FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Uprava bi trebala vec u ponedeljak dogovoriti nastavak saradnje sa Zizovicem, pokazao da zna, momak je izborio opstanak, najbolje poznaje trenutni igracki kadar i polako se vec spremati za iducu sezonu i spram mogucnosti vec dogovarati ciljana pojacanja.
Valjda sad dovedu par dobrih igraca,i uz boziju pomoc cak ni Evropa nije daleko.Naravno ako se rijese ubleha tipa Kadric
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Beduin
- Kontakt:
Ma vec sad produzavati ugovore igracima koji su se dokazali i pokazali da vrijede nesto, sto spremnije docekati ljetne pripreme i na vrijeme dovesti ciljano pojacanja, fizicki ih pripremiti i uigrati koliko je to moguce u nasoj ligi i s ovim igracima, a onda rastereceno i u dobroj atmosferi igrati utakmicu po utakmicu.
A da bi nesto ovakvo se uradilo treba znati ciljeve kluba za narednu sezonu, treba vidjeti sta ce pokazati finansijski izvjestaj i jesmo li blizu pozitivne nule (mimo reprograma) pa kao takvi zacrtati gornji dio tabele, dakle nikako ispod 6. mjesta, uz forsiranje par juniora. I ako je ikako moguce na vrijeme vrbovati menadzere pojedinih igraca iz ovog donjeg dijela tabele, ako se imadne para, jer se moze ubosti za par njih, bilo je tu kvalitetnih pojedinaca. Zrinjski deceniju i vise tako skrajao ekipu i igrao Evropu (svake sezone dovede par najboljih igraca iz klubova koji ispadaju ili se bore za opstanak).
A da bi nesto ovakvo se uradilo treba znati ciljeve kluba za narednu sezonu, treba vidjeti sta ce pokazati finansijski izvjestaj i jesmo li blizu pozitivne nule (mimo reprograma) pa kao takvi zacrtati gornji dio tabele, dakle nikako ispod 6. mjesta, uz forsiranje par juniora. I ako je ikako moguce na vrijeme vrbovati menadzere pojedinih igraca iz ovog donjeg dijela tabele, ako se imadne para, jer se moze ubosti za par njih, bilo je tu kvalitetnih pojedinaca. Zrinjski deceniju i vise tako skrajao ekipu i igrao Evropu (svake sezone dovede par najboljih igraca iz klubova koji ispadaju ili se bore za opstanak).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Tomislav Tomic
1 hour ago
Sloboda veliko ime Yu fudbala.
Koliko smo samo utakmica gledali na Tušnju velike SFRJ lige.
Sloboda je sinonim dostojanstva.
- Probisvjet
- Kontakt:
Samo 10 najjacih najboljih.Sariel1987 je napisao/la: ↑08 maj 2021, 21:49Za planove za iducu sezonu treba pitat probu dal ce nam koju desifrovat
Probo daj nam koji hint![]()

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Da se ta Europa za ganjati i sa skromnijim sredstvima kad se fino poslozi klub, na kraju krajeva vidimo kako smo gurali prvu polusezonu i egal uvijek bili protiv tih timova iz vrha. Treba samo 1-2 dobra igrača, postaviti cilj gornji dio tabele i uređen klub.
Sto se trenutnog kadra tice ima nekih igrača koje bi bilo fino zadržati i za narednu sezonu ali nikog sem par igraca mi ne bi bilo nesto zao da ode jer su svi nadoknadivi. Naravno kad biramo hocemo li neku tarabu od igrača dovesti ili nekog našeg juniora bez iskustva, dati šansu junioru bez dileme.
Sto se trenutnog kadra tice ima nekih igrača koje bi bilo fino zadržati i za narednu sezonu ali nikog sem par igraca mi ne bi bilo nesto zao da ode jer su svi nadoknadivi. Naravno kad biramo hocemo li neku tarabu od igrača dovesti ili nekog našeg juniora bez iskustva, dati šansu junioru bez dileme.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Tako je, ici korak po korak ali imati cilj.....ne moze odmah rezultat, ovu smo sezonu usli grlom u jagode, po sistemu APP (ako prodje prodje) nije proslo i zamalo ispali, dosta nas je vec vidjelo Slobodu u nizem rangu kad smo vidjeli kako su poceli proljetni dio, ne moze se sa deset novih igraca ulaziti u sezonu jos sa djecom, totalno neozbiljno, plus sa nekim amaterom sportskim direktorom, da dovedemo tri kvalitena igraca od ovih sto ispadaju super plus odabrati od ovih sto imamo i produziti vec sada ugovore a ne cekati neke igrace hoce li otici u inostranstvo ili nece, takve zaobici u startu i obavezno dovesti onog momka Jaska da fizicki spremi ekipu, kako su bili spremni za proljece mislio sam da ne jedu nista.Beduin je napisao/la: ↑08 maj 2021, 22:57Ma vec sad produzavati ugovore igracima koji su se dokazali i pokazali da vrijede nesto, sto spremnije docekati ljetne pripreme i na vrijeme dovesti ciljano pojacanja, fizicki ih pripremiti i uigrati koliko je to moguce u nasoj ligi i s ovim igracima, a onda rastereceno i u dobroj atmosferi igrati utakmicu po utakmicu.
Onaj kondicioni Jasko ili kako se zove spremi ekipu, a na polusezoni treneri ga se odreknu kao znaju oni bolje. Nakon tih njihovih priprema igrači izgledaju kao sipljivi konji. Ne mogu pretrčati 50 metara da se ne zadišu.
U ovoj šugavoj ligi solidan trener i dobar kondicioni mogu te glatko držati oko 6 mjesta bez brige, za nešto više treba imati i kojeg kvalitetnog igrača ili Vicu na svojoj strani
U ovoj šugavoj ligi solidan trener i dobar kondicioni mogu te glatko držati oko 6 mjesta bez brige, za nešto više treba imati i kojeg kvalitetnog igrača ili Vicu na svojoj strani
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Prvo da nađemo malo ozbiljnije pare, pa onda da maštamo o nečemu. Ako opet Grad bude glavni finansijer, plafon je 6-7. mjesto, ali PLAFON.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Meni vala Fedor od kako je dosao Zizovic odlicno izgleda, igra malo ofanzivnije ali i dalje trci dosta, opasan je po gol, a zna dati i dobru dijagonalu.
Jbg ove 3 utakmice sto smo dobili cini mi se gol i 2 asistencije sto je za svaku pohvalu.
- A sto se tice igrackog kadra zalio bi samo za Golubovicem, a on ode u neki jaci klub 100%.
- Mi cemo vidjeti kakve su nam ambicije na primjeru Zizovica, on nece da se bori za opstanak, tako da ako sa Zizovicem ne produze ugovor igramo opet bez ambicija.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Beduin
- Kontakt:
Sve sto je i uradio su ove zadnje 3 utakmice gdje je asistirao ili gol dao. Tacnije samo su mu na meti Radnik i Mladost po 2 utakmice i sad Olimpik.Skojevska je napisao/la: ↑09 maj 2021, 09:13Meni vala Fedor od kako je dosao Zizovic odlicno izgleda, igra malo ofanzivnije ali i dalje trci dosta, opasan je po gol, a zna dati i dobru dijagonalu.
Jbg ove 3 utakmice sto smo dobili cini mi se gol i 2 asistencije sto je za svaku pohvalu.
- A sto se tice igrackog kadra zalio bi samo za Golubovicem, a on ode u neki jaci klub 100%.
- Mi cemo vidjeti kakve su nam ambicije na primjeru Zizovica, on nece da se bori za opstanak, tako da ako sa Zizovicem ne produze ugovor igramo opet bez ambicija.
Sto Sariel rece, alibi igrac u vecini vremena. Istina, dosta trci i vraca se nazad, cesto je i u nasem sesnaestercu, vecinu utakmica je igrao centralnog/zadnjeg veznog, ali i na ofanzivnom veznom je cesto komplikovao, sutao kad treba proturiti loptu, zato kazem vise sam od njega ocekivao tokom cijele sezone. Mozda uz Zizu i on dadne vise, ne znam, fizicki mi ne izgleda lose.
075 ❤
075 ❤
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Pa nek nagrade momka sa dobrim ugovorom ako misle nesto sa svojom glavom, dobar golman je pola tima....ako ne misle produziti sa Zizovicem ima JahaSkojevska je napisao/la: ↑09 maj 2021, 09:13

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma tesko ce biti zadrzati Golubovica, objektivno mi nismo u mogucnosti da mu ponudimo duplo vecu platu, kakvu moze imati bilo gdje u premijer ligi, a da ne pricamo da je i kapacitet da ide vani.
treba biti realan i oko ambicija. Razlika izmedju 8. ili 9.mjesta gdje smo sad, i 6.mjesta je 600-700 hiljada KM godisnje, a ako je grad smanjio transu gdje naci te pare. Ali nije problem zavrsiti opet i 8. ako ce to biti pismena ekipa, solidna, dobro vodjen klub, a ne lakrdija kao ove godine gdje jedino dobro sto znaju je napisat saopstenje. vidi se da su pjesnicki potkovani
prioritet je naci zajednicki jezik sa Sasom. Njemu je jos rano vani, a imat ce puno ponuda iz PL BiH. Dati mu bolje uslove i neke garancije da nece on krpiti sve pozicije. Sasa je najkonkretniji igrac kojeg imamo.
sto se tice golmana ogroman gubitak ce biti ako ode Golub, ali pozitivne informacije sam dobio o Kukicu, kazu da je pristojan golman tako da bi se mozda moglo gledati i u tom pravcu, a ima i mladih golmana dobrih, zasto ne naci novog Goluba jer ako iko zna raditi sa mladim golmanom zna Deda. Ima u Krupi Abdulahovic po meni potencijal solidan, ali oni guraju Kolaka. Ako ne bude para moze se sa tim momkom dobro raditi. Ili onaj Husarin iz Zvijezde Gradacac, ali on njega gura u veci klub, plus opet koliko ce raditi s njim nakon slucaja Hasukic.
Zizovic ima dobar uvid i u igrace Radnika. Ima tamo kvaliteta. Odmah da vam kazem Motika je nikakav igrac, ali ima solidnih pojedinaca.
Fedor je bolji kad igra desetku hajmo rec, jer ima manje pritiska. Ali mi onda tesko dolazimo do pas igre sa dva zadnja vezna i Fedorom kao playmakerom. Tako da nedorecen igrac, ako prihvati neke normalne uslove dobar za klupe. Fedor, Kurtalic, Mehmedovic solidna klupa u veznom redu , a nisu ni skupi.
treba biti realan i oko ambicija. Razlika izmedju 8. ili 9.mjesta gdje smo sad, i 6.mjesta je 600-700 hiljada KM godisnje, a ako je grad smanjio transu gdje naci te pare. Ali nije problem zavrsiti opet i 8. ako ce to biti pismena ekipa, solidna, dobro vodjen klub, a ne lakrdija kao ove godine gdje jedino dobro sto znaju je napisat saopstenje. vidi se da su pjesnicki potkovani
prioritet je naci zajednicki jezik sa Sasom. Njemu je jos rano vani, a imat ce puno ponuda iz PL BiH. Dati mu bolje uslove i neke garancije da nece on krpiti sve pozicije. Sasa je najkonkretniji igrac kojeg imamo.
sto se tice golmana ogroman gubitak ce biti ako ode Golub, ali pozitivne informacije sam dobio o Kukicu, kazu da je pristojan golman tako da bi se mozda moglo gledati i u tom pravcu, a ima i mladih golmana dobrih, zasto ne naci novog Goluba jer ako iko zna raditi sa mladim golmanom zna Deda. Ima u Krupi Abdulahovic po meni potencijal solidan, ali oni guraju Kolaka. Ako ne bude para moze se sa tim momkom dobro raditi. Ili onaj Husarin iz Zvijezde Gradacac, ali on njega gura u veci klub, plus opet koliko ce raditi s njim nakon slucaja Hasukic.
Zizovic ima dobar uvid i u igrace Radnika. Ima tamo kvaliteta. Odmah da vam kazem Motika je nikakav igrac, ali ima solidnih pojedinaca.
Fedor je bolji kad igra desetku hajmo rec, jer ima manje pritiska. Ali mi onda tesko dolazimo do pas igre sa dva zadnja vezna i Fedorom kao playmakerom. Tako da nedorecen igrac, ako prihvati neke normalne uslove dobar za klupe. Fedor, Kurtalic, Mehmedovic solidna klupa u veznom redu , a nisu ni skupi.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 09 maj 2021, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Valjda se i on pita nesto, a svi gledaju da idu van ove lige.Skver je napisao/la: ↑09 maj 2021, 11:05Pa nek nagrade momka sa dobrim ugovorom ako misle nesto sa svojom glavom, dobar golman je pola tima....ako ne misle produziti sa Zizovicem ima JahaSkojevska je napisao/la: ↑09 maj 2021, 09:13
- Mi cemo vidjeti kakve su nam ambicije na primjeru Zizovica, on nece da se bori za opstanak, tako da ako sa Zizovicem ne produze ugovor igramo opet bez ambicija.ili Spahic kojeg nisu htjeli potrositi kako kazu, valjda ga cuvaju za ligu prvaka....
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Opet pljuvanje Fedora, istina i ja sam ga pljuvao do prije par utakmica gdje nije mogo kurca pokazat, ali zadnjih par je odlican , a pogotovu ovu danas. Imao je par odlicnih lopti prema naprijed, pa i ono na kraju gdje je poslao onu kontru, kaze stalno vraca loptu nazad ili dodaje do sebe pa i bolje mi je to nego kad nema opcije naprijed da je samo posalje protivniku yebote.. Bekric Bekici Ordagic sto se spominju od svih njih bi vratio samo Almira Bekica , Amer Bekic nije igrao dugo i s tim jos da su povrede nezaobilazne, Bekric treba okaciti kopacke od klin, a Ordagica koliko god ga volio ne bi vratio jer je Ordagic zadnju utakmicu odigro nekad u Avgustu 2020 godine. Ima mnogo finih igraca i od ovih sto ispadaju tipa iz Krupe Mandic mi je odlican, Mladost Alic(napadac) Hiros mada za njega ne vjerujem on ce vjv otici u Sarajevo. Iz prve lige federacije moze se isto izvuci dobrih igraca poput onog Tatara itd.. Tako je isto i Velez radio pa je ovako dogurao. Ako ce se vec slagati ekipa za nesto vise treba se polahko usmjeriti na to , zahvaliti se vecini od ove ekipe olaksati budzet, s nekima.produziti ugovore, i pazljivo birati igrače. Ove utakmice nista ne pustat neka se bore ko im yebe mater nasi nek udju u te tekme opusteno i bez nekog pritiska i iscupati ce se i koji bod sigurno
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo
moSa bodaSlo
-
- Kontakt:
Evo citam pitarski pdf i naletim na bas neumjesnu, bezobraznu i potrosenu frazu "Tuzlu za Pale" uz ostale uvrede. Ne znam sta im to treba, ali se nadam da ce se momci zbog takvih stvari potruditi i izbiti im prijeko potrebne bodove.
Mi moramo sada polako i pametno sve pripremati za iducu sezonu. Od terena, finansija pa do igraca. Imamo vremena da sve hladne glave odradimo.
Mi moramo sada polako i pametno sve pripremati za iducu sezonu. Od terena, finansija pa do igraca. Imamo vremena da sve hladne glave odradimo.
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji
- Beduin
- Kontakt:
To su mahom mladji momcici koji ni ne znaju sta je rat, vjerovatno dosta njih se sjatilo u Sarajevo tokom i nakon rata i sad su vece sarajlije od starosjedioca. Nista im sveto, ne postuju svoje pa kako onda tudje da postuju. Meni je draze kad cujem kako uceni ljudi, kulturna raja van granica ove nase napacene i nepismene drzave dodju u Tuzlu i oduseve se nasom rajom, mentalitetom, gostoprimstvom... uceraj tim debilcicima koji se kriju iza frumskih profila, a uzivo kad te vide negdje na moru to bi ti se sagelo i popusilo koliko te gotivi, hhh.MakabiTuzla je napisao/la: ↑09 maj 2021, 17:50Evo citam pitarski pdf i naletim na bas neumjesnu, bezobraznu i potrosenu frazu "Tuzlu za Pale" uz ostale uvrede. Ne znam sta im to treba, ali se nadam da ce se momci zbog takvih stvari potruditi i izbiti im prijeko potrebne bodove.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.