FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

NerminFatic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NerminFatic » 11 maj 2021, 11:51

Dejan1921 je napisao/la:
11 maj 2021, 11:38
LjoZee je napisao/la:
11 maj 2021, 11:19
Dejan1921 je napisao/la:
11 maj 2021, 10:02
Nevjerovatno mi je da se još ni jedan konkretan potez nije povukao u smjeru konsolidacije kluba. Nova sezona je puno brže nego što mislimo, u njoj nema Evrope, nema transfera, nema jakih sponzora, pitanje je hoće li biti i navijača a dugovi lete u nebo.
Skoro Kana napisa da je bio neki sastanak, ali ocigledno beze se odrzao cim nikad nigdje nesto procurilo. Cernica je obecao transparentnost, a mi idalje moramo po forumima traziti da li je nesto odrzano ili ne, koji su zakljucci i slicno. To mi se ne svidja.
Najveća tragedija je to što je ovo što mi sada očekujemo trebalo da se radi prošle godine u ovo doba. A mi još evo nismo ni godinu kasnije krenuli u te procese. Osim par intervjua gdje su Čengić, rahmetli Džubur i Cerić sada govorili u kojem pravcu klub treba da krene, ništa konkretno se nije ni desilo. Dugovi se gomilaju, novca ni na vidiku. Na kraju će zaista pomoćni se prodati i to tako što će samo zakrpiti dio dugovanja.
Pa nisu nam dugovanja sad 15-20 miliona, cuj ''dio dugovanja''! Da nisu ozbiljne pare u pitanju, po mnogim misljenjima, i da se ne moze investirati u kamp i bar jednu-dvije sezone u igracki kadar a pri tome vratiti nagomilane dugove, ne bih ni ja bio za tu opciju. Bilo bi dobro da upuceni kazu koliko vremena treba da onaj komad zemlje bude na prodaju ako znamo zakonske procedure. Kad se u Tuzli proda komad zemlje, citao prije 5-6 godina, za 8 miliona KM za zgradu, pa valjda u glavnom gradu moze biti 10 miliona KM za onako dobru lokaciju kao sto je nas pomocni teren.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 11 maj 2021, 12:02

NerminFatic je napisao/la:
11 maj 2021, 11:51
Dejan1921 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
11 maj 2021, 11:19

Skoro Kana napisa da je bio neki sastanak, ali ocigledno beze se odrzao cim nikad nigdje nesto procurilo. Cernica je obecao transparentnost, a mi idalje moramo po forumima traziti da li je nesto odrzano ili ne, koji su zakljucci i slicno. To mi se ne svidja.
Najveća tragedija je to što je ovo što mi sada očekujemo trebalo da se radi prošle godine u ovo doba. A mi još evo nismo ni godinu kasnije krenuli u te procese. Osim par intervjua gdje su Čengić, rahmetli Džubur i Cerić sada govorili u kojem pravcu klub treba da krene, ništa konkretno se nije ni desilo. Dugovi se gomilaju, novca ni na vidiku. Na kraju će zaista pomoćni se prodati i to tako što će samo zakrpiti dio dugovanja.
Pa nisu nam dugovanja sad 15-20 miliona, cuj ''dio dugovanja''! Da nisu ozbiljne pare u pitanju, po mnogim misljenjima, i da se ne moze investirati u kamp i bar jednu-dvije sezone u igracki kadar a pri tome vratiti nagomilane dugove, ne bih ni ja bio za tu opciju. Bilo bi dobro da upuceni kazu koliko vremena treba da onaj komad zemlje bude na prodaju ako znamo zakonske procedure. Kad se u Tuzli proda komad zemlje, citao prije 5-6 godina, za 8 miliona KM za zgradu, pa valjda u glavnom gradu moze biti 10 miliona KM za onako dobru lokaciju kao sto je nas pomocni teren.
Dugovanja su nam preko 10 miliona sigurno...vidio si kako nam je porezni dug u pola godine skočio za preko milion, a rekao sam na kraju će se pomoćni prodati, što znači da sam mislio ne sada nego za godinu, eventualno dvije kada bi nam dug ukoliko ovako nastavili sa radom i mogao iznositi tih 20 miliona koji ti pominješ. Ljudi koji su trenutno u klubu mogu donijeti samo još veću dubiozu, a neko svjetlo se odavno ne nazire.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 11 maj 2021, 12:23

Dejan1921 je napisao/la:
11 maj 2021, 12:02
Dejan1921 je napisao/la:

Dugovanja su nam preko 10 miliona sigurno...vidio si kako nam je porezni dug u pola godine skočio za preko milion, a rekao sam na kraju će se pomoćni prodati, što znači da sam mislio ne sada nego za godinu, eventualno dvije kada bi nam dug ukoliko ovako nastavili sa radom i mogao iznositi tih 20 miliona koji ti pominješ. Ljudi koji su trenutno u klubu mogu donijeti samo još veću dubiozu, a neko svjetlo se odavno ne nazire.

Dugovanja su tu negdje oko 10 mil po mojoj slobodnoj procjenu, a zemljiste vrijedi 12,13 mil kad bi se prevelo da je kao gradjevisko zemljiste samo zato treba otprilike godina dana da rade ozbiljni ljudi. Ovako kao pomocni teren mozemo tusnut nekom za 7,8 mil. Ja sam bio anti prodaja ali cini mi se da cemo morati prodati ako necemo pod stecaj. Samo sto ovim fikusima ne bi dao da vodu na koncertima prodaju a kamoli pomocni teren, to treba neko ko ce znat posao i vidjet da li ce se neko pokusati ugraditi ako se neko bude probao ugraditi odma glava da mu leti.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 11 maj 2021, 13:33

Sto jutros rece Dejo, nasi nemaju nikakav konkretan ni cilj ni plan. Ceka se da se desi neko cudo i nesta padne sa neba.
Ili imaju za cilj ovo sto Robust kaze da nam toliko ogade sve,pa da urade prodaju tog pomocnog spasioca.
Ja sam uvijek u svakom Zeljovcu zelio vidjeti one dobre strane,prije onih losijih.
Za mene je Miske uradio nesto nebjerovatno,bez obzira na neke propuste njegove,ego tipa i neiskustva nekih clanova njegove vlade.
Amar Osim je za mene osoba koju bi ja uvijek rado vidio kao trenera. Ali iskljucivo samo to. On je kukao 2012 da nema upravu da ga prati,pa je nabio komoleks 2002 kad je otpusten,da ubuduce mora za sve da se pita. Pa je taj kompleks 2012 rezultirao da je kukao,i otisao. A sada jista nije naucio iz 2 predhodna mandata po tom pitanju. I opet doveo levate u klub,samo da bi nekom tamo dokazao da je on svemoguc i da je bolji od nekog.
Opet u pitanju **** ego.
Ali najveci problem su ovi poltroni koji huskaju jedni druge i jedne na druge.
Koji su iz raznih intersa tu i tamo i pricaju i prave losu atmosferu jos dodatno.
Dok je njih nikad ovi pameti nece doci.
Ja do nedavno zaista nisam znao ko je famozni konobar osim sto sam znao da je pisao pod nikom neandertalac.Cak ne znam ni poslije kako se pojavljivao.
Ja ga privatno poznajem i jedne situacije kad je nama djeci mladjojnod njega 5-6 godina sa grupom cigana otimao pare,pa je kasnije ko kokica se izvinjavao.
I zaista jest smijesno da neko takav se dovodi u vezu sa klubom oko tjeranja i slavlja jednog i drugog.
A takvih imamo podosta.
Mozda sam ja neki nepopravljivi romantik kad je Zeljo u pitanju,i pozivam na neke emocije u vezi kluba. I mozda jest to suludono danasnjem vaktu.
Ali ne furam se ja na ono nikom te nedamo. To je stav i temelj citave nase navijacke filozofije. Dok jengod nimom te nedamo,onda svaki od nas treba dati avoj maksimum i doprinos.
Ili onda daj da se prodamo i nek nas kupi privatnik ili investicijska grupa pa da onda drugi za nas namicu pareni rade za dobrobit kluba.
Svi sad seru a niko nista ne radi.
Evo ja neki dan kazem Kemo Kozaric napisao pismo.
Moj Kemo jedan sinod najboljih uz Misimovica poslije rata predsjednika,ali jel to pismo sve od tebe.
Jel ti Kemo ko neko tako mocan kao bivsi guverner,i sad ambasador,nisi ili ne mozes naci jake sponzore ili investitore. Ne **** me.
Ima nas toliko mocnih a nista ne radimo.
Zato i reko jutroa ko posluaa onu Grbavicu ili Dunav,i ne potakne ga tuga,ljubav,nedostajanje,ponos,nek se **** i nosi u 3 pm.
Izvinjavam se na greskama u tipkanju,i Ceric ih je imao na prezentaciji plana,a mrako minispravljat.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 11 maj 2021, 13:40

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
11 maj 2021, 12:23
Dejan1921 je napisao/la:

Dugovanja su tu negdje oko 10 mil po mojoj slobodnoj procjenu, a zemljiste vrijedi 12,13 mil kad bi se prevelo da je kao gradjevisko zemljiste samo zato treba otprilike godina dana da rade ozbiljni ljudi. Ovako kao pomocni teren mozemo tusnut nekom za 7,8 mil. Ja sam bio anti prodaja ali cini mi se da cemo morati prodati ako necemo pod stecaj. Samo sto ovim fikusima ne bi dao da vodu na koncertima prodaju a kamoli pomocni teren, to treba neko ko ce znat posao i vidjet da li ce se neko pokusati ugraditi ako se neko bude probao ugraditi odma glava da mu leti.
Ne nasjedajte na pricu ovih hoštaplera i neprijatelja Zelje kojima je jedini cilj da opljackaju i unište Zelju.Njihov cilj je ubjediti raju da je nama jedini izlaz prodaja pomocnog i ništa drugo i uspjevaju u tome.Zbog toga su i uradili što su uradili.Poznat scenario koji se sproveo u djelo kod svih Sarajevskih firmi.Ako treba krenuti iz Kantonalne ali ništa ne prodavati.Ne dozvoliti klošarima da hajruju na onome što bi nama svima trebala biti svetinja.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 11 maj 2021, 13:51

"Plavi će sutra put Mostara, a zanimljivo da u kombinaciji neće biti Ivan Lendrić te Semir Štilić."

e moj Semire
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 11 maj 2021, 13:53

e neka je ostavio onog splitskog smrada i lažnog kapitena da se kisele u sarajevu prvi pravi bakin potez

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 maj 2021, 13:55

Tako je Baka danas svako misli da može igrat fudbal kako hoće i da se može ponašat kako hoće !
mosa lošmi stićko tit-ula!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 11 maj 2021, 13:55

O svemu treba upooznati Erduana Kafedzica i Erika Larssona.Moramo se boriti za Zeljinu imovinu a one koji su nas doveli u ovu situaciju poslati pred istrazne organe.Pa ko je kriv neka odgovara.Sposobna,poštena uprava ce uz pomoc navijaca brzo Zelju postaviti na pravi kolovoz.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 11 maj 2021, 13:59

Samo ne znam sta se vise ceka sa nogiranjem Cerica. Evo sredina maja, ni ti jednog sponzora nije doveo klubu. Levat misli da ce mu se sami sponzori javljati.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 11 maj 2021, 14:09

HapicaRadePaprica je napisao/la:
11 maj 2021, 13:55
O svemu treba upooznati Erduana Kafedzica i Erika Larssona.Moramo se boriti za Zeljinu imovinu a one koji su nas doveli u ovu situaciju poslati pred istrazne organe.Pa ko je kriv neka odgovara.Sposobna,poštena uprava ce uz pomoc navijaca brzo Zelju postaviti na pravi kolovoz.
Sjednica je prošla odlično. Imamo nova 54 delegata, predstavnika svih struktura i navijača FK Željezničar. Sjednica je protekla dobro u smislu da smo usvojili izvještaj o radu i plan poslovanja za narednu godinu. Na neki način je i, moglo bi se reći, reformska, jer smo rekli da ćemo u narednom periodu raditi na koncipiranju modela organizacije kluba, koji će se pokazati kao ulaganje za budućnost da bi Željo bio u potpunosti održiv klub, koji će i dalje biti ono što jest, a to je najveći i najjači klub u BiH

Ovo je izjava bivšeg predsjednika skupštine Ermina Čengića nakon zasjedanja 8. februara 2020. godine. Danas je 11. maj 2021. a ja ne vidim da smo i jedan korak ka koncipiranju tog modela napravili. Godinu i tri mjeseca potrošili ni na šta. Da smo makar krenuli sa reformom igračkog kadra pa da sada gledamo jeftinije i mlađe na terenu, nego nismo ni to. Pogledam situaciju u klubu, tabelu, igrački kadar i jedina riječ koja mi pada na pamet je zločin.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 11 maj 2021, 14:12

11 maj 2021, 13:40
Dejan1921 je napisao/la:

Ne nasjedajte na pricu ovih hoštaplera i neprijatelja Zelje kojima je jedini cilj da opljackaju i unište Zelju.Njihov cilj je ubjediti raju da je nama jedini izlaz prodaja pomocnog i ništa drugo i uspjevaju u tome.Zbog toga su i uradili što su uradili.Poznat scenario koji se sproveo u djelo kod svih Sarajevskih firmi.Ako treba krenuti iz Kantonalne ali ništa ne prodavati.Ne dozvoliti klošarima da hajruju na onome što bi nama svima trebala biti svetinja.

Vjeruj mi brate da i ja tako razmisljam meni je imovina Željina svetinja ali nije mene strah kantona ja bi i tad navijao za Želju mene je strah potpunog kraha i da ne bude kljuc u bravu. Ja ne bi dao ovima sto su sad u klubu da prodaju nista a kamoli pomocni tako da se slazem.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 11 maj 2021, 14:15

E jesu se klosarske ublehe nameracile na pomocni.

Nesposobni ljigavci odlazite iz kluba.. Svi do jednog..

A onda cemo vidjeti sta i kako..
Pročepit će negdje.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 11 maj 2021, 14:17

MojaMalenkost je napisao/la:
11 maj 2021, 14:15

Ako je ovo namijenjeno meni onda si stvarno bolestan frajer.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 11 maj 2021, 14:19

11 maj 2021, 13:40
Dejan1921 je napisao/la:

:salut:
Ovim kriminalcima dvije ovce ne bih dao da cuvaju, a ne da prodaju imovinu. Babovinu neka svoju krcme, od Zelje odyebaus..
Pročepit će negdje.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 11 maj 2021, 14:20

11 maj 2021, 14:17

Namijenjeno je svakom onom ko se slaze sa prodajom imovine od strane trenutne garniture ljudi u klubu. Ako si za to onda je i tebi namijenjeno..
Pročepit će negdje.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 11 maj 2021, 14:22

11 maj 2021, 14:20

Namijenjeno je svakom onom ko se slaze sa prodajom imovine od strane trenutne garniture ljudi u klubu. Ako si za to onda je i tebi namijenjeno..
Nisam za prodaju Željine imovine uopste ako ima bilo kakav drugi nacin da ne odemo pod stecaj. Ovaj svij post si napisao odma poslije mog a ja sam fino napisao da ne bi dao ovima nista da prodaju sto si mogao i procitat.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 11 maj 2021, 14:33

Evo recimo da se proda pomocni, vratimo dugove i ostane nam malo nesto... Znaci opet za godinu idu dugovi, belaji Jel tako??? Znate sto idu? Jer nemamo konstantan izvor prihoda... Nemamo igraca koji se moze prodati.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 11 maj 2021, 14:35

11 maj 2021, 14:22
11 maj 2021, 14:20

Nisam za prodaju Željine imovine uopste ako ima bilo kakav drugi nacin da ne odemo pod stecaj. Ovaj svij post si napisao odma poslije mog a ja sam fino napisao da ne bi dao ovima nista da prodaju sto si mogao i procitat.
Pomocni teren i stadion su zalog za buducnost. Pomocni teren treba prodati kada bude povoljan momenat. To zemljiste ce za 2-3 godine vrijediti duplo vise. Sada je velika kriza na trzistu. Prodajom treba obezbijediti sredstva za kvalitetan kamp i zavrsiti stadion. Dugove treba vracati kvalitetnim sistemom poslovanja i ustedama na igrackom kadru u narednih nekoliko godina. Onaj teren treba prodati, ali niposto da bi se vracali dugovi i placale plate. Ako to urade za dvije godine cemo biti u istoj situaciji kao i sada, samo sto pomocnog nece biti.

Osnov za bilo kakvo cupanje iz vanago je odlazak svih aktera koji su klub doveli u ovu situaciju. Apsolutno svih. Izvrsili su genocid nad klubom. Unistili ga u svim aspektima. Sve dok ne napuste klub bilo kakva prica o trazenju izlaza iz ovog ponora je obicno presipanje iz supljeg u prazno. Imali su vremena da pokazu koliko su sposobni i pokazali su. A sad adio i pustiti neke druge ljude.
Pročepit će negdje.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 11 maj 2021, 14:42

I ja isto ne vidim logiku po cemu su trenutni ljudi zasluzili da budu zaduzeni za prodaju pomocnog terena. Mozda je nuzno prodati. Ne znam. Ali ljudi koji nisu bili u stanju ogradu da ofarbaju u nekoliko godina, sigurno nisu najbolji kandidati za tako nesto.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.