Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- StevieFranchise
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Hit the gym Jusufe, ugura te Giannis svaki put u koš 

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
Dobar za 15-ak minuta u PO. 

covjek ne moze pogoditi oko obruca, ni da mu zivot ovisi o tome
bolje sutira za tri poena, nevjerovatno
bolje sutira za tri poena, nevjerovatno
Nisam gledao ali prepostavljam da je opet ona njegova brzopletost. SS pise dobra tekma a sut 2 od 7 

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ma, bio je jako los u oba pravca. Jedino pozitivno je ona jedna trojka (usla kao kap) i stopostotna slobodna bacanja (dosad je obicno svako drugo fulao). U odbrani je uzasno branio reket, pa je Kumpo radio sta je htio (ne znam da je ijedan sut promasio na obrucu). Pravio je i neke glupe i bespotrebne prekrsaje. U napadu je, na samo njemu svojstven nacin, profulao gotovo sve sto je mogao.
Covjek je trenutno peti igrac iz startne petorke Portlanda - uzima najmanje suteva i ima najmanju minutazu. Od rezervi je naravno Melo ispred njega - i po broju uzetih suteva, i po minutazi. Ok, tek se vratio nakon povrede i treba malo sacekati, ali ovo zasad nimalo ne obecava. Imam utisak kao da uopste nema potrebu da uzima suteve i da bude efikasan u tom poenterskom smislu. S ovakvim stavom nije ni medju 15 najboljih centara lige, a mi smo pricali o njemu kao o top5 - sto je itekako imalo smisla nakon onako odigranog babla prosle godine.
- NerminFatic
- Kontakt:
Gledao, ne bih se slozio da je Jusuf bio toliko los koliko je Ante razbio sve i niko mu nista nije mogao. Pa Kanter je bio jos gori a u punom ritmu 6 mjeseci. Juka jeste fulao 3-4 lopte koje inace moze bolje zavrsiti, ali nije s druge strane bio Detroit vec Bucksi.Ghuraba je napisao/la: ↑03 apr 2021, 10:24Ma, bio je jako los u oba pravca. Jedino pozitivno je ona jedna trojka (usla kao kap) i stopostotna slobodna bacanja (dosad je obicno svako drugo fulao). U odbrani je uzasno branio reket, pa je Kumpo radio sta je htio (ne znam da je ijedan sut promasio na obrucu). Pravio je i neke glupe i bespotrebne prekrsaje. U napadu je, na samo njemu svojstven nacin, profulao gotovo sve sto je mogao.
Covjek je trenutno peti igrac iz startne petorke Portlanda - uzima najmanje suteva i ima najmanju minutazu. Od rezervi je naravno Melo ispred njega - i po broju uzetih suteva, i po minutazi. Ok, tek se vratio nakon povrede i treba malo sacekati, ali ovo zasad nimalo ne obecava. Imam utisak kao da uopste nema potrebu da uzima suteve i da bude efikasan u tom poenterskom smislu. S ovakvim stavom nije ni medju 15 najboljih centara lige, a mi smo pricali o njemu kao o top5 - sto je itekako imalo smisla nakon onako odigranog babla prosle godine.
Pored svega Ameri na twitteru su sve zadovoljniji njegovom odbranom. Ide to postepeno u stare gabarite. Par puta je bas fino zatvarao sve prilaze obrucu i da je bilo vise minutaze bilo bi to jos bolje.
Nurkicev dunk završio u top 10
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu
odmah prilika da se iskupi za losu igru protiv milwaukeeja i nadam se da ce restrikcija sto prije biti ukinuta
Kakvo kucanje 

s ovim podanickim mentalitetom, na dobrom je putu da postane "role player" i zaista gubim volju da ga gledam, al navijam za portland, pa moram, htio, ne htio... covjece, pokazi neki autoritet, treci si najbolji igrac u ekipi, ponasaj se u skladu s tim, tezi ka tome da postanes 20/10 igrac
postace "triple-single" igrac, kao sto bi chuck rekao hehe
postace "triple-single" igrac, kao sto bi chuck rekao hehe
Mi ovdje pricamo o drugom igracu jedne od jacih fransiza u ligi, o top5 centru lige, o sezoni 20-10-4, a on se ponasa ovako kako se ponasa. Trenutno je peta opcija u napadu i sedmi igrac po vaznosti u rosteru Portlanda. Naslovi koji se mogu procitati na ovom portalu, ali i na mnogim ostalim su klasicne medijske navlakuse za klik vise. I ovaj sto pise "kakvo kucanje" nije svjestan da je on upravo zbog takvih kucanja 60% karijere proveo po bolnicama. Bez ikakve potrebe je isao na zakucavanje i dobio nezgodan udarac od protivnickog igraca, nakon cega je zavrsio na parketu i ponovo mogao fasovati neku povredu. Mora biti pametniji u takvim situacijama i ne ostavljati ni 1% prostora za novu povredu, bar dok ne prodje malo vremena i dok konacno ne uveze bar jednu sezonu bez istih. Jokic ne kuca skoro nikad, ne gine u odbrani skoro nikad, ne rizikuje povredu skoro nikad i zato u 5-6 sezona nba karijere nije propustio skoro nijedan mec. Ne mislim da se sudbina moze izbjeci, ali pametniji i oprezniji itekako moze.
Mene samo raduje sto je ocigledno popravio kondiciju i sto leti po terenu, a sve ostalo nije za pohvale. Ako nastavi ovako, nek se ne cudi kad mu za naredni ugovor niko ne ponudi vise od 15-ak miliona i sto cijela nba vise cijeni jednog Sabonisa.
Mene samo raduje sto je ocigledno popravio kondiciju i sto leti po terenu, a sve ostalo nije za pohvale. Ako nastavi ovako, nek se ne cudi kad mu za naredni ugovor niko ne ponudi vise od 15-ak miliona i sto cijela nba vise cijeni jednog Sabonisa.
Sačekati da prodje restrikcija, tek ćemo poslije toga vidjeti realnu sliku.
Nadam se da će tada biti bolja situacija.
Ako ostane na istom i tada dobro neko reče igrač role i ugovor možda mrvu bolji od trenutnog.
Ipak vjerujem da je Juka duplo bolji od trenutne statistike.
Nadam se da će tada biti bolja situacija.
Ako ostane na istom i tada dobro neko reče igrač role i ugovor možda mrvu bolji od trenutnog.
Ipak vjerujem da je Juka duplo bolji od trenutne statistike.
- JohnCleese
- Kontakt:
Najosjetljivi veliki igrac (mislim krupan, visok, "jak").
Poslije svake borbe za loptu zali se da je dobio neki udarac, nesto se trlja po glavu/vratu/ruci...
Kanter je jedno 3x jaci i stabilniji na ofanzivnom skoku od nase zvijeri koja je uvijek u nekom disbalansu, polusavijen( lafo odgurnut), nikako da pogodi tajmning...
Isti ce on igrac biti od pocetka do kraja kosarkaske karijere, djelimicno ga moze trica izvuci.
Poslije svake borbe za loptu zali se da je dobio neki udarac, nesto se trlja po glavu/vratu/ruci...
Kanter je jedno 3x jaci i stabilniji na ofanzivnom skoku od nase zvijeri koja je uvijek u nekom disbalansu, polusavijen( lafo odgurnut), nikako da pogodi tajmning...
Isti ce on igrac biti od pocetka do kraja kosarkaske karijere, djelimicno ga moze trica izvuci.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ne bih se slozio da je on osjetljiv igrac. On se nikad nije stedio, isao je glavom dje mnogi nebi nogom,igrac koji igra srcem. Jednostavno zbog onakvih povreda svakom bi se uvukao strah. Jedino nervira sto nece da se namece, ne pamtim kad je uzeo vise od 10 suteva u utakmici., A Powell dodje covjek odma stvari u svoje ruke uzeo, i prva petorka. Mislim da je trener Jusufa morao dozirati s klupe, da mu probudi zelju za dokazivanjem.
Opet završio u top 10 

Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu
dame lillard je davno za nurkica rekao da je "petty", sto nije nista pozitivnoarmin dju je napisao/la: ↑04 apr 2021, 11:09Ne bih se slozio da je on osjetljiv igrac. On se nikad nije stedio, isao je glavom dje mnogi nebi nogom,igrac koji igra srcem. Jednostavno zbog onakvih povreda svakom bi se uvukao strah. Jedino nervira sto nece da se namece, ne pamtim kad je uzeo vise od 10 suteva u utakmici., A Powell dodje covjek odma stvari u svoje ruke uzeo, i prva petorka. Mislim da je trener Jusufa morao dozirati s klupe, da mu probudi zelju za dokazivanjem.
Svi naši glavni igrači imaju problem u glavi (Juka, Musa, Atić) i imaju neke komplekse manje vrijednosti. Juka ima strašan potencijal koji će izgleda neiskorišten što zbog povreda, što zbog njega samog.JohnCleese je napisao/la: ↑04 apr 2021, 10:06Najosjetljivi veliki igrac (mislim krupan, visok, "jak").
- StevieFranchise
- Kontakt:
"Petty" je u NBA pozitivna stvar, moraš imati taj "chip on the shoulder", tipa Draymond zna napamet sve igrače birane na draftu prije njega a i Dame sam je dosta petty.Chinaglia je napisao/la: ↑04 apr 2021, 13:05dame lillard je davno za nurkica rekao da je "petty", sto nije nista pozitivnoarmin dju je napisao/la: ↑04 apr 2021, 11:09Ne bih se slozio da je on osjetljiv igrac. On se nikad nije stedio, isao je glavom dje mnogi nebi nogom,igrac koji igra srcem. Jednostavno zbog onakvih povreda svakom bi se uvukao strah. Jedino nervira sto nece da se namece, ne pamtim kad je uzeo vise od 10 suteva u utakmici., A Powell dodje covjek odma stvari u svoje ruke uzeo, i prva petorka. Mislim da je trener Jusufa morao dozirati s klupe, da mu probudi zelju za dokazivanjem.
Jusuf na svakom kontaktu pravi neke grimase, odbija se od igrača pola metra, u tom kontekstu je osjetljiv i to postaje dosta mučno za gledanje.
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
ma juka je uspio, a dusmani i dalje hejtaju jer ne mogu prihvatiti da je jedan "seljacic" dosao do NBA i ostao tu sa zapazenom ulogom