FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Admir74
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Admir74 » 21 maj 2021, 11:35

NONSENS. VEČERAS MOGU U KAFANU DO 6 UJUTRO A NA TRIBINU SA MASKOM NE MOGU.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 21 maj 2021, 11:51

Dejan1921 je napisao/la:
21 maj 2021, 11:03
zeljodogroba je napisao/la:
21 maj 2021, 10:56
Ne postoji magicni stapic kojim cemo se izvuci iz ovoga... prica se da postoje ljudi koji ce namaci neki minimum koji je neophodan da bi igrali iducu sezonu (iznos cirka malo veci od milion KM) i ovo je mahalska tako da nemojte da me drzite za rijec. Ali evo hipoteticki da se to desi i eto rijesimo zaostale plate igracima sta onda? Dug ce se nastaviti akumulisati iduce sezone itd... nemoguce je funkcionisati sa dugom koji mi imamo. Ova garnitura ljudi mora otici, i evo zamislicemo da idu sada. Doci ce opet hipotetski neki kvalitetniji i sturcniji ljudi ali sta onda? Ne mogu ni oni stapicem provrtiti i da se pare pojave. Tesko je danas naci nekoga ko je voljan onako uloziti velike pare u klub. Nemamo statut o kojem se pricalo i tu nazalost nemamo puno za uraditi. Potrebne su sistemske promjene u funkcionisanju kluba. Godinama se oslanjamo na privatni kapital nekih ljudi i "namicemo" sredstva konstantno. To je dugorocno neodrzivo i bilo je pitanje vremena kad cemo se naci u ovakvoj situaciji. Nemamo privatnog inveestitora, nemamo politicku stranku iza kluba koja upumpava novac, znaci nemamo nikakav tip finansijera, a to je jedini nacin ka funkcionisanju kluba. Nakon toga mozemo pricati o nekoj odrzivosti kluba itd, a za sad smo u debelim **** iz kojih necemo izaci dok nas neko ne kupi (ako iko bude imao volje i zelje da nas kupi...) Prodaja pomocnog ce na kraju biti jedina solucija, ali nadam se da cemo prije toga istjerati ove nehljebe iz kluba pa da to provede neko ko je sposoban i transparentan.
Svima je jasno manje više da uz najbolje ljude, volju, želju i rad nama predstoji minimalno 2 do 3 godine prosječnosti i borbe za goli život. Ali bitno je da se krene pravim putem. Da se napokon udare dobri temelji. Ko očekuje da preko noći budemo konkurentni i dovodimo dobre igrače, redovno igramo Evropu nema kontakt sa stvarnošću
Ma druze, sto je najgore, nisu to 2-3 godine, samo se vrtimo u krug... ustabilimo se pa cim se namirisu pare i stabilnost dođu "Zeljovci" svi odjednom da pomognu klubu i na kraju ga zavale da se mora opet izvlacit 2-3 godine i tako sve u krug, tako nam je uvijek bilo. Bez promjene statuta i investitora ili vlasnika određenog procenta kluba nemamo svijetlu buducnost.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 21 maj 2021, 11:59

21 maj 2021, 11:51
Ma druze, sto je najgore, nisu to 2-3 godine, samo se vrtimo u krug... ustabilimo se pa cim se namirisu pare i stabilnost dođu "Zeljovci" svi odjednom da pomognu klubu i na kraju ga zavale da se mora opet izvlacit 2-3 godine i tako sve u krug, tako nam je uvijek bilo. Bez promjene statuta i investitora ili vlasnika određenog procenta kluba nemamo svijetlu buducnost.
Promjena statuta, investitor ili vlasnik su pod moranje. Ali prvo se moraju neke stvari izvesti na čistac, zato i kažem par godina gole borbe za život minimalno, pa ako se stvari dobro poslože možda i zainteresujemo nekoga pa uloži novac u klub ili ga kupi. Složićeš se da u ovakvog Želju ne bi uložio novac iko normalan.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 maj 2021, 12:13

Dejan1921 je napisao/la:
21 maj 2021, 11:59
Promjena statuta, investitor ili vlasnik su pod moranje. Ali prvo se moraju neke stvari izvesti na čistac, zato i kažem par godina gole borbe za život minimalno, pa ako se stvari dobro poslože možda i zainteresujemo nekoga pa uloži novac u klub ili ga kupi. Složićeš se da u ovakvog Želju ne bi uložio novac iko normalan.

Ko će doći normalan i sposoban? Pogledaj šta se radi buraz. Da da milione i da mu Vico J**+ rod i porod, da mu prekida prvenstvo, ukida kup, nastavlja prvenstvo, delegira sudije, oduzima regularno postignute golove i (ne)dosuđuje penale? Dobro će taj neko razmisliti.

Pogledajte samo kakvu je havariju napravio za 7 mjeseci, tek došao bukvalno. Poklopio od čistačice do portira preko sudijskog komiteta do tv prava. Smiješno je i meni sve ovo bilo sa piticama i cirkuzali smo svi kako im izmiće titula, ali mislim da najgore tek dolazi. Daj Bože da griješim.

A ako ovaj četnik uradi 2 terena i instalira VAR, Bog Ga dragi neće pomjeriti sa funkcije 10 godina. Možda je ovo idealan period za stabilizaciju kluba. Znaš da vjerovatno nećeš prismrditi trofejima. Što džaba pare i ljude trošiti u vrijeme mandata ovoh četnika? Fokusiraj se na ozdravljenje kluba i promociju mladih igrača jer će četnici iskreirati tabelu za narednih x godina - taman koliko traje ugovor s mtelom i arenom.
Željezničar za život cijeli!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2021, 12:28

Ma nece to bas dugo ni trajati ,isto kao SDA ,mozes **** ali ima i to neku svoju granicu i limit..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 maj 2021, 12:30

delinjo je napisao/la:
21 maj 2021, 12:28
Ma nece to bas dugo ni trajati ,isto kao SDA ,mozes **** ali ima i to neku svoju granicu i limit..
Ali hoće sigurno još 3 sezone dok je tu, ako vlašina ne uganja ugnjetavanjem i drugi mandat isto ko balijski ker begić.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2021, 12:34

Ma dobro ali bice sad i cirkusa,sve vise ekipa ce izlaztiti sa terena,pa ne moze to ni trajati previse ,bar ja mislim tako :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 maj 2021, 12:35

SudoHusika je napisao/la:
21 maj 2021, 12:30
delinjo je napisao/la:
Ali hoće sigurbo još 3 sezone dok je tu, ako vlašina ne uganja ugnjetavanjem i drugi mandat isto ko balijski ker begić.
ja bi zato protiv krupe otvorio kapije hladno i dao besplatan ulaz i ako bi nas neko nasao tuziti za krsenje mjera samo im pokazati ovu odluku saveza i na nju se pozvati dok mi ne krenemo zube pokazivati svak ce nas karati kao najvecu fuksaru

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 21 maj 2021, 12:35

delinjo je napisao/la:
Ali hoće sigurbo još 3 sezone dok je tu, ako vlašina ne uganja ugnjetavanjem i drugi mandat isto ko balijski ker begić.

Ja jedini spas vidim u radikalnim potezima u vidu formiranja udruženja premierligaša sada odmah u junu i prijetnjom istupanjem iz lige da ta poruka baš daleko odjekne u Evropi.
Jasno je da će Borcu teško ko moći parirati u narednih par godina. Jedino možda Sarajevo ako vlasnik odriješi kesu i uloži ozbiljniji novac, ostali šanse nemaju. Mi imamo tu šansu da u tom periodu, u kojem je jasno da nemamo nikakve rezultatske šanse u vidu trofeja i Evrope, krenemo od nule lagano da se dižemo. Neće ni to Borčevo što Dela kaže dovijeka trajati. Mi se moramo posvetiti sebi, gledati da svaku godinu ostanemo u ligi, dobijemo licencu za iduću sezonu i to je to…kroz par godina možda i napravimo nešto.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 21 maj 2021, 12:36

To udruženje se trebalo formirati još prošle godine al jok, odgovaralo Vijetnamcima da uzmu titulu na guzove,nisu ni razmišljali da će postati koleteralna šteta kao što smo bili prošle sezone mi, Velež i Tuzla City.
Sad nas treba qrac boljeti za udruženje a u narednom periodu težiti ka uređenjem kluba. :bih:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 maj 2021, 12:37

Robust je napisao/la:
21 maj 2021, 12:35
delinjo je napisao/la:
ja bi zato protiv krupe otvorio kapije hladno i dao besplatan ulaz i ako bi nas neko nasao tuziti za krsenje mjera samo im pokazati ovu odluku saveza i na nju se pozvati dok mi ne krenemo zube pokazivati svak ce nas karati kao najvecu fuksaru

I ja bih isto uradio.

@delinjo To mi samo pada na pamet. Neki radikalan potez kada se već ne može formirati to udruženje premierligaša jer uvijek imaš 2,3 kluba koji neće da se zamjeraju vladajućim steukturama pa odbijaju ući u udruženje. Mislim na pravo formiranje prije sezone a ne ovaj smiješni pokušaj pitara da operu svoje propuste.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 maj 2021, 12:41

StrikeWarzone je napisao/la:
21 maj 2021, 12:36
To udruženje se trebalo formirati još prošle godine al jok, odgovaralo Vijetnamcima da uzmu titulu na guzove,nisu ni razmišljali da će postati koleteralna šteta kao što smo bili prošle sezone mi, Velež i Tuzla City.
Sad nas treba qrac boljeti za udruženje a u narednom periodu težiti ka uređenjem kluba. :bih:
Bravo!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2021, 12:41

Dobr ostrike ne treba takav biti,udruzenje je potrebno jer je svima od koristi osim Borcu ,ali to se trerba raditi ovako sad na kraju sezone kad su svi na istom ,ali nama je svejedno sa udruzenjem ili bez ako ne ocistimo klub od ovih olosa,ni ovako ni onako necemo licencu dobiti.

Husika to ocekuj sigurno,samo da repka skroz grohne,a hoce jos 2,3 utakmice da se izgubi sa ovim selektorom i to je to,krenut ce nezadovoljstvo na svaki penal i gledat cemo cirkus koji smo vec gledali.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 21 maj 2021, 12:44

Svi u mostar 😁

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 21 maj 2021, 14:31

21 maj 2021, 12:13
Dejan1921 je napisao/la:
21 maj 2021, 11:59

Ko će doći normalan i sposoban? Pogledaj šta se radi buraz. Da da milione i da mu Vico **** rod i porod, da mu prekida prvenstvo, ukida kup, nastavlja prvenstvo, delegira sudije, oduzima regularno postignute golove i (ne)dosuđuje penale? Dobro će taj neko razmisliti.

Pogledajte samo kakvu je havariju napravio za 7 mjeseci, tek došao bukvalno. Poklopio od čistačice do portira preko sudijskog komiteta do tv prava. Smiješno je i meni sve ovo bilo sa piticama i cirkuzali smo svi kako im izmiće titula, ali mislim da najgore tek dolazi. Daj Bože da griješim.

A ako ovaj četnik uradi 2 terena i instalira VAR, Bog Ga dragi neće pomjeriti sa funkcije 10 godina. Možda je ovo idealan period za stabilizaciju kluba. Znaš da vjerovatno nećeš prismrditi trofejima. Što džaba pare i ljude trošiti u vrijeme mandata ovoh četnika? Fokusiraj se na ozdravljenje kluba i promociju mladih igrača jer će četnici iskreirati tabelu za narednih x godina - taman koliko traje ugovor s mtelom i arenom.
Znaci po toj logivici da oni nas hoce da izbace iz lige da se mi pomjerimo jer vico je neko klinac. O čemu vi ljudi pisete ovo nije normalno.
Naći investitora, neko neka kupi klub da počnemo normalno funkcionisati. Vise ta priča balija četnik smara i Boga i naroda. Ili si pošten ili si kriminalac kakve veze ima više vjera, nacija s bilo čim.
Eto on četnik sad mi treba da se ugasimo momentalno. Gledajmo svoju baštu, počistimo pred svojom bascom i onda ce doci ostale stvari na svoje mjesto.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2021, 14:50

Naravno da nema veze i Begic je bio musliman pa je isti kruac bio i mozda vece smece od ovoga,Vico je opasan jer je kriminalac i jer moze raditi sta hoce a ne sto je srbin,da odmah rascistimo,nema to veze sa tim koje je vjere :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 21 maj 2021, 14:53

Neka se ponovi 0:3 pa 3:3 samo ovaj put obrunutim redom. :kafa:
Mjau !

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 21 maj 2021, 15:13

Vico cetnik vlada ligom, begic skriveni cetnik bio.

Tako je ljudi kad se pomirite s tim lakse ce vam biti.

@Dejan :thumbup:

Promjena statuta, investitor ili vlasnik su pod moranje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 21 maj 2021, 15:29

Da li će novi statut spriječiti da neko ne dođe za godinu dana i kaže da mu je Željo dužan lupam 800.000 KM? Ili da se za dvije godine utvrdi novi porezni dug od 1,5 miliona? Mi prije statuta moramo osposobiti klub da funkcioniše, odstraniti sve one koji nanose štetu klubu, napraviti reviziju poslovanja zadnjih 10 godina, zaustaviti stvaranje novih dugova, očistiti Skupštinu, UO i NO i od parazita koji ništa ne rade, stabilizovati klub u operativnom poslovanje, skresati troškove i tek onda razmišljati o eventualnim promjenama statuta. U ovoj situaciji nema investitora koji je toliko lud da uloži neki novac u ovaj kuršlus.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 21 maj 2021, 15:30

Sto gospoda iz Olimpika nije poslije one utakmice na Grbavici se zalila na sudjenje? Sto nisu rekli tad ljudi dragi ovo nema smisla, vakat je da se ustane protiv saveza i sudija. Ugasili se da bog da

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: blap, Bonton, Ferroviere1987, FrDiHu, Lekqqq1921, zeljovolimte i 71 gost.