Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

THEC
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la THEC » 09 maj 2021, 02:12

mozak je napisao/la:
09 maj 2021, 01:48
Nečitate pravilnik.
Jasno definisano.
Dodatna tabela gdje se zbrajaju osvojeni bodovi.
Pošto je to isto, ide se na razliku golova, gdje gol u gostima dvostruko vrijedi.
U slučaju istog broja, ide se na to ko je dao više golova.

Jedina nedoumica je da li ovo pravilo važi i za trokružni sistem takmičenja. Ja mislim da važi, jer nema drugog objašnjenja u pravilnicima NSBiH.
Po ovome, Borac ima prednost.
Fazon je da svi odmah citaju onaj pasus u kojem pise izuzetno i na osnovu njega formiraju zakljucak a preskacu prvi dio u kojem fino stoji ovo:

Plasman na tabeli utvrđuje se zbirom osvojenih bodova.
Ako timovi osvoje isti broj bodova, odlučuje razlika između datih i primljenih pogodaka.
U slučaju da je razlika jednaka, bolje mjesto zauzima ekipa koja je postigla više pogodaka, a ako su postigli isti broj pogodaka, onda dijele mjesto koje im pripada.

Eh tek poslije ovoga dolazimo do onog dijela kad pise izuzetno, ako se radi o mjestima koje odlucuje prvaka, evropu i opstanak, jer logicno je da se te pozicije ne mogu podijeliti nego jedna ekipa mora biti ispred druge, onda se pravi ta dodatna tabela sa medjusobnim duelima ako su prije toga ekipe potpuno izjednacene

I ovo je u biti ono sto je Lale i rekao, sto ima daleko vise smisla da se u trokruznom sistemu prvo gleda gol razlika nego medjusobni duel jer je jedna ekipa dva puta domacin

@kontrasviju pa ocito je neko odlucio da nam da trofej jer je nerealno bilo ocekivati da u zadnjem kolu Sarajevo izgubi a Zriinjski dobije sa vise od 20 razlike, zato sto bi takav scenario doveo sigurno do istrage raznoraznih agencija, a vrlo moguce i zestokih sankcija, jer nije bas tako jednostavno namjestiti utakmicu, pogotovo takvu gdje bi jedna ekipa morala dobiti sa kosarkaskom razlikom i da to prodje tek tako normalno, koliko god nasa liga pa i drzava bile takve kakve jesu, ne mogu se bas svakakve stvari raditi, sto mislim rezultati u PL i pokazuju, bude tu svega, vjerovatno i namjestanja i prodatih utakmica, no sve to bude u nekim granicama normale, ne pobjedjuje niko nekakvim divljim i nenormalnim rezultatom jer su svjesni svi da bi to ofirno bilo

PS. i mozda ja stvarno i grijesim ali jedino ovako tumacenje pravilnika se moze poistovijetiti sa onim sto je Lale rekao, a kakav god da je on ipak je nekakav predsjednik takmicarske komisije i zna valjda **** pravila
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 09 maj 2021, 02:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Pyro is not a crime !

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 09 maj 2021, 02:13

kontrasviju je napisao/la:
09 maj 2021, 02:11
UltraSA je napisao/la:
09 maj 2021, 02:05
09 maj 2021, 01:59

De ti meni reci kako ste onda digli pehar kolo prije kraja u sezoni 18/19, a i tada je bio trokružni sistem. :mrgreen:
Ma to je svakako stvar koja se nije trebala desiti kolo prije kraja, sve i da je Zrinjski trebao pobijediti 100:0, trebalo je ispostovati i sacekati zadnje kolo bez obzira na mnogo bolju gol razliku.
Ma ne odgovori ti meni na pitanje :D

Svi znamo da se u takmičenjima u kojima se prvo gleda gol-razlika mora sačekati da se pehar i matematički osigura kako bi se dodijelio toj ekipi. Sve dok postoje teoretske šanse, makar one bile minimalne i nerealne, kao što je u toj sezoni bio slučaj, trofej se ne smije dodijeliti prvoplasiranoj ekipi, logično. A vi ste tada trofej dobili kolo prije kraja, iako je u zadnjem kolu bilo teoretskih šansi da Zrinjski bude prvi.

I šta ti govori? Da se ipak gol-razlika ne gleda, već međusobni omjer. ;)
U editu sam ti odgovorio. Ma znas da je ovo Bosna... Moze sve pa i naopako. Volio bih da nije tako.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 maj 2021, 02:16

09 maj 2021, 02:11
UltraSA je napisao/la:
09 maj 2021, 02:05
09 maj 2021, 01:59

De ti meni reci kako ste onda digli pehar kolo prije kraja u sezoni 18/19, a i tada je bio trokružni sistem. :mrgreen:
Ma to je svakako stvar koja se nije trebala desiti kolo prije kraja, sve i da je Zrinjski trebao pobijediti 100:0, trebalo je ispostovati i sacekati zadnje kolo bez obzira na mnogo bolju gol razliku.
Ma ne odgovori ti meni na pitanje :D

Svi znamo da se u takmičenjima u kojima se prvo gleda gol-razlika mora sačekati da se pehar i matematički osigura kako bi se dodijelio toj ekipi. Sve dok postoje teoretske šanse, makar one bile minimalne i nerealne, kao što je u toj sezoni bio slučaj, trofej se ne smije dodijeliti prvoplasiranoj ekipi, logično. A vi ste tada trofej dobili kolo prije kraja, iako je u zadnjem kolu bilo teoretskih šansi da Zrinjski bude prvi.

I šta ti govori? Da se ipak gol-razlika ne gleda, već međusobni omjer. ;)
A u pravilima o međusobnom omjeru, gol u gostima vrijedi dvostruko.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 maj 2021, 02:29

Al pazi Laletove izjave :urnebes: Tip je kompjuterčina
Ukupna gol-razlika u međusobnim utakmicama tako iznosi 6:6. No, s obzirom da je Sarajevo, za razliku od Borca, dvije od te tri utakmice igralo kući, postavlja se pitanje da li pravilo gola u gostima ima ovdje ikakvu ulogu?

“Nema. Trokružni je sistem, pravilo gola u gostima primjenjuje se tek nak drugog kruga, kod određivanja plasmana ekipa za treću fazu. Dakle, na kraju kompletne sezone nije primjenjivo, jer nema ni logike ako je već jedna ekipa domaćin u dva meča, a druga u jednom. U konkretnom slučaju Sarajeva i Borca trenutno nijedna ekipa, stoga, nema prednost te će u slučaju jednakog broja bodova na završetku sezone odlučivati ukupna gol-razlika, jer je ova u međusobnim utakmicama svakako izjednačena”, pojašnjava za **** Milorad O. Lale, predsjednik Takmičarske komisije NSBiH.
Jer nema njemu logike :rol:

Pa piše kompjuteru da u slučaju iste gol razlike u međusobnom duelu važi pravilo da gol u gostima vrijedi dvostruko.

A možda nije retardiran, pa namjerno dezavuiše pitare... :hmmmmm:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 09 maj 2021, 02:33

Sky9 je napisao/la:
09 maj 2021, 02:29
Ukupna gol-razlika u međusobnim utakmicama tako iznosi 6:6. No, s obzirom da je Sarajevo, za razliku od Borca, dvije od te tri utakmice igralo kući, postavlja se pitanje da li pravilo gola u gostima ima ovdje ikakvu ulogu?

“Nema. Trokružni je sistem, pravilo gola u gostima primjenjuje se tek nak drugog kruga, kod određivanja plasmana ekipa za treću fazu. Dakle, na kraju kompletne sezone nije primjenjivo, jer nema ni logike ako je već jedna ekipa domaćin u dva meča, a druga u jednom. U konkretnom slučaju Sarajeva i Borca trenutno nijedna ekipa, stoga, nema prednost te će u slučaju jednakog broja bodova na završetku sezone odlučivati ukupna gol-razlika, jer je ova u međusobnim utakmicama svakako izjednačena”, pojašnjava za **** Milorad O. Lale, predsjednik Takmičarske komisije NSBiH.

Pa piše kompjuteru da u slučaju iste gol razlike u međusobnom duelu važi pravilo da gol u gostima vrijedi dvostruko.

Ma dovoljno je ući na temu FK Sarajevo - Arhiva postova i vidjeti šta su pisali tamo sredinom maja 2019. godine. Tada su pisali da se gleda međusobni omjer, a sada kada im ne odgovara, kažu da se gleda gol-razlika, a svakako će biti prvaci. :mrgreen:
1921

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 09 maj 2021, 02:34

Izuzetno se odnosi na mjesta koja su opisana.
Zar je logično da se pravi dodatna tabela, gdje bi recimo bili poravnati po bodovima i razlici golova, pa zadnje što odlučuje je broj postignutih golova, a već tu stavku broj postignutih golova imamo prije stavke izuzetno.
Nije logično.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 maj 2021, 02:49

Sad cemo vama dati 5 golova

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 maj 2021, 02:53

mozak je napisao/la:
09 maj 2021, 02:34
Zar je logično da se pravi dodatna tabela, gdje bi recimo bili poravnati po bodovima i razlici golova, pa zadnje što odlučuje je broj postignutih golova, a već tu stavku broj postignutih golova imamo prije stavke izuzetno.
Nije logično.
da, taj dio sad vidim i upravu si, nema logike da se ponovo pise o broju postignutih golova, ne znam, neka onda ovi sa portala pitaju ponovo Laleta i pokazu mu ovo, pa da vidimo hoce li promijeniti odgovor :mrgreen:
Pyro is not a crime !

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 maj 2021, 02:53

90minut je napisao/la:
09 maj 2021, 02:49
:nene:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 09 maj 2021, 02:55

THEC je napisao/la:
09 maj 2021, 02:53
mozak je napisao/la:
Nije logično.
da, taj dio sad vidim i upravu si, nema logike da se ponovo pise o broju postignutih golova, ne znam, neka onda ovi sa portala pitaju ponovo Laleta i pokazu mu ovo, pa da vidimo hoce li promijeniti odgovor :mrgreen:
Lale il je idiot, il je namazan pa vas ovako zajebava. :urnebes:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 maj 2021, 02:57

Sky9 je napisao/la:
09 maj 2021, 02:55
THEC je napisao/la:
09 maj 2021, 02:53
mozak je napisao/la:
Nije logično.
Lale il je idiot, il je namazan pa vas ovako zajebava. :urnebes:
ma razumijem da svakakv sljam i idiot sjedi u savezu ali da ne zna pravila neko ko je predsjednik komisije koja tumaci pravila, realno je fascinantno,ili jednostavno ovo sto pise na stranici nfsbih nisu ta pravila tj pogresno je napisano, kako god okrenemo, neko jede **** :mrgreen:
Pyro is not a crime !

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 maj 2021, 07:23

Ma sta znaju u takmicarskoj komisiji. Bolje to Tuzlaci protumace :kafa:
slika
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 09 maj 2021, 07:55

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 maj 2021, 08:36

09 maj 2021, 02:33
Sky9 je napisao/la:
09 maj 2021, 02:29

Ma dovoljno je ući na temu FK Sarajevo - Arhiva postova i vidjeti šta su pisali tamo sredinom maja 2019. godine. Tada su pisali da se gleda međusobni omjer, a sada kada im ne odgovara, kažu da se gleda gol-razlika, a svakako će biti prvaci. :mrgreen:
tabela nakon 31. sezone 2018/2019

1. FK Sarajevo 64 (62-20) +42
2. HŠK Zrinjski 61 (41-23- +18

Zatim 32. kolo

FK Sarajevo - FK Zvijezda 09 4:0
HŠK Zrinjski - FK Tuzla City 5:1

1. FK Sarajevo 67 (66-20) +46
2. HŠK Zrinjski 64 (46-24) +22

Što će reći Sarajevo je zadnje kolo trebalo izgubiti a da Zrinjski pobijedi Zvijezdu 09 sa preko 20 golova razlike, mislim da je jasno zašto je titula proslavljena kolo prije kraja.......

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 09 maj 2021, 08:49

ElCartel11 je napisao/la:
09 maj 2021, 07:23
Ma sta znaju u takmicarskoj komisiji. Bolje to Tuzlaci protumace :kafa:
slika
Jbg imaju iskustva sa titulama, zato znaju.
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 09 maj 2021, 08:53

09 maj 2021, 00:31
nekoIzMostara je napisao/la:
09 maj 2021, 00:28
Zna li neko koji tim ima najduzi niz bez poraza od kako se igra ova nasa PL i koliko iznosi?
Mislim da smo mi u pitanju, 26 ili 27 utakmica ako se ne varam, sezona 2011/12. :mrgreen:
Aha, Bgm ima jos dosta da vas stignemo :D
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 09 maj 2021, 08:54

90minut je napisao/la:
09 maj 2021, 02:49
Pazi da ne izgubis titulu bas na Slobodi.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 maj 2021, 08:57

09 maj 2021, 08:53
Zna li neko koji tim ima najduzi niz bez poraza od kako se igra ova nasa PL i koliko iznosi?
Mislim da smo mi u pitanju, 26 ili 27 utakmica ako se ne varam, sezona 2011/12. :mrgreen:
Mislim, da smo i sad izjednacili rekord od 27 utakmica bez poraza dok nas Zrinjski nije pobjedio.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Michael33
Kontakt:

Post Postao/la Michael33 » 09 maj 2021, 09:06

Velez drzi rekord po broju ispadanja iz Premijer lige
Tu ce vas tesko neko nadmasiti

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 09 maj 2021, 09:14

ElCartel11 je napisao/la:
09 maj 2021, 08:57
09 maj 2021, 08:53

Mislim, da smo i sad izjednacili rekord od 27 utakmica bez poraza dok nas Zrinjski nije pobjedio.
Nazalost, nismo. Imali smo 24(20 iz ove i 4 iz prosle sezone) :mrgreen:
@kontrasviju Zeljeznicar je imao 26 :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”