FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 08 maj 2021, 20:58

slika
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 08 maj 2021, 21:00

Zrinjski ni sa pobjedom u Banja Luci nije siguran za Evropu.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 maj 2021, 21:01

Dobar rezultat na STADIONU VELEZA..

Mislim da zrinja moze borcu uzet bod .. nermin je dobio zuti karton hocel moci igrat protiv borca

Borac je danas pametno odigrao sa minimalnim trosenjem energije, dok je zrinjski se sigurno iztrosio mnogo vise plus put u bl plus sto je utakmica za 3 dana..

Al bez obzira zrinjski ima ekipu i znanje da uzme sva tri boda al remi je naj realni osim ako Vico nebude 12 igrac borcu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 maj 2021, 21:03

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
08 maj 2021, 20:58
slika
Neće to biti regularno ako se tako bude odlučivalo. Vi ste dvije igrali u gostima, mi jednu.
Koševo Zapad

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 08 maj 2021, 21:04

Poserem se u pravila hahahaha
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 08 maj 2021, 21:06

Shategabri je napisao/la:
08 maj 2021, 21:03
slika
Neće to biti regularno ako se tako bude odlučivalo. Vi ste dvije igrali u gostima, mi jednu.
Ma lupa bez veze, ima vec je neko postavio izlaganje Laleta iz nsbih gdje kaze zbog istog skora 6- 6 ,a upravo to na tri utakmice, gleda se gol razlika. Neko ih lozi dobro.Mada mislim da cemo do kraja imati najmanje 2 boda vise.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 08 maj 2021, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 08 maj 2021, 21:06

ma nece se tako ni odlucivati, a valjda oni iz takmicarske komisije znaju nesto majku mu, covjek rekao ima mjesec kako ce se odlucivati ako dodje do toga a u nasem slucaju trenutno to je gol razlika
Pyro is not a crime !

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 08 maj 2021, 21:06

Ma to je svjetska glupost ako ti nesto odredjuje medjusobni omjer u 3 utakmice. Znaci neko je odigrao utakmicu manje u gostima i nije imao priliku da postigne isti broj golova u gostima?
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 08 maj 2021, 21:07

Znači nije zvanično nista izašlo oko istog broja bodova. Sad ce vico reći da se gleda abeceda i borac prvi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 08 maj 2021, 21:08

amypitar je napisao/la:
08 maj 2021, 21:06

Ma lupa bez veze, ima vec je neko postavio izlaganje Laleta iz nsbih gdje kaze zbog istog skora 6- 6 ,a upravo to na tri utakmice, gleda se gol razlika. Neko ih lozi dobro.
Druze to sto sam zakacio je Pravilnik takmicenja. Nisam ja pisao nista.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 maj 2021, 21:08

slika
Ovo moze biti samo neki stari pravilnik.

A ovo nadje na stranici saveza za ovu sezonu. Clan 6.

https://www.nfsbih.ba/images/2020-D/Pro ... _20-21.pdf

Da se citiram opet sta kaze predsjednik takmicarske komisije. Ako on ne zna, yebes nas onda.
Borac je sinoć na Koševu ostvario jednu od najznačajnijih pobjeda ove sezone, možda i krucijalnu.

Banjalučani su savladali aktuelnog prvaka i lidera te tako prišli vodećoj ekipi Premijer lige BiH na svega dva boda zaostatka. Definitivno su “zakuhali” borbu za titulu.

U ekipi Sarajeva isključivo sami sebe mogu kriviti za poraz, a loša vijest za njih je i sam rezultat od 0:2. Naime, da Goran Zakarić u sinoćnjem meču nije postigao svoj drugi gol, bordo tim bi barem imao prednost u slučaju da ova dva kluba sezonu zaključe s istim brojem bodova na kontu.

O čemu se radi? Ukoliko ekipe imaju identičan bodovni saldo na kraju sezone, presudni su međusobni ogledi. No, tu je situacija izjednačena – Sarajevo ima pobjedu od 4:2 na Koševu, Borac trijumf od 0:2 također na našem najvećem stadionu, dok je susret ovih timova u Banjoj Luci završen remijem (2:2).

Ukupna gol-razlika u međusobnim utakmicama tako iznosi 6:6. No, s obzirom da je Sarajevo, za razliku od Borca, dvije od te tri utakmice igralo kući, postavlja se pitanje da li pravilo gola u gostima ima ovdje ikakvu ulogu?

“Nema. Trokružni je sistem, pravilo gola u gostima primjenjuje se tek nak drugog kruga, kod određivanja plasmana ekipa za treću fazu. Dakle, na kraju kompletne sezone nije primjenjivo, jer nema ni logike ako je već jedna ekipa domaćin u dva meča, a druga u jednom. U konkretnom slučaju Sarajeva i Borca trenutno nijedna ekipa, stoga, nema prednost te će u slučaju jednakog broja bodova na završetku sezone odlučivati ukupna gol-razlika, jer je ova u međusobnim utakmicama svakako izjednačena”, pojašnjava za **** Milorad O. Lale, predsjednik Takmičarske komisije NSBiH.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 maj 2021, 21:09

slika
čekaj znači pošto je u međusobim omjerima jednako onda u slučaju istog broja bodova ne odlučuje ukupna gol razlika ekipe u sezoni već broj datih golova, jer ovo da duplo vrijedi gol u gostima ne važi kod trokužnog sistema u konkretnom slučaju sarajevo ima utakmicu više kući o:O
Zadnja izmjena: FoSte95, dana/u 08 maj 2021, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 maj 2021, 21:09

Remi u Mostaru. Evropa nikad bliže :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 maj 2021, 21:10

Najbolji mogući rezultat u Mostaru.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 08 maj 2021, 21:10

Kajzer10 je napisao/la:
08 maj 2021, 21:08
slika
Ovo moze biti samo neki stari pravilnik.

A ovo nadje na stranici saveza za ovu sezonu. Clan 6.

https://www.nfsbih.ba/images/2020-D/Pro ... _20-21.pdf

Da se citiram opet sta kaze predsjednik takmicarske komisije. Ako on ne zna, yebes nas onda.
Borac je sinoć na Koševu ostvario jednu od najznačajnijih pobjeda ove sezone, možda i krucijalnu.

Banjalučani su savladali aktuelnog prvaka i lidera te tako prišli vodećoj ekipi Premijer lige BiH na svega dva boda zaostatka. Definitivno su “zakuhali” borbu za titulu.

U ekipi Sarajeva isključivo sami sebe mogu kriviti za poraz, a loša vijest za njih je i sam rezultat od 0:2. Naime, da Goran Zakarić u sinoćnjem meču nije postigao svoj drugi gol, bordo tim bi barem imao prednost u slučaju da ova dva kluba sezonu zaključe s istim brojem bodova na kontu.

O čemu se radi? Ukoliko ekipe imaju identičan bodovni saldo na kraju sezone, presudni su međusobni ogledi. No, tu je situacija izjednačena – Sarajevo ima pobjedu od 4:2 na Koševu, Borac trijumf od 0:2 također na našem najvećem stadionu, dok je susret ovih timova u Banjoj Luci završen remijem (2:2).

Ukupna gol-razlika u međusobnim utakmicama tako iznosi 6:6. No, s obzirom da je Sarajevo, za razliku od Borca, dvije od te tri utakmice igralo kući, postavlja se pitanje da li pravilo gola u gostima ima ovdje ikakvu ulogu?

“Nema. Trokružni je sistem, pravilo gola u gostima primjenjuje se tek nak drugog kruga, kod određivanja plasmana ekipa za treću fazu. Dakle, na kraju kompletne sezone nije primjenjivo, jer nema ni logike ako je već jedna ekipa domaćin u dva meča, a druga u jednom. U konkretnom slučaju Sarajeva i Borca trenutno nijedna ekipa, stoga, nema prednost te će u slučaju jednakog broja bodova na završetku sezone odlučivati ukupna gol-razlika, jer je ova u međusobnim utakmicama svakako izjednačena”, pojašnjava za **** Milorad O. Lale, predsjednik Takmičarske komisije NSBiH.
Da to je to.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 08 maj 2021, 21:11

Iako uopste ne zelimo titulu, danas bez pobjede ne mislimo vise na titulu. Znaci vi protiv Borca. Zelim vam od cijelog srca da osvojite titulu prije ovih lopova. A i da mi u Evropu izadjemo. Sorry na upad, sretno!
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 08 maj 2021, 21:11

Da je Ivancic ostao u Zrinjskom, sad bi bio ubijedjen da ce Zrinjski dobiti Borca.

Horde zakasnile sa pismo dvije sedmice. Ima i dobrih pitanja, ali i glupih, cuj sta ce klubu UO. Sta ce drzavnoj firmi UO ? Ovo oko mahale i to sto igraci iskoristavaju prijateljske odnose se bas istice.

Sad je kasno za trenersku promjenu, jos 4 utakmice u ligi, za nadati se da ce Vinko izaci ofanzivnije nego u proslim jer jedino tako mozes doci do zeljenog rezultata, to jeste do pobjeda. Sportski direktor je vec trebao biti imenovan, ukoliko klub zeli raditi sa SD, a ne naprimjer da u bliskoj buducnosti neko objedini pozicije SD i trenera.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 08 maj 2021, 21:11

FoSte95 je napisao/la:
08 maj 2021, 21:09
slika
čekaj znači pošto je u međusobim omjerima jednako onda u slučaju istog broja bodova ne odlučuje ukupna gol razlika ekipe u sezoni već broj datih golova, jer ovo da duplo vrijedi gol u gostima ne važi kod trokužnog sistema u konkretnom slučaju sarajevo ima utakmicu više kući o:O
Broj datih golova ekipe :rol: :rol: :rol: Mi bi onda bili prva liga u historiji fudbala gdje bi se primjenilo to pravilo.

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 08 maj 2021, 21:12

FoSte95 je napisao/la:
slika
Mislim da je vjerovatnije da neko ko je sastavljao pravilnik nije vodio racuna o detaljima...po ovome sto pise u pravilniku gleda se gol razlika s tim sto golovi na strani vaze duplo u svim utakmicima. Hajd znaj...
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 maj 2021, 21:13

08 maj 2021, 21:12
FoSte95 je napisao/la:
slika
Mislim da je vjerovatnije da neko ko je sastavljao pravilnik nije vodio racuna o detaljima...po ovome sto pise u pravilniku gleda se gol razlika s tim sto golovi na strani vaze duplo u svim utakmicima. Hajd znaj...
znaš kako može biti da je ovo neki stari pravilnik dok je bio stari sistem takmičenja. Valjda levati znaju da kada promijeniš sistem takmičenja moraš i pravilnik promijeniti :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: edgarallanpoe04, JavierBosnia, mercurial, mnon46, nedimmmm1337, samoFKS i 57 gostiju.