Split ove sezone nije pobijedio ni jednu utakmicu koju su igrali izvan Hrvatske, Sarajevo im je zadnja prilika.forgempp je napisao/la: ↑14 maj 2021, 15:32Spars ima jacu pocetnu petorku od Splita 1000%. Ali glavni problem je rotacija nazalost. Moramo biti 120% fokusirani u svakom momentu da bi sebi dozvolili luksuz da 4-5 minuta otkine ala Ilic, Memic...da pokriju te minute pred kraj druge cetvrtine.
Split je bio ocajan, a sigurno je i takav cijele sezone cim igraju za opstanak, nemojmo ih sada dizati u zvijezde, da se u sportu sve prema imenima rjesava, ne bismo nikad nista ni gledali.
OKK Spars
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Spars
Ovo je velika šansa za Sprase i trebaju dati sve od sebe da je iskoriste. Bez obzira što je Split na papiru kvalitetnija ekipa, to treba dokazati na terenu, a Sparsi imaju vrlo dobru energiju i hemiju i kontinuitet pozitinvih rezultata - sama ova borba za ulazak daje dodatni vjetar u leđa. Ponavljam, ekipe iz Hr su mnogo pogodnije za igrati protiv nego ove iz SR i CG. To pokazuju i naši reprezentativni rezultati protiv Hrvatske. Hrvatska i Srbijanska košarka nisu na istom nivou; posebice se to osjeti posljednih godina. Ako Bog da do pobjede Sparsa u Sarajevu bez treće utakmice.
Ako Sparsi budu imali neki momentum u toku utakmice da naprave neku razliku to bi moglo biti presudno jer po riječima Hr komentatora sa Arene Split je prilično padao i psihički tonuo nakon toga.
Ako Sparsi budu imali neki momentum u toku utakmice da naprave neku razliku to bi moglo biti presudno jer po riječima Hr komentatora sa Arene Split je prilično padao i psihički tonuo nakon toga.
Ovaj Kadija nije normalan,još malo će reći da želi da ispadne namjerno i da igramo protiv Lakersa
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !
Otkud to da Mesicek igra?
Znaci, Mesicek i Marcinkovic su igraci koji prave 25 razlike.
Nisam to znao do sada.
Nisam to znao do sada.
Sretno nam sutra ljudi, idemo se popisat po tom kk splitu i ovima sto su najavljivali 20+ razlike ko da split igra play off za prvaka abe.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Opet ponavljam ono sto sam vec 2-3x napisao, ovaj Split je za 10-15 poena razlike jaci od ovakvih Sparsa. To sto su timski trenutno na jako niskom nivou i sto im vecina igraca nije u formi, ne umanjuje cinjenicu da su ovako po imenima i svemu osjetno kvalitetniji tim. Medjutim, da u sportu uvijek dobijaju samo imena, on se uopste ne bi ni igrao. Ja kad gledam nasu reprezentaciju protiv Francuske, nadam se pobjedi bez obzira sto znam da je ogromna razlika u kvaliteti, a sta tek onda reci kad je ta razlika neuporedivo manja.
Evo recimo Liverpul je trenutno iza Lestera i vjerovatno ce ostati bez LP-a. Po imenima imaju 5x jaci tim, a prije 2-3 mjeseca su i u direktnom okrsaju bili razbijeni od njih. To je sport i na racun toga Sparsi trebaju iskoristiti momentum i ovu idealnu priliku da se domognu aba lige. Ovdje dodju ljudi koji sve ukupno nisu pogledali 5 utakmica i prve i druge aba lige, ne znaju nabrojati 3 igraca Splita i sad ja njima trebam objasnjavati sto sam pisao da su oni na papiru jaci od Sparsa...

Ne poredi košarku i nogomet.Ghuraba je napisao/la: ↑15 maj 2021, 02:19Opet ponavljam ono sto sam vec 2-3x napisao, ovaj Split je za 10-15 poena razlike jaci od ovakvih Sparsa. To sto su timski trenutno na jako niskom nivou i sto im vecina igraca nije u formi, ne umanjuje cinjenicu da su ovako po imenima i svemu osjetno kvalitetniji tim. Medjutim, da u sportu uvijek dobijaju samo imena, on se uopste ne bi ni igrao. Ja kad gledam nasu reprezentaciju protiv Francuske, nadam se pobjedi bez obzira sto znam da je ogromna razlika u kvaliteti, a sta tek onda reci kad je ta razlika neuporedivo manja.
Evo recimo Liverpul je trenutno iza Lestera i vjerovatno ce ostati bez LP-a. Po imenima imaju 5x jaci tim, a prije 2-3 mjeseca su i u direktnom okrsaju bili razbijeni od njih. To je sport i na racun toga Sparsi trebaju iskoristiti momentum i ovu idealnu priliku da se domognu aba lige. Ovdje dodju ljudi koji sve ukupno nisu pogledali 5 utakmica i prve i druge aba lige, ne znaju nabrojati 3 igraca Splita i sad ja njima trebam objasnjavati sto sam pisao da su oni na papiru jaci od Sparsa...![]()
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Studentski Centar je jača ekipa od Splita i vidjelo se u Splitu uz slabije izdanje Sparsa da se sa njima može igrati i dobiti ih. HR komentator sa Arene je prilično nahvalio Sparse i za njega pobjeda Sparsa nije iznenađenje, a čovjek nije gledao samo par utakmica ABA lige. Mnogo je bitna energija koju neka ekipa ima, sloga i momentum nego zvučnost imena i profesionalnost. To važi u svemu. Imaš potonuli Split i Sparse koji se dižu - nadam se će Split još više pononuti nakon današnje utakmice. Osim toga omjer između Sparsa i Splita je sada 3:2 u korist Sparsa.Ghuraba je napisao/la: ↑15 maj 2021, 02:19Opet ponavljam ono sto sam vec 2-3x napisao, ovaj Split je za 10-15 poena razlike jaci od ovakvih Sparsa. To sto su timski trenutno na jako niskom nivou i sto im vecina igraca nije u formi, ne umanjuje cinjenicu da su ovako po imenima i svemu osjetno kvalitetniji tim. Medjutim, da u sportu uvijek dobijaju samo imena, on se uopste ne bi ni igrao. Ja kad gledam nasu reprezentaciju protiv Francuske, nadam se pobjedi bez obzira sto znam da je ogromna razlika u kvaliteti, a sta tek onda reci kad je ta razlika neuporedivo manja.
Evo recimo Liverpul je trenutno iza Lestera i vjerovatno ce ostati bez LP-a. Po imenima imaju 5x jaci tim, a prije 2-3 mjeseca su i u direktnom okrsaju bili razbijeni od njih. To je sport i na racun toga Sparsi trebaju iskoristiti momentum i ovu idealnu priliku da se domognu aba lige. Ovdje dodju ljudi koji sve ukupno nisu pogledali 5 utakmica i prve i druge aba lige, ne znaju nabrojati 3 igraca Splita i sad ja njima trebam objasnjavati sto sam pisao da su oni na papiru jaci od Sparsa...![]()
Ne računa se papir nego teren i krajnji rezultat. Papir su kalkulacije i proračun. Danas ljudi sa ovakvom tehnologijom više ni vremensku prognozu ne mogu da pogode.
Samo da izdrže danas i od jeseni ABA liga u Sarajevu
Budućnost. CZV. Mornar, CEO, Partizan

Budućnost. CZV. Mornar, CEO, Partizan

-
- Kontakt:
Danas im se vraca Marcinkovic, a Mesicek ipak nece biti spreman. Jos jedan fizicki jak igrac, koristan na skoku, ali je pitanje u kakvoj je formi s obzirom na relativno dugu pauzu. Ne bih se iznenadio da pocnu s njim, Babicem i Ukicem na vanjskim pozicijama (kao trojicom preiskusnih kosarkasa), od kojih bi jedan uvijek pomagao centru i udvajao Kamenjasa. Sva trojica mogu pogoditi sut i moze ih krenuti, ali se opet cesce desava da ispaljuju cigle (sto se donekle moze reci i za Lukovica, kao sigurnog startera na poziciji cetvorke). Nadam se da u Sarajevu nijedan od njih nece imati svoj dan.
Sto se tice Sparsa, kljucno je da ponovo isforsiraju pik igru s Kamenim i da im to prodje i danas, jer nijedan visoki igrac Splita ga u tom segmentu ne moze braniti. Isto tako, Hasandic i Orelik moraju imati svoj dan i pogadjati trojke u solidnim procentima. Sto se odbrane tice, tu svi moraju da grizu i ni u kom slucaju se ne smije dopustiti onoliki broj ofanzivnih skokova. Mene je najvise strah da ce izvrsiti veliki pritisak na Kemenog i da ce pokusati da ga uvuku u probleme s licnim greskama.
Sretno, Sparsi!
Sto se tice Sparsa, kljucno je da ponovo isforsiraju pik igru s Kamenim i da im to prodje i danas, jer nijedan visoki igrac Splita ga u tom segmentu ne moze braniti. Isto tako, Hasandic i Orelik moraju imati svoj dan i pogadjati trojke u solidnim procentima. Sto se odbrane tice, tu svi moraju da grizu i ni u kom slucaju se ne smije dopustiti onoliki broj ofanzivnih skokova. Mene je najvise strah da ce izvrsiti veliki pritisak na Kemenog i da ce pokusati da ga uvuku u probleme s licnim greskama.
Sretno, Sparsi!

Prosli put je bio sjajan sa licnim, ja msm da je drugu dobio tek u 4. cetvrtini.Ghuraba je napisao/la: ↑15 maj 2021, 14:51Danas im se vraca Marcinkovic, a Mesicek ipak nece biti spreman. Jos jedan fizicki jak igrac, koristan na skoku, ali je pitanje u kakvoj je formi s obzirom na relativno dugu pauzu. Ne bih se iznenadio da pocnu s njim, Babicem i Ukicem na vanjskim pozicijama (kao trojicom preiskusnih kosarkasa), od kojih bi jedan uvijek pomagao centru i udvajao Kamenjasa. Sva trojica mogu pogoditi sut i moze ih krenuti, ali se opet cesce desava da ispaljuju cigle (sto se donekle moze reci i za Lukovica, kao sigurnog startera na poziciji cetvorke). Nadam se da u Sarajevu nijedan od njih nece imati svoj dan.
Sretno, Sparsi!![]()
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Pa zar se nije na ovom istom forumu pricalo protiv Hasandica ako se dobro sjecam?yusufoh je napisao/la: ↑14 maj 2021, 14:43Početna petorka Sparsa je jača od petorke Splita pa vi pričajte šta hoćete. To što oni nisu čuli za Kamenjaša ili nisu upoznati sa napretkom Gegića i Hasandića je nešto drugo. Problem je samo što Split ima više ujednačeno kvalitetnih igrača i tu mogu napravit razliku. Mada i opcije kao što su Klavžar i Buza nisu nimalo loše za ovaj nivo. Jedino fali igrač pod košem da odmori Kamenjaša ili Orelika. Neka kombinacija četvorke ili petice sa dobrim atleticizmom i energijom. Sa 8 upotrebljivih igrača u rotaciji se itekako može dobit utakmica. Ovo je knock out faza a ne liga od 30 kola da bi se baš toliko osjetila dužina klupe.
Gega koliko ga kod radi neke sportske bahatosti ne volim je napravio brutalan napredak i nasao poziciju koja mu odgovara. Neka iskoristi ovo ljeto jos dobro s radom i moze lagano igrati ABA 1 Ligu. Strasan napredak i strasne fizikalije. Svaka cast.
Koji mi b..alo?RoninX je napisao/la: ↑14 maj 2021, 14:52nemas nijedan argument osim spominjanja famoznih imena. ukic i kad je najzdraviji nije poznat kao neko ko moze vezati vise dobrih suterskih partija. ali ispade da niste dobili samo zbog Sanija?? a i tog Sanija gurate u ulogu koja mu ne lezi. njegovo je da ispali 7-8 trica po mecu, a ne da organizuje napade. pa nekad ce sutirati 4/7 , nekad 1/7.sb1996 je napisao/la: ↑14 maj 2021, 11:34Boze moj kako su neki zalutali u svijetRoninX je napisao/la: ↑14 maj 2021, 10:14
ko je balkan i zasto je bitno njegovo misljenje o trecem playu Splita?
hajde ne laprdaj, znam ja kako disete. najavljivao si ovdje gazenje od 20 razlike i pojeo ****. znaci ako ispadnu nisu ispali jer su nadigrani vec zato sto su podbacili.lukovic takva igracina iz spanske lige pa nije mogao naci nista bolje od Splita. sto li?? babic kako sam i govorio jedan od najprecijenjenijih igraca proteklog desetljeca. on je u biti ramljak sa boljim PR-om i menadzerom. ko je jos strah i trepet, streaky Ukic, sa 36.godina?
pa hrvatska repka je godinama podbacivala bas zato sto je imala njega na playu. nek sam dobije Sparse u subotu, to ce isto vrijediti. Sparsi mogu popusit samo zbog straha od uspjeha a ne sto su losija ekipa. ...ne pobjedjuju uvijek imena na papiru. ne trebam ti nabrajat milion primjera. cak i ako je razlika u klasi puno veca od trenutne izmedju ova dva kluba.
i nekoga drugog farbaj da bi ti bilo draze da prodje klub iz "politikog sarajeva" umjesto tvojih![]()
Nije samo njegovo vec njihovo, tko si ti pa da tvoje mišljenje treba biti bitno i važnije![]()
Znas ti kako i dišemo, naravno vidoviti Milanei još uz to uvlačiš politiku i nacionalnu pripadnost, to dovoljno govori o tebi koliko si zaostao u nekim stvarima.
Ukic koji je igrao nakon 17 dana korone, 8 dana visoke temperature i jednog treninga s ekipom? E "stručnjače" nacionalizmom ispranog mozga.
Aha nivo repke i nivo Sparsa je za usporedbu? HAHAHAHHAHA
I dalje i ja i jos nekoliko forumasa ovdje tvrdimo da Split po imenima ima ekipu za nabit Sparse 20 razlike ali nisu kompletni i ne štimaju neke stvari među njima. A Campara je igrac za back up opcije ABA 2 Lige, kao i Bajo koji eto nije musliman nego Hrvat.
A koliko mi ne volimo Sparse mozes vidjeti i na ovom videu, kada ste ti i takvi nacionalizmom isprani mozgovi poput tebe umalo napravili kolektivno vješanje nakon ove scene.
A o odnosu ljudi medju klubovima koji je i dalje odlican i nas bliskih tim ljudima pa mozemo sve vidjeti, je i suvišno govoriti i vjerujemo da ce takav ostati jos dugo godina
ili stvarno mislis da je role-player marcinkovic prevaga? pa sto niste onda dobili 10 razlike a ne 20?? ne mozes reci ni da ste podcijenili Sparse, jer ste se bacali na glavu...
mesicek je slovenski hasandic. vec sam iznio sud o njemu. da je rodjen u Bosni, igro bi za Slobodu maksimum. a nekad su ga strucnjaci gurali ispred Atica![]()
bolan vi ste toliko ispranog mozga da jos uvijek vjerujete da je mazalin propao zbog loseg odnosa prema njemu, a ne zbog manjka talenta na seniorskom nivou. isto tako necete da vidite koliko je hezonja limitiran. I td.
jel vam jos fratri na misama pricaju kako se muslici radjaju sa repom? u sirokom nikada niije zaigrao nekatolik...valjda zato sto ste siroki duhom.... eUropejci pravi.
haj ne smaraj dalje

Pa ako ikome odgovara da Sparsi udju u ABA 1 smo mi jer time ulaskom medju 4 u Ligi 6 automatski osiguravamo ABA 2 dogodine, ali ogranicen si ti da to skontas, ti razmisljas samo o nacionalizmu. A da ne pricamo o tome kako volimo Split nakon onoga sto su nam uradili prosle sezone pred gostovanje dole.
Gdje je igrao Ukic a gdje playmakeri Sparsa?
Gdje je igrao Mesicek a gdje Hasandic?
Atic? Momak kojeg je Baja digao nije niko od tvojih kad vec gledamo ko je ciji.
Sad znas u sta tamo neki mi vjerujemo i o Mazalinu? Momku koji podize svoju karijeru.
Aha sada se vadis na to tko je zaigrao u Sirokom a tko ne? Opet pokazujes da si iskompleksiran i da ti je mozak ispran nacionalizmom i to su ti argumenti

Smijesan si covjece.
Ako moze neki link prije utakmice, da postavi neko
opet samo izlizana imena, bez ikakvog konkretnog argumenta. ne vidim nista na sto bi trebao odgovoriti... posebno je smijesna tvoja projekcija nacionalizma. vama je nacionalizam i kad kazes da je dzeko najbolji napadac s ovih prostora jos od sukera.sb1996 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 16:43Koji mi b..alo?RoninX je napisao/la: ↑14 maj 2021, 14:52nemas nijedan argument osim spominjanja famoznih imena. ukic i kad je najzdraviji nije poznat kao neko ko moze vezati vise dobrih suterskih partija. ali ispade da niste dobili samo zbog Sanija?? a i tog Sanija gurate u ulogu koja mu ne lezi. njegovo je da ispali 7-8 trica po mecu, a ne da organizuje napade. pa nekad ce sutirati 4/7 , nekad 1/7.sb1996 je napisao/la: ↑14 maj 2021, 11:34
Boze moj kako su neki zalutali u svijet![]()
Nije samo njegovo vec njihovo, tko si ti pa da tvoje mišljenje treba biti bitno i važnije![]()
Znas ti kako i dišemo, naravno vidoviti Milanei još uz to uvlačiš politiku i nacionalnu pripadnost, to dovoljno govori o tebi koliko si zaostao u nekim stvarima.
Ukic koji je igrao nakon 17 dana korone, 8 dana visoke temperature i jednog treninga s ekipom? E "stručnjače" nacionalizmom ispranog mozga.
Aha nivo repke i nivo Sparsa je za usporedbu? HAHAHAHHAHA
I dalje i ja i jos nekoliko forumasa ovdje tvrdimo da Split po imenima ima ekipu za nabit Sparse 20 razlike ali nisu kompletni i ne štimaju neke stvari među njima. A Campara je igrac za back up opcije ABA 2 Lige, kao i Bajo koji eto nije musliman nego Hrvat.
A koliko mi ne volimo Sparse mozes vidjeti i na ovom videu, kada ste ti i takvi nacionalizmom isprani mozgovi poput tebe umalo napravili kolektivno vješanje nakon ove scene.
A o odnosu ljudi medju klubovima koji je i dalje odlican i nas bliskih tim ljudima pa mozemo sve vidjeti, je i suvišno govoriti i vjerujemo da ce takav ostati jos dugo godina
ili stvarno mislis da je role-player marcinkovic prevaga? pa sto niste onda dobili 10 razlike a ne 20?? ne mozes reci ni da ste podcijenili Sparse, jer ste se bacali na glavu...
mesicek je slovenski hasandic. vec sam iznio sud o njemu. da je rodjen u Bosni, igro bi za Slobodu maksimum. a nekad su ga strucnjaci gurali ispred Atica![]()
bolan vi ste toliko ispranog mozga da jos uvijek vjerujete da je mazalin propao zbog loseg odnosa prema njemu, a ne zbog manjka talenta na seniorskom nivou. isto tako necete da vidite koliko je hezonja limitiran. I td.
jel vam jos fratri na misama pricaju kako se muslici radjaju sa repom? u sirokom nikada niije zaigrao nekatolik...valjda zato sto ste siroki duhom.... eUropejci pravi.
haj ne smaraj dalje![]()
Pa ako ikome odgovara da Sparsi udju u ABA 1 smo mi jer time ulaskom medju 4 u Ligi 6 automatski osiguravamo ABA 2 dogodine, ali ogranicen si ti da to skontas, ti razmisljas samo o nacionalizmu. A da ne pricamo o tome kako volimo Split nakon onoga sto su nam uradili prosle sezone pred gostovanje dole.
Gdje je igrao Ukic a gdje playmakeri Sparsa?
Gdje je igrao Mesicek a gdje Hasandic?
Atic? Momak kojeg je Baja digao nije niko od tvojih kad vec gledamo ko je ciji.
Sad znas u sta tamo neki mi vjerujemo i o Mazalinu? Momku koji podize svoju karijeru.
Aha sada se vadis na to tko je zaigrao u Sirokom a tko ne? Opet pokazujes da si iskompleksiran i da ti je mozak ispran nacionalizmom i to su ti argumentiPa igraju samo naši a i dalje smo najtrofejniji sportski kolektiv u BiH, šta bi tek bilo da i to promijenimo?
![]()
Smijesan si covjece.
ne budi smjesan s tim trofejima, kad siroki bude prvak evrope javi se

btw prihavatam na sebe odgovornost ako izgube sljedece dvije, jer sam bio stava da imaju solidnu ekipu koja ima sanse....navuko sam im losu karmu

volio bih da sparsi dovedu pasalica, nebitno sta ce biti, bio bi sjajan stabilizator, koji zna zabiti otvorenu trojku(vise komada po mecu), i organizovat igru.
Hajde ba popustite nas sad sa Sirokim je*o vas Siroki u guzicu.
Ovo je tema OKK Spars.
Prenos je na AS4 koga interesuje i ko ima Arene.
Ovo je tema OKK Spars.
Prenos je na AS4 koga interesuje i ko ima Arene.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
neko stream
Trenutno korisnika/ca: relativizam i 5 gostiju.