FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 19 maj 2021, 15:47

lijevapolutka je napisao/la:
19 maj 2021, 15:44
braco je napisao/la:
19 maj 2021, 15:41
19 maj 2021, 15:40
@braco zato nama malo malo pa pokuca porezna i traze ovo i ono, dok kod husića sve ide po zakonu :urnebes:

pa dovoljno je bio onaj faksimil ugovora za a.zeca kad je trebao preći kod nas. plata 400 a ostalo na ruke na blagajni. da ima drzave van Sarajeva davno bi bili zatvoreni
Ne znam jesi li vidio onaj ugovor što sam neki dan postavio između Mahira Karića i Azmira
nisam, promaklo mi je
Član 2

slika

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 19 maj 2021, 15:49

Joj @Kane, jes' namazan. Lafo nije vidio ono o cemu ja pisem mjesecima.. :mrgreen:

Najzalosnije je da niko u klubu nema viziju cak ni za sutrasnji dan a ne za bilo sta drugo. Toliko utakmica nebitnih je bilo da se isprobaju mladji igraci i sta se desilo, opet su se forsirali neki debili koji su zalutali u Zelju. Umjesto da su se isprobali Nikola Milicevic, Amar Drina, Enver Kulasin, Faruk Durakovic i uz Subasica i Gasala mi smo forsirali Bendera, Miletica, Celikovica, Mujezinovica itd..

Ista je stvar i za tog malog iz kadeta o kojem sam vec pisao. Mali ima svjetski potencijal, ako se nastavi razvijati moze napraviti odlicnu karijeru u ligama petice ali niko to u klubu ne vidi. Imamo takav dijamant a ne znamo da to iskoristimo. Sta nas klub radi? Nas klub forsira Bekrica i slicne igrace od kojih mozes imati samo neku kratkorocnu korist. :facepalm:

Filip Stevanovic je debitovao za Partizan sa 16 godina, pazite dobro, sa 16 godina. Mali je bio projekat kluba. Nakon nepune dvije godine prodali ga u City. Prema pisanju dobro obaveštenog portala “The Athletic”, iznos ovog transfera je oko šest miliona funti.

Zasto su bas njega doveli? Zasto nisu bili zainteresovani za Natcha ili Stojkovica?
Poenta je da nece niko dati za Bekrica, Stilica, Miletica itd neke ozbiljne pare, nego ce ako treba i desetine miliona dati za neku mladu nadolazecu zvijezdu koja je dobila sansu u seniorskoj ekipi i koja pokazuje ozbiljan potencijal za velike stvari..

Da je kojim slucajem Filip u Zelji, ne bi dobio sansu nego bi morao cekati da Veselinovic i Mujezinovic odu u penziju ili bi ga prodali odmah za neku sicu i radovali se nekim malim procentima i fifinom mehanizmu solidarnosti. Dok bi navijaci vjerovatno pricali, ma kakav on, on bi se brukao u seniorima, bolji su Mujezinovic i Veselinovic..

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 19 maj 2021, 15:51

🤣
Željezničar za život cijeli!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 19 maj 2021, 15:52

braco je napisao/la:
19 maj 2021, 15:47
braco je napisao/la:
19 maj 2021, 15:41

Ne znam jesi li vidio onaj ugovor što sam neki dan postavio između Mahira Karića i Azmira
nisam, promaklo mi je
Član 2

slika
po zakonu :urnebes: :urnebes:
ja drzave i g.ovana
moSa ljoŽe

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 19 maj 2021, 15:52

Dan te yebo ovo ni u Africi nema...
Željezničar za život cijeli!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 maj 2021, 15:58

19 maj 2021, 15:52
braco je napisao/la:
19 maj 2021, 15:47

nisam, promaklo mi je
Član 2

slika
po zakonu :urnebes: :urnebes:
ja drzave i g.ovana
slika

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 19 maj 2021, 16:05

Amar osim igrac + trener
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 19 maj 2021, 16:44

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
19 maj 2021, 15:24
Sad kad ce navijaci krenuti na tribine, nadam se da ce u klubu barem jednu stvar normalno uraditi pa pustiti da prednost u kupovini imaju ljudi sa desetogodisnjim, stogodisnjim, aktivnim clanskim i godisnjim. A ne da pustaju neke sa the tagom i slicnim glupostima, da nece nesto svoje surovat debili, jer ce im se **** mila majka ako se vratimo.
Oni sa desetogodisnjim vec imaju karte i nemaju sta kupovati :mrgreen:

Nadam se da ce nam produziti za ovu godinu sto se nije igralo, ali o tom, po tom..

Jes da cemo samo jednu biti na stadionu, ali jedva cekam :twisted:
Pročepit će negdje.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 19 maj 2021, 17:24

MojaMalenkost je napisao/la:
19 maj 2021, 16:44
19 maj 2021, 15:24
Sad kad ce navijaci krenuti na tribine, nadam se da ce u klubu barem jednu stvar normalno uraditi pa pustiti da prednost u kupovini imaju ljudi sa desetogodisnjim, stogodisnjim, aktivnim clanskim i godisnjim. A ne da pustaju neke sa the tagom i slicnim glupostima, da nece nesto svoje surovat debili, jer ce im se **** mila majka ako se vratimo.
Oni sa desetogodisnjim vec imaju karte i nemaju sta kupovati :mrgreen:

Nadam se da ce nam produziti za ovu godinu sto se nije igralo, ali o tom, po tom..

Jes da cemo samo jednu biti na stadionu, ali jedva cekam :twisted:
Znas kad ce nam produzit NIKAD. Ma kupio bi kartu svakako iako imam desetogodisnju. Ali ako budu nesto surovali svojima treba im **** mater usta, imam svaku od ovih pobrojanih karata i sad treba da neko udje prije mene pa valjda nisu tolike budale. Isto se radujem brate vjeruj mi ne pamtim kad sam se ovako radovao, nece se tako lako izvuc iz ovih govana.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 maj 2021, 17:33

19 maj 2021, 17:24
Znas kad ce nam produzit NIKAD. Ma kupio bi kartu svakako iako imam desetogodisnju. Ali ako budu nesto surovali svojima treba im **** mater usta, imam svaku od ovih pobrojanih karata i sad treba da neko udje prije mene pa valjda nisu tolike budale. Isto se radujem brate vjeruj mi ne pamtim kad sam se ovako radovao, nece se tako lako izvuc iz ovih govana.
Nekako mi izgleda nemoguce da neko ne bude ostecen jer bi to bio premali kapacitet kad bi dozvolili publiku. Za sljedecu sezonu nesto se od ovih kartica mora ukinuti jer ih imamo previse te clanske, stogodisnje, desetogodisnje, godisnje, ove, one. Ja bih ukinuo godisnje karte. Ostaviti samo clanske i desegodisnje. Stogodisnje stopirati nakon rodjendana. Mora se i jedan manji dio ostaviti za ljude koji nemaju nikakve kartice da to bude sve fer.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 19 maj 2021, 17:38

LjoZee je napisao/la:
19 maj 2021, 17:33
19 maj 2021, 17:24
Nekako mi izgleda nemoguce da neko ne bude ostecen jer bi to bio premali kapacitet kad bi dozvolili publiku. Za sljedecu sezonu nesto se od ovih kartica mora ukinuti jer ih imamo previse te clanske, stogodisnje, desetogodisnje, godisnje, ove, one. Ja bih ukinuo godisnje karte. Ostaviti samo clanske i desegodisnje. Stogodisnje stopirati nakon rodjendana. Mora se i jedan manji dio ostaviti za ljude koji nemaju nikakve kartice da to bude sve fer.

Imamo previse karata to se slazem sto posto i treba nesto ukinut. Koliko mislis da ce biti dozvoljeno gledaoca?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 maj 2021, 17:44

19 maj 2021, 17:38
Imamo previse karata to se slazem sto posto i treba nesto ukinut. Koliko mislis da ce biti dozvoljeno gledaoca?
Kad je bila jednom prica o publici Pilav je rekao da je tad bilo planirano po 500 ljudi na svakoj tribini znaci otprilike 2.000 ljudi po utakmici maksimalno. Cini mi se da se taj broj vrtio i kad je bio baraz na Grbavici prosle godine.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 19 maj 2021, 17:51

LjoZee je napisao/la:
19 maj 2021, 17:44
Kad je bila jednom prica o publici Pilav je rekao da je tad bilo planirano po 500 ljudi na svakoj tribini znaci otprilike 2.000 ljudi po utakmici maksimalno. Cini mi se da se taj broj vrtio i kad je bio baraz na Grbavici prosle godine.
Malo premalo, nadam se da ce izopcijat barem duplo ipak Borac titulu slavi. Za bajram u gradu covjek na covjeka i to unutra valjda ce i nas ispostovat. Sjecam se i ja da je bila prica 2000 ali sad je situacija bolja pa se nadam da ce biti barem 4000.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 19 maj 2021, 18:26

LjoZee je napisao/la:
Ma ja se nesto nadam da bi mogli ostaviti neograniceno
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 19 maj 2021, 18:30

LjoZee je napisao/la:
ma kao da gledam ide deset il petnaest posto kapaciteta stadiona svakako znalo je biti tekmi protiv krupe kad nije bilo pandemije gdje nas je manje znalo biti

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 19 maj 2021, 18:33

BarbareZeljin je napisao/la:
19 maj 2021, 15:43
Nas omladinski pogon,mora promijeniti temeljito plan i program rada i pristup samoj djeci,stvarajuci im radne navike.
Mi cemo imati po koji incident sa izbacivanjem po kojeg igraca ,koji ce uglavnom afirmaciju inpare steci vani.
Nasa liga je jedna od najslabiji u Europi,po samom defaultu talentovan igrac iz omladiskih selekcija ne bi trebao imati problem prelaska u prvi tim. Ali to bas nije tako jednostavno.
Kako nam je slaba liga,tako nam je i rad sa djecom jako los.
Kod nas se sve svodi na neki talenat,a i toga ima sve manje,jer igraju oni koji imaju,i cije su tate neki kurci,a treninzi su 30 godina na istom levelu,neke puke teorije,fizickog i taktickog napora dovoljne da ta djeca budu spremnija od prosjecnih rekreativaca.
Prvo i osnovno,kvalitet i uslovi za trening.
Trening i nacin prehrane.
Trening nije puko igranje utakmica,seva,trcanje,uigravanja par akcija i sutanje po golu. Po koji trbusni i sklek....
To se prevazidje za 7 dana. Nasa djeca moraju kako rastu i pravilno jacati muskulaturu. Jacanje muskulature,zahtijeva kompleksne treninge,snage,izdrzljivosti...uz sve to,mora se popratiti kvalitetnom ishranom i suplementacijom.
Sto znaci disciplinovani trening i ishrana. Kad sve to imas,o da trebas educirani trenerski kadar,koji ce iz igraca izvlaciti maksimum i dozirati njegov pravilan razvoj.
Kad sve to poslozis. Onda moras imati sporskog psihologa,da radis sa djecom,jer je strah i nesamopouzdanje najveci neprijatelj mladog igraca.
Evo dacu jedan nestvaran primjer.
Cristiano Ronaldo,je sada poznat kao najveci radoholicar i najbolje pripremljen fudbaler uz sav svoj talenat.
Postigao je sto je postigao. Ali ko se sjeti njegovog prelaska iz Sportinga u ManU.
Sjetice se talentovanog djecaka koji je sa par poteza htio impresionirati sve. Pa osim talenta vidljivog na momente,imali ste svaki drugi kontakt sa loptom i potez viska,pa mu pobjegne lopta,pa zapne...
E tu dolazi do izrazaja ta psihologija. Kod nas bi mu **** majku,i nase dijete bi otislo u 3 pm sa svojom glavom.
To je kljuc uspijeha.
Trening i psiha.
To nasa djeca nemaju,pa se jadni pate par godina,da nadodju u ovoj jadnoj ligi.
Vecina ih propadne.
Nasoj djeci koja po mentalitetu nemaju te navike radne,ni roditelj,ni trener,ni prvotimci,ne mogu biti uzor ili smjernica,jer to niko ne radi.
Sa druge strane,on je u Zelji,on je vec na instagramu,na shishi,vec vara trebu sa 3 druge. ...
I ims sve predispozije da **** u zdrav mozak,KANU.Delu,brku,sudu,mrkog,voltrona,bracu,ljozea,mene....
Omladinska skola ne postoji u Zelji.Sto je najveci cirkus i kako takva je medu najboljim u BiH.Znam sta pricam jer sam sam trrenirao 7 godina prije rata u Zelji.Trening zeljine djece izgleda ovako trening u 7 ,trener dolazi u 6.50 ako odmah nade parking ako ne tacno u 7.Ide trcanje dva tri kruga pa podijela markera i igranje na dva gola.Da ne poznajes trenera rekao bi da je gluhonijem.Djeca koja treniraju 3-4 godine nisu nikad testirana (brzina,izdrzljivost itd) da ne pricam o nekom predavanju o ishrani,odmoru...Jedan trener radi sa 30 -40 djece na jednom treningu.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 maj 2021, 18:48

Ma bolje da ne pustaju,samo ce belaj biti kod nas..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 19 maj 2021, 18:56

Vec vidim taj dan ako bude utakmica pred publikom sastav ce bit pun juniora. Stilica, Veselog, Lendrica, Kosorica ni na stadionu nece bit :D
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 19 maj 2021, 18:58

Kaže direktor Borca da se nada da će biti dopušteno 2-3 milje navijača. Jest da je RS ali ne vjerujem da će broj dozvoljenih navijača drastično se razlikovat u FBiH
Direktor FK Borac Dejan Lukendić osvrnuo se na današnju odluku Štaba za vanredne situacije RS-a o dozvoli povratka publike na sportska takmičenja.
Lukendić je u izjavi za Nezavisne istakao da još nije definisano koliko publike smije prisustvovati utakmicama, ali da se nada brojki od bar 3.000 navijača.

“Jasno je da ne možemo samo tako da otvorimo kapije i pustimo sve koji žele da dođu na utakmicu. Još ne znamo koliko ljudi će moći da bude na tribinama, ali se nadamo da će to biti dvije – tri hiljade navijača. Navijači će biti raspoređeni na sve tri tribine i naravno morat će da se drži distanca i nose maske”, rekao je Lukendić koji je dodao da se u klubu spremaju i za eventualnu proslavu titule već u nedjelju te da će slavlje morati da protekne uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 maj 2021, 19:03

Više od te cifre ni nema niko od klubova izuzev gdje je euforija, kod Veleža i Borca.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.