AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Romagnoli13
- Kontakt:
Re: AC Milan
Većina igrača će na odmor, neki će na Euro 2021. Nadam se da neki neće ni biti vraćeni u Milano. Jer dijelimična čistka je potrebna. Nakon 7 godina mizerije ovo je fenomenalan rezultat za ovako mladu ekipi, ali ima jedno 7-8 igrača koji ne smiju biti dio iste, ako se misli praviti dodatni napredak.
Milan je u odličnoj finansijskoj situaciji, knjige su sređene. Da nije bilo pandemije bilo bi još bolje. Ali proći će i to. Što se tiče FFPa, Milan je u finom plusu, tako da prostora za transfere ima. Također mali Pobega koji je dao 7 golova čini mi se ove sezone u Serie A, može biti utopljen za 15ak M, tako dodatno da se podeblja plus u knjigama.
Milan je u odličnoj finansijskoj situaciji, knjige su sređene. Da nije bilo pandemije bilo bi još bolje. Ali proći će i to. Što se tiče FFPa, Milan je u finom plusu, tako da prostora za transfere ima. Također mali Pobega koji je dao 7 golova čini mi se ove sezone u Serie A, može biti utopljen za 15ak M, tako dodatno da se podeblja plus u knjigama.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
Haj napišite šta mislite ko bi trebali biti kapiteni Milana (redosljedno ako je moguće).
Uzmimo sve u obzir što i spada u definiciju kapitena, od autoriteta, ponašanja na terenu, nivoa vokalnosti, kvaliteta samog igrača, discipline i primjernog ponašanja te naravno i ljubavi odnosno periodu u klubu.
Po mom mišljenju bi to izgledalo ovako...
1. Kjaer
2. Kessie
3. Calabria
Zlatana sam namjerno izostavio jer je yebi ga još jednu sezonu sa nama i jednako je van terena kao što je i na terenu prisutan. Ne može se protiv godina.
Za Gigija i dalje imam gorak ukus, neko ko zaista voli klub ne bi smio pred svako novo produživanje ovoliko odugovlačiti.
Menadžer ti može biti i najgori čovjek svijeta ali tvoja je uvijek zadnja, dokazano i potvrđeno.
Što se našeg trenutnog kapitena tiče, već odavno govorim da smo ga svi odreda precijenili, sigurno mu sve manje odgovara ovaj moderni nogomet gdje su skoro svi najbolji napadači/krila svijeta jako brzi i atletični. Uostalom, ne može mi kapiten biti neko ko je kiks igrač, a Roma je to nekada i previše.
Uzmimo sve u obzir što i spada u definiciju kapitena, od autoriteta, ponašanja na terenu, nivoa vokalnosti, kvaliteta samog igrača, discipline i primjernog ponašanja te naravno i ljubavi odnosno periodu u klubu.
Po mom mišljenju bi to izgledalo ovako...
1. Kjaer
2. Kessie
3. Calabria
Zlatana sam namjerno izostavio jer je yebi ga još jednu sezonu sa nama i jednako je van terena kao što je i na terenu prisutan. Ne može se protiv godina.
Za Gigija i dalje imam gorak ukus, neko ko zaista voli klub ne bi smio pred svako novo produživanje ovoliko odugovlačiti.
Menadžer ti može biti i najgori čovjek svijeta ali tvoja je uvijek zadnja, dokazano i potvrđeno.
Što se našeg trenutnog kapitena tiče, već odavno govorim da smo ga svi odreda precijenili, sigurno mu sve manje odgovara ovaj moderni nogomet gdje su skoro svi najbolji napadači/krila svijeta jako brzi i atletični. Uostalom, ne može mi kapiten biti neko ko je kiks igrač, a Roma je to nekada i previše.
Zadnja izmjena: OldFashioned, dana/u 24 maj 2021, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
S obzirom na godine, lojalnost, odanost, radinost, pa sada već i konstantnost, Calabria je za mene pravi kapiten. Momak koji je zadnjih 18 mjeseci igrao fantastično. Što ne čudi s obzirom da je jedan od onih koji radi na sebi 150% više nego ranije, što se moglo čuti iz raznih njegovih izjava kao i izjava ostalih igrača.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Ja cu se samo nadodati vezano za Saleta. Ima on i solidnu tehniku, ali Zbog konstante trke i zalaganja nekad izgleda kao da ne zna primiti loptu. Mislim da je on jedan od rijetkih igrača koji odradi sve što se od njega traži, i to često na uštrb neke svoje statistike. Podjeća na Borinija, ali je relano 2 klase iznad. Ima lijepih poteza i prema naprijed. Volim kad je opali sa 20 metara, kao sinoć protiv Atalante.celikmilan je napisao/la: ↑24 maj 2021, 00:40Sad se ovo malo sleglo a i osvježilo me je ovo tuširanje.
Čitav dan sam kontao da ćemo dobiti večeras ali nigdje nisam htio to napisati ili reći naglas. Sa svim ovim ekipama što su se borili za LP kao i Sa Interom koji je to već osvojio smo imali polovičan uspjeh: pobjedu u gostima i poraz kod kuće (ostala nam je samo pobjeda u gostima kod Atalante a to je večeras došlo na red).
Odmah od sutra uprava treba da se baci na posao. Je vjerujem da Maldini stalno nešto radi i pokušava ali mu treba novac da nešto i napravi. Ja mislim da su to obećali sa plasmanom u LP, sad to trebaju i pokazati. U sljedećih desetak dana ako ne i prije trebaju sa Donnarummom i Hakanom potpisati nove ugovore pod njihovim uslovima (uslovima uprave) a ako ne završiti sa njima. Donnarumma uz ove cifre nastupa na putu je da obori rekorde Maldinija i onog lopova Buffona a ako su mu draže pare mrš iz kluba. Za Hakana mi je svejedno, niti smrdi niti miriše. Na tu poziciju ionako trebamo boljeg igrača. Sa LP ime kao Milan bi trebalo privući dobre igrače. Maldini i Moncada bi trebali znati privoliti neke jake talente da potpišu za Milan uz naravno podršku uprave.
Jedan a po mogućnosti i 2 napadača, desno krilo, desetka kao i back up za Hernandeza su pod moranje. Tonali mora početi dobijati šansu jer Bennacer nakon povrede nije ni sjenka onog igrača od prije, Hauge isto tako treba da igra ili ga poslati negdje na posudbu jer od njega će nešto da bude, od Leaoa nema ništa, njega ili prodati ili ga iskoristiti za dovođenje nekog boljeg, Tomorija obavezno otkupiti, Dalot bi se mogao opet posuditi kao i Brahim a Meitea vratiti odakle je i došao.
Ako Donnarumma ne produži (ja mislim da već imamo spremnu zamjenu za njega) traku dati Calabriji uz naravno novi ugovor. Kao što je već rečeno zadnji red koji se sastoji od Calabrije, Kjaera, Tomorija i Hernandeza je puni pogodak. Uz Kessia i Tonalija taj defanzivni dio tima je veoma solidan, jedino taj napadački dio treba osvježiti. Još samo da pomenem Saelemaekersa koji je odigrao fenomenalno večeras. Možda tehnički nije baš potkovan ali zato sve to nadoknađuje požrtvovanošću.
Vezano za pojačanja, ja prosto ne znam šta kolege vide u Belotiju. Debelo precijenjen igrač. On je ispod ranga Pjonteka. Uzmi Vlahovića, pa i Mureila (ako mora biti neko iskusniji i jeftiniji). Muriel je sinoc za 15minuta pravio dar mar. Lik sam sebi kreira prilike, kao i drugima. Izvlaći se na obje strane, otvara prostor. Do sinoć nisam znao da ima i prekide solidno izvodi.
Sad imamo i problem u igračima koji se vrate sa posudbe , neće htjeti nigdje zbog LP. Koliko se sjećam svi su iz zadnje linije : Duarte, Conti, laxalt , Caldara...da li sam nekog propustio?
Slazem se 90% s ovom konstantacijom mada ne bi rekao da je ispod Pionteka vise da je tip napadača kakav je nekad Boriello bio. Muriel tesko. Vlahović jos teže da će doci osim ako ne isposluju kakvu skupocjenu posudbu od 20-30 miliona plus otkup od cc-a 40-50 miliona.Najrealnija opcija meni djeluje Depay. Free agent. Dat će mu malo višu platu i to je to.Mozda eventualno dovedu Tammy Abrahama iz Chelsea na posudbu kao sto je bio slučaj s Tomoriem.edoox je napisao/la: ↑24 maj 2021, 12:57Vezano za pojačanja, ja prosto ne znam šta kolege vide u Belotiju. Debelo precijenjen igrač. On je ispod ranga Pjonteka. Uzmi Vlahovića, pa i Mureila (ako mora biti neko iskusniji i jeftiniji). Muriel je sinoc za 15minuta pravio dar mar. Lik sam sebi kreira prilike, kao i drugima. Izvlaći se na obje strane, otvara prostor. Do sinoć nisam znao da ima i prekide solidno izvodi.
Svi su tu. Da je islo sve po planu Milan bi na njima uzeo oko 30-35 miliona minimum.
Nesto spominju ovog De Paula mada zaboravljaju da će Ziyech na ljeto biti prodan i da će Van De Beek vjerovatno ici iz Manchestera.
Kakva bi perverzija bila upariti Ziyecha(desno krilo) i Van De Beeka(ofanzivni vezni) ponovo i jos im u napad dodati Depaya. Ekipa bi bila 80% kvalitetnija.
Kakva bi perverzija bila upariti Ziyecha(desno krilo) i Van De Beeka(ofanzivni vezni) ponovo i jos im u napad dodati Depaya. Ekipa bi bila 80% kvalitetnija.
Pa ja ne vidim kojeg to boljeg napadača možemo naći, a da ne košta puno. Kad imaš mogućnost dovesti Belotija za ispod 20 miliona radi isticanja ugovora, onda je to no brainer jer će trebati još dosta novca potrošiti i na ostale igrače.
Vlahović je preskup i nisam pristalica toga da se dovode igrači za jednom dobrom sezonom iza sebe, Depay će u Barsu, a Muriel je onaj klasični primjer igrača kojeg klub čini boljim nego što jeste. Hvala ne hvala, neka ga tu gdje jeste.
Spominjao se i Abraham iz Čelzija, koji po meni baš ni nije bolji od Belotija, a koštao bi dosta više. Bilo je priča i oko Girouda, ali njegovo je prošlo i nisam za to da bude prvotimac.
Meni je Beloti ok, možda nije wc igrač, ali u boljoj ekipi bi još više došao do izražaja. Zna dati gol, asistirati, jak, borben, zna se zagraditi, igrati glavom itd.
Vlahović je preskup i nisam pristalica toga da se dovode igrači za jednom dobrom sezonom iza sebe, Depay će u Barsu, a Muriel je onaj klasični primjer igrača kojeg klub čini boljim nego što jeste. Hvala ne hvala, neka ga tu gdje jeste.
Spominjao se i Abraham iz Čelzija, koji po meni baš ni nije bolji od Belotija, a koštao bi dosta više. Bilo je priča i oko Girouda, ali njegovo je prošlo i nisam za to da bude prvotimac.
Meni je Beloti ok, možda nije wc igrač, ali u boljoj ekipi bi još više došao do izražaja. Zna dati gol, asistirati, jak, borben, zna se zagraditi, igrati glavom itd.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- nextterrain
- Kontakt:
U raspalom Torinu unazad 5 godina je postizao 15+ golova u Seriji A i jednostavno je za iducu sezonu bilo odlicno da Ibra i on dijele minutazu. Uostalom je veliki navijac Milana i dao bi sve od sebe. Ima određeno iskustvo i iduće godine kako se pokaze kupiti njegov back-up ili prvog napadaca.
Desno krilo koje ima u svojim nogama 10+ golova po sezoni nam je prijeko potrebno jer u ovoj ekipi nema golova s krilnih pozicija
Desno krilo koje ima u svojim nogama 10+ golova po sezoni nam je prijeko potrebno jer u ovoj ekipi nema golova s krilnih pozicija
Ja koliko vidim po ovim zadnjim vijestima od relevantnih novinara, Depay je isto na korak od Barselone. Idu i Aguero i on tamo 99%.
Nama je Belotti najveća realnost i jednostavno najbolje od ponuđenog, počevši od kvaliteta, cijene, poznavanja lige itd. Okruži ga dobrim igračima i sve pet.
Puno veća briga je desno krilo.
Nama je Belotti najveća realnost i jednostavno najbolje od ponuđenog, počevši od kvaliteta, cijene, poznavanja lige itd. Okruži ga dobrim igračima i sve pet.
Puno veća briga je desno krilo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- muha milanez
- Kontakt:
Mandžukić se preko društvenih medija oprostio od Milana. Sretno dalje Mario, barem nisi komplikovan i možeš biti uzor većini novih modernih igrača.
Mislim da nas čeka najuzbudljiviji Mercato od onog kad nam je čelo doveo Robinja u zadnjoj sekundi. Pato, Cassano, Robinho, Ronaldinho auuhh perverzija
Mislim da nas čeka najuzbudljiviji Mercato od onog kad nam je čelo doveo Robinja u zadnjoj sekundi. Pato, Cassano, Robinho, Ronaldinho auuhh perverzija
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Tesko da ce Torino pustiti Belotija za iznos do 20mil. Ako je ipak ta cifra tacna, onda neka ga dovedu. Upgrade je u odnosu na Leao-a i Rebica...ali on je nivo Torina/Fiorentine max Rome.rope11 je napisao/la: ↑24 maj 2021, 14:16Pa ja ne vidim kojeg to boljeg napadača možemo naći, a da ne košta puno. Kad imaš mogućnost dovesti Belotija za ispod 20 miliona radi isticanja ugovora, onda je to no brainer jer će trebati još dosta novca potrošiti i na ostale igrače.
Da je bolji, igrao bi u vec u jacem klubu. Sta je sa onim Scifo-om sto igra u Bendesligi? On je ofanzivi vezni? Da li bi bi nam bio od pomoci
- OldFashioned
- Kontakt:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Ističe mu ugovor naredne sezone Edo i on nema namjeru da ga produzi tako da će gledati bilo sta da uzmu.edoox je napisao/la: ↑24 maj 2021, 19:11Tesko da ce Torino pustiti Belotija za iznos do 20mil. Ako je ipak ta cifra tacna, onda neka ga dovedu. Upgrade je u odnosu na Leao-a i Rebica...ali on je nivo Torina/Fiorentine max Rome.
Da je bolji, igrao bi u vec u jacem klubu. Sta je sa onim Scifo-om sto igra u Bendesligi? On je ofanzivi vezni? Da li bi bi nam bio od pomoci
Sto se ofanzivnog veznog tiče. Vec sam pisao ranije Ziyech ide iz Chelsea. Van de Beek moguće isto. A tu je i Under koji moze pokriti poziciju ofanzivnog veznog i desnog krila.
Zašto prije nije napustio Torino, ne znam, valjda jer nije niko htio platiti onu cifru. Mada i sad ima samo 27 godina i ulazi u prime, to je najmanji problem.
Nije sad da sam i ja preveliki fan dotičnog, ali kažem, s obzirom na sve okolnosti je najbolje i najpovoljnije od ponuđenog na tržištu. Ali uprava smatra da ima neko bolji, oni će ga i dovesti.
Nije sad da sam i ja preveliki fan dotičnog, ali kažem, s obzirom na sve okolnosti je najbolje i najpovoljnije od ponuđenog na tržištu. Ali uprava smatra da ima neko bolji, oni će ga i dovesti.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- ArtVandelay
- Kontakt:
Mislim da bi nam Alexander Isak iz Real Sociedada legao samo tako. 17 pogodaka ove sezone.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
30 milionaArtVandelay je napisao/la: ↑24 maj 2021, 19:44Mislim da bi nam Alexander Isak iz Real Sociedada legao samo tako. 17 pogodaka ove sezone.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.