Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Goalgetter » 24 maj 2021, 17:56

Husein Balic ne ide sa Austrijom na EURO, prekrizen sa sireg spiska. Tako da imamo (jos) sansu za njega ja mislim ako se ne varam. Ali kako je ovaj drugi dio sezone odigrao, ne vjerujem ni da bi nam bio neko pojacanje, u drugu ruku kad sagledas da zovemo vec i Adija Nalica i Darija Sarica, Balic je tu negdje sa njima rekao bih. Sve u svemu, zadnji gol u februaru, dosta losa forma u ovoj polusezoni.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 24 maj 2021, 18:18

Realno sva trojca nisu za repke.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 24 maj 2021, 18:21

mi moramo ganjati ove mlade gigovica, muharemovica, omica, huskovica i iz nase ahmedhodzica, hadzikadunica i hasica da aBd cine buducnost A-repke

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 24 maj 2021, 18:52

Zabi ga Nalic

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 maj 2021, 18:54

Maestro je napisao/la:
24 maj 2021, 18:18
Trenutno, ni repka nije za repke. :D

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 24 maj 2021, 18:59

Maestro je napisao/la:
Nalić je ozbiljan igrač. Prema naprijed u veznom redu bolji od Gojaka za klasu i kao takav dosta korisniji za reprezentaciju.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 maj 2021, 19:05

h1a2s3o4 je napisao/la:
24 maj 2021, 18:59
Maestro je napisao/la:
Nalić je ozbiljan igrač. Prema naprijed u veznom redu bolji od Gojaka za klasu i kao takav dosta korisniji za reprezentaciju.
Nalic nije bolji od Hajradinovica, a ni od Gojaka.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 24 maj 2021, 19:10

Tristan10 je napisao/la:
24 maj 2021, 19:05
h1a2s3o4 je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
To je tvoje misljenje i ja ga postujem.
Gojak je imao toliko prilika da se dokaže u reprezentaciji i jedino sto je pokazao jeste da ga se ne treba vise pozivati.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 maj 2021, 19:11

Na kraju krajeva imamo pravu priliku viditi sta moze Nalic pa ce se pokazati :) Ja se slazem sa @Maestrom da ni on a ni Saric nisu kvalitet za repku, ali treba ih probati u 1-2 tekme da vidimo sta mogu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 maj 2021, 19:14

h1a2s3o4 je napisao/la:
24 maj 2021, 19:10
Tristan10 je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:

Gojak je imao toliko prilika da se dokaže u reprezentaciji i jedino sto je pokazao jeste da ga se ne treba vise pozivati.
Pa neka se pokusa i sa Nalicem, nemam nista protiv, samo igrac koji nije standardan u Malme FF nije bas neki pokazatelj da u ovom momentu igra na nivou koji opravdava poziv. To bi ti bilo ko da si na klupi u Hajduku / Osijeku. Dodje ti igrac iz Rijeke u Malme odma u prvih 11, dodje ti igrac iz Cukarickog, i on odma u prvih 11. Hajradinovic npr igra na vecem nivou. Gojak je isto tako presao taj nivo fudbala, iako se slazem da je dosta neozbiljnosti pokazao u svojoj igri zadnje vrijeme.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 24 maj 2021, 19:37, ukupno mijenjano 4 puta.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 24 maj 2021, 19:24

Bom' zabi danas Adi golčinu. :D

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 24 maj 2021, 19:42

Nalić ima očiti problem sa identitetom u igri. Zato nije standardan.

Navodno ovaj Dhal želi da on igra špica ali on se umislio da može biti maestro na desetki.

Ako se bude odlučio za napadača, još je mlad. Napadači tek prorade ozbiljnije sa 24-25 godina.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 maj 2021, 19:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
24 maj 2021, 19:42
Nalić ima očiti problem sa identitetom u igri. Zato nije standardan.

Navodno ovaj Dhal želi da on igra špica ali on se umislio da može biti maestro na desetki.

Ako se bude odlučio za napadača, još je mlad. Napadači tek prorade ozbiljnije sa 24-25 godina.
Previse oscilira u igri, iako ima interesantnih elemenata, npr pokretljiv je i neprevidljiv u igri, zna se naci u izglednoj prilici. Na drugu stranu ima onog balkanskog u sebi, tj igrac koji igra kako je raspolozen, i mislim da to ovi skandinavski treneri bas ne gotive. Ja bi volio da napravi iskorak.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 24 maj 2021, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 24 maj 2021, 19:48

slika

Evo Bjelica se maksuz slikao.

Da li je na pomolu novi late bloomer Bosanski? Treba naknadni poziv Hirošu poslati.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 24 maj 2021, 19:58

Tristan10 je napisao/la:
24 maj 2021, 19:14
h1a2s3o4 je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:

Pa neka se pokusa i sa Nalicem, nemam nista protiv, samo igrac koji nije standardan u Malme FF nije bas neki pokazatelj da u ovom momentu igra na nivou koji opravdava poziv. To bi ti bilo ko da si na klupi u Hajduku / Osijeku. Dodje ti igrac iz Rijeke u Malme odma u prvih 11, dodje ti igrac iz Cukarickog, i on odma u prvih 11. Hajradinovic npr igra na vecem nivou. Gojak je isto tako presao taj nivo fudbala, iako se slazem da je dosta neozbiljnosti pokazao u svojoj igri zadnje vrijeme.

Nalic je ove sezone sve cesce u igri, kao i u prvih 11. Pred proslu sezonu on se tek vratio sa posudbe u Malme FF i borio se za svoj dio kolaca. Izgleda da se izborio.
Ja generalno ne volim porediti igrače po klubovima gdje igraju. Jer svejedno je u kom je klubu ako je u formi i pokazuje kvalitet. Evo primjera, Ezekiel Skeloto je bio standardan clan prvih 11 jednog Intera. Jel to znaci da je on igračina ? Ne, ne znaci. Niti ce ikad znaciti.
Ili Tomaš Souček koji igra tamo u nekoj Slaviji Prag, pa završi u West Ham-u. Igračina.
A evo po to logici poređenja igraca po ligama i klubovima mi iz te lige ne zovemo jednog Rondića.

Fer bi bilo da Adi dobije bar pola šansi koje je dobio Gojak. Jer ih zasluzuje, a i mogao bi se uklopiti u sistem 3-5-2. Ako bi se dugim loptama trazio Dzeko naprijed, a inace se trazi, znamo da su na njemu uvijek dvojica igaca i ne moze da primi loptu i dalje da je distribuira. Tu ulogu moze imati i Nalic, jer je visok i snažan. Jako važni atributi, jer smo se mi kao reprezentacija sa brzinom halalili. Uloga nesto ala Samaras, samo u veznom redu. Uz to i dalje imas Džeku.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 24 maj 2021, 20:08

Šerbečić starter za Rosenborg.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 24 maj 2021, 20:12

MoodyHank je napisao/la:
24 maj 2021, 20:08
Šerbečić starter za Rosenborg.
ŠTA ĆE TO BITI

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 maj 2021, 20:33

h1a2s3o4 je napisao/la:
24 maj 2021, 19:58
Tristan10 je napisao/la:
24 maj 2021, 19:14
h1a2s3o4 je napisao/la:

Nalic je ove sezone sve cesce u igri, kao i u prvih 11. Pred proslu sezonu on se tek vratio sa posudbe u Malme FF i borio se za svoj dio kolaca. Izgleda da se izborio.
Ja generalno ne volim porediti igrače po klubovima gdje igraju. Jer svejedno je u kom je klubu ako je u formi i pokazuje kvalitet. Evo primjera, Ezekiel Skeloto je bio standardan clan prvih 11 jednog Intera. Jel to znaci da je on igračina ? Ne, ne znaci. Niti ce ikad znaciti.
Ili Tomaš Souček koji igra tamo u nekoj Slaviji Prag, pa završi u West Ham-u. Igračina.
A evo po to logici poređenja igraca po ligama i klubovima mi iz te lige ne zovemo jednog Rondića.

Fer bi bilo da Adi dobije bar pola šansi koje je dobio Gojak. Jer ih zasluzuje, a i mogao bi se uklopiti u sistem 3-5-2. Ako bi se dugim loptama trazio Dzeko naprijed, a inace se trazi, znamo da su na njemu uvijek dvojica igaca i ne moze da primi loptu i dalje da je distribuira. Tu ulogu moze imati i Nalic, jer je visok i snažan. Jako važni atributi, jer smo se mi kao reprezentacija sa brzinom halalili. Uloga nesto ala Samaras, samo u veznom redu. Uz to i dalje imas Džeku.
Pa zato sto je Slavia Prag top ekipa, ko Dinamo Zagreb. Vlasnici im kinezi, ulazu ozbiljne novce. Pratis li ti uopste da je Slavia Prag igrala CL pa daleko dogurala u EL. U Malme ti dolaze ok igraci iz 4-5 ekipe iz regiona i postanu odma standardni. I opet kazem, Nalic ima nekih interesantni elemenata u igri, samo bi po mom trebao da bude standardan i medju boljim igracima Malme FF, da bi rekao da je dorastao. Opet kazem, zelim mu srecu i iskorak u karijeri.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 24 maj 2021, 20:57

Tristan10 je napisao/la:
24 maj 2021, 20:33

Pa zato sto je Slavia Prag top ekipa, ko Dinamo Zagreb. Vlasnici im kinezi, ulazu ozbiljne novce. Pratis li ti uopste da je Slavia Prag igrala CL pa daleko dogurala u EL. U Malme ti dolaze ok igraci iz 4-5 ekipe iz regiona i postanu odma standardni. I opet kazem, Nalic ima nekih interesantni elemenata u igri, samo bi po mom trebao da bude standardan i medju boljim igracima Malme FF, da bi rekao da je dorastao. Opet kazem, zelim mu srecu i iskorak u karijeri.
Naravno da pratim i naravno da znam. Zasto bih inace navodio kao primjer?
Ko je znao za Součeka prije te sjajne sezone u LP ?
Neko nekada ga je mora prepoznati prije te Slavije, a on u tom momentu sigurno nije igrao za Barcu, pa ga doveli u Prag.
Jednostavno skauting ne funksionise na principima koje ti zagovaras.

To sto su oni doveli igrace iz regionalnih liga ne mora nista da znaci.
Pa i druga najkvalitetnija ekipa HNL-a je dovela igrača iz PL BiH iz kluba koji je bio kandidat za ispadanja. Jel to sad znaci da je Osijek losa ekipa?
Svi kupuju ono najbolje sto mogu za novac koji imaju.

Također i ja mu zelim srecu, kao i svim nasim igracima.
Jedino nas fudbaleri "izdali". U skoro svim drugim sportovima smo se kvalifikoval za prvenstva. :kafa:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 maj 2021, 21:07

h1a2s3o4 je napisao/la:
24 maj 2021, 20:57
Tristan10 je napisao/la:
24 maj 2021, 20:33

Naravno da pratim i naravno da znam. Zasto bih inace navodio kao primjer?
Ko je znao za Součeka prije te sjajne sezone u LP ?
Neko nekada ga je mora prepoznati prije te Slavije, a on u tom momentu sigurno nije igrao za Barcu, pa ga doveli u Prag.
Jednostavno skauting ne funksionise na principima koje ti zagovaras.

To sto su oni doveli igrace iz regionalnih liga ne mora nista da znaci.
Pa i druga najkvalitetnija ekipa HNL-a je dovela igrača iz PL BiH iz kluba koji je bio kandidat za ispadanja. Jel to sad znaci da je Osijek losa ekipa?
Svi kupuju ono najbolje sto mogu za novac koji imaju.

Također i ja mu zelim srecu, kao i svim nasim igracima.
Jedino nas fudbaleri "izdali". U skoro svim drugim sportovima smo se kvalifikoval za prvenstva. :kafa:
Ne, vec tako rade klubovi, dovode igrace iz slabijih klubova, koji se mozda pokazu kvalitetni. Klubovi. Mi pricamo o reprezentaciji, i u svim normalnih drzavama zoves igrace koji imaju odredjen standard igranja. Ako se Hiros pokaze u Osijeku, bujrum. Ali vjeruj mi taj Hiros mora da napreduje da se dokaze u Osijeku, i to vise nije Hiros iz Mladost, vec Hiros kojeg je Osijek za % unaprijedio.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Goalgetter, Kenonan, rishovski, zgembo89 i 29 gostiju.