Ok, mislio sam (očito pogrešno) da je inter uložio sva sredstva i svu pamet i novac da osvoji titulu. Tako sam ja iz svog ugla, vidio ovu interovu sezonu i strategiju. Misleći tako kako napisah, došao sam do zaključka da je šlag na to sve, okidač, ona siva masa bez koje ne može ništa upravo Conte.obagol je napisao/la: ↑27 maj 2021, 15:04Sve to stoji. Čovjek je osvojio Scudeto i svaka čast. Ali isto tako Alegri dodje nakon njega, ponovi sve te njegove uspjehe i još ih nadmaši, dodje 2 puta do finala LP što je za Contea misaona imenica samo iz jednog razloga: jer je tvrdoglav. Ja nisam pobornik fudbala u kojem imaš trenera koji se krpi sa sastavom, izmišlja igrače, reže se budžet, čovjek jedva dobaci do LP npr, dobije otkaz, dođe novi trener, dovede mu se igrača za 200 milona i on onda osvoji titulu. Zašto odmah ovom prvom nisi doveo te igrače i pustio ga da radi. Meni je fudbal i lijepa igra, izbacivanje novih igrača, njihove afirmisanje i ostvarivanje rezultata. Taj fudbal treba da bude jedan lijepo upakovan proizvod koji ti prodaješ. U Conteovom slučaju ti nemaš šta prodati. S njim nikad ne znaš kad će se obrušiti na igrače, navijače, predsjednika, upravu...dinoo je napisao/la: ↑27 maj 2021, 14:40Recimo da si sve u pravu, da bih lakše podvukao poentu koju ću napisati u drugoj rečenici.obagol je napisao/la: ↑27 maj 2021, 14:27
Jest zaslužan za tih 90+ bodova i to mu treba skinuti kapu. Ali isto tako mu treba fakturisati dva ispadanja u grupi LP koje je trebao proći (Sparta i Shaktar te povale). Ispao je u oba polufinala kupa gdje je barem jedno trebao proći da nije ziheraš. Ima platu od 12 mil.za koju treba do dolazi do polufinala LP. Ne znam koliko je uspjeh sa takvim rosterom tući Veronu, Bolognu, Torino, Benevento, Speziu...i vrlo često uz pravu patnju. Nije ostavio nikakvu podlogu za sljedećeg trenera u smislu identiteta, vizije igre. Ne možeš igrati svaku utakmicu kao da ideš u rat, na nož. To može upaliti jednu sezonu ali sljedeću dolazi do kolapsa. Zašto je on napušta Bari, Atalantu, Juve, Chelsea a evo i sad Inter nakon par sezona i to uvijek jer se s nekim nije slagao?
Moja poenta: navijači Intera (isto kao i navijači Juventusa 2011,12..) nemaju nikakvo pravo, NIKAKVO, da mu spočitaju bilo šta jer je donio titulu serije A koja se, za oba tima gore navedena, čekala 100 godina i bila perpetum mobile u momentu preuzimanja tima(timova). Stati mirno pa reći Antonio Conte, sada navijači Intera, a prije 10 godina navijači Juventusa. Sve ostalo je šuplja i šupačka, šbb kbb, što je babi milo, to joj se i snilo, roster za prošetati ligom itd itd.
Jel Ronaldo, Dybala, Morata, Chiesa...roster za ušetati među 4 i plasirati se u LŠ laganom šetnjicom, pa, šta bi?
Kakvi rosteri, kakve šetnje, treba krv na uši da izađe ne samo od trčanja nego 90+ minuta krvnicčke koncentracije, 38 puta za redom... kojom vrstom šetnje je psg trebao ušetati po novu titulu?
Nikakav epic broza i slični svjetski igrači, nego Conte koji je to sve uvezao i donio titulu interu.