AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 25 maj 2021, 09:12

Naravno da mi je zao momka koji je nas i koji je na golu od 16-te godine i koji je mogao biti legenda Milana i sve rekorde po broju nastupa oboriti,ali sa druge strane ne moze ucjenjivati klub i misliti da je iznad kluba.

Pazi recimo slucaj De Bruyne,lik je sam produzio ugovor sa Cityem,bez agenta kojeg ne zeli da ima,samim tim City je ustedio odmah na proviziji koja ide agentu.

Znaci Donaruma moze jednostavno reci hocu ovdje ostati i ti se Mino je.bi.

Vidjecemo jos sta ce tu biti.

Nego da se nama rijesiti sljedecih igraca Romangoli,Caladara,Conti,Laxalt,Samu,Meite pa ja bi se i Leao rijesio ako se moze dobiti neka pristojna para,jer je on meni Niang vol2

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 25 maj 2021, 09:14

Već je rekao igračima da ide..

Nije mi jasno koliki moras bit shupak da sa 22 godine trazis 10M od kluba koji ti je pruzio sansu da branis sa 16 godina. I to jos da besplatno odes.

I bolje je jer bi se ovo ponavljalo svake sezone s ugovorom i nikad ga ne bi mogli ni prodati jer bi klubovi znali ako malo pricekaju da ga besplatno mogu dovesti.

Milan bi poslije poreza i plus Riaole dao 100M za njega u 4-5 godina, a ne bi mogli prodati ga vise od 100M

Nek i Hakan ode, dovedite Dybalu i De Paula i idemo dalje :beba:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 maj 2021, 09:20

Maignan je upravo dosao da obavi medicinske preglede,znaci desava se :)

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 25 maj 2021, 09:22

Nije mi žao, svake godine isto, neka ide za novcem. Dobio je novi ugovor po kojem je najplaćeniji igrač. 8 miliona eura za golmana je odlično. Jednostavno ide gdje debeli krmak kaže i sretno mu bilo. Samo otresti se debelog krmak od tima. Jedino da ostane samo Zlatan, ostalo prodaja
P.S. zaboravio sam na brata koji je parazit čitav ugovor
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 25 maj 2021, 09:32

Izgleda da je Mike bio odavno dogovoren i da se čekalo samo da se završi sa sezonom. Aferim Maldiniju, radi prema planu.

Donaruma bi koliko sam shvatio max. potpiso na 2-3 godine, sto znaci uskoro bi se opet prolazila slična saga.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 maj 2021, 09:34

Da i brat je crpio milion eura godisnje sto je samo trenirao,sto je previse previse je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 maj 2021, 09:36

meho-medo je napisao/la:
25 maj 2021, 09:01
Meni su sad emocije pomiješane, zao mi je Donarume. Vidjelo se da mu znaci sto je izborio plasman u LP s Milanom, kada je Kessie izvodio drugi penal okrenuo je leđa i kada je vidio da je gol otrčao je da proslavi, a na kraju utakmice je i plakao cini mi se. S druge strane slažem se s vama.
Isti sam. Zao mi je izgubiti dobrog igraca i nekoga ko vidljivo voli ovaj klub, tako se ponasa i na terenu sto je vidljivo iz njegovih reakcija, ali uslovljavanje kluba u kojem si ponikao tako nerealnim ciframa, narocito za golmana, je nefer i ciganluk (a jos i brat 1mil i to su vec ogrokmne pare).
Pomislim kako bi bilo dobro odj3bati Raiolu i jasno mu dati do znanja da nije dobrodosao u Milan, ali shvatis koliko dobrih igraca zastupa i da opet sutra ces doci u situaciju da ih dovodis.
Neka im je u pamet pa da to svedu na minimum jer smo na Donarumi izgubili mnogo s finansijske strane, bas mnogo. Zato se nadam vec danas da nadju kupca za Roma.

Sjetimo se i za Ibru da je bilo nekoliko klubova u opticaju pa je on dao Raioli da odluci "kome je najpotrebniji". Mislim cak da u toj situaciji nije bio bolji klub s tolikim parama u opticaju, jer boli qarina Debelog soma za Milanom kao Milanom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 25 maj 2021, 09:45

Ne možeš istovremeno "voljeti" i ucjenjivati klub. Da je Gigio toga svjestan on bi već odavno nabio nogom Riolu, jednostavno to je tako.

Svjestan je da je od kluba dobio maksimum, teško da će mu i jedan klub dati onoliko koliko debeli traži.

Neka ovo bude poruka svim sljedećim ucjenjivačima.

Idemo dalje, nek mu je sretno gdje god ode.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 maj 2021, 09:46

Ma ne mora se nužno raskinuti saradnja sa Raiolom, ali mu se svakako s ovim dalo do znanja da niko neće uslovljavati klub. Samo treba sa njegovim igračima na vrijeme početi priču o produženju ugovora pa ako se ne dogovore prodaji. Mislim da je Maldini izvukao pouku.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 maj 2021, 10:08

Nema tog kluba u Evropi osim vjerovatno PSGa koji će balonji dati 10M po sezoni, te ono što Raiola traži za sebe. Maldini je pokazao cojones i otjerao ga. Aferim. Zamjena je momak koji nije ništa lošiji u ovom trenutku.

slika
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 25 maj 2021, 10:31

Bravo Paolo. Udari mu nogu u dupe. Steta sto se nije LP osigurala ranije..pa da ga par utakmica posalju na tribine.
Solidan golman, sa strasno ogavnim karakterom. Mike, Tatru i Plizsari odlicno pokriveno.

Jel ja dobro vidim da bi vi placku Dybalu u timu?! Da je Ronaldinho daleka mu kuca bila. 2godine se rjesavaju ljudi smeca, da bi se dovelo vece?! Ne kontam i nema mi logike..
De Paul je vrh igrac, lider i takav profil igraca nam treba. Kakve placipicqe, klincicplaci. Njegov karakter identican golmanovom (golman u odlasku :) ).

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 maj 2021, 10:35

Big Mike samo 2.8M po sezoni. Što je realno sitnica za ono što on pokazuje već 2 godine u Francuskoj. Gdje nema skoro niti jedne stručne osobe koja je upitana o njemu, a da ga nije pohvalila za napredak. Fantastičan golman. Vjerujem da će to pokazati bez problema i u Milanu.

Mali gold digger i Raiolina kujica neka ide u PSG.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 25 maj 2021, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 25 maj 2021, 10:41

Donnarumma:

➤ €10m net per (5yrs)
➤ €50m net/€100m gross
➤ Raiola commissions €20m.
➤ Total: €120m

Maignan:

➤ €13m initial fee
➤ €2.8m net (5yrs)
➤ €21m gross (growth decree)
➤ No commissions.
➤ Total: €34m.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 maj 2021, 10:42

Maldini nastavlja po svom planu, dakle uvijek je zamjena spremna ako već neki igrač odlazi. Ne čeka se dugo. Sve planski i bez divljanja. Hakan ako ne bude odlučio šta želi već ove sedmice. Bit će medicinski vjerovatno za De Paula uskoro objavljeni.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 25 maj 2021, 10:56

Nisam nešto ni "ljut" na Donnarumu. Siguran sam da Maldini i co. neće praviti nikakvu dramu oko njegovog odlaska a volio bih kad bi se i navijači suzdržali.

Odlučio da žele da ide, doviđenja. Dovedena zamjena, idemo dalje.

Isto tako, ne može se tu posebno bojkotovati ni Raiola. Čovjek radi svoj posao, nije on nikoga prevario. Samo se ne treba u upušati u neke sage sa njim. Na vrijeme ponuditi produženje ugovora, ako neće da prihvati, prodaja i kraj priče.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 25 maj 2021, 11:07

Ja bih isto volio da De Paul dodje umjesto Hakana, lik je jednostavno bolji igrac od Hakana,a i po transfermarketu vrijedi vise od nase fantaziste :D

Dolaskom Maignana mislim da je Gio shvatio da je njegovo proslo u Milanu i to je ok, vidim mnogi pisu kao Milan mu dao sansu ovo ono, da li to znaci ako ti Bingo dadne sansu da radis da bi Elektroprijenos odbio ? :nene: :nene: Ovaj momak je odlican golman i mislim da Milan nece biti na gubitku, nego u plusu uzmemo li platu od Donnarumme.

Elem nadam se da ce Maldini uspjeti dovesti 2 kapitalca, a ostalo posuditi, jer Milan je opet IN, igraju LP, a imaju mlad tim...ima dosta igraca na trzistu recimo onaj van de Beek iz Uniteda je interesantan igrac, a ne igra niti ce igrati u Unitedu. :kafa:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 maj 2021, 11:19

Sad kad nam Gigo zabode noz u ledja i potpise za Inter :)

Jer ja ne vidim neki klub da ima potrebu za golmanom,Juve da ako ce se rijesiti Poljaka inace nema njemu ni tamo.

Psg je produzio sa Navasom na jos dvije godine tesko da ce tolike plate izdvajati na golmane

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 maj 2021, 11:23

Koliko god neko to ne želio da shvati ili prizna, Milan je u fantastičnoj finansijskoj situaciji za razliku od Intera i Juventusa. Ulazak u LPa, bonusi, novi sponzori, ugovori od TV prava. Povratak navijača. Sve to ide dodatno u korist Milana. Gubci svedeni na minimum s obzirom na okolnosti. Plate dovedene u red a tim kompetativan vec sad. Dakle fantastičan posao Eliota, Gazidisa, Maldinija i ostalih.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 maj 2021, 11:28

Sve to sto si nabrojao ima i Inter i Juve,i Lp i tv prava i navijace,kako smo onda tu u orednosti evo pojasni nam?

Juve moze sebi Ronalda priustiti i toliko ga placati i onda pricati o tome da smo mi nesto u boljoj situaciji,a nismo u LP bili 7 je.benih godina,hajde Rom ne laprdaj vise. Daleko smo mi od nekih dobrih financijskih uslova,inace da je drugacije davno bi produzio ugovor najperspektivnijem golmanu svijeta,a ne da ti ode za dzabe.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 25 maj 2021, 11:32

ronaldo99 je napisao/la:
25 maj 2021, 11:28
Sve to sto si nabrojao ima i Inter i Juve,i Lp i tv prava i navijace,kako smo onda tu u orednosti evo pojasni nam?

Juve moze sebi Ronalda priustiti i toliko ga placati i onda pricati o tome da smo mi nesto u boljoj situaciji,a nismo u LP bili 7 je.benih godina,hajde Rom ne laprdaj vise. Daleko smo mi od nekih dobrih financijskih uslova,inace da je drugacije davno bi produzio ugovor najperspektivnijem golmanu svijeta,a ne da ti ode za dzabe.
Ronaldo se isplatio Juventusu od prodanih dresova i od marketinga, a Gio tesko da ce moci, mislim da puno ovisiti da li Ronaldo odlazi. Gio hoce platu 10 milijuna to je znaci za Juventus godisnje 20 na 4 godine 80 milijuna i krmku moraju dati jos 20 onda dolazimo do 100 milijuna....

Daleko je ovo od idealne situacije za klub, ali da se je popravila u odnosu zadnjih nepar godina, pa sigurno da jeste, ekipa ima glavu i rep, normano je da igraci odlaze, pa evo sviju je ugodno iznenadio Paolo sto je doveo ovog golmana iz Lilea, znaci boljeg nije mogao dovesti u ovom trenutku,a za manje para.... :kralj:

Citam predsjenik Udina Pozzo izjavio de Paul ne mora ici iz kluba, ali do njega je hoce li otici u Milan, klub mu nece stojati na putu. :opaopa:
Zadnja izmjena: meskalin, dana/u 25 maj 2021, 11:38, ukupno mijenjano 5 puta.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []