UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

wadethegreat
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la wadethegreat » 20 maj 2021, 11:30

Cody je pretalentovan. Boks mu je strasa obrana napad sve nekada djeluje kao da je u matrixu kao recimo protiv Cruza kojeg je demolirao tada.
On kada se drzi taktike tehnickog boksa i kada je strpljiv medju najboljima je na svijetu.
Medjutim ima taj neki mentalni problem upusti se u razmjenu bez ikakve potrebe ali mislim da je to rijesio.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 maj 2021, 11:38

Tako nekako sve dok se drži i ne rizikuje pobjedio je sve redom pa da vidimo.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 maj 2021, 11:50

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 maj 2021, 11:55

Sto je najgore ludi Ferguson ce odradit jos par borbi sa ovim nadolazecim borcima, koji ce mu i ono malo mozga sto ima ostetit. Oprosti se druze, kad si vec propao kao zeton ili idi u neku drugu organizaciju gdje ces dobijat slicne pare bez batina, ako si nakon 10 godina u UFCu i dalje svorc. Nema njemu vise lakih protivnika, pa da dobije mozda neki momentum i upise 2 lagane pobjede, pa eventualno opet za pojas, nego je svaka borba na panj mladjem i boljem borcu(u ovom trenutku).

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 maj 2021, 12:05

90minut je napisao/la:
20 maj 2021, 11:38
Rizikuje uvijek, samo sto je najbrzi vjerovatno u citavom UFCu pa mu cesce prolazi nego ne. I protiv Asunsaoa je rizikovao, onaj ko udarac je ekstremno rizican.

I protiv Cruza je primao udarce samo sto Cruz nema snagu.

No svakako sve dok ne poludi i ne podje divljat uvijek ce biti bolji na nogama jer je strasan bokser i ekstremno je brz, plus ima ko snagu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 maj 2021, 12:08

AshburtonG je napisao/la:
20 maj 2021, 11:55
Sto je najgore ludi Ferguson ce odradit jos par borbi sa ovim nadolazecim borcima, koji ce mu i ono malo mozga sto ima ostetit. Oprosti se druze, kad si vec propao kao zeton ili idi u neku drugu organizaciju gdje ces dobijat slicne pare bez batina, ako si nakon 10 godina u UFCu i dalje svorc. Nema njemu vise lakih protivnika, pa da dobije mozda neki momentum i upise 2 lagane pobjede, pa eventualno opet za pojas, nego je svaka borba na panj mladjem i boljem borcu(u ovom trenutku).
Lako je nama rec oprosti se, a bore se za sicu, plus Ferguson se borio prilicno rijetko zadnjih godina, sto zbog povreda sto zbog divljih okolnosti.

Nadam se da ce ga uparit sa likovima popit Cowboya (opet) i sl, al problem je sto su u lakoj skoro svi ubice i ima bar 5, 6 tipova koji nisu rangirani koji bi uzeli pola ovih rangiranih. Nadam se samo da ga nece uparit sa tipa Islamom, Tsaryukijanom ili Fizievom jer bi ga sva trojica satrali.

Tony Ferguson vs Paul Felder bi bilo super, ili recimo Al Iaquinta, poznati borci koje moze pobijedit. Miller. Michael Johnson, Renato Moicano, eventualno Conor ako izgubi. Sve su to ok borbe za njega.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 maj 2021, 13:21

Sve su to borbe koje nemaju nikakvog smisla, osim eto Feldera, koji ce ga svakako pobijedit. Pa nece njemu UFC davat ljude van top 15 ili neke polupenzionisane borce, kako bi on zaradjivao pare pojavljivanjem, nego ubice koje ce preko njega gradit karijeru. Nema on 25 godina, nego 37 i sa ova 3 poraza je zavrsio sa nekim privilegijama i eventualnim napadom na pojas. Jedino da neko otkaze borbu za titulu, pa da uleti na short notice i napravi iznenadjenje, sve ostalo je nerealno.

Bellator ili KSW su za njega. Tamo bi bio megazvijezda i ukupno uzimao mozda i slicne pare kao u UFCu, ako mu je to jedini prioritet, a borci 2 lige ispod.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 20 maj 2021, 14:53

Donnie Darko je napisao/la:
20 maj 2021, 12:05
90minut je napisao/la:
Rizikuje uvijek, samo sto je najbrzi vjerovatno u citavom UFCu pa mu cesce prolazi nego ne. I protiv Asunsaoa je rizikovao, onaj ko udarac je ekstremno rizican.

No svakako sve dok ne poludi i ne podje divljat uvijek ce biti bolji na nogama jer je strasan bokser i ekstremno je brz, plus ima ko snagu.
Pa nije bas Cruz je bukvalno udarao zrak gledao sam nedavno to opet.
Igrao se Cody sa njim.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 20 maj 2021, 15:13

Nije to stvar toliko mentalne strane koliko je mahanast u razmjenama udaraca.

Inače on slabo pokriva distancu, previše bokserski orijentisan pa korača u uži prostor i tu razmjenjuje po 3-4 udarca. Ako baciš 3 udarca, normalno da ćeš popušiti barem jedan nazad.

Garbrandt će uvijek imati problema sa borcima koji pokrivaju distancu, brzi su sa ulazom i izlazom i mogu primiti njegove udarce.

Garbrandt nema kapacitet primanja iole osrednjeg udarca. Njegovi mečevi su uvijek 50/50.

Adesanya je pravi primjer perfektnog ulaz-izlaz borca, bacanje kombinacija od 2 udarca, miksanje nogama.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 20 maj 2021, 15:36

20 maj 2021, 13:21
Sve su to borbe koje nemaju nikakvog smisla, osim eto Feldera, koji ce ga svakako pobijedit. Pa nece njemu UFC davat ljude van top 15 ili neke polupenzionisane borce, kako bi on zaradjivao pare pojavljivanjem, nego ubice koje ce preko njega gradit karijeru. Nema on 25 godina, nego 37 i sa ova 3 poraza je zavrsio sa nekim privilegijama i eventualnim napadom na pojas. Jedino da neko otkaze borbu za titulu, pa da uleti na short notice i napravi iznenadjenje, sve ostalo je nerealno.

Bellator ili KSW su za njega. Tamo bi bio megazvijezda i ukupno uzimao mozda i slicne pare kao u UFCu, ako mu je to jedini prioritet, a borci 2 lige ispod.
Dobro, ne baš KSW, Bellator bi bio ok. Nema nekog velikog kvaliteta u KSWu, a i tu su u velikoj većini borci iz Evrope, a Tony i ovakav je jako popularan u Americi, nema mi logike da se bori u evropskoj organizaciji niti bi mu to palo na pamet. Ali definitivno nakon ovoga nema razloga da ga UFC mazi i bira mu protivnika kog može da pobjedi, tu se slažem.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 maj 2021, 15:47

wadethegreat je napisao/la:
20 maj 2021, 14:53
90minut je napisao/la:

Igrao se Cody sa njim.
Većinu vremena da, ali Garbrandt uvijek ima momente u kojima uđe u lude razmjene sa rukama ili dole, ili sa njima maše ko mahnit i popije udarac. Od Cruza je primio par udaraca čistih u bradu koji bi ga srušili ili uzdrmali da je neki jači udarač u pitanju. Gledao sam i ja borbu nedavno i iznenadio sam se koliko je zapravo kompetitivno bilo, očekivao sam dominaciju veću iz nekog razloga sam mislio daje bilo nešto tipa 50-45.

Više je Cruz zapravo udaraca imao nego Garbrandt, samo što nije imao snagu da sjebe Garbrandta kao ovi što su ga nokautirali.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 maj 2021, 16:13

Mislim da je jedan veliki mit da Cody nema bradu, ono što je on uradio u dvije borbe mislim da nema covjeka u diviziji koji bi prezivio lik je bukvalno bacio cijeli plan kroz prozor i poceo da maše i naravno oba puta uspavan..

Zato se i slazem dok se drži i ne budalesa mislim da pobjeđuje opet kao što je svaku borbu gdje nije budalesao.

Ostaje nam da vidimo.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 maj 2021, 16:50

Fuerza je napisao/la:
20 maj 2021, 15:36
20 maj 2021, 13:21

Dobro, ne baš KSW, Bellator bi bio ok. Nema nekog velikog kvaliteta u KSWu, a i tu su u velikoj većini borci iz Evrope, a Tony i ovakav je jako popularan u Americi, nema mi logike da se bori u evropskoj organizaciji niti bi mu to palo na pamet. Ali definitivno nakon ovoga nema razloga da ga UFC mazi i bira mu protivnika kog može da pobjedi, tu se slažem.
KSW vec odavno trazi neko veliko ime, kako bi napravili korak naprijed. Imaju mnogo love, sad je samo pitanje da li ce se odlucit na taj korak rizika sa vecim zvijezdama ili ce biti na ovim granama. Corona ih je mnogo usporila.

Ne kazem ja da za njega nema mjesta u UFCu, nego da je on covjek koji je legenda ove kategorije, a ja kao takav sebi ne bih dopustio da budem topovsko meso, sto ce on definitivno biti u narednim mecevima. Veliko ime, drastican pad u zadnje 2 godine i kao takav predstavlja savrsen stepenik prema gore. Ovako kao gospodin odes i posamaras jos 5-6 protivnika, nabijes malo score za legacy i uzmes slicne pare, a ne budes imao nikakvih potencijalnih opasnih meceva.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 20 maj 2021, 19:14

90minut je napisao/la:
20 maj 2021, 16:13
Mislim da je jedan veliki mit da Cody nema bradu, ono što je on uradio u dvije borbe mislim da nema covjeka u diviziji koji bi prezivio lik je bukvalno bacio cijeli plan kroz prozor i poceo da maše i naravno oba puta uspavan..

Zato se i slazem dok se drži i ne budalesa mislim da pobjeđuje opet kao što je svaku borbu gdje nije budalesao.

Ostaje nam da vidimo.
Upravo pogodili ga ljudi u bradu to je gasenje za svakoga.
Otvorio ruke bez rezona mase ide na nokaut posebno protiv TJa koje je mrzio.
U obje borbe ga uzdrmao ali na kraju nije ostala hladna glava.
Kaze da je drugaciji vidjet cemo.
Lik je talentom prestrasa ali je emocionalno na nivou djeteta.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 maj 2021, 21:17

Gaethje jedini nešto čeka dok svi ostali dogovaraju borbe.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 maj 2021, 22:11

Drape je napisao/la:
20 maj 2021, 21:17
Gaethje jedini nešto čeka dok svi ostali dogovaraju borbe.
Ceka gubitnika conor - dustin

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 21 maj 2021, 02:47

20 maj 2021, 15:47
wadethegreat je napisao/la:
20 maj 2021, 14:53

Igrao se Cody sa njim.
Većinu vremena da, ali Garbrandt uvijek ima momente u kojima uđe u lude razmjene sa rukama ili dole, ili sa njima maše ko mahnit i popije udarac. Od Cruza je primio par udaraca čistih u bradu koji bi ga srušili ili uzdrmali da je neki jači udarač u pitanju. Gledao sam i ja borbu nedavno i iznenadio sam se koliko je zapravo kompetitivno bilo, očekivao sam dominaciju veću iz nekog razloga sam mislio daje bilo nešto tipa 50-45.

Više je Cruz zapravo udaraca imao nego Garbrandt, samo što nije imao snagu da sjebe Garbrandta kao ovi što su ga nokautirali.
Upravo tako, Cruz ga je u jednom trenutku i povrijedio. Ali da se ne varamo, poprilično je dominantna borba bila u korist Garbrandt-a.

Ali momak nema bradu, to je 100%. Borci koji nemaju bradu ne moraju dobiti čist udarac na bradu da budu ugašeni, oni se gase bilo gdje da ih udariš čisto, okrzneš itd. Dillashaw je nogom samo okrznuo Garbrandt-a a ovaj se odma gubi, dok Romero u troduplo težoj kategoriji prima full high kick u glavu. Pričamo ovdje o mizernoj BW diviziji gdje se ne udara jako, zamisli da primi udarac od Volkanovskog, mislim da bi u grob završio.

Što se tiče ovog divljanja ili kako kažu 'poludi', to ne mora izričito značiti da je loše za borca. Lawler i Sanchez su karijere izgradili na instinktivnoj agresiji i mnoge mečeve dobili tako što su bili luđi od protivnika. Za Garbrandta je ovo fundamentalna mahana u stojci i stilu borbe koji on upražnjava.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 21 maj 2021, 10:35

A Romero ima metalni vrat nesto su mu to spajali pola kicme i vrata mu otislo od hrvanja da ne spominjem da ima vrat ko moja noga.
Ne znam meni je Cody demolirao Cruza uopste ni blizu borba nije bila. To je tada prvi put bilo da je neko onako lako izbjegavao cruza i u vecini razmjena ga slao na pod. Cak je i TJ imao problema sa Cruzovim stilom na EPO ahahahah.
VIdjet cemo ja ocekujem od Codya da se vrati u pricu za titulu.
Samo sto je problem sto ja mislim da tesko iko ista moze Yanu o ukljucuje i TJa i Codya.
Sterlinga ne racunam kao ozbiljnog borca lika osobu siluetu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 maj 2021, 17:57

31:15 Borba Hadžovića i Medeirosa

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 22 maj 2021, 02:47

slika

:|

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.