koje je potrebno Husiću da počne uklanjati remetilačke faktore u klubu.Ne bude li to mogao i imao snage za to ,džaba je nama kad bi naredne sezone bili prvaci.Uspjeh na kratku stazu je fatamorgana.Dobar ,čvrst i jak klub, to treba biti glavni cilj za nas obzirom da igramo svoju treću sezonu u PL.

OVO SU SVI DOSADAŠNJI PRVACI BIH OD 1995.
Željezničar
Zrinjski
Sarajevo
Čelik
Široki Brijeg
Borac
Brotnjo
Leotar
Modriča

GDJE SU SADA ČELIK,BROTNJO,LEOTAR I MODRIČA.?
Koji su to faktori koji remete klub ?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 16:34

Pozitivanstav je napisao/la:
03 maj 2021, 22:38
tuzlac je napisao/la:
03 maj 2021, 22:22
Pravo govoreći ,ne mislim da bi mi sad i zauzimanjem 4. mjesta i famoznim plasmanom u Europu bili išta bolji klub.Sjeti se Radnik je 2 x bio u Europi pogledaj gdje je sada.Dakle, mi moramo udariti fundament klubu koji će trajati i biti zdrava sredina.Klubu gdje će raditi ozbiljni ,pošteni i stručni ljudi.Kad se to napravi kao ona osnova za tkanje , eh tada mi možemo razmišjati o plasmanu ,planirati,opredijeliti se ev. za ii protiv Akademije.Ali usvakom slučaju izrasti u klub koji planira na duge staze.Teren(igre i rezultati) ,su odraz opšteg stanja u klubu.Husić je je doveo Musemića na 2,5 godine i to će proći.I mnogo igrača će još proći.Ali, kad se sistem uspostavi onda to ne proizvodi zemljotres u klubu.Ja vjerujem da će Musemić kad je sportski segment u pitanju dotjerati stvari u red.Da će imati otvorenih neprijatelja i to znam.No to su nepriatelji od prije samo su oni bili prikriveni.Kad dođe pravi majstor koji zna posao on vrlo brzo ustanovi gdje škripi i zašto mašina ne funkcioniše a skupo plaćena.Musemić će Husiću sve podastrijeti ,crno na bijelo.Od ljeta i prozivke očekujem naše podizanje kad je igra i plasmanu pitanju.Ali, to je samo vrijeme koje je potrebno Husiću da počne uklanjati remetilačke faktore u klubu.Ne bude li to mogao i imao snage za to ,džaba je nama kad bi naredne sezone bili prvaci.Uspjeh na kratku stazu je fatamorgana.Dobar ,čvrst i jak klub, to treba biti glavni cilj za nas obzirom da igramo svoju treću sezonu u PL.

OVO SU SVI DOSADAŠNJI PRVACI BIH OD 1995.
Željezničar
Zrinjski
Sarajevo
Čelik
Široki Brijeg
Borac
Brotnjo
Leotar
Modriča

GDJE SU SADA ČELIK,BROTNJO,LEOTAR I MODRIČA.?
Koji su to faktori koji remete klub ?
Oprosti što se javljam dan poslije.Znaju mnogi i ovde na pdf.Ali nije trenutak da se o tome sad govori dok je prvenstvo u toku.Posvetimo se sada utakmici protiv Sarajeva.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 16:57

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 17:00

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 17:15

𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐨 𝐑𝐚𝐧𝐢𝐞𝐫𝐢:
Kad je Leicester bio na vrhu tabele svi su počeli primjećivati naš mali grad. Nastavio sam da svake sedmice podsjećam igrače da budu fokusirani na samo jednu stvar: naporan rad.
Naporan rad je jedino u šta smo se mogli uzdati. Cijele sezone pokušao sam da se ne uzbuđujem previše.
Na početku sam ponavljao: "Četrdeset bodova! Hajde momci, 40 bodova!"
U januaru, kada smo došli do 40 bodova, počeo sam govoriti: "OK momci, Liga Prvaka!"
Ali, kad smo bili na vrhu tabele, dva mjeseca prije kraja sezone, dobio sam telefonski poziv.
I to me natjeralo da shvatim koliko naša priča može biti posebna.
Jer na vezi je bio kolega Italijan. Vrlo poseban čovjek.
"Claudio?"
"Da, ovdje Claudio."
"Ovdje Andrea Bocelli."
Nisam osobno znao Andreu i nisam znao da je pratio ono što je Leicester City radio.
Ali pretpostavljam da je to ono što je posebno u nečemu lijepom, bilo da je riječ o nogometnom timu ili o muzičkom djelu... ono pronađe svoj put do svakojakih ljudi. Pronašlo je put i do Andree i on je želio biti dio toga.
Rekao mi je:
"Claudio, osjećam nešto."
Rekao sam: "Oh, stvarno?"
"Da, osjećam nešto Claudio. Želim doći tamo da nešto otpjevam. Kada je to moguće?"
Rekao sam mu da dođe 7.maja, na našu zadnju utakmicu kod kuće. Već smo učinili više nego što je iko očekivao od nas, pa čak i da na kraju nismo osvojili naslov, opet ćemo moći da se pozdravimo sa našim navijačima i da im zahvalimo na nevjerovatnoj sezoni.
Rekao sam Andrei: "To bi mogao biti dobar dan!"
Dva mjeseca sam se radovao Andreinom koncertu. Nikada nisam ni očekivao da će taj dan pjevati duet sa trofejom Premier lige. Ali naši igrači su bili fantastični i naši navijači su bili fantastični i ostali smo na vrhu.
Andrea je 7.maja došao da nastupi za mali Leicester City, prvake Engleske.
Stajao sam pored njega kad je počeo pjevati i u jednom trenutku zgrabio me za ruku i nagnuo se prema meni.
"Oh!", rekao je.
"Fantastično je! Ova emocija...
Fantastična je!"
I bio je upravu.
Bila je to sreća.
Za mene. Za igrače.
Za narod Leicestera.

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 19:20

slika

Tuzla City u dva naredna meča domaćin u Banovićima
4.5.2021
S obzirom da se zadnja tri kola moraju igrati u isto vrijeme, a da i Sloboda i Tuzla City igraju utakmice kao domaćini, Tuzla City je bio primoran da potraži alternativno rješenje. Tako je odluka pala na Banoviće, gdje će Plavi ugostiti Veleža i Zrinjski. Danas je Banoviće posjetila Komisija za prijem stadiona koja je dala zeleno svjetlo da će Tuzla City svoja dva zadnja domaća meča igrati u Banovićima. ‘Inače i ranije se to dešavalo pa se i ovoga puta zahvaljujemo Banovićanima na gostoprimstvu’ navode iz F.K.Tuzla City.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 04 maj 2021, 21:18

tuzlac je napisao/la:
04 maj 2021, 19:20
slika

4.5.2021
S obzirom da se zadnja tri kola moraju igrati u isto vrijeme, a da i Sloboda i Tuzla City igraju utakmice kao domaćini, Tuzla City je bio primoran da potraži alternativno rješenje. Tako je odluka pala na Banoviće, gdje će Plavi ugostiti Veleža i Zrinjski. Danas je Banoviće posjetila Komisija za prijem stadiona koja je dala zeleno svjetlo da će Tuzla City svoja dva zadnja domaća meča igrati u Banovićima. ‘Inače i ranije se to dešavalo pa se i ovoga puta zahvaljujemo Banovićanima na gostoprimstvu’ navode iz F.K.Tuzla City.
Da li neko pouzdano zna može li u Banovićima publika iz kojeg ugla posmatrati utakmicu ili je stadion potpuno ograđen. Nisam imao priliku biti pa ne znam.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 04 maj 2021, 21:27

Pa ja, hodo po utakmicama, vidi se to iskustvo pametovanja :lolno:

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 21:30

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 21:38

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
04 maj 2021, 21:18
tuzlac je napisao/la:
slika

4.5.2021
Da li neko pouzdano zna može li u Banovićima publika iz kojeg ugla posmatrati utakmicu ili je stadion potpuno ograđen. Nisam imao priliku biti pa ne znam.
MOGLO BI SE SA SJEVERNE STRANE PREKO ZIDA ALI SE NE ISPLATI KAD IMA TV PRENOS.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 04 maj 2021, 21:41

tuzlac je napisao/la:
04 maj 2021, 21:38
04 maj 2021, 21:18
tuzlac je napisao/la:
slika

4.5.2021
MOGLO BI SE SA SJEVERNE STRANE PREKO ZIDA ALI SE NE ISPLATI KAD IMA TV PRENOS.
Ma ne mogu više ni TV prenosa. Jos su utakmice u maju i onda nema do avgusta, zato mi se gleda uzivo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 maj 2021, 21:56

AKO BI SE STVARNO MIJENJALA DRENAŽA I TRAVNATA POVRŠINA NA TUŠNJU , MISLIM DA ĆEMO I MI I GORKI TEK U SEPTEMBRU STATI NOGOM NA TUŠANJ.MADA NE VJERUJEM DA ĆE SE TO DESITI.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 04 maj 2021, 22:12

tuzlac je napisao/la:
04 maj 2021, 21:56
AKO BI SE STVARNO MIJENJALA DRENAŽA I TRAVNATA POVRŠINA NA TUŠNJU , MISLIM DA ĆEMO I MI I GORKI TEK U SEPTEMBRU STATI NOGOM NA TUŠANJ.MADA NE VJERUJEM DA ĆE SE TO DESITI.
Ma teško, znaš kakve su komunjare. Sve bi samo da neko da dzaba uradi, donira i pokloni. To je jako samo na tastaturi, vidio si kad im je klub pustio "on line" ulaznice 17 ljudi kupilo. Bas se ono propisno osramotili i više nisu nikad pokušali sa prodajom donatorskih. Djeca im se smijala moj Reufe. Čekat će se da savez uradi teren a to sigurno neće biti ovog ljeta.

Do tada bi mi trebali znati hoćemo li imati svoj stadion ili djeliti i dalje ovaj gradski sa drugim udruženjima.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 maj 2021, 16:19

Ako gradske vlasti odluče da po uzoru na opštinu Centar u Sarajevu dodijele stadion Tušanj na koncesiju, onda će to biti dato Gorkom .Naravno kad i ako Gorki finansijski ojača.Dakle, nemoguće je da i Tuzla City dobije koncesiju na Tušanj.Eh sad dođe pitanje ,zašto Husić nije već upola izgradio stadion za TuzlaCity ? Odgovora može biti više.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 maj 2021, 16:26

DO KADA OVAKO ?

Utakmice u drugom gradu: Tuzla City protiv Veleža i Zrinjskog neće igrati na Tušnju

Fudbaleri Tuzla Cityja posljednje dvije domaće utakmice u Premijer ligi ove sezone dočekat će u Banovićima.

S obzirom na to da se zadnja tri kola moraju igrati u isto vrijeme, a da i Sloboda i Tuzla City igraju utakmice kao domaćini, izabranici Husrefa Musemića morali su potražiti alternativno rješenje.

Tako je odluka pala na Banoviće, gdje će Plavi ugostiti ekipe Veleža i Zrinjskog.

“Danas je Banoviće posjetila Komisija za prijem stadiona koja je dala zeleno svjetlo da će Tuzla City svoja dva zadnja domaća meča igrati u Banovićima. Inače i ranije se to dešavalo pa se i ovoga puta zahvaljujemo Banovićanima na gostoprimstvu”, saopšteno je iz FK Tuzla City.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 05 maj 2021, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 maj 2021, 16:29

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 maj 2021, 16:33

[url [/url]

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 05 maj 2021, 17:44

Mnoge stvari će se promjeniti slabljenjem faraona i komunizma u TZ sto je evidentno iz godine u godinu. Tada neće X imati prednost nikakvu. Pod istim uslovima će se morati ponuditi koncesija svakom premijerligašu u gradu. Stavke u budžetu će biti: transferi sportskim klubovima, pa će se ravnopravno dijeliti svim udruzenjima i sportskim kolektivima koji se takmiče na istom nivou.
To je realnost.

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 05 maj 2021, 22:51

04 maj 2021, 22:12
tuzlac je napisao/la:
Ma teško, znaš kakve su komunjare. Sve bi samo da neko da dzaba uradi, donira i pokloni. To je jako samo na tastaturi, vidio si kad im je klub pustio "on line" ulaznice 17 ljudi kupilo. Bas se ono propisno osramotili i više nisu nikad pokušali sa prodajom donatorskih. Djeca im se smijala moj Reufe. Čekat će se da savez uradi teren a to sigurno neće biti ovog ljeta.

Do tada bi mi trebali znati hoćemo li imati svoj stadion ili djeliti i dalje ovaj gradski sa drugim udruženjima.
Previse si ti svoj jezik pustio. Malo smiri dozivljaj. Poslije se pitate sto vas ne podnsimo. Eto bas zbog takvih kretena ko što si ti
Volim tebe, više od sebe

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 05 maj 2021, 23:09

antisisoja1919 je napisao/la:
05 maj 2021, 22:51
04 maj 2021, 22:12
tuzlac je napisao/la:

Previse si ti svoj jezik pustio. Malo smiri dozivljaj. Poslije se pitate sto vas ne podnsimo. Eto bas zbog takvih kretena ko što si ti
Kad si već došao na našu temu da ti kažem da me tvoje prijetnje ne plaše nimalo. Preživio sam puno gorih stvari. Ne pitamo se mi nista, niti nas zanima sta vi mislite o bilo kome, koga podnosite a koga ne. To je vaš problem. Mi imamo svoje ciljeve i način da dođemondo njih, a ti na to ne možeš da utičes. Ne živimo od tvog/vašeg mišljenja. Budi mi pozdravljen.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.