Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

wolfie
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la wolfie » 08 maj 2021, 12:56

Tako je, na Kosevu je uvijek bilo vise ljudi samo sto je to vazda minimizirano.

A i pravi raja djecu na Zetri, pa nece ljudi guzvom da ih ometaju, realno
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 08 maj 2021, 12:56

Beduin je napisao/la:
08 maj 2021, 12:47

Ko je kriv Sarajevu sto se pomijaju od nastanka na gradskom stadionu, sto nisu mogli makar malo klupskih boja ubaciti na tribinu, animirati raju na bilo koji nacin za donacije, renoviranje i slicno, napraviti neku euforiju.
Ko je kriv Slobodi za istu situaciju kao i Sarajevo, sto imaju jedan od najneuslovnijih stadiona ili kao 3. najveci grad u drzavi jedva nekad navuku 3000 na stadion i citav zivot se bore za opstanak.
Ili Celiku koji je imao najbolji stadion, a nikakve koristi od njega.

Nadjemo mi vazda neki izgovor ba, cuj imali kampanju najave izgradnje tribine, krova. Pa to samo govori o nesposobnosti drugih. Ljudi imaju najbolju posjetu i tu prica zavrsava. Prosle sezone Sarajevo prvo na tabeli, a Zeljo i dalje bolju posjetu, opet kriva kampanja?
Ocjenjujete privrženost a sama definicija privrženosti isključuje animiranje. Ne možeš ti šišati ljude džaba i onda mi se hvaliti kako si kvalitetniji frizer jer imaš više mušterija. Da bi to ocjenio onda moraš u iste okolnosti postaviti i jedne i druge.

Uzimate u obzir prosječnu posjećenost. Ja vam kažem na stadion Grbavicu kad dodješ imaš se gdje sakriti kad je kiša. To je već jedan objektivni razlog zašto Grbavica ima toliku prosječnu posjećenost.

Niko nikom nizašta nije kriv jedino što jeste ovde krivo su krivi zaključci. Takodje niko nije u obzir uzeo ni gostujuće navijače. Nisu svi od tih 5-6 hiljada navijača samo domaći navijači ima i gostujućih.

Puno objektivniji kriterij je što neko spomenu navijači na gostovanjima ili daleko najbolji je broj članova.

Grk1234
Kontakt:

Post Postao/la Grk1234 » 08 maj 2021, 12:57

Sta nam se desi sa bosanskim Dinamom, odma da kazem da moj Borac nije zasluzio titulu ali ako se ponudi zasto je ne uzeti, ali nakon toliko busanja u prsa,dominacija,investitor, na kraju ispade da se zivi od para koje se zarade od Uefe, pa takvu dominaciju moze i Krupa imati ,zaleras se kes za skupe igrace pa kad dodju pare od Evrope krpi, mislio sam da ce se Sarajevo malo izdignuti iz ovog mulja ali izgleda je to sve gola voda kao i ostatak lige.

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 08 maj 2021, 13:01

Koliko je kafa u kaficima na Kosevu? Ovamo na Grbavici je 1.50KM prosjek, pa vjerujem ako je gore skuplja da je i to razlog sto je n Grbavici veca posjeta. Em se moze kafa popit em se moze na utakmicu
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 maj 2021, 13:01

Grk1234 je napisao/la:
08 maj 2021, 12:57
Sta nam se desi sa bosanskim Dinamom, odma da kazem da moj Borac nije zasluzio titulu ali ako se ponudi zasto je ne uzeti, ali nakon toliko busanja u prsa,dominacija,investitor, na kraju ispade da se zivi od para koje se zarade od Uefe, pa takvu dominaciju moze i Krupa imati ,zaleras se kes za skupe igrace pa kad dodju pare od Evrope krpi, mislio sam da ce se Sarajevo malo izdignuti iz ovog mulja ali izgleda je to sve gola voda kao i ostatak lige.
Yebi ga druže pare i nisu toliko problem koliko je privući jakog igrača ovdje a da mu ne možeš garantovati da će igrati Evropu. Opet dok ne popraviš koeficijent da se imaš nečem nadati (sada bar ovoj ECL) ne možeš ni ganjati te neke kapitalce

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 maj 2021, 13:02

Beduin je napisao/la:
08 maj 2021, 12:34

Konkluzija: Stanje se nije promijenilo u korist FKS jer je i proslu sezonu Zeljo imao bolju posjetu do prekida lige (osim ako ti za relevantno uzimas samo sezonu ranije gdje ste uzeli duplu krunu?).
Uzimam u obzir stanje posljednje kompletirane sezone jer su to najsvjeziji i potpuni podatci

Fantazije o nekompletiranim sezonama i sbb-kbb ostaju fantazije

Jos jednom odakle tvrdnje o trenutnom stanju?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 maj 2021, 13:03

Grk1234 je napisao/la:
Kada smo kod mulja, koji spominješ.
U zadnje tri utakmice Sarajeva, naši igrači su dobili 12 žutih kartona, jedan crveni i svirano je protiv nas 2 penala.

Da ne brojimo šta se trebalo/moralo svirati za nas, a nije.
- FKS -

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 maj 2021, 13:08

Arnelv52 je napisao/la:
08 maj 2021, 12:56
Beduin je napisao/la:
08 maj 2021, 12:47

Ko je kriv Sarajevu sto se pomijaju od nastanka na gradskom stadionu, sto nisu mogli makar malo klupskih boja ubaciti na tribinu, animirati raju na bilo koji nacin za donacije, renoviranje i slicno, napraviti neku euforiju.
Ko je kriv Slobodi za istu situaciju kao i Sarajevo, sto imaju jedan od najneuslovnijih stadiona ili kao 3. najveci grad u drzavi jedva nekad navuku 3000 na stadion i citav zivot se bore za opstanak.
Ili Celiku koji je imao najbolji stadion, a nikakve koristi od njega.

Nadjemo mi vazda neki izgovor ba, cuj imali kampanju najave izgradnje tribine, krova. Pa to samo govori o nesposobnosti drugih. Ljudi imaju najbolju posjetu i tu prica zavrsava. Prosle sezone Sarajevo prvo na tabeli, a Zeljo i dalje bolju posjetu, opet kriva kampanja?
Ocjenjujete privrženost a sama definicija privrženosti isključuje animiranje. Ne možeš ti šišati ljude džaba i onda mi se hvaliti kako si kvalitetniji frizer jer imaš više mušterija. Da bi to ocjenio onda moraš u iste okolnosti postaviti i jedne i druge.

Uzimate u obzir prosječnu posjećenost. Ja vam kažem na stadion Grbavicu kad dodješ imaš se gdje sakriti kad je kiša. To je već jedan objektivni razlog zašto Grbavica ima toliku prosječnu posjećenost.

Niko nikom nizašta nije kriv jedino što jeste ovde krivo su krivi zaključci. Takodje niko nije u obzir uzeo ni gostujuće navijače. Nisu svi od tih 5-6 hiljada navijača samo domaći navijači ima i gostujućih.

Puno objektivniji kriterij je što neko spomenu navijači na gostovanjima ili daleko najbolji je broj članova.
Na stranu sad pruzeno-dobijeno, govorimo o trenutnim brojkama koje idu na stranu jednog kluba.
Na Tusnju imas natkrivenu tribinu koja po pravilu zjapi, u odnosu na neuslovnu Zapadnu tribinu koja je uvijek relativno puna, ljudi navikli ici na nju bilo 35 stepeni vani ili sipala kisa/snijeg. U Zenici imas odlican stadion, ali posjeta losa usljed losih rezultata Celika. Veleza ne mozes uzeti u tu pricu jer su dosta godina igrali u Federalnoj, pravili su svoj stadion, evo sad su u vrhu i euforija radi svoje i po pitanju prodaje karata, ali u prosloj sezoni kad su se borili takodjer za Evropu imali su skoro istu posjetu kao i Sloboda. Zrinjski po pravilu ima neku srednju posjetu, nikad nisu odskakali iako su imali i stadion i rezultate. Borac ima fin stadion, ali posjetu im diktiraju rezultati kao i kod vecina nas.

Bitna je konstanta, a ne jednosezonska euforija. Cekajuci na jednake uslove stadiona, da su svi klubovi cisti od dugova pa da dovode kvalitetnije igrace, onda batali sve jer nikad necem docekati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 08 maj 2021, 13:16

Možda griješim, ali čini mi se da Zrinjski nema neku brojku na stadionu, s obzirom da su najuspješniji il među 2 u poslednjih 10 godina.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 08 maj 2021, 13:17

Kako se Velez vratio oslabila im posjeta pravo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Grk1234
Kontakt:

Post Postao/la Grk1234 » 08 maj 2021, 13:20

FoSte95 je napisao/la:
08 maj 2021, 13:01
Grk1234 je napisao/la:
Yebi ga druže pare i nisu toliko problem koliko je privući jakog igrača ovdje a da mu ne možeš garantovati da će igrati Evropu. Opet dok ne popraviš koeficijent da se imaš nečem nadati (sada bar ovoj ECL) ne možeš ni ganjati te neke kapitalce
Kontam drug da je to suplja prica,daj igracu pare igrace gdje god hoces,eto ti primjera u komsiluku kad je drzava uplivala kes u Zvezdu, dolaze igrace iz liga petica, cak sam misljenja da za dobar kes prije dodju u losiju ligu nego jaku,manje se trose,dobro opet ima taj rizik od losih terena i povrijeda,ali sam siguran sa dobrim ulaganjem da se moze napraviti prica.
Ovde kad bi neko uplivao dobar kes ne bi imao konkurencije,dok opet uzimam komsiluk, niko ne garantuje Dinamu i Zvezdi da ce biti prvi iako su gurnuli desetine miliona.
I naravno sto je najbitnije sto je uefa napravila protok za sirotinju,gdje ti garantuje borbu za grupe ako si prvak dok kao drugi si mogao sanjati grupu,dok je jos bilo lige evrope.....

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 maj 2021, 13:22

Hajdeee je napisao/la:
08 maj 2021, 12:55
A ko je brojao te gledaoce?
Elektronski brojači na ulazima, klubovi objavljivali broj prodatih karata ili....
Koliko me sjećanje služi, par godina (za vrijeme vladavine Grande Misketa) redovno su navodili više ljudi nego je bilo na stadionu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 maj 2021, 13:26

Relevantnost brojki je samo i isključivo, kada te karte očita brojač na ulazima u stadion.

Dok god se te brojke pišu po okativnom principu delegata na utakmici, ili novinara koj piše izvještaj sa utakmice, suvišno je uopšte diskutovati o tome.
- FKS -

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 08 maj 2021, 13:27

Jesmo li spremni za banjalučki i mostarski derbi?

Šta kažu prognoze, prvenstveno pisača saopštenja s koševa? Kako će nas danas sudija pogurati, i kakve su teorije u opticaju?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 08 maj 2021, 13:27

Majke mi neko se zajebaje sa ovim zeljom hahaha, umjesto rangersa dodje Medaema iz gane :rol:

Ubi ih ceric u pojam jbt hahaha
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 08 maj 2021, 13:29

Ja samo znam da je u velikoj većini mečeva delegat na Tušnju umanjivao broj gledalaca. I to za makar 500/1000 ljudi. :crazy:

Kapacitet Tušnja 8000, golim okom se vidi npr. da je više od pola zapada i sjevera puno, kaže 3000. :x
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 08 maj 2021, 13:29

Beduin je napisao/la:
08 maj 2021, 13:08

Na stranu sad pruzeno-dobijeno, govorimo o trenutnim brojkama koje idu na stranu jednog kluba.
Da na stranu FKS

Ponovo otkud tvrdnje da zeljo ima trenutno veci broj navijaca?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 08 maj 2021, 13:30

redbull93 je napisao/la:
08 maj 2021, 13:27
Majke mi neko se zajebaje sa ovim zeljom hahaha, umjesto rangersa dodje Medaema iz gane :rol:

Ubi ih ceric u pojam jbt hahaha
Skrivena kamera, nemam drugo objasnjenje :rol:
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 maj 2021, 13:31

Grk1234 je napisao/la:
08 maj 2021, 13:20
FoSte95 je napisao/la:
08 maj 2021, 13:01
Grk1234 je napisao/la:
Kontam drug da je to suplja prica,daj igracu pare igrace gdje god hoces,eto ti primjera u komsiluku kad je drzava uplivala kes u Zvezdu, dolaze igrace iz liga petica, cak sam misljenja da za dobar kes prije dodju u losiju ligu nego jaku,manje se trose,dobro opet ima taj rizik od losih terena i povrijeda,ali sam siguran sa dobrim ulaganjem da se moze napraviti prica.
Ovde kad bi neko uplivao dobar kes ne bi imao konkurencije,dok opet uzimam komsiluk, niko ne garantuje Dinamu i Zvezdi da ce biti prvi iako su gurnuli desetine miliona.
I naravno sto je najbitnije sto je uefa napravila protok za sirotinju,gdje ti garantuje borbu za grupe ako si prvak dok kao drugi si mogao sanjati grupu,dok je jos bilo lige evrope.....
ne možeš ti zvezdu porediti, zveza je i tamo prije 10tak godina skoro redovno stizala do play-offa, a ovdje je uspijeh bio i drugo kolo.
Mada opet kad čovjek razmisli koja je motivacija silnim skupo plaćenim brazilcima igrati po bugarskim selima u dresu Ludogoreca već papren keš. Ali ope je i to rizik tako pljunuti lovu a da ti se igrač šeta po terenu

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 08 maj 2021, 13:32

Riziko je napisao/la:
08 maj 2021, 13:27
Jesmo li spremni za banjalučki i mostarski derbi?

Šta kažu prognoze, prvenstveno pisača saopštenja s koševa? Kako će nas danas sudija pogurati, i kakve su teorije u opticaju?
Danas dobijate sa 3 do 5 razlike. Evo jedna teorija. :shifty:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Jadnimi i 31 gost.