AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 10 maj 2021, 00:54

Ovako razmontirati prvaka prethodnih 9 sezona, ne samo da je velika pobjeda, nego je istinski stejtment ostalima, te dokaz da Milan koraca ka putevima stare slave.

Torino i Cagliariji, gotov pa ne znaju za poraz zadnjih 6-7 kola, no i pored toga su jos uvijek desperatni. Ocekivam da ce obe ove utakmice biti teze nego vs Atalante - koja ce, nadajmo se, obezbijediti plasman prije zadnjeg kola. Zna li iko, ostaje li ekipa u Torinu do srijede?

Ko god ocekiva da cemo se prosetat protiv Torina, pa i Cagliarija, debelo grijesi. Zbog toga nam je prijeko potreban Ibra, jer je upravo on taj koji moze da rijesi takve utakmice, na misice. Ova dinamika i ovaj fudbal veceras nije idealan za covjeka od 40 god, ali kada Torino zada catenaccio i bunker u srijedu, itekako bi mogao biti koristan Ibra, makar i samo pola sata. Siguran sam da tekma u srijedu nece ni liciti na onu prvu gdje smo ih dobili dva razlike u januaru, nego puno vise na onih kilavih 120 min protiv iste ekipe u kupu, takodjer u januaru.

Mentalno je veliki izazov Pioliju i squadri ostati pri zemlji, te se vratiti "svakodnevnici" u srijedu, nakon ove kolosalne pobjede veceras. Torino ce sa velikom vjerovatnocom ostaviti puno manje prostora, nego sto je Juve veceras. Zato vec unaprijed vidim komentare tokom 75 min frustracije u srijedu "jesam ti rek'o, Pioli levat, unakazio Juve; ne zna ove luzere dobit" :mrgreen:

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 10 maj 2021, 07:36

Cestitke komsije :clap:

Bilo je uzitak gledati kako Milan ocitava lekciju staroj k.urvi. Sretno :thumbup:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 maj 2021, 11:10

Ja sam sretan zbog pobjede, ali treba realan biti i reci da je Pirlo sam sebe pobjedio. Chiesu stavio na Calabrijinu stranu iako je prosli put taj isti Chiesa unistio Thea, ja ne znam ni sta je onaj McKennie igro mu, Morata umjesto Dybale , ali pored toga strasno anemicna ekipa a pogotovo vezni red Juventusa.

Golovi Milana nisu plod neke dobro odigrane akcije. Prva dva gola su hirurski precizni udarci koji se ne brane. Tokom same utakmice bilo je dosta tehnicki kao i gresaka u predaji lopte.

Naravno jos uvijek ostaje prostora da Pioli nesto uprska jer nista nije nemoguce u ovom drugom dijelu sezone.

Ostajem pri tome da je Pioli prosjek trener kojem se daje vise zasluga nego sto zasluzuje pogotovo s obzirom na situaciju u kojoj se klub nasao par kola pri kraju zbog njegovog vođenja.Također mislim da Pioli nije nikakav upgrade u odnosu na Gattusa koji je bio za bod kratak od plasmana u LP s dosta slabijim rosterom protiv dosta snaznije konkurencije.

Neko pise da se od Zlatana sa 40 godina puno ocekuje ? Čovjek koji dobija onoliko novca za pola sezone aktivne igre treba da igra svaku utakmicu na najvecem mogucem nivou, ali također ostaje cinjenica da u zadnje vrijeme puno tersa saigracima i da svaka lopta pa cak i u nemogucim situacijama mora ici njemu , a u 70% situacija to je kao da si loptu bacio u bunar. Greska uprave je bila sto su produzili mu ugovor.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 10 maj 2021, 11:19

Na stranu sve, samo ne mogu vjerovati kako je neko protiv Ibrahimovića u ekipi i kako misle da donosi više štete nego koristi. Kad je on došao u ekipu bili su 11. ili 12. :crazy:

Čovjek jedini ima u ekipi pobjednički mentalitet i osvojio je 30 trofeja i naravno da ti on treba u svlačionici da bude šef i da traži maksimum od igrača. Podržavam i neka se dere, yeboga Hakan koji odigra 1 utakmicu od 15 da valja i traži 6M.

Ima još vremena da uprskamo, ali nadam se da neće, jer u suštini imamo +3 i +4 u odnosu na Napoli i Juventus jer imamo bolji međusobni omjer

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 maj 2021, 11:21

Ne bih se baš složio da je to greška uprave. Ako gledamo samo sa igračkog aspekta moglo bi se reći, ali nije Maldini levat da mu da novi ugovor misleći da će on i sljedeće sezone biti nosilac igre Milana. Ne. Niko od njega to neće ni očekivati. Osim pobjedničkog mentaliteta koji Zlatan ima i koji prenosi na ostatak ekipe, on će vjerujem biti bitan faktor i kod dovođenja pojačanja. Igrači koje mi sada ganjamo su kao djeca gledali Zlatana i sanjali da igraju zajedno sa njim. Eh sad zamisli kako je kad takvog jednog igrača zovneš u Milan a on zna da je tu Zlatan.
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 maj 2021, 11:35

nextterrain je napisao/la:
10 maj 2021, 11:19
Na stranu sve, samo ne mogu vjerovati kako je neko protiv Ibrahimovića u ekipi i kako misle da donosi više štete nego koristi. Kad je on došao u ekipu bili su 11. ili 12.
:crazy:
Ekipa je bila 11./12. zbog čega ? Hajde sad da pogledamo cinjenicno stanje. Dali su nogu Gattusu koji je zavrsio bod iza Intera i nije se kvalifikovao za LP i onda je dosao najgori trener u Seria A Giampaolo, a nakon njega i Pioli. Druga stvar tim je zaigrao mnogo bolje nakon sto se prvenstvo nastavilo , pred praznim tribinama. Ima tu i Zlatanovog efekta ali ovo boldirano itekako vazi s obzirom da je ovo jedna od najmlađih ekipa ne samo u Seria A vec u ligama petice.

Podržavam i neka se dere, yeboga Hakan koji odigra 1 utakmicu od 15 da valja i traži 6M.
Cekaj ko je nosio Milan kad se Zlatan povrijedio u prvom dijelu sezone ? Ko je tad bio najbolji igrac ? Daj ba Hakan je u periodu kad je nastupio nastavak lige do drugog dijela sezone i onog trenutka kad je fasovao Covid-19 odigrao maestralno , cak i kad se vratio prva utakmica u kojoj je igrao imao je 2 asistencije i 4-5 kreiranih sansi za gol.Covjek ima pravo da trazi kao sto Maldini ima pravo da kaze ne , a ovo tersanje samo će da unisti atmosferu u svlacionici. Niko neće trpiti Zlatana.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 maj 2021, 11:38

Sto se tice napdaca ja bih volio vidjeti ili Belottija ili Vlahovica,nekoga od ta dva.

Sto se trenera tice volio bih vidjeti Shevu,nek odradi jos EP sa Ukrajinom i nek dodje kuci svojoj

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 maj 2021, 11:40

ronaldo99 je napisao/la:
10 maj 2021, 11:38
Sto se trenera tice volio bih vidjeti Shevu,nek odradi jos EP sa Ukrajinom i nek dodje kuci svojoj
Volio bi i ja vidjeti Shevu. Mada opet vise bi volio kad bi pokusali Bielsu dovesti.Strašan trener.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 maj 2021, 11:41

meepo je napisao/la:
10 maj 2021, 11:40
ronaldo99 je napisao/la:
Volio bi i ja vidjeti Shevu. Mada opet vise bi volio kad bi pokusali Bielsu dovesti.Strašan trener.
Dobar je ludjak sve stoji,ali Sheva mi je No1,a i evo pokazao je sa Ukrajinom da ima slifa u trenerskim vodama,a i neki dan je izjavio da mu je san da postane trener Milana

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 maj 2021, 11:44

ronaldo99 je napisao/la:
10 maj 2021, 11:41
meepo je napisao/la:
10 maj 2021, 11:40
ronaldo99 je napisao/la:
Dobar je ludjak sve stoji,ali Sheva mi je No1,a i evo pokazao je sa Ukrajinom da ima slifa u trenerskim vodama,a i neki dan je izjavio da mu je san da postane trener Milana
Ma samo da nije neki italijanski mediokritet. Shevinu Ukrajinu sam gledao igraju moderan fudbal, a tome treba i Milan da tezi , ne ovaj fudbal gdje kad zabijes gol povuces se i branis 80 minuta.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 10 maj 2021, 12:01

meepo je napisao/la:
10 maj 2021, 11:35
Na stranu sve, samo ne mogu vjerovati kako je neko protiv Ibrahimovića u ekipi i kako misle da donosi više štete nego koristi. Kad je on došao u ekipu bili su 11. ili 12.
:crazy:
Ekipa je bila 11./12. zbog čega ? Hajde sad da pogledamo cinjenicno stanje. Dali su nogu Gattusu koji je zavrsio bod iza Intera i nije se kvalifikovao za LP i onda je dosao najgori trener u Seria A Giampaolo, a nakon njega i Pioli. Druga stvar tim je zaigrao mnogo bolje nakon sto se prvenstvo nastavilo , pred praznim tribinama. Ima tu i Zlatanovog efekta ali ovo boldirano itekako vazi s obzirom da je ovo jedna od najmlađih ekipa ne samo u Seria A vec u ligama petice.

Podržavam i neka se dere, yeboga Hakan koji odigra 1 utakmicu od 15 da valja i traži 6M.
Cekaj ko je nosio Milan kad se Zlatan povrijedio u prvom dijelu sezone ? Ko je tad bio najbolji igrac ? Daj ba Hakan je u periodu kad je nastupio nastavak lige do drugog dijela sezone i onog trenutka kad je fasovao Covid-19 odigrao maestralno , cak i kad se vratio prva utakmica u kojoj je igrao imao je 2 asistencije i 4-5 kreiranih sansi za gol.Covjek ima pravo da trazi kao sto Maldini ima pravo da kaze ne , a ovo tersanje samo će da unisti atmosferu u svlacionici. Niko neće trpiti Zlatana.

Ma Hakan je jedan prosječan igrač koji je u 4 godine u Milanu odigrao maksimalno 15 dobrih utakmica u dresu Milana. može tražiti takvu platu ali jednostavno nikada nece biti nosilac igre ili neki bitan faktor u bilo kojoj drugoj ekipi. Možda je fudbalski tu negdje s talentom ali što se tice mentaliteta on je prosjecan igrac koji ne treba zaradjivati tolike pare. Pa jedan Insigne igra za 4M :mrgreen:

Jednostavno Ibrahimović i njegova prisustvo je najveći faktor u Milanu i to se može vidjeti u svakom intervjuu svakog igrača i člana uprave, na stranu što ti on nije drag :mrgreen:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 10 maj 2021, 14:39

Na stranu sve, samo ne mogu vjerovati kako je neko protiv Ibrahimovića u ekipi i kako misle da donosi više štete nego koristi. Kad je on došao u ekipu bili su 11. ili 12. :crazy:

Čovjek jedini ima u ekipi pobjednički mentalitet i osvojio je 30 trofeja i naravno da ti on treba u svlačionici da bude šef i da traži maksimum od igrača. Podržavam i neka se dere, yeboga Hakan koji odigra 1 utakmicu od 15 da valja i traži 6M.

Ima još vremena da uprskamo, ali nadam se da neće, jer u suštini imamo +3 i +4 u odnosu na Napoli i Juventus jer imamo bolji međusobni omjer
Covjek objasnio, pametnom dosta. Zlaja je sa jednom nogom vrijedniji ovoj ekipi od Leao+Rebic+Mandzukic ukupno. Tesko da je Sheva aktuelan za klupe Milana, jedno je voditi repku, drugo ekipu; neka preuzme Dinama ili Shakhtara, pa neka tamo stekne neko iskustvo, onda otom potom. Svakako je plus sto zna klub i kulturu, ima taj pobjednicki DNK, te parla talijanski kao maternji, za razliku od recimo svabskog penzionera - mokrog fetisha pojedinih forumasa :lol: Pioli je svakako tu, nema mjesta ni za ukrajinca ni svabu.

Hakan je najobicniji umisljeni luzer, koji je odigrao "da valja" 6mj., od 4 godine u klubu. Kao sto napisa, Insigne je puno kvalitetniji i bitniji igrac za Napoli, pa nema tih para.

Nemojte omalozavat veliku pobjedu Milana da bi lijecili vlastite anti-Pioli/Ibra komplekse, u najbolju ruku, djelujete manje inteligentni i zatucani. Evo vam cinjenica; Samo su Inter i Barca uspjeli dobiti Juventusa dva razlike ove godine, a Juve uzvratio paljbu i razmontirao Barcu tri razlike u povratnom susretu, isto tako su dobili Intera, i izbacili ih iz kupa. Medjutim, jucer im je trun falila da fasuju (Schalke) 0-4 :lol:
PS Gattuso nije nogiran, sam je podnio ostavku.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 maj 2021, 19:42

Zlatan sigurno propusta i Torino i Calgari,bas super

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 maj 2021, 20:00

Hahahaha bravo Zlaja, valjda ces imati malo obraza pa ko Mandza jednu platu makar vratiti klubu. Al zato cim prije za reprezentaciju da igras jer su obezbijedili EP.

Daj Leaoa i koliko para za Vlahovica cim prije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 maj 2021, 20:56

10 maj 2021, 12:01
Jednostavno Ibrahimović i njegova prisustvo je najveći faktor u Milanu i to se može vidjeti u svakom intervjuu svakog igrača i člana uprave, na stranu što ti on nije drag :mrgreen:
Brate Ibra je meni itekako drag , ali njegovo je proslo. Super on igra sa 40 godina ali opet igrac sa 40 godina ne bi trebao da bude glavna violina kluba kao sto je Milan i drugo sto me nervira to tersanje i forsiranje svake lopte na njega da ne spominjem da lik nije igrao pola sezone kako treba a ima visoku platu.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 10 maj 2021, 21:04

Zenga je napisao/la:
10 maj 2021, 14:39
Nemojte omalozavat veliku pobjedu Milana da bi lijecili vlastite anti-Pioli/Ibra komplekse, u najbolju ruku, djelujete manje inteligentni i zatucani. Evo vam cinjenica; Samo su Inter i Barca uspjeli dobiti Juventusa dva razlike ove godine, a Juve uzvratio paljbu i razmontirao Barcu tri razlike u povratnom susretu, isto tako su dobili Intera, i izbacili ih iz kupa. Medjutim, jucer im je trun falila da fasuju (Schalke) 0-4 :lol:
Niko ne osporava pobjedu samo se iznosi cinjenicno stanje Milan nije pobijedio jer je Pioli takticki mag vec je Pirlo prelos i jos uvijek zelen da bi vodio klub kao sto je Juventus. Cinjenica je da Milanovi golovi nisu plod neke uigrane akcije. Cinjenica je i da to sto si naveo nije relevantno jer je Juve u raspalom stanju odkako je ispao od Porta i muci se sa svakim protivnikom u ligi bio on Inter,Milan,Roma ili Crotone. Jednostavno poredis neuporedivo i Milan je u prvom dijelu sezone djelovao strasno i nepobjedivo a drugi dio igra za zaborav toplo hladno.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 11 maj 2021, 03:12

Prvo Zlatan je igrač koji veže uvijek 1-2 igrača za sebe što do sada nije bio slučaj i nismo imali takvog igrača. Više pobjeda je donio na suhi kvalitet, rješavao je ekipe koje su uzimale bodove prošle godine. Isto tako je iluzija da sa 40 i kojom godinom može igrati kao ranije.
Činjenica je da Pioli nije vrhunski trener, ali u ogromnoj mjeri sadašnji rezultati su njegova zasluga. Isto tako smo znali da će "propasti u crnu rupu" tokom sezone jer je prvi dio bio nerealan. Mada u narednom periodu gledati da se dovede bolji trener od Piolia.
Hakan kao Hakan je tipičan Balkan, tanak psihički na trenutak odigra kao Maradona poslije je u rangu BH PL igrača i tako stalno. Mislim da je maksimalno zaslužio 4 miliona i ni marke više, nikada se ne zna kada će opet i zbog čega pasti u depresiju.
Dollarboy je odličan golman ali mi je pun Qu njegovih sapunica oko produženja ugovora. Produžiti ugovor i prodaja, a kupiti golmana kao Mendy iz Čelsia.
Tonali je zaslužio da više igra, nego onaj Meit(e). Također Hauge je psihički pao, treba mu dati minutažu naročito u kup utakmicama da zna da će igrati i mislim da će biti bolji od Rebića.
Tomoria bi trebalo da se kupi, ako igrač želi ostati.
Diaz također bi trebalo da se otkupi, ostali na posudbi ako ako..
Ostaje desno krilo i prvi špica, Leao treba biti iskorišten u razmjeni, jer je luda glava, za nekog dobrog napadača NPR Vlahović.
U glavnom sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima, ako se sjetimo prošle godine. Neko reče nema razlike između Piolia i Gatusa. Uz dužno poštovanje prema Gatusu, koji mi je jako drag, Pioli je bolji trener ima igru, sa Rinom je sve bilo na silu....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 maj 2021, 09:11

Kad bi se Leao mogau uključiti u trampu za Vlahovića bilo bi odlično
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 maj 2021, 09:40

meepo je napisao/la:
10 maj 2021, 21:04
Zenga je napisao/la:
10 maj 2021, 14:39
Niko ne osporava pobjedu samo se iznosi cinjenicno stanje Milan nije pobijedio jer je Pioli takticki mag vec je Pirlo prelos i jos uvijek zelen da bi vodio klub kao sto je Juventus. Cinjenica je da Milanovi golovi nisu plod neke uigrane akcije. Cinjenica je i da to sto si naveo nije relevantno jer je Juve u raspalom stanju odkako je ispao od Porta i muci se sa svakim protivnikom u ligi bio on Inter,Milan,Roma ili Crotone. Jednostavno poredis neuporedivo i Milan je u prvom dijelu sezone djelovao strasno i nepobjedivo a drugi dio igra za zaborav toplo hladno.
Koliko god me Pioli nervirao u posljednje vrijeme i imao toliko losih poteza zbog kojih smo direktni gubili bodove, ovdje itekako grijesis po pitanju taktike protiv Juventusa.
Da je izveo istu formaciju i sastav kao obicno pa pobijedio Juventusa, onda bi ti bio u pravu, medjutim, on je podredio formaciju protivniku (ugrao 4411/442) te ubacio Diaza uz Ibru kao tu ofanzivnu sponu izmedju njega i sredine, momak koji je bio na svim dijelovima terena i pravio dar-mar protivniku te krunisao golom i izborenim penalom, odigrao mec sezone u ovakvoj formaciji, sto se prvenstveno moze i mora prisiti treneru i njegovoj zamisli koju je Diaz ispostovao.
Malo realnosti nije na odmet.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 11 maj 2021, 10:29

Ovaj novi dres mi nikako nije bolji od ovog za ovu sezonu,jednostavno ovaj sto smo imali je za mene jedan od najljepsih nasih dresova ikada.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []