Fazon je da svi odmah citaju onaj pasus u kojem pise izuzetno i na osnovu njega formiraju zakljucak a preskacu prvi dio u kojem fino stoji ovo:mozak je napisao/la: ↑09 maj 2021, 01:48Nečitate pravilnik.
Jasno definisano.
Dodatna tabela gdje se zbrajaju osvojeni bodovi.
Pošto je to isto, ide se na razliku golova, gdje gol u gostima dvostruko vrijedi.
U slučaju istog broja, ide se na to ko je dao više golova.
Jedina nedoumica je da li ovo pravilo važi i za trokružni sistem takmičenja. Ja mislim da važi, jer nema drugog objašnjenja u pravilnicima NSBiH.
Po ovome, Borac ima prednost.
Plasman na tabeli utvrđuje se zbirom osvojenih bodova.
Ako timovi osvoje isti broj bodova, odlučuje razlika između datih i primljenih pogodaka.
U slučaju da je razlika jednaka, bolje mjesto zauzima ekipa koja je postigla više pogodaka, a ako su postigli isti broj pogodaka, onda dijele mjesto koje im pripada.
Eh tek poslije ovoga dolazimo do onog dijela kad pise izuzetno, ako se radi o mjestima koje odlucuje prvaka, evropu i opstanak, jer logicno je da se te pozicije ne mogu podijeliti nego jedna ekipa mora biti ispred druge, onda se pravi ta dodatna tabela sa medjusobnim duelima ako su prije toga ekipe potpuno izjednacene
I ovo je u biti ono sto je Lale i rekao, sto ima daleko vise smisla da se u trokruznom sistemu prvo gleda gol razlika nego medjusobni duel jer je jedna ekipa dva puta domacin
@kontrasviju pa ocito je neko odlucio da nam da trofej jer je nerealno bilo ocekivati da u zadnjem kolu Sarajevo izgubi a Zriinjski dobije sa vise od 20 razlike, zato sto bi takav scenario doveo sigurno do istrage raznoraznih agencija, a vrlo moguce i zestokih sankcija, jer nije bas tako jednostavno namjestiti utakmicu, pogotovo takvu gdje bi jedna ekipa morala dobiti sa kosarkaskom razlikom i da to prodje tek tako normalno, koliko god nasa liga pa i drzava bile takve kakve jesu, ne mogu se bas svakakve stvari raditi, sto mislim rezultati u PL i pokazuju, bude tu svega, vjerovatno i namjestanja i prodatih utakmica, no sve to bude u nekim granicama normale, ne pobjedjuje niko nekakvim divljim i nenormalnim rezultatom jer su svjesni svi da bi to ofirno bilo
PS. i mozda ja stvarno i grijesim ali jedino ovako tumacenje pravilnika se moze poistovijetiti sa onim sto je Lale rekao, a kakav god da je on ipak je nekakav predsjednik takmicarske komisije i zna valjda **** pravila