FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 10 maj 2021, 00:21

Hadzija i Vinko davali meda prvu polusezonu, super odradili, a onda drugu sve prosuli po podu i koji nam qrac sad to znaci sto smo imali? Yebo kravu koja da punu kantu mlijeka,
pa je nogom prospe. :kafa: Jedino sto imamo je rekord koji Vinko obara po prosutim bodovima ako ne uzme titulu. Oslabljeni odlaskom one dvojice - DA! Oslabljeni do te mjere da prospes 13 bodova - NI SLUČAJNO!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 10 maj 2021, 00:27

Cora1946 je napisao/la:
10 maj 2021, 00:19
Dadox je napisao/la:
10 maj 2021, 00:05
Trokruzni sistem je sav neposten, najbolje je 30. kola igrati, jednom kuci i jednom na strani, i to kao nekad bez bergerovih tablica, nego kakav te raspored zapadne. Ovdje se pise neposteno sto se gleda gol u gostima, a igrali dvije u gostima, po meni nije posteno ni da Borac sa kojim se boris dva puta igra kao gost na Kosevu, da mi dva puta idemo potencijalnom konkurentu za titulu Zrinjskom dva puta u goste, da ti se potrefi samo jedan derbi kuci itd..A domaci teren u svakom sportu je zlata vrijedan..Mi smo mogli biti bolji u medjusobnom omjeru, sa dvije utakmice kuci u odnosu na njih, koji su samo jednu tekmu kuci igrali, ali jel ti neko kriv sto to nisi iskoristio. Da nije korona, zamisli igras protiv glavnog konkurenta dva puta pred 10.000 ljudi, koja je to prednost jbt..mora se gost nekako nagraditi u tim situacijama jbg, to sto nama ne odgovara takvo stanje, sta ces. Isto npr da se sa svinjskim krviš za titulu, isti broj bodova, isto sve, ali dva puta si im isao na noge, sta je problem da ti pikaju gol u gostima, a oni su imali dvije tekme kuci da te nabuse ako mogu, a ne nema izgovor, ovi dodikovci imali dvije tekme u gostima, pa su mogli vise zabiti, pa imao si i ti prednost domaceg terena, ko nam kriv. Ali opet kazem smijesan sistem, isti broj tekmi i kuci i na strani sa svakim je idealan
Ma samo primijeniti Hrvatski cetverokruzni sistem. Skratiti ligu na 10 klubova, rijesiti se ovih "krkanskih" ekipa, svak sa svakim 4 puta, dvije kuci dvije u gostima, vise kola, vise derbi utakmica, kraca zimska pauza... Dosta postenije i zanimljivije nego trokruzno i dvokruzno.

Evo samo primjer za par godina kako bi mogla izgledati liga i koliko zanimljivih utakmica bi imali svako kolo
Sarajevo
Zeljeznicar
Velez
Zrinjski
Siroki
Borac
Sloboda
Tuzla
Celik
+ jos jedan klub iz RS
Ma ja ba, ili kao kod Slovenaca isto cini mi se, nit' je posteno da gostujes nekome dva puta, niti da si domacin dva puta nekome

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 maj 2021, 00:29

Nisu se dovela prava pojacanaj i to je to. Koliko je kriv Hadzija toliko krivim i Vinka. Ti si trener brate reci dovedi mi krilo, izadji javno reci želim to i to.
Ako je i Vinko bio mišljenja, da nam ne treba krilo mjesto Tatara onda ga nabiti nogom u guzicu koliko danas. Ja kao laik cijelu zimu ponavljao, da nam treba krilo i ako on kao trener sa nekim licencama nije to vidio nek ih pocijepa slobodno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 maj 2021, 00:30

Ma svima je isti sistem takmicenja, nije to razlog loše igre na proljeće.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 maj 2021, 00:31

feniksptica je napisao/la:
10 maj 2021, 00:08
Nek neko izvadi koliko su u 2 i pol sezone prije proljetnog dijela od ukupnog broja golova dali Amar Tatar i Ahmet i sve ce bit jasno.
Stoji to sve ali nismo mi real madrid, uvijek ce nam najbolji igraci odlaziti. Ne smije se desavati da mi zbog toga gubimo po pola godine i nazadujemo. Necu da ulazim u pricu jel za to kriv vinko, hadzija ili nije bilo para jer to se obicno svede na nagađanja i licna misljenja.
Jedino sto nisam ocekivao a desilo se je da su nam sudije u zadnje vrijeme otkinule nekoliko bodova. Dok smo imali prednost cak su nas i gurali u par utakmica al cim smo se ponudili kao potencijalna zrtva i borac nam se primakao osjetna je razlika u kvaliteti suđenja.
I za prethodne nase trenere se pisalo da su loši ako im treba duplo jaci tim od konkurencije da osvoje titulu pa nek stoji tako i za vinka. Ako digne tim do kraja i osvoji titulu pored guranja borca nek ostane na klupi sto se mene tice.
You are someone else I am still right here

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 maj 2021, 00:37

Sezona 2019/20 Najbolji strijelci Sarajeva

Ahmetovic 13
Tatar 6
Rahmanovic, Hebibovic 3
Ahemtovic, Tatar i Rahmanovic dali 22 gola od ukupno 38 tj. vise od pola

Sezona 2018/19 najbolji strijelci Sarajeva

Ahmetovic 14
Tatar 12
Velkoski 11
Rahmanovic 9
Ahmetovic, Tatar i Rahmanovic dali 35 od 68 golova ukupno tj. vise od pola

Sezona 2017/18 najbolji strijelci Sarajeva ( nesampionska sezona, ni Evropu vidjeli nismo )

Ahmetovic 13
Velkoski 8
Rahmanovic 4
Ahmet i Rahman dali 17 golova od ukupno 44 tj malo vise od 1/3 golova

Aktuelna sezona
Tatar 10
Fanimo 10
Rahman 6
Medju top 3 strijelaca su 2 covjeka koja su nas napustila prije 10 kola.

Napomena. Ovu su samo golovi, vjerujem da su i asistencije uglavnom predvidjene za iste igrace.
Reci da nema veze sto su nas ovi ljudi napustili i sto je Ahmet povrijedjen nema smisla. Ja mozda mogu slagati i biti neobjektivan, al brojke ne mogu slagat.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 maj 2021, 00:46

10 maj 2021, 00:37

Ahmetovic 13
Tatar 6
Rahmanovic, Hebibovic 3

Ahmetovic 14
Tatar 12
Velkoski 11
Rahmanovic 9

Sezona 2017/18 najbolji strijelci Sarajeva ( nesampionska sezona, ni Evropu vidjeli nismo )

Ahmetovic 13
Velkoski 8
Rahmanovic 4

Aktuelna sezona
Tatar 10
Fanimo 10
Rahman 6

Napomena. Ovu su samo golovi, vjerujem da su i asistencije uglavnom predvidjene za iste igrace.
Reci da nema veze sto su nas ovi ljudi napustili i sto je Ahmet povrijedjen nema smisla. Ja mozda mogu slagati i biti neobjektivan, al brojke ne mogu slagat.
Pa znalo se da ce nedostajati ova trojica, nemas trojicu najboljih dovedes samo Mešanovića koji je dobar al tek sad se uklopio. Trebalo je unaprijed ovo planirati kad odu Rahman i Tatar

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 maj 2021, 00:55

bordobijeli je napisao/la:
10 maj 2021, 00:46
10 maj 2021, 00:37

Ahmetovic 13
Tatar 6
Rahmanovic, Hebibovic 3

Ahmetovic 14
Tatar 12
Velkoski 11
Rahmanovic 9

Ahmetovic 13
Velkoski 8
Rahmanovic 4

Aktuelna sezona
Tatar 10
Fanimo 10
Rahman 6

Pa znalo se da ce nedostajati ova trojica, nemas trojicu najboljih dovedes samo Mešanovića koji je dobar al tek sad se uklopio. Trebalo je unaprijed ovo planirati kad odu Rahman i Tatar
Dovedeni su Mustedanagić i Varesanović kao zamjena za Rahmana al nisu imali srece da pokazu sta znaju...Ja sam prizeljkivao Catakovica pa me dolazak Mešanovića nije odusevio al tu mi je recimo Vinko krivac jer mu je izmisljao pozicije. U zadnje vrijeme vidimo da Jasmin nije promašaj kao sto su ga neki vec proglasili. Mozda se mogao i Sušić bolje iskoristiti al sta je tu je.
Ima tu gresaka u svim sferama od trenera do uprave kao i inace a nazalost ove sezone se potrefilo da za svaku platimo skupu cijenu.
You are someone else I am still right here

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 maj 2021, 00:58

Syebah se kad procita sada kako osvaja borac titulu ako budemo bodovno izjednaceni :(
Boze pomozi, samo jednu da borac izgubi, mi moramo sve do kraja pobjediti, napokon smo poslozili kockice, hajde svi u klubu izdrzite ovo jos malo, pa da ide reorganizacija. Treba vec polako pregovarati s potencijalnim SD-om.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 maj 2021, 01:00

Mi dosta igraca unistimo zbog izmisljanja pozicija.
Znaci ako je krilo ne može biti i ofanzivni vezni, ako je centralni vezni ne može biti i defanzivni itd.
A sve to zbog načina "ma može pokriti on to haj bgt ko da je razlika neka". Ko je igrao fudbal zna da je razlika ogromna.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 maj 2021, 01:08

NisamInSajder je napisao/la:
10 maj 2021, 00:03
Za Zinedina se pricalo da je fula na osnovu 10 minuta protiv Sirokog kad se igrao antifudbal, Susic je dokazao svoj kvalitet vise puta. Daj mu kao i Zinedinu kontinuitet nastupa i imat ces dvije ubice na terenu, koje ce u dva poteza rijesiti svaku utakmicu u nasoj ligi, ali bas svaku.
Sušić je imao jako puno minuta i uglavnom nista. Volio bi da bude kako si ti napisao da bude ubica al daj Boze.
30% minuta ove sezone ima Susic, tj. 972 minute. Sto je prakticno nista, ako uzmes u obzir da je u prvom dijelu sezone (vecina utakmica se igra u tom dijelu) bio nespreman, tacnije u toku polusezone se vracao u formu i spremao se kroz utakmice. U drugom dijelu sezone vecinom klupiran, a ako usporedis nastupe njega i Pejovica, mozes reci da je bez razloga klupiran. Pejovic preda protivniku 15-20 lopti, veliki dio njih je na nasoj polovici, gubi duele, te u defanzivnom smislu ne postoji, tj. kada sutira veznjak protivnika na 30tak metara od naseg gola Pejovic je negdje iza njega, a ne u bloku suta gdje bi trebao biti (najsvjeziji primjer sut Dzafica koji zavrsi u mrezi na kraju). Susic defanzivno ne postoji, a nije ni igrac od kojeg to mozes ocekivati, no ipak ne daje lopte protivniku kao Pejovic, smiriva igru i cuva loptu, a vecina napada koje oragnizuje, zavrsava nekom u posljednjih 30 metara. Jos od Susica mozes ocekivati da bukne kao protiv Radnika, donio nam pobjedu sam, spasio onaj rekord neporazenosti o kojem se toliko prica. Susic jos nije uvezao dvije utakmice na poziciji na kojoj ce biti najkorisniji ekipi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 10 maj 2021, 01:13

10 maj 2021, 01:08
Za Zinedina se pricalo da je fula na osnovu 10 minuta protiv Sirokog kad se igrao antifudbal, Susic je dokazao svoj kvalitet vise puta. Daj mu kao i Zinedinu kontinuitet nastupa i imat ces dvije ubice na terenu, koje ce u dva poteza rijesiti svaku utakmicu u nasoj ligi, ali bas svaku.
Sušić je imao jako puno minuta i uglavnom nista. Volio bi da bude kako si ti napisao da bude ubica al daj Boze.
30% minuta ove sezone ima Susic, tj. 972 minute. Sto je prakticno nista, ako uzmes u obzir da je u prvom dijelu sezone (vecina utakmica se igra u tom dijelu) bio nespreman, tacnije u toku polusezone se vracao u formu i spremao se kroz utakmice. U drugom dijelu sezone vecinom klupiran, a ako usporedis nastupe njega i Pejovica, mozes reci da je bez razloga klupiran. Pejovic preda protivniku 15-20 lopti, veliki dio njih je na nasoj polovici, gubi duele, te u defanzivnom smislu ne postoji, tj. kada sutira veznjak protivnika na 30tak metara od naseg gola Pejovic je negdje iza njega, a ne u bloku suta gdje bi trebao biti (najsvjeziji primjer sut Dzafica koji zavrsi u mrezi na kraju). Susic defanzivno ne postoji, a nije ni igrac od kojeg to mozes ocekivati, no ipak ne daje lopte protivniku kao Pejovic, smiriva igru i cuva loptu, a vecina napada koje oragnizuje, zavrsava nekom u posljednjih 30 metara. Jos od Susica mozes ocekivati da bukne kao protiv Radnika, donio nam pobjedu sam, spasio onaj rekord neporazenosti o kojem se toliko prica. Susic jos nije uvezao dvije utakmice na poziciji na kojoj ce biti najkorisniji ekipi.
Tu se slažem i to i ja zamjerim Vinku.Da je samo da pocne jednu kako treba, pa ćemo mu suditi.Mislim da i on sad ima nesto kao Zinedin problem, jednostavno nema snage za više od poluvremena, pa pretpostavljam da ga čuvaju za drugo poluvrijeme ako bude zaista neophodan, nema mi drugog logičkog objašnjenja.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 10 maj 2021, 01:14

Nemoguće je na terenu imati i Sušića i Mustedanagića, jer to sve u svemu nisu fajteri, već izraziti tehničari koji uopšte nemaju defanzivne navike. Al' eto, hajmo jednom pokušati i s njima, možda me popišaju, što bih najradije volio. :bih: Vamos rajvoSa.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 maj 2021, 01:15

10 maj 2021, 01:08
Sušić kad god je pocinjao gubili smo ili nerjeseno, kako da mu daje minute kad je loš.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 10 maj 2021, 01:19

Najgore je sad što ne zavisimo sami od sebe :cry:
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 maj 2021, 01:24

Ovo pravilo da gol u gostima vrijedi dva, apsolutna je glupost. Recimo da je ostalo 1-0 za borac bila bi medjusobno razlika golova 6-5 u nasu korist. Al po ovom pravilu dva gola u gostima opet bi imali izjednačeno. Nema logike da u trokrznom sistemu gol u gostima vrijedi dva

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 maj 2021, 01:24

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
10 maj 2021, 01:14
Nemoguće je na terenu imati i Sušića i Mustedanagića, jer to sve u svemu nisu fajteri, već izraziti tehničari koji uopšte nemaju defanzivne navike. Al' eto, hajmo jednom pokušati i s njima, možda me popišaju, što bih najradije volio. :bih: Vamos rajvoSa.
Ma ja, a na kraju Mustedanagic vise oduzetih lopti nego Pejovic. Prvi nema defanzivne navike, a drugi ima i jos kao trci. Nisu pretjerano jaki niti Susic niti Mustedanagic, ali oni su dva najkvalitetnija individualca uz Fanima koja imas ekipi, prilagodi im sistem da ostvaris rezultate. Cak u 4231 formaciji Zinedin i Susic bi mogli funkcionirsti. Djokanovica koristis kao osiguraca i to je to. Svakako kad su ti u sastavu Susic i Mustedanagic neces imati puno defanzivnih situacija, jer ces drzati loptu 60% vremena, vjerovatno i vise.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 maj 2021, 01:30

10 maj 2021, 01:24
Ovo pravilo da gol u gostima vrijedi dva, apsolutna je glupost. Recimo da je ostalo 1-0 za borac bila bi medjusobno razlika golova 6-5 u nasu korist. Al po ovom pravilu dva gola u gostima opet bi imali izjednačeno. Nema logike da u trokrznom sistemu gol u gostima vrijedi dva
Al' da li je ovo sigurno to je ono što mene zanima dakle da li moramo sutra ganjati da Slobodi damo 5 ili je se gleda taj međusobni omjer i po tome Borac mora dobiti do kraja sve i šampioni su?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 10 maj 2021, 02:38

Bilo bi dobro da ovo kolo Zrinjski igra prije Sirokog
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 10 maj 2021, 02:56

Kaunas je napisao/la:
10 maj 2021, 02:38
Bilo bi dobro da ovo kolo Zrinjski igra prije Sirokog
Zrinjski igra u utorak,široki u srijedu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, Babuka31, Hajdeee i 21 gost.