AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 23 maj 2021, 23:03

Pogba je napisao/la:
23 maj 2021, 22:59
Pogba je napisao/la:
20 maj 2021, 10:23
ronaldo99 je napisao/la:
19 maj 2021, 23:04
Ako moze Juve dobiti Atalantu vala mozemo i mi,jbm doslo vrijeme da se strijepi od Atalante.

Gledam dns Atalanta kao favorit u finalu protiv jednog Juventusa,vidimo kako je zavrsilo
Atalanta nakon sinoc nema volju za zivotom i mislim da cete to iskoristiti. Dakle, ucinili smo vam uslugu. :mrgreen:
To je to,sve sam tad fino rekao,cuj oni favoriti protiv Reala pa znamo sta je bilo,oni favoriti protiv Juventusa u finalu pa eto sad i mi trebamo strijepiti od njih.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 23 maj 2021, 23:06

Kesie za predsjednika kakvu je covjek utakmicu odigrao i bez penala

Nakon 7 godina vracamo se tamo gdje nam je mjesto zasluzili smo

Pioli out
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 maj 2021, 23:08

Napokon ta LP, momci su to zasluzili igrama tokom cijele sezone. Preznojio sam se od nervoze, preslatka pobjeda, narocito jer se Atalanta napalila da ne izgubi, vidilo se to i po onom seljackom ponasanju nekoliko igraca.
Kessie vrijede svake pare koju zatrazi, ovakav igrac je pravo blago za svaki klub, fizicka zvijer, nosi sredinu terena, pomaze u fazi odbrane konstantno, ide u napad, previ presing, cuva vrijeme loptom u nogama, tuce, tuku ga, daje golove i nikad se ne zali. Ljudina.
Drago mi je vidjeti i ovakvog Donarumu, niko ne moze poreci s koliko zara i ljubavi igra svaku utakmicu, koliko mu znaci svaka pobjeda i koliko prezire svaki kiks odbrane, kao pravi kapiten cesto reaguje na sudijske ili protivnicke odluke. Volio bih da ostane jer napokon ce igrati LP.
Sa druge strane Hakan je gov no koje bih veceras otjerao iz kluba, zaj3bimo vise pricu o neigranju svoje pozicije, igra on vec duze vrijeme svoju poziciju pa je gola kiturina. I sad kad je Kessie dao drugi gol pratio sam ga i toliko nezainteresovano izgleda, kao da i sam zna da odlazi iz kluba. Jeste veceras dosta trcao i pomagao u odbrani, ali i Diaz vjerovatno odlazi pa momak s toliko zara i srece dozivljava posljednje trenutke utakmice. Volio bih da Diaz ostane i dobije minutazu i slobodu koju Hakan ima, barem bi 30% bio bolji i uspjesniji od njega, smijem se kladiti sa svakim na svijetu u ovu moju tvrdnju. Hakan se samo oslanja na sut ako mu sjedne lopta, dok Diaz jednim potezom/driblingom moze odluciti tekmu, nas najbolji tehnicar ubjedljivo.

Idemooooo, sad LP moze da pocne jer majstori ovog takmicenja su ponovo u igri.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 maj 2021, 23:10

nextterrain je napisao/la:
23 maj 2021, 22:56
Ma sad ce tesko iducih sezona i ispasti iz LP. Maldini je dobar posao uradio za pojacanje i nadam se da stize kapitalac ove godine. WC igrac kojeg Milan moze privuci sa LP
I ja imam osjećaj da se sprema neko pozitivno iznenađenje. Igrači odradili svoje, sad je na Paolu.
Unico amore sei!
❤️🖤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 23 maj 2021, 23:10

Zaslužili smo nakon svega. Čestitke igračima, najviše čestitke Maldini zaslužuje! Sada su pred njim još teži izazovi.

Uživajte braćo, odahnite malo. :salut:
Zadnja izmjena: muha milanez, dana/u 23 maj 2021, 23:16, ukupno mijenjano 3 puta.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 maj 2021, 23:14

Čestitke Pioliju i momcima na maestralnoj završnici, pet utakmica u nizu bez primljenog gola, dva derbija vs Juve i Atalante, ukupno 5-0 protiv istih, odnosno ukupnih 14-0. Zaslužen CL plasman, uprkos ogromnim problemima sa povredama, covidom.

Kessie definitivno najbitniji uz Ibru, bezbroj krucijalnih penala, jak na lopti, svugdje ga je bilo, zna stati na loptu, izrastao u pravog lidera :clap:

Da samog sebe ne citiram ponovo, kao najavljeno u dec-jan-feb (sve dok smo vodili i visoko letili); slijedi borba do zadnjeg kola za CL plasman. Primarno je to zahvaljujući pehovima te konstantno desetkovanim sastavom, Pioli je činio čuda sa žnj postavama. Veliko hvala njemu i momcima na sjajnoj, uzbudljivoj sezoni koja će se DUGO pamtiti!
Kao najavljeno nakon Cagliarija, ponovoljeno bezbroj puta, evo CL!!!!!!! :njanjanja:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 maj 2021, 23:17

nextterrain je napisao/la:
23 maj 2021, 22:56
Ma sad ce tesko iducih sezona i ispasti iz LP. Maldini je dobar posao uradio za pojacanje i nadam se da stize kapitalac ove godine. WC igrac kojeg Milan moze privuci sa LP
Ma nije ni to neki garant. Puno toga ovisi o Napoliju i Romi sa novim trenerima, a nama ostaje Pioli nad kojim postoji hiljadu upitnika.

Mislim, kapa dole za posao jer je fenomenalan rezultat izvući drugu poziciju sa ovom ekipom koja se uz sve to raspadala od povreda, ali ni dalje mu ne vjerujem. :salut:

Bilo kako bilo, nadam se da će se ekipa konačno pojačati sa nekoliko dobrih igrača. Ne treba mnogo, ali treba znati pogoditi sa igračima na ključnim pozicijama.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 maj 2021, 23:25

Sad je na Paolu sve. Milan treba 4-5 igrača najmanje, te bi bilo poželjno da ti igrači imaju iskustvo iz LPa. Jer ova mlada ekipa nema tu zrelost i smirenost još uvijek.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 23 maj 2021, 23:36

Ne treba fakat zaboraviti cijelu odbranu, cijelu sezonu su bili odlicni pogotovo kad se Tomori prikljucio.

Kjaer - Calabria - Theo :ljepota:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 maj 2021, 23:39

5 utakmica zaredom bez primljenog gola. Calabria ili Kessie, to su istinski kapiteni.Mada ce sigurno biti kapitenska obećana Donnarummi ako ovaj ostane u Milanu, a 99% da hoće.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 maj 2021, 23:40

Pored izlaska u LP i te finansijske injekcije, ponajveca dobit ovom Milanu je Calabria, momak koji je ovoliko napredovao da ni najveci strucnjaci ili optimisti ne bi mogli predvidjeti.
Zadrzati Tomoria bi bilo ravno dobitku ovakvog Calabrie. A volio bih i Diaza da probaju zadrzati na jos jednogodisnju posudbu uz mogucnost otkupa. Real je cucnuo ovu sezonu i oni ce morati dovesti par zvijezda da umire navijace, a Diaz to nije.

Sta mislite na desnom krilu Politano iz Napolia? Imao je odlicnu sezonu, samo ne znam da li bi bio preskup. Belotia, mozda, u napadu jer tesko jeftiniju opciju u ovom trenutku da mozemo dovesti, a navijac je Milana i reprezentativac Italije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 maj 2021, 23:42

Beduin je napisao/la:
23 maj 2021, 23:40
Pored izlaska u LP i te finansijske injekcije, ponajveca dobit ovom Milanu je Calabria, momak koji je ovoliko napredovao da ni najveci strucnjaci ili optimisti ne bi mogli predvidjeti.
Zadrzati Tomoria bi bilo ravno dobitku ovakvog Calabrie. A volio bih i Diaza da probaju zadrzati na jos jednogodisnju posudbu uz mogucnost otkupa. Real je cucnuo ovu sezonu i oni ce morati dovesti par zvijezda da umire navijace, a Diaz to nije.

Sta mislite na desnom krilu Politano iz Napolia? Imao je odlicnu sezonu, samo ne znam da li bi bio preskup. Belotia, mozda, u napadu jer tesko jeftiniju opciju u ovom trenutku da mozemo dovesti, a navijac je Milana i reprezentativac Italije.
Desno krilo, Vasquez iz Reala najbolja opcija. Kvalitetan, radilica, jako dobar na lopti, iskustvo LPa.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 24 maj 2021, 00:01

Ma bome smo svi ovo zasluzili, koliko smo dugo cekali na ovom forumu i gledali svakakve igrace i igru, zasluzili smo barem ovo :kafa:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 maj 2021, 00:15

Ma kakav crni Vasquez ili tek Politano, to se jedva može nazvati ikakvim upgradeom. Treba neki jak igrač, to desno krilo nam je rak rana već dugo vremena.

Prilično sam siguran da će krenuti po Belotija koji će doći ispod cijene radi ugovora, ali biti će frke sa desnim krilom, nema bog zna kakvih opcija (osim ako ne iskopaju nekog talentovanog klinca).
Nešto se spominjao onaj Ikone iz Lila, ali ne znam kakav je. Statistika kao statistika mu nije čemu, ali nezahvalno je komentarisati jer ne pratim francuze.

Isto bih volio da se dovede dobra desetka, neovisno o tome da li Hakan ostao ili ne. Ne možeš se ti u ovog lika uzdati.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 24 maj 2021, 00:34

Beduin je vec spomenuo Calabriju, dodao bih Kessiea, Hakana (iako je grohnuo nakon nove) pa i mnoge druge koji su napokon pokazali koliko mogu i znaju, kao prvo zahvaljujuci logicnim potezima Piolija. Pretezno koristio sve igrace na svojim primarnim pozicijama (mimo kada je bio prisiljen krpiti desetkovanu ekipu, kao veceras). No, daleko od toga da je Pioli neki aman strucnjak, plasirao bih ga u neki prosjek+ na nivou Prandellija, Spallettija. Dakle dovoljno kvalitetan da obezbijedi CL, ali ne i za vecih dometa. Svakako mu veliko hvala na ovom CL plasmanu :thumbup: Klub je pred raskrnicom, jer ce nam biti potreban bolji trener, prvo da se vratimo/stabiliziramo u top3 Serie A / top 20 CL ekipa, pa onda dodatni iskorak. No, u ovom trenutku, zbog svih povreda, desetkovanog sastava, te izborenog CL, nebi bilo fer nogirati Piolija, koji je uprkos svim problemima imao rezultate.

OUT: Leao, Meite, Krunic, Samu, Mandzo, Hakan
IN: Iskljucivo provjerena pojacanja, koji su igrali CL ili medju top 40 igraca Serie A (tipa Belloti), ne treba nam vise mladica, vec ih imamo na bacanje :mrgreen: Bilo bi dobro da Brahim Diaz ostane jos sezonu, zasluzuje vise od turcina....

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 24 maj 2021, 00:40

Sad se ovo malo sleglo a i osvježilo me je ovo tuširanje.

Čitav dan sam kontao da ćemo dobiti večeras ali nigdje nisam htio to napisati ili reći naglas. Sa svim ovim ekipama što su se borili za LP kao i Sa Interom koji je to već osvojio smo imali polovičan uspjeh: pobjedu u gostima i poraz kod kuće (ostala nam je samo pobjeda u gostima kod Atalante a to je večeras došlo na red).

Odmah od sutra uprava treba da se baci na posao. Je vjerujem da Maldini stalno nešto radi i pokušava ali mu treba novac da nešto i napravi. Ja mislim da su to obećali sa plasmanom u LP, sad to trebaju i pokazati. U sljedećih desetak dana ako ne i prije trebaju sa Donnarummom i Hakanom potpisati nove ugovore pod njihovim uslovima (uslovima uprave) a ako ne završiti sa njima. Donnarumma uz ove cifre nastupa na putu je da obori rekorde Maldinija i onog lopova Buffona a ako su mu draže pare mrš iz kluba. Za Hakana mi je svejedno, niti smrdi niti miriše. Na tu poziciju ionako trebamo boljeg igrača. Sa LP ime kao Milan bi trebalo privući dobre igrače. Maldini i Moncada bi trebali znati privoliti neke jake talente da potpišu za Milan uz naravno podršku uprave.

Jedan a po mogućnosti i 2 napadača, desno krilo, desetka kao i back up za Hernandeza su pod moranje. Tonali mora početi dobijati šansu jer Bennacer nakon povrede nije ni sjenka onog igrača od prije, Hauge isto tako treba da igra ili ga poslati negdje na posudbu jer od njega će nešto da bude, od Leaoa nema ništa, njega ili prodati ili ga iskoristiti za dovođenje nekog boljeg, Tomorija obavezno otkupiti, Dalot bi se mogao opet posuditi kao i Brahim a Meitea vratiti odakle je i došao.

Ako Donnarumma ne produži (ja mislim da već imamo spremnu zamjenu za njega) traku dati Calabriji uz naravno novi ugovor. Kao što je već rečeno zadnji red koji se sastoji od Calabrije, Kjaera, Tomorija i Hernandeza je puni pogodak. Uz Kessia i Tonalija taj defanzivni dio tima je veoma solidan, jedino taj napadački dio treba osvježiti. Još samo da pomenem Saelemaekersa koji je odigrao fenomenalno večeras. Možda tehnički nije baš potkovan ali zato sve to nadoknađuje požrtvovanošću.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 24 maj 2021, 01:29

Nisam detaljno citao, slazem se za sve pomenute, od Frenka the tenka, Cale i Ibre..alli ljudi dragi pa Simon Kjer je za ovo vrijeme uradio doktorsku disertaciju za stopera. Nakon Neste i Maldinija ovo je brutalno kako je covjek odigrao. Iako mi je T.Silva bio veoma drag, Danac me kupio kao niko ranije.
Bez greske, lavovski i kapitenski , te u pojedinim trenutcima i rovit ostavio je sve na terenu.

Steta je ako ne uzmu Diaza. Ja onaj njegov zar volim vidjeti makar lopte ne znao dodati.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 maj 2021, 01:55

Šteta da Hakanu ugovor ističe, ja bih ga odmah prodao. Ovako ćemo samo izgubiti na njemu.
Ćovjek je skroz nekonstantan na bilo kojoj poziciji, u velikim utakmicama ga nigdje.
Njegov body language je odvratan, vazda nekakav nelagodan, mogu samo da zamislim koliko je teško igrati saigrati sa takvim moronom. Volim kad je Ibra na terenu da mu pokaže pravi autoritet na račun stvarnog talenta i pobjedničkog mentaliteta a ne lik zbog par dobrih utakmica u nekoliko godina u klubu počeo već da ucjenjuje u pravu i da se ponaša ko uvrijeđena mlada.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 24 maj 2021, 08:16

Konacno liga sampiona, konacno milan ponovo na dobrom putu...
Al zalosno je to sta radi savez ili mafija u italiji stima se sve( izgubis od kaljarija 2 boda ) vratis na atalanti od koje realno nisi bolji, sve zbog mafije i kladionica....
Citav sport je otisao u klinac, niti se utakmice igraju zbog navijaca nitu vise sportskog duha ima ( sve se vrti oko para)...dokaz sinoc italijanska rezija zadnjeg kola puuuu..

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 24 maj 2021, 09:19

Cestitke cugini, drago mi je zbog serie A i grada Milana da napokon oba kluba igraju LP :D
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []