FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

feniksptica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la feniksptica » 17 maj 2021, 15:59

Nek se raja uvjerila da su igraci koji su ostali i koji su tu zbog SDa glavni razlog svemu. Nema tog trenera koji ce to lahko popravit. Potrosili mo jednog od najboljih trenera u BiH. Ako i sledeci trener bude domaci znaci ne planira se daljni napredak
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 maj 2021, 16:00

skoroalen je napisao/la:
17 maj 2021, 15:36
Ako u novu sezonu uđemo rasterećeno, bez pritiska, i ako prihvatimo Borca kao novog prvaka (Dodik najavio, ne sumnjam da će ispunit), možemo itekako fino profitirat. Ključno je dovest finog SDa i trenera, mada smo trenera imali finog, tek sad vidimo da je čovjek bio kolateralna šteta, al et. Riješit se kukolja iz ekipe, promovisat što više izdanaka Akademije koji će igrat za puno manje plate nego postojeći, od budžeta koji ostane od plata nabrojanog kukolja plus eventualne prodaje jednog-dva igrača bi se mogla potpisat 2-3 kvalitetna igrača. Narednu sezonu napast samo plasman u Evropu, i razvijat tu djecu, možemo puno više dobit nego izgubit. Dizdarević, Bešić, Kurdić, Faruk Hodžić, Ramić, Salčin, Dal, Zinedin, možda i Dervišagić. Ako nisu bolji, nisu vala ni gori od Pejovića, Sušića, Velkoskog, Milanovića, Adukora, Hebiba... a jeftiniji nekoliko puta. Za višak para od plata ovih uhljupa dovest špica i krilo, to su pozicije koje prave razliku u ovoj ligi, zayebi neke skupe osmice i štopere. U najgorem slučaju, zayebat i dobrog špica, gurat Mešanovića i neko dijete, a dovest oba beka.
To je i jedini realan i izvjestan put za ubuduce,alternativa je sudbina kona.
Samo je kljucno da dodu posteni i sposobni ljudi na kljucne pozicije u klubu,eventualno stranci kao sto je ovaj u Akademiji.
Razvijati igrace i zivjeti od transfera nema nam druge.
Najteze ce biti pitarskom puku prihvatiti to da i pored vlasnika milionera necemo biti dominantni u ligi i da necemo zadugo biti u mogucnosti da ostvarimo neki solidan rezultat u Evropi.

OzmoodPinglewood
Kontakt:

Post Postao/la OzmoodPinglewood » 17 maj 2021, 16:00

Saban123 je napisao/la:
17 maj 2021, 15:55
extazy je napisao/la:
17 maj 2021, 15:48
Prije svega nece ni Borac dugo, finansijski napumpani, ispuhat ce to za godinu, dvije, i idu na dno tabele. Politicki projekat, kao i Zrinjski.

Finansijski kriza drma svijet, Europu, zasto je ne osjetimo toliko? Jer se svijet zaduzio tolke novce da moraju izmislit novi naziv za tu kolicinu. Na sta ce to izaci? Niko ne zna, zlatno doba ekonomije ili potpuni krah modernog svijeta..

Kriza nije zaobisla nas, niti Bayern, niti Partizan, svi osjete krizu. Slijedece sezone mislim da cemo morati birati, ili finansiranje tima da osvoji titulu ili ulaganje u stadion, oboje necemo moci. I prije svega ne znam zasto se samo FK Sarajevo spominje u kontekstu finansijske krize, pa sve nam je u drzavi u krizi, ne osjetimo, jer smo vazda u krizi.

Sto se tice stadiona, smijali smo se, sadaka arena, ovo ono, ali hajd ozbiljno, sto mi navijaci ne bi pomogli da se finansira makar dio renoviranja Koseva? To treba organizovati.

Ja kolko znam, FK Sarajevo izlazi iz krize, kao i citav svijet zbog finansijskog pumpanja. Pustite ove novinarcice, narucito na ss.ba, strumfovski portal. Procitajte, slusajte malo finansijske strucnjake, analiticare za Europu i Balkan. Bili smo u zestokoj krizi prije pola godine, nakon toga sam cuo da se rijesavaju stvari i da je racun na NULI, tj izmirena dugovanja. Tako da ce nas neka kriza pogodit, moje znanje i misljenje kaze da smo je vec prosli.

Okrenuti se narednoj sezoni, restart tima napravit, Kovacevic ide vjerovatno, Pidri stoji ponuda prihvacena na stolu vec dva mjeseca. Troskovi se moraju rezati, htjeli mi to ili ne, ne zato sto se nema, vec zbog finansijske sigurnosti. Investiranje Nama za narednu sezonu ce biti sigurno manje, upola makar, a sad gdje te pare preusmjerit, mislim da je Titula zbog Europe i novca bitna, a stadion cemo lagano poceti renovirati.

Vidjet cemo sta ce se desiti u narednim mjesecima, kazem situacija ekonomska citavog svijeta je neizvjesna, moze na dobro, a moze na najgore.
Ko je to novac za njeg dao? :urnebes:
A hoće se neko "pojačat" u pm! Samo neka ide, pola mi je života odnijela što njegova glupost, što debilska faca poslije tih gluposti!
SARAJEVO SIAMO NOI

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 maj 2021, 16:02

Shategabri je napisao/la:
17 maj 2021, 14:57
Da mi vidimo s kakvom ekipom ćemo u Evropu.
Ako bude Handžić u napadu piši propalo i to prvo pretkolo.
Ma kakav Handzic.
Jesmo u losoj situaciji, al toliko losoj da ostavljamo ove propalitete kojima istice ugovor, mislim da nismo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 maj 2021, 16:03

Valjda barem Handzara ostane da onako posprema zicere kao jucer! Brat nas gojazni, ljubi ga @Iskreni u picic! :opaopa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 17 maj 2021, 16:05

E cuj neko dao pare za Pidru al se grdno zajebao
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 maj 2021, 16:06

feniksptica je napisao/la:
17 maj 2021, 15:59
Nek se raja uvjerila da su igraci koji su ostali i koji su tu zbog SDa glavni razlog svemu. Nema tog trenera koji ce to lahko popravit. Potrosili mo jednog od najboljih trenera u BiH. Ako i sledeci trener bude domaci znaci ne planira se daljni napredak
Ma kakav jedan od najboljih trenera, krampa obicna koja realno nije dorastao ovakvom klubu, nego se ova situacija odrazila na ekipu. Imo je dobru ekipu, sa ona tri igraca koja su vukla ko mazge i to je sve.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 maj 2021, 16:09

Stroj1946 je napisao/la:
17 maj 2021, 16:06
Ma kakav jedan od najboljih trenera, krampa obicna koja realno nije dorastao ovakvom klubu, nego se ova situacija odrazila na ekipu. Imo je dobru ekipu, sa ona tri igraca koja su vukla ko mazge i to je sve.
Pa je l to ne treba ekipa da ima dobre igrace. Uz dobru ekipu idu dobri igraci i dobar trener. Nijedan top trener nece raditi u nekom osrednjem klubu s osrednjim igracima i da se sramoti. Mozda i neki hoce al se onda fakat sramoti. Eto ti Anceloti i Evertona ko dokaz.

Nas je prvenstveno Hadzija unazadio 3 godine...a onda ostali nek se redaju kako hoce. Njemu zabranit prostup Kosevu kilometar.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 maj 2021, 16:11

Handzic se tjerao u decembru ja mislim vise nego Selimovic i Jesic u svoje vrijeme...A onda kad je odradjen prelazni rok na zimu gledalo se ako ikako moze da on igra u prvoj jer je najbolje rjesenje. Samo za 2 mjeseca tad je srozan kvalitet kluba. A gdje su predhodni rokovi..gdje je isto radjeno.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 maj 2021, 16:20

Stroj1946 je napisao/la:
17 maj 2021, 16:06
Naravno da je jedan od najboljih stratega.
Ni da imas 10 Mesija i Ter stegena, ne mozes tek tako imati 420 dana bez poraza. Sa ovom trojkom je samo olaksan posao.
Vidimo koliko je ova trojka bila bitna za ekipu.

Imao je Husref slicnu ekipu, pa sto nije bio bez poraza.
Trosimo ljude ne znajuci(ili znajjci) pravi uzrok loseg stanna u ekipi.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 17 maj 2021, 16:20

slika

:rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 17 maj 2021, 16:24

Prvu priliku smo imali sa Tanom, i sve je bosnjo s yebo. Drugu priliku smo upravo syebali. A da li će biti treće? Svaki naredni put je teže dobiti šansu.
Rukovodstvo kluba je najvažniji segment iz kojeg proizilazi sve ostalo, a mi ga nikad nećemo imati.
Taman da ti da Nam budzet od 100 miliona, u Bosni nemaš fudbalski stručne ljude koji tu mogu pratiti, niti imaš ljude koji su profesionalci. Naš mentalitet je uvijek bio u fazonu "imal gdje mene tu", i nikad mi nećemo napraviti bilo kakav iskorak. Možda neke nove generacije... Tako da nemam nikakva očekivanja da će se nesto dobro desiti. Ovo nije pesimizam, ovo je realnost.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 maj 2021, 16:25

Aduka87 je napisao/la:
17 maj 2021, 16:20
slika

U engleskoj za 7mo mjesto se bore Totenh. Arsenal Everton i West Ham
U njem Mehenglabah Stutgart Freiburg i Union
iz Spanije dolazi Villareal ako ne osvoje
Italijani Romu daju a Francuzi vjerovatno Rennes

Treba vidjet ako kako moze da ne odemo u evropu ove godine
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 17 maj 2021, 16:27

LegendKiller je napisao/la:
17 maj 2021, 10:53
Žao mi je samo što Pejović ode iz kluba a nije osjetio huk istoka. Za ove njegove predstave na terenu, imao bi mu istok svašta za poručiti.
Doduše nije jedini, ima dosta kandidata, ali on bi bio prvi pik.
Kakav huk ,psovanje djece i ostalih clanova porodice i majmunska urlikanja kao da su na koridi u cevljanovicima...

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 17 maj 2021, 16:36

17 maj 2021, 16:25
Aduka87 je napisao/la:
17 maj 2021, 16:20
slika

U engleskoj za 7mo mjesto se bore Totenh. Arsenal Everton i West Ham
U njem Mehenglabah Stutgart Freiburg i Union
iz Spanije dolazi Villareal ako ne osvoje
Italijani Romu daju a Francuzi vjerovatno Rennes

Treba vidjet ako kako moze da ne odemo u evropu ove godine

slika

Pazi u trecem pretkolu :rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 17 maj 2021, 16:36

Saban123 je napisao/la:
17 maj 2021, 15:55
extazy je napisao/la:
17 maj 2021, 15:48
Prije svega nece ni Borac dugo, finansijski napumpani, ispuhat ce to za godinu, dvije, i idu na dno tabele. Politicki projekat, kao i Zrinjski.

Finansijski kriza drma svijet, Europu, zasto je ne osjetimo toliko? Jer se svijet zaduzio tolke novce da moraju izmislit novi naziv za tu kolicinu. Na sta ce to izaci? Niko ne zna, zlatno doba ekonomije ili potpuni krah modernog svijeta..

Kriza nije zaobisla nas, niti Bayern, niti Partizan, svi osjete krizu. Slijedece sezone mislim da cemo morati birati, ili finansiranje tima da osvoji titulu ili ulaganje u stadion, oboje necemo moci. I prije svega ne znam zasto se samo FK Sarajevo spominje u kontekstu finansijske krize, pa sve nam je u drzavi u krizi, ne osjetimo, jer smo vazda u krizi.

Sto se tice stadiona, smijali smo se, sadaka arena, ovo ono, ali hajd ozbiljno, sto mi navijaci ne bi pomogli da se finansira makar dio renoviranja Koseva? To treba organizovati.

Ja kolko znam, FK Sarajevo izlazi iz krize, kao i citav svijet zbog finansijskog pumpanja. Pustite ove novinarcice, narucito na ss.ba, strumfovski portal. Procitajte, slusajte malo finansijske strucnjake, analiticare za Europu i Balkan. Bili smo u zestokoj krizi prije pola godine, nakon toga sam cuo da se rijesavaju stvari i da je racun na NULI, tj izmirena dugovanja. Tako da ce nas neka kriza pogodit, moje znanje i misljenje kaze da smo je vec prosli.

Okrenuti se narednoj sezoni, restart tima napravit, Kovacevic ide vjerovatno, Pidri stoji ponuda prihvacena na stolu vec dva mjeseca. Troskovi se moraju rezati, htjeli mi to ili ne, ne zato sto se nema, vec zbog finansijske sigurnosti. Investiranje Nama za narednu sezonu ce biti sigurno manje, upola makar, a sad gdje te pare preusmjerit, mislim da je Titula zbog Europe i novca bitna, a stadion cemo lagano poceti renovirati.

Vidjet cemo sta ce se desiti u narednim mjesecima, kazem situacija ekonomska citavog svijeta je neizvjesna, moze na dobro, a moze na najgore.
Ko je to novac za njeg dao? :urnebes:
Cuj ko, pa lazio!

https://sportsport.ba/fudbal/selmir-pid ... evo/386821 :rol: :rol:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 17 maj 2021, 16:47

O kakvoj vi krizi kod nas pricaate? korona pocela prije godinu i vise, nasim isplacena sve ijedna marka za proslu godinu, jel kriza ako Hebib ima 9 milja ako Krste ima 10 ako Milanovic( koji je placen 70 milja €) ima 7 milja, ako Tino drka mudo za 25 milja, ako Mesanovic strasni spic koji zabije 2 gola ima 20 milja mjesecno, ako Sabrina ima vise nego el Bake u predsjednistvu platu, ako uhljebi brata od partnerke kao “ direktora kampa” za platu 5 milja i da ne nabrajam dalje...

Nije to nikakava kriza to je neracionalno potrosen budjet, plata jednog naseg igraca je ko 3 Velezova ili od Listice, a i slijepac vidi koliko doprinose nasi preplaceni debili od igraca a koliko drugim ekipama njihovi za puno manje plate

Sabrina je po mom misljenju dosta stvari dobrih uradila i mangupskih al se ocigledno okruzila nesposobnim uhljebima koji su na “ volonterskoj” osnovi radili “srcem za Klub “standardno nase balijsko, uhljebi ovog uhljebi onog, pa onda taj isti ugradi sebi tal u auta u transfere igraca i sl ...kako su radili polahko izlazi na vidjelo i izaci ce, a pare koje smo mi od Nama imali ne da smo ttebali dominirat nego ispisat se po svima, taman svaku tekmu da nam je sudio licno Vico, al kako ces dominirat s navedenim polovnjacima igracima koje imamo a koji imaju bogovske plate

Sta je rijesenje? Za mene licno ovo je idealna prilika da se sredi dostA stvari u Klubu
Prvo i osnovno sve otjeras i dovedes ljudi sa drugacijom vizijom i planom
To bi znacilo da ovi polovnjaci od igraci ni u kom slucaju ne bi smjeli imati platu vecu 4-5 milja, neko ime koje odskace npr Rahman Tatar 7-8 milja plafon i to je to , novce usmjerit na akademiju, nama budjet i ne treba biti 10 miliona i duplo veci od ostalih da bi mi imali neku dominaciju, listica nema igraca trenutno sa platom preko 4 milje pa igraju momci najbolje od svih, potreban je sposoban i strucan SD i bez talova

I da mi se ne nakaci neko sa pricom o iskoraku u evropi
To nikad dozivjet necemo nit je cilj vlasniku a nismo ni sposobni, i ko spomene iskorak u evropi treba mu odmah samar spucat i sve zube izbiti
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 maj 2021, 16:51

Inijesta je napisao/la:
17 maj 2021, 16:47
O kakvoj vi krizi kod nas pricaate? korona pocela prije godinu i vise, nasim isplacena sve ijedna marka za proslu godinu, jel kriza ako Hebib ima 9 milja ako Krste ima 10 ako Milanovic( koji je placen 70 milja €) ima 7 milja, ako Tino drka mudo za 25 milja, ako Mesanovic strasni spic koji zabije 2 gola ima 20 milja mjesecno, ako Sabrina ima vise nego el Bake u predsjednistvu platu, ako uhljebi brata od partnerke kao “ direktora kampa” za platu 5 milja i da ne nabrajam dalje...

Nije to nikakava kriza to je neracionalno potrosen budjet, plata jednog naseg igraca je ko 3 Velezova ili od Listice, a i slijepac vidi koliko doprinose nasi preplaceni debili od igraca a koliko drugim ekipama njihovi za puno manje plate

Sabrina je po mom misljenju dosta stvari dobrih uradila i mangupskih al se ocigledno okruzila nesposobnim uhljebima koji su na “ volonterskoj” osnovi radili “srcem za Klub “standardno nase balijsko, uhljebi ovog uhljebi onog, pa onda taj isti ugradi sebi tal u auta u transfere igraca i sl ...kako su radili polahko izlazi na vidjelo i izaci ce, a pare koje smo mi od Nama imali ne da smo ttebali dominirat nego ispisat se po svima, taman svaku tekmu da nam je sudio licno Vico, al kako ces dominirat s navedenim polovnjacima igracima koje imamo a koji imaju bogovske plate

Sta je rijesenje? Za mene licno ovo je idealna prilika da se sredi dostA stvari u Klubu
To bi znacilo da ovi polovnjaci od igraci ni u kom slucaju ne bi smjeli imati platu vecu 4-5 milja, neko ime koje odskace npr Rahman Tatar 7-8 milja plafon i to je to , novce usmjerit na akademiju, nama budjet i ne treba biti 10 miliona i duplo veci od ostalih da bi mi imali neku dominaciju, listica nema igraca trenutno sa platom preko 4 milje pa igraju momci najbolje od svih, potreban je sposoban i strucan SD i bez talova

To nikad dozivjet necemo nit je cilj vlasniku a nismo ni sposobni, i ko spomene iskorak u evropi treba mu odmah samar spucat i sve zube izbiti
:thumbup:
Srezati troskove prvog tima, jer mozemo imati bolju ekipu od ove dosta, za duplo manje para.
Sada je bitno dovesti dobrog trenera i SD-a, ako tu dovedu Varesanovica i nekog ala Hadziju, djaba nama sve..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 17 maj 2021, 16:55

Inijesta je napisao/la:

Prvo se rijesiti tih ljudi za koje nikad nisi cuo nit znas sta su u klubu pa onda prvo isamarat odredjene igrace eto onako reda radi8

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 17 maj 2021, 16:58

zagor1987 je napisao/la:
17 maj 2021, 16:55
Inijesta je napisao/la:

Prvo se rijesiti tih ljudi za koje nikad nisi cuo nit znas sta su u klubu pa onda prvo isamarat odredjene igrace eto onako reda radi8
Nakon svega ovog ja bi majku rodjenu isamaro a ne njih, zato i kazem svima noga bez izuzetka
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”