Samozdravlje je napisao/la: ↑09 maj 2021, 00:36
Navijaci su jedini koji daju FKS, a svi ostali uzimaju.
Def.pravog navijaca: nema ama bas nikakve koristi od kluba i pojedinaca iz kluba(rodbina,prijatelji,komsije), hvali i kritikuje sve pa i navijace(raju).
Meni je definicija neću reći pravog al' idealnog navijača: ima dvoje djece, ima posao i on i žena mu, ima stabilan brak, redovni je član kluba i često ga se može vidjeti na tribini sa ženom i djecom.
Ovo ostalo... sve su to gluposti. Svi mi treba da budemo na istom brodu i da radimo u medjusobnom povjerenju.
Kod nas je država zatrovana sa nedostatkom povjerenja, niko nikom ne vjeruje pa se to prenijelo na sve ostalo u društvu a, hvala bogu, dolazimo iz prijašnjeg sistema gdje je nedostatak povjerenja bio lajt motiv svakodnevnog života.
Nama su stranci naivni jer su oni naučeni da unaprijed svima vjeruju: vjeruju da država radi za njih, vjeruju u sudstvo ali vjeruju i da uprava kluba radi u interesu kluba (i onda im dodje naš Balkanac i zayebe ih na kratki rok iako će zbog toga na dugi rok on biti taj koji je donji).
Nepovjerenje je ekonomska kategorija i nepovjerenje treba nečim platiti ili da budem jasniji nepovjerenje klub treba nečim platiti i onda je pravo pitanje kako to može da bude navijač kluba? Nije pitanje, više je konstatacija. Ja očekujem da su takve stvari prirodno logične al' me ljudi često iznenade svojim razmišljanjima.