FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 21 maj 2021, 22:31

PointBlank je napisao/la:
21 maj 2021, 22:26
1921boy je napisao/la:
21 maj 2021, 22:00
I opet će neko doć i reć korona je, 2x Izrael, umro nam predsjednik i ostalo ... Potpuna reorganizacija ! Od vrha do dna - od uprave do čistačice
Puno zujis, malo meda dajes, kao i obično. Svasta si napisao, ali (namjerno) izostavio glavno. Kad je kriza pocela? Kad se, ovdje nedavno citirani Siljak, zaboravio pozabaviti uplatnicom. Pa jesmo li prosli i tu krizu nekako, borili se na terenu, izasli na vrh tabele, pa nam prekinuse prvenstvo. Jesmo li izgubili sansu za titulu tad, pare, bolju evropu? Jesmo. Jesmo li kasnije grohnuli, od izraela, nedostatka para? Jesmo.

Vi ste se snavezali samo ovog da je doveo ljude. Ja koliko znam, funkcionisalo je do prekida prvenstva, kad je zivot sam od sebe zavrno sve pipe. Jesmo li prodali/pustili neke od glavnih igraca? Jesmo. Pametnom dosta.
Pita se od govana ne pravi..
Ne možemo definisat da li je Šiljak kriv ili ne, neki krive njega a on kaže da on nije odgovoran već predsjednik a ima i treće da je neko treći kriv za uplatnicu.

Možemo pričat šta hoćemo ali Šiljak je sam rekao koliko je donosio po sezoni preko sponzora 800 - 900k KM znaš šta je ta cifra znači za Klub.
Funkcionisalo je nekako, ali i tad nije bilo bajno samo je bilo pokriveno dobrim rezultatima pa se manje pričalo o tome sad su rezultati loši pa se traže krivci.

Što se tiče sponzora za UO. Njihov doprinos je ravan nuli. Za pet mjeseci posredstvom UO potpisani i realizovani su ugovori u iznosu od 51.700 kao i dvije donacije 30.000. Na moje insistiranje da je UO da donosi novac u klub što može potvrditi g. Terzić da niko nije mogao ući u UO bez 50.000. Dobio sam odgovor daj mi mjesečno 3.500 pa ću tražiti sponzore. Ja i Amira smo napisali da ćemo u 2019. godini donijeti 897.000 sponzora i da UO donese toliko i super je.

Da smo imali pare i sposobne ljude ne bi moro pustit Dadu, Sipu, Krpu.

Da je do para jest, ali nije samo nedostatak novca problem, Klub je grohnuo u svim segmentima
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 maj 2021, 22:36

Benderrr je napisao/la:
21 maj 2021, 22:27
1921boy je napisao/la:
21 maj 2021, 22:22
Benderrr je napisao/la:
21 maj 2021, 22:17

De ti nama reci koje tebi rekao da smo nastimali prelaz protiv Veleza?
Ja sam imaš nešto protiv ? A više je bilo fora nego realnost ali eto. Kad pogledaš golove protiv Širokog sa strane bez ikakvog vezivanja sa BiH, Željom onako kao da si Austrijanac i pogledaš utakmicu bil ti mislio da su onakve greške slučajnost ili da je naštimano?
Jel ti znas kakvu to težinu ima da pises da je nastimano. Sad si se salio, a da je kojim slucajno Velez zabio bilo bi kao ti nesto znas.
Ti si jedan od primjera kako navijač direktno pljuje po klubu bez imalo stida. I dalje nastavljaš da izmisljas i ne prestajes.
Živio ti men 100 godina, moje pravo moje mišljenje i zamolio bih te da me ne citiraš više pozz
Brko iz druge galaksije!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 maj 2021, 23:00

Pa i djeluje da neće da igraju igrači. K'o pjandure obične na terenu izgledaju. I laik vidi ko nešto pokušava a ko se svjesno zajebaje.
Željezničar za život cijeli!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 21 maj 2021, 23:02

Meni je najjače što se kao ne smije apostrofirati to da smo upali u poteškoće radi nepredviđenih dešavanja.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 21 maj 2021, 23:04

Omark je napisao/la:
21 maj 2021, 23:02
Meni je najjače što se kao ne smije apostrofirati to da smo upali u poteškoće radi nepredviđenih dešavanja.
Upravo to, automatski se izvlace neke teorije, "činjenice", optuzbe. Tuzno je.
Vise nije u pitanju Zeljo, nego ko je kriv, upiranje prstom i nekakav inat

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2021, 23:07

Pa nista onda,halalimo im i u novu sezonu uci cemo jaci sa istim sastavom :D :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 maj 2021, 23:11

delinjo je napisao/la:
21 maj 2021, 23:07
Pa nista onda,halalimo im i u novu sezonu uci cemo jaci sa istim sastavom :D :mrgreen:
Bit cemo prvi i kupa osvajaci :!:
Brko iz druge galaksije!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2021, 23:11

Apsolutno,to sto ne mozemo Hrid dobitri nije alarmantno :D :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 21 maj 2021, 23:16

Stanje redovno

Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 maj 2021, 23:38

delinjo je napisao/la:
21 maj 2021, 23:07
kad ne izlazis iz nečijeg pakasa tebra paradigma situacije je totalno drugačija sve im je fino i toplo i cude se sto raja pljuje nekoga a oni hudi jos nisu ni progledali niti ce kad :kafa:
ne mozes diskutovati sa likovima koji rade za interes bosnjo je to rodjenu mater bi ocrnio i prodao da nesto usicari

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 maj 2021, 23:50

Sve mogu razumiti, donekle, ali biti BOT i virtulna sluga jedne osobe nikad mi nece biti jasno. Koliko tuzan i slijep insan moras biti. :oops: :urnebes:
@igrajlopte 🐦

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 maj 2021, 23:53

ReX je napisao/la:
21 maj 2021, 23:50
Sve mogu razumiti, donekle, ali biti BOT i virtulna sluga jedne osobe nikad mi nece biti jasno. Koliko tuzan i slijep insan moras biti. :oops: :urnebes:
kad mu zamirise kafa sa tom osobom il preporukom dobije posao nije ni cudo sto botuju pricaju nesto o navijacima a nije vidio Grbavice na kilometar :urnebes: :urnebes: smijurije samo miniraju temu namjerno jer raja ih je prokuzila odavno al haj njima na cast i obraz

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 maj 2021, 00:04

Vama je svako bot, a u sustini se radi od drugacijim pogledima na stvari. Dovoljno imam zivotnog, ali i poslovnog iskustva da sam donosim zakljucke. Na ovom forumu je bitno da budes glasan, putem kratkih recenica kao i sa ovim ikonima, ili velikim boldiranim slovima. U sustini bez argumenata.

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 22 maj 2021, 00:19

Evo ti argumenata

Preko 60 "organa kluba"
slika
slika
A evo i njihovih rezultata kako na sportskom tako i na finansijskom segmentu
slika
slika
slika
O cemu pricamo?
Željezničar šampion

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 maj 2021, 00:24

To ti opet nisu argumenti. Argumenti su ti kad uzmes citavu situaciju, kontekstu itd, i onda nesto izvuces iz toga.

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 22 maj 2021, 00:25

Mozes ti poricati koliko hoces al to je realno stanje u kojem se klub nalazi :D
Željezničar šampion

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 22 maj 2021, 00:30

Tristan10 je napisao/la:
22 maj 2021, 00:04
Vama je svako bot, a u sustini se radi od drugacijim pogledima na stvari. Dovoljno imam zivotnog, ali i poslovnog iskustva da sam donosim zakljucke. Na ovom forumu je bitno da budes glasan, putem kratkih recenica kao i sa ovim ikonima, ili velikim boldiranim slovima. U sustini bez argumenata.
Pa i ne baš. Nek i onda drugačije pogledaju na stvari ovi što brane Amara. Evo ja ga prvi neću nikada popljuvati niti ružnu riječ reći ali da je kriv jeste. Da mu više nije mjesto u klubu nije. Niko ovdje nije rekao da je on isključivi krivac. Razumijemo svi da je kriza i pandemija i šta sve ne. Ali, nije moj babo rahmetli ove igrače i ovu upravu doveo. Ja ću mu uvijek biti zahvalan za sve ali kad nešto više ne ide onda ne ide.

Evo sad malo šta bi bilo kad bi bilo. Da se zaigramo sa razmišljanjem. Zar stvarno mislite da mi ne bi bili u krizi kad-tad i da se ova pandemija nije dogodila? Od dolaska ovi ljudi nemaju strategije oko stabilnog funkcionisanja kluba. Hipotetski da smo uzeli titulu prošle sezone uzeli bi nešto para od europe (nije ni garantovano da bi je uzeli da nije prekinuto). Poznavajući dotadašnji Amarov rad doveli bi se neki stari igrači koji bi imali ogromna primanja. Nek jednu godinu ne uzmeš titulu odmah si u belaju. Pogledaj našu komšinicu i sve će ti biti jasno koliko te preskakanje jedne titule unazadi. Razlog tome je što trenutno UO ne zna napraviti novac i navući sponzore. A izmedju ostalog njegov prijašnji dug ti visi nad glavom kao i uvijek i samo čeka da neki novac u klub udje da se naplati. Ne bi se klub otvorio investitorima da se razumijemo. Ni u boljim situacijama nije.

Poenta svega je da će klub stati na zdrave noge onog trenutka kada se okrene razvijanju omladinskog pogona i kada počne potpisivati stabilne i jake sponzorske ugovore. Ne mora to biti milionski iznos ali nek imaš i 10 nekih manjih do osrednjih ti već napreduješ. Ovo sad što imamo je na staklenim nogama. Dok god ne krenemo djecu gurati da se mogu prodati nema nas nigdje. Dovodjenje starih igrača koji su na zalasku karijere je instant uspjeh. Dugoročno si na gubitku. Da se razumijemo i ja volim Štilu gledati kad mu se igra. Lijepo je to za oko ali ti njega niti možeš prodati niti dovesti da igra za sitnu lovu. Zalog kluba za normalno funkcionisanje ne smije biti prodaja imovine. Time gubimo više nego što dobijamo. Ko vjeruje da bi se tak novac pošteno uložio u neke terene i akademiju je realno budala.
Ti si moj Željo, veliki Željo!

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 22 maj 2021, 00:31

I zaboravih dodati. Pandemija traje već godinu dana i sve na svijetu je pogodila. Nekog više a nekoga manje. Ti vidi koliko je nas lupila i skontaj kako smo dobro funkcionisali prije nje i kakve smo strategije i vizije imali pa onda nešto reci. Svi se bore i čupaju a mi tonemo i to od ranije
Ti si moj Željo, veliki Željo!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 22 maj 2021, 01:00

ReX je napisao/la:
21 maj 2021, 23:50
Ili koliko interesa imaju.. Ne botuju oni bezveze.. Nekom se zavrsi posao, nekom ovo, nekom ono.. Amarova okruzenost interescijama i sitnim dusama ga je i dovela do ovog.. Filovali mu mozak i lazno hranili ego i prije tri godine , a isto rade i sad..
Pročepit će negdje.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 22 maj 2021, 01:18

1921boy je napisao/la:
21 maj 2021, 22:31
PointBlank je napisao/la:
21 maj 2021, 22:26
1921boy je napisao/la:
21 maj 2021, 22:00
I opet će neko doć i reć korona je, 2x Izrael, umro nam predsjednik i ostalo ... Potpuna reorganizacija ! Od vrha do dna - od uprave do čistačice
Puno zujis, malo meda dajes, kao i obično. Svasta si napisao, ali (namjerno) izostavio glavno. Kad je kriza pocela? Kad se, ovdje nedavno citirani Siljak, zaboravio pozabaviti uplatnicom. Pa jesmo li prosli i tu krizu nekako, borili se na terenu, izasli na vrh tabele, pa nam prekinuse prvenstvo. Jesmo li izgubili sansu za titulu tad, pare, bolju evropu? Jesmo. Jesmo li kasnije grohnuli, od izraela, nedostatka para? Jesmo.

Vi ste se snavezali samo ovog da je doveo ljude. Ja koliko znam, funkcionisalo je do prekida prvenstva, kad je zivot sam od sebe zavrno sve pipe. Jesmo li prodali/pustili neke od glavnih igraca? Jesmo. Pametnom dosta.
Pita se od govana ne pravi..
Ne možemo definisat da li je Šiljak kriv ili ne, neki krive njega a on kaže da on nije odgovoran već predsjednik a ima i treće da je neko treći kriv za uplatnicu.

Možemo pričat šta hoćemo ali Šiljak je sam rekao koliko je donosio po sezoni preko sponzora 800 - 900k KM znaš šta je ta cifra znači za Klub.
Funkcionisalo je nekako, ali i tad nije bilo bajno samo je bilo pokriveno dobrim rezultatima pa se manje pričalo o tome sad su rezultati loši pa se traže krivci.

Što se tiče sponzora za UO. Njihov doprinos je ravan nuli. Za pet mjeseci posredstvom UO potpisani i realizovani su ugovori u iznosu od 51.700 kao i dvije donacije 30.000. Na moje insistiranje da je UO da donosi novac u klub što može potvrditi g. Terzić da niko nije mogao ući u UO bez 50.000. Dobio sam odgovor daj mi mjesečno 3.500 pa ću tražiti sponzore. Ja i Amira smo napisali da ćemo u 2019. godini donijeti 897.000 sponzora i da UO donese toliko i super je.

Da smo imali pare i sposobne ljude ne bi moro pustit Dadu, Sipu, Krpu.

Da je do para jest, ali nije samo nedostatak novca problem, Klub je grohnuo u svim segmentima
Ma Šiljak i Amira ne mogu donijeti sebi 500 KM bez Želje, nisu oni ništa donosili nego radili za plate.. danas ne bi donijeli 10.000 u Klub. Manite se te priče.. neko nešto donosio, niko Klubu ne daje pare, osim par ljudi što nije za Klub neki iznos, ostali ili posuđuju pa im se vrati ili imaju sponzorske ugovore.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, bvsic, Google [Bot], kontra, Pact1921, Paromlinac, voltron30 i 47 gostiju.