Reprezentacija BiH - historija, istorija, povijest

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Drape
Kontakt:

Re: Reprezentacija BiH - historija, istorija, povijest

Post Postao/la Drape » 30 nov 2019, 21:33

Vremeplov / Za historiju: Prije 24 godine u Tirani reprezentacija BiH odigrala prvu utakmicu

Tridesetog novembra 1995. godine reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvu zvaničnu, međunarodnu utakmicu.

Susret se igrao na stadionu Qemal Stafa u Tirani protiv selekcije Albanije. Domaćini su bili bolji rezultatom 2:0.

Pod zastavom Bosne i Hercegovine igrali su: Ismir Pintol, Vedin Musić, Ibrahim Duro, Muhamed Konjić, Senad Begić, Nedžad Fazlagić (Said Fazlagić), Esmir Džafić, Enes Demirović, Husref Musemić (Amir Osmanović), Asim Hrnjac, Almir Turković.

Poveli su Albanci preko Quendroa nakon pola sata igre, a konačan rezultat postavio je u 50. minuti Dobi.

Stručni štab reprezentacije činili su direktor Mirsad Fazlagić, selektor Fuad Muzurović i trener Mustafa Hukić, koji je zbog nedostatka igračkog kadra prijavljen i kao igrač.

Također je interesantno da je ovo bio prvi sportski događaj na kojem je svirana državna himna Jedna si jedina, a da su zbog komunikacijske blokade u zemlji izvještaj s te utakmice novinari dobili preko radioamatera.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 sep 2020, 08:36

Izjave igrača o neuspjehu koji je najviše zabolio, protiv Danske na Koševu.

Mirsad Hibić: Odmah po okončanju susreta na Koševu ušao sam u svlačionicu i kazao Muhamedu Konjiću: „Gotovo je, opraštam se“. Znam šta je ta utakmica značila za cijelu naciju. Svijet mi se srušio… Konjić mi je kazao da razmislim i da pričam vruće glave, ali zaista je tako i bilo. Nekoliko mjeseci nakon toga odlučio sam da okončam karijeru. Taj remi me i danas proganja i boli. Mogli smo i morali se plasirati na Euro.

Sergej Barbarez: Nikad nisam plakao tako gorko nakon fudbalske utakmice kao one oktobarske večeri 2003. godine.
Das Asim-Fer­ha­tović-Sta­dion in Sara­jevo war schon am frühen Nach­mittag bis auf den letzten Platz gefüllt. Als ich gegen 16 Uhr, zwei Stunden vor Spiel­be­ginn, aus den Kata­komben guckte, sah ich in so viele hoff­nungs­volle Gesichter. Auf den Tri­bünen saßen all die Men­schen, die in den ver­gan­genen Jahren so viel Leid und Elend erlebt hatten. Wir wollten unbe­dingt ihre Erwar­tungen erfüllen – und dann ver­krampften wir. Es war einer der emo­tio­nalsten und tra­gischsten Momente meines Lebens. Ich habe nach einem Fuß­ball­spiel nie so bit­ter­lich geweint wie an jenem Okto­be­r­abend 2003.

DonerKebab
Kontakt:

Post Postao/la DonerKebab » 17 sep 2020, 09:22

Drape je napisao/la:
17 sep 2020, 08:36
Izjave igrača o neuspjehu koji je najviše zabolio, protiv Danske na Koševu.

Mirsad Hibić: Odmah po okončanju susreta na Koševu ušao sam u svlačionicu i kazao Muhamedu Konjiću: „Gotovo je, opraštam se“. Znam šta je ta utakmica značila za cijelu naciju. Svijet mi se srušio… Konjić mi je kazao da razmislim i da pričam vruće glave, ali zaista je tako i bilo. Nekoliko mjeseci nakon toga odlučio sam da okončam karijeru. Taj remi me i danas proganja i boli. Mogli smo i morali se plasirati na Euro.

Sergej Barbarez: Nikad nisam plakao tako gorko nakon fudbalske utakmice kao one oktobarske večeri 2003. godine.
Das Asim-Fer­ha­tović-Sta­dion in Sara­jevo war schon am frühen Nach­mittag bis auf den letzten Platz gefüllt. Als ich gegen 16 Uhr, zwei Stunden vor Spiel­be­ginn, aus den Kata­komben guckte, sah ich in so viele hoff­nungs­volle Gesichter. Auf den Tri­bünen saßen all die Men­schen, die in den ver­gan­genen Jahren so viel Leid und Elend erlebt hatten. Wir wollten unbe­dingt ihre Erwar­tungen erfüllen – und dann ver­krampften wir. Es war einer der emo­tio­nalsten und tra­gischsten Momente meines Lebens. Ich habe nach einem Fuß­ball­spiel nie so bit­ter­lich geweint wie an jenem Okto­be­r­abend 2003.
Generacija koja je imala usanovica, pusinu i pasalica u savezu.
Koja je trpila menadjerske igrice i smajlovica, musovica, muzura..
Onog smrdonju dominkovica i jelica pokojnog.
Koja je podjeljena u klanove bolic vs barbarez. Redovno pijancenje i janjetina kod gojka.
Mogla je i morala vise, u ovim okolnostima neuspjeh nije cudo.
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 20 sep 2020, 00:15

Nije toliko vezana prica za reprezentaciju al je covjek historija

ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 09 maj 2021, 08:17

steta sto propadose dajic i memisevic...

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 24 maj 2021, 02:38

Ne mogu da pronađem temu gdje su se postavljale utakmice reprezentacije, tako da ću ovdje prebaciti, napokon na Youtube imamo čitavu utakmicu protiv Danske na Koševu, igru i rezultat neću komentarisati, dovoljno je samo pogledati zalaganje. (primjer današnjim reprezentativcima gdje ih je večina da se prodaju u neke klubove gdje ih nismo vidjeli ni na FM simulacijama)
Uglavnom evo vam video i ko bi volio ponovo pogledati sad može, isto tako nevjerovatno tako bitna utakmica skoro svake 2 minute neke reklame, ma ludilo, sjećam se dok sam gledao u to vrijeme, da sam se više nervirao zbog ovih reklama, nego zbog rezultata.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 24 maj 2021, 14:31

Na 18.08 kaže Baho, evo javljaju mi da imamo puno reklama. Neka ih ima, samo da ništa ne propustimo. :urnebes:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.