FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Arvid
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Arvid » 26 maj 2021, 22:26

Adrian San Miguel je isto free, samo kažem :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 26 maj 2021, 23:11

Evo pisu da je Laporta zagrizao za Donnarummu, planira izjednaciti ponudu Juventusa. :hmmmmm:
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 maj 2021, 00:01

Jašta. U svakoj liniji škripi a dovodit će se zamjena do ove sezone drugom najboljem igraču ekipe.
Don't hate what you don't understand.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 maj 2021, 02:03

Gallardo mi nije naumpao, nimalo loša opcija. Zreo je za Evrope, s Riverom je ubijao. Definitivno bi meni bio u užem izboru, zajedno s Ten Hagom. Contea već ne bih mogao zamisliti u Barci, baš ne znam na šta bi to ličilo. Šanse za to svakako nikakve, tako da nebitno.

Realno gledajući, ukoliko dođu svi ovi što se spominju (Aguero, Depay, Garcia, Wijnaldum, Emerson), mora se priznati da bi to bilo pravo osvježenje. Sve su ovo dobri igrači, a još free agenti. Došli bi na vrijeme, tj. sad odmah, imali bi komplet pripreme da se adaptiraju. Trebaće tu sigurno još igrača, dok se vidi ko će otići sve, ali za džabaka dovesti ova imena, meni je ovo odlično.

Ne znam što se toliko kritikuje dolazak Wijnalduma, igrač koji može biti od velike koristi i koji je velika radilica. Nije klasa, ni blizu toga, ali ako se uklopi, uvjeren sam da će se dobro pokazati.

Volio bih još da Koeman bude bivši, da se nađe dobra zamjena za njega. Vidjećemo šta će biti od toga i hoće li uspjeti namaći koga.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 maj 2021, 02:08

spominje se roberto martinez, a ako vam je koeman (prije barce) bio los, sta cete reci za njega :kafa:

ima "barca dnk", covjek katalonac, inace se ne bi ni spominjao

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 maj 2021, 02:19

dati cu vam dobronamjeran savjet i reci da ne biste trebali biti negativno iznenadjeni, ako laporta potpise nekog ko nije po vasem ukusu, ipak je on covjek koji je potpisao franka rijkaarda i pepa guardiolu, cija su iskustva pred dolazak u barcu, bila skoro pa nikakva :mrgreen:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 27 maj 2021, 03:11

Po mom nekom mišljenju najbolje opcije bile bi Erik ten Hag ili Marcelo Gallardo.

Erik ten Hag zbog stila igre koji igra u Ajaxu, dosta mladih igrača, dosta ofanzivno, bez nekog pretjeranog srljanja dokaz utakmica protiv Real Madrida u ligi prvaka.

Marcelo Gallardo zbog pritiska i naboja sa kojim se nosi cijelo vrijeme u Riveru, osvojio je sve što se moglo osvojiti u Argentini i mislim da je vrijeme za Evropu. Mislim da Barcelona ne bi bila prevelik zalogaj u ovom trenutku za njega. Argentinac, vjerujem da to nešto znači našoj uvrijeđenoj mladoj. Vjerujem da će i on učestvovati u odluci novog trenera.

Ne bih isključio opciju poput Garcije Pimiente, koji je tu, zna kako klub funkcioniše, poznaje i B ekipu, mislim da bi se lako priviknuo raditi u prvom timu. Ipak Laporta je i Rijkaarda i Guardiolu isto tako postavio bez previše iskustva pa su se pokazali kao pun pogodak.

Isto tako pišu po medijima da je navodno ponudio posao Rijkaardu, da izvrši treću revoluciju u Barceloni za vrijeme Laporte mada ne vjerujem on je davno odustao od trenerske karijere jer je želio više vremena za porodicu, javno je objavio da je imao razne ponude Milana, Chelsea, Uniteda itd itd.
Brko iz druge galaksije!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 maj 2021, 08:44

AlfredNobel je napisao/la:
27 maj 2021, 02:03
Gallardo mi nije naumpao, nimalo loša opcija. Zreo je za Evrope, s Riverom je ubijao. Definitivno bi meni bio u užem izboru, zajedno s Ten Hagom. Contea već ne bih mogao zamisliti u Barci, baš ne znam na šta bi to ličilo. Šanse za to svakako nikakve, tako da nebitno.

Realno gledajući, ukoliko dođu svi ovi što se spominju (Aguero, Depay, Garcia, Wijnaldum, Emerson), mora se priznati da bi to bilo pravo osvježenje. Sve su ovo dobri igrači, a još free agenti. Došli bi na vrijeme, tj. sad odmah, imali bi komplet pripreme da se adaptiraju. Trebaće tu sigurno još igrača, dok se vidi ko će otići sve, ali za džabaka dovesti ova imena, meni je ovo odlično.

Ne znam što se toliko kritikuje dolazak Wijnalduma, igrač koji može biti od velike koristi i koji je velika radilica. Nije klasa, ni blizu toga, ali ako se uklopi, uvjeren sam da će se dobro pokazati.

Volio bih još da Koeman bude bivši, da se nađe dobra zamjena za njega. Vidjećemo šta će biti od toga i hoće li uspjeti namaći koga.
Osvježenja ali ne i pojačanja. Dvojica klupadzija Citya, lik iz farmerske Lige i rezervni desni bek.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 27 maj 2021, 10:51

Laportina prva zelja za trenersku klubu Pep Guardiola .

EDIT:
Katalonski Sport javlja kako Joan Laporta polako odustaje od toga da Xavi Hernández bude trener Barcelone, a razlog toga jeste što Španjolac nema dovoljno iskustva.
Već ranije smo pisali kako bi Joan Laporta od svega najviše volio vidjeti Pepa Guardiolu na klupi Barçe, a pored njega se pominju Joachim Löw, Marcelo Gallardo, Roberto Martínez, Thierry Henry i García Pimienta.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 27 maj 2021, 11:13

Eto koji je to debilizam od novinara i dokaz da su to čista nagađanja i bubanja :

Laporta neće Xavija jer nema iskustva, Henry treniro Monaco i Montreal i ostvario u karijeri 14 pobjeda 8 remija i 27 poraza.

Xavi ima već 76 utakmica kao trener, uzeo 6 trofeja ima omjer od 48 pobjeda 12 remija i 16 poraza.

Po meni su svi bolji izbor od Koemana izuzev Henrya.

Low, Gallardo, Pimienta, Xavi - mislim da bi bili dobar izbor
Arteta, Martinez - nisam siguran, mogli bi biti dobar izbor a mogli bi biti flop teški
Henry - igračka legenda ali mislim da nije pokazao kvalitet što se tiče trenerskog posla.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 maj 2021, 19:45

Izgleda prvi će biti Wijnaldum, potom Garcia i Emerson, pa Aguero. Depay navodno čeka šta će biti s Koemanom, ali i neovisno od toga mislim da je to završena priča.

@jasmin10
Vidi, ovi pomenuti dolaze kao free agenti, u ovako teškoj situaciju u kojoj se klub nalazi, što zbog korone, što zbog haosa koji je ostavio Bartomeu. Ne znam da se za džabaka mogu dovesti bolji igrači. Nema smisla očekivati sad neke bombe i plaćanja, od toga nema ništa. Za mene su ovo dobri igrači, koji mogu podići nivo igre.

Emerson jako dobar u Betisu, zaslužio je napokon šansu. Garciju je hvalio Guardiola, znao je momak odigrati dosta dobro. Nije klasa, ali nije ni krampa. Wijnaldum koliko god da se podcjenjivao, za mene igrač koji može biti koristan u svakoj ekipi, prava radilica. Aguero je Aguero, samo da ostane zdrav. Da li će, vidjećemo. Depay prevazišao francusku ligu, odlično igrao u Lyonu i ima priliku da pokaže da li je stvarno sazrio kao igrač ili je samo u pitanju lošija liga. Mišljenja sam da ovaj Depay i onaj Depay iz Uniteda onomad se ne mogu ni porediti. Dosta ljudi mu spori tu epizodu u Unitedu, ali i taj United je tada bio nikakav.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 maj 2021, 21:02

RAC1 piše kako bi otpuštanje Ronalda Koemana Barcelonu koštalo skoro 12 milijuna eura. Zbog klupskih rezanja troškova, ove sezone odgodio je primanje 42,9% plaće, a preostala mu je još jedna godina ugovora.
Ako otkaza bude, to će značiti da će promjene trenera u posljednjih godinu i pol koštati 33 milijuna eura.
jbm li ti Barto pleme mafijaško, šta bandit uradi od kluba :facepalm: tacno ga je podmetnuo Barci kao kukavicije jaje :evil:

Žuti logicno traži da se isplati.
Laporta ce ga na neku šuplju pokušati premuntatiti, možda mu dati neki manji iznos, objasniti mu da ga nisu on i njegova uprava dovela u Barcu.
Ne znam kako ce ovo riješiti, a para nema ni za pojacanja, a kamoli još i za placanje odštete nepoželjnom treneru :puke: fuj kako mi se gadi sve ovo.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 27 maj 2021, 22:50

Uzbuna u Barceloni: Ronald Koeman završio u bolnici
Zbog prevelikog stresa i pritiska

Mislim da mu je najbolje da uzme odmor sebi, godinu, dvije, da se odmori ipak je ovo previše stresno za njega :mrgreen: svakako će imati punu podršku navijača :salut:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 maj 2021, 23:12

slika
slika
Dembele sa boljim učinkom. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 maj 2021, 23:17

Može li se u doba corona krize uzeti 100 mil. za ova dva francuska klošara ?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 maj 2021, 00:59

Kakav klošar moras biti da Dembele ima bolji ucinak od tebe.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 maj 2021, 01:38

messilla je napisao/la:
27 maj 2021, 23:12
slika
slika
Dembele sa boljim učinkom. :rol:
Ima loš učinak, ali se dosta popravio od dolaska Koemana i to je očigledno.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 28 maj 2021, 01:47

loši su, ali budimo optimisti može to biti i lošije, samo naprijed

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2021, 02:00

Nejasna mi je ova priča oko Donnarumme ako će ostati ter Stegen. Totalna pizdarija izdvajati mnogo novca na dva golmana.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 28 maj 2021, 09:16

Mislim da je ovo dizanje cijene Donarumi, nema od ovog ništa, a i bolji je Ter Stegen.

Očigledno da je klub u finansijskoj dubiozi i da se dovode free igrači, sumnjam da Laporta ne bi dao pare za Halanda da se ima.
Ovako, bar dovodimo neke koji imaju određen kvalitet, pa nek ponude 1-2 sezone i super.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.