Nije bilo namjere od strane sudije? Bošnjaci i njihova naivnost.

Jbg sad je kasno da se zalite..a bas su vas pokrali..a kad je bio sastanak o udruzenju premieligasa vi ste bili suzdrzani..niste htjeli da ucestvujete e jbg sad..suzdrzani vise vec ispaliMokroguz je napisao/la: ↑16 maj 2021, 18:50Sve je ovdje ocito.
Igracima cestitam na trudu i borbi, pokusavali su.
Isto ce ovako biti u Krupi. Mi se moramo pitati sta cemo uraditi u tom slucaju. Treba uci u utakmicu k'o da nece biti lakrdija, ali ako bude, sta onda? Dali opet protest, zalba vjerovatno nece upaliti, trebamo vidjeti sta mozemo uraditi i koje su nam opcije otvorene. Ako nas ovako hoce izbaciti, neka se napate s tim i neka se osramote u pokusaju.
U buducem ce klubovima iz Federacije trebati potpor jedni drugih, jer ce ovi napraviti cirkus od lige. Kako mozemo pomoci, i ostvariti kontakte vani drzave, to bi se trebali malo preispitati.
O kakvom sastanku pišeš? Iz četiri kluba predstavnici bili.Tarpi1234 je napisao/la: ↑17 maj 2021, 08:30Jbg sad je kasno da se zalite..a bas su vas pokrali..a kad je bio sastanak o udruzenju premieligasa vi ste bili suzdrzani..niste htjeli da ucestvujete e jbg sad..suzdrzani vise vec ispaliMokroguz je napisao/la: ↑16 maj 2021, 18:50Sve je ovdje ocito.
Igracima cestitam na trudu i borbi, pokusavali su.
Isto ce ovako biti u Krupi. Mi se moramo pitati sta cemo uraditi u tom slucaju. Treba uci u utakmicu k'o da nece biti lakrdija, ali ako bude, sta onda? Dali opet protest, zalba vjerovatno nece upaliti, trebamo vidjeti sta mozemo uraditi i koje su nam opcije otvorene. Ako nas ovako hoce izbaciti, neka se napate s tim i neka se osramote u pokusaju.
U buducem ce klubovima iz Federacije trebati potpor jedni drugih, jer ce ovi napraviti cirkus od lige. Kako mozemo pomoci, i ostvariti kontakte vani drzave, to bi se trebali malo preispitati.
Neka urade ono što misle da je najbolje za klub. Ako istupe iz lige mogli bi dobiti zabranu možda od tri godine da se ne mogu vratiti u istu. A trebaju isplatiti one trenere i igrače do četvrtka, jer u protivnom će ih suspendovati dok ne plate iste. A ako ih isplate, nisam siguran da li bi u tom slučaju dobili licencu na drugostepenoj komisiji za licenciranje? Uglavnom treba sačekati četvrtak ili petak pa vidjeti kako će se situacija riješiti.Mokroguz je napisao/la: ↑18 maj 2021, 16:32Mislim da trebamo iskoristiti ova zadnja dva kola. Ako mozemo naci posmatraca iz UEFA-e za vikend, onda bi bilo korisno odigrati tu utakmicu, imali bi svjedoka ako bi trazili nesto dalje kroz UEFA, ili obezbjediti snimak ali naci ko bi to razmotrio. Zadnje kolo mislim zavisi sta bude sad za vikend.
Mi u ovom trenutku najvise mozemo diplomatski sebi pospremati stvari, trebamo normalizirati i graditi dobre relacije sa drugim klubovima kojih ce ovako pogoditi. Za vikend ako bude posteno sudjenje uvijek ima sansa da pobjedimo. Igraci koji nisu suspendovani nek stisnu zube i pokrpe za one koji nece moci igrati, u klubu su iz razloga sto vjerujemo da nisu bezvezni igraci.
Sve ce se svesti na kontakte i relacije. Ako nas izbace ovaj put, sljedece sezone su Mladost i Sloboda na nisanu, eventualno Posusje ako ih ne stite Siroki i Zrinjski. Borca ce gurati, a Sarajevo, Velez, Zrinjski, Siroki, Zeljeznicar nece moci izbaciti, Krupu i Rudara nece dozvoliti da se izbaci(pogotovo sto su vazali Banja Luke, Bijeljina nije), a Husic je spreman ugasiti drzavu da mu klub opstane.
U 2023 ce biti 3-4 sadasnja premijerligasa u 1.FBIH(uracunajuci Celik). Plus sto je zacepljena ta liga pa samo po jedan ide. Znaci kad budu ostecivali klub po klub, mi trebamo biti spremni da skupljamo kolektivni momentum da nije samo po starom nekoga ostete i svi zaborave poslije nekog vremena. Mislim da treba ostati u kontaktu sa ovima u koaliciji Mladost-Velez-Sarajevo, samo ne mozda zvanicna saradnja, to treba pametnije odraditi. Treba se traziti ljude u UEFA narednih 1-2 godina koji su spremni nesto uraditi ako se moze dokazati malverzacija. A mi sami moramo odbijati lose sudijske odluke koje idu nama u korist, jer ne shvataju svi da nismo mi iza svega i da nemamo nesto protiv pojedinih klubova, samo na kraju misevi izlete kad im je cejf a nama se naplati.
Uglavnom nama predstoji diplomatski puno rada. Mislim da bi bilo dobro savjetovati se sa prijasnjim vlasnikom kluba isto, on se dugo borio sam protiv ovakvih stvari i zna kako mnoge stvari funkcionisu.
Ako slucajno ispadnemo u 1.FBIH, ima dosta materijala za analizu ove prosle sezone. O tome cu detaljnije komentarisati kad vidimo sta ce biti sa ovim preostalim utakmicama.
Šteta je radi 80 hiljada KM i sudijskih lopovluka "uništiti" sav višemjesečni rad i trud igrača i stručnog štaba. Gdje je sad FBiH, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Novi Grad da pomognu klubu kao što su nekima ranije pomagali? Fuj!
Ko finansira trenutno Olimpik, nemoguce da je 80 k suma koja se nemoze isplatiti. Bez obzira na taj dug jasno je da su vam " sredili" da ispadnete u federalnu. Po meni bolje opet u federalnu, nego u kantonalnu. Vidim da je Hamdo napustio, sobzirom da ga poznam, znam da on nedize lahko ruke.
Vi ste mi unijeli dosta sreće, radosti, pozitivnih vibracija na ovom forumu.. Vas dvoje će te mi nedostajati.. Ako napravite neku Viber grupu, ili nešto takvo, javite se, molim Vas!
Hamdo je bio protiv. A čim nisu mogli platiti znači baš besparica. Ali kakve sad planove imaju pojma nemam.elvirbaljic je napisao/la: ↑22 maj 2021, 19:01Ko finansira trenutno Olimpik, nemoguce da je 80 k suma koja se nemoze isplatiti. Bez obzira na taj dug jasno je da su vam " sredili" da ispadnete u federalnu. Po meni bolje opet u federalnu, nego u kantonalnu. Vidim da je Hamdo napustio, sobzirom da ga poznam, znam da on nedize lahko ruke.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.