Koji ti je operativni sistem. Win10 sam ucitava potrebne drivere.Puma je napisao/la: ↑08 maj 2021, 10:31Ma do USB sticka je bilo, to sam sredio, ali sad nikako nema mreze, ne mogu da pronadjem odgovarajuci driver valjda, problem je i sto je stariji model laptopa. Kako cu tacno znati model mrezne karte ? laptop je hp 650.bodi123 je napisao/la: ↑07 maj 2021, 13:12To ti je do BIOS-a nije do USB-a, čačkaj tamo one opcije, UEFI/Legacy, onda onaj Fast boot provjeri jel isključen, i Secure boot isključi.Puma je napisao/la: ↑06 maj 2021, 16:10Moze li mala pomoc oko podizanja sistema. Sprzio sam iso file sa windowsom na usb preko windows usb tool-a, ubacio na laptop od kolege koji me je zamolio da mu podignem sistem, pa u BIOS-u podesio boot order tako da prvo boota sa usb-a, medjutim sta god da odaberem, windows se normalno podize sa hard diska. Probao formatirati usb stick, pa ponovio kompletan proces, medjutim ista stvar.
Boot order ide ovim redom:
USB Diskette on Key/USB hard disk
USB CD/DVD ROM Drive
Notebook Hard Drive
Internal CD/DVD ROM Drive
Ali ako vec rucno skidas drivere imas one alate naci na netu proguglaj malo. Ja koristim neki driverIndificator ili se tako zove slicno.