Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

pinki
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la pinki » 28 maj 2021, 09:01

Meni je na PES-u ostao Allegri kao da sam znao da će se vratiti :)

Pogba

Post Postao/la Pogba » 28 maj 2021, 09:03

Priča se kako trener treba doći prvo pa onda igrači, a onda dođemo do toga da je Locatelli iz nekog razloga uključen u svaku priču ma ko trener bio. Čak i Paratici koji ga je kao htio je otišao i on je i dalje meta. :mrgreen:
Jedini zaključak je da je najbitnije da je Italijan.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 28 maj 2021, 09:20

Pogba je napisao/la:
28 maj 2021, 09:03
Priča se kako trener treba doći prvo pa onda igrači, a onda dođemo do toga da je Locatelli iz nekog razloga uključen u svaku priču ma ko trener bio. Čak i Paratici koji ga je kao htio je otišao i on je i dalje meta. :mrgreen:
Mi samo koristimo prilike koje se ukazu na trzistu.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 28 maj 2021, 10:08

dinoo je napisao/la:
28 maj 2021, 09:20
Pogba je napisao/la:
Zato sto je ovaj tim jako tesko pojacati.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 28 maj 2021, 10:42

Marvin je napisao/la:
28 maj 2021, 10:08
dinoo je napisao/la:
28 maj 2021, 09:20
Pogba je napisao/la:
Zato sto je ovaj tim jako tesko pojacati.
Ali cemo svakako evaulirati svaku priliku koja se pojavi na trzistu.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 maj 2021, 11:49

Je l zvanicno :kafa:

Pogba

Post Postao/la Pogba » 28 maj 2021, 11:50

Thank you, Andrea.

These are the first words that all of us need to say at the end of this special experience together.

A few months ago, Andrea Pirlo, an icon of world football, began his new adventure, his first as a coach.

To do this, first of all, it takes courage, as well as awareness of one's own means, especially in a period marked by thousands of difficulties, with the world forced by the pandemic to reinvent its own rules day after day.

Pirlo has just begun the first steps of what will no doubt become a brilliant career as a coach. An adventure of transformation, seeking, and often managing, to bring his ideas and his experience as a champion on the pitch from the “other side” of the fence.

And since in football, what counts are the victories, let's remember them: in the space of a few short months Pirlo's Juve has raised two trophies: The Italian Supercup and the Coppa Italia. And he, as coach, brought home brilliant victories on the most prestigious of fields, from San Siro to Camp Nou.

For all this, for the courage, the dedication, the passion with which he demonstrated every day, our thanks go to the Maestro, the Coach and to Andrea, that really comes from the heart. As well as our good luck for the future that will surely be a wonderful one.
juventus.com

#MaxOUT

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 maj 2021, 12:07

@Pogba :thumbup:

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 28 maj 2021, 12:11

Počelo je :D

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 28 maj 2021, 12:15

Pogba je napisao/la:
28 maj 2021, 11:50
Thank you, Andrea.

These are the first words that all of us need to say at the end of this special experience together.

A few months ago, Andrea Pirlo, an icon of world football, began his new adventure, his first as a coach.

To do this, first of all, it takes courage, as well as awareness of one's own means, especially in a period marked by thousands of difficulties, with the world forced by the pandemic to reinvent its own rules day after day.

Pirlo has just begun the first steps of what will no doubt become a brilliant career as a coach. An adventure of transformation, seeking, and often managing, to bring his ideas and his experience as a champion on the pitch from the “other side” of the fence.

And since in football, what counts are the victories, let's remember them: in the space of a few short months Pirlo's Juve has raised two trophies: The Italian Supercup and the Coppa Italia. And he, as coach, brought home brilliant victories on the most prestigious of fields, from San Siro to Camp Nou.

For all this, for the courage, the dedication, the passion with which he demonstrated every day, our thanks go to the Maestro, the Coach and to Andrea, that really comes from the heart. As well as our good luck for the future that will surely be a wonderful one.
juventus.com
:salut:

Hvala na svemu Mister. Mislim da nijedne uvrede nisam uputio na njegov racun. Svjesni smo svi da se ovdje najmanja krivica njemu moze pripisati. Voditi klub u kojem uprava zajedno sa fudbalskim agentima i "projektom" je odlucivala o svemu. Pamtit ce se utakmice koje su igrane bez tog "pritiska". :bow:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 28 maj 2021, 12:19

da vidimo čime raspolažemo trenutno:

ŠČezni/Pinsoglio

Danilo/Cuadrado Bonuci/Demiral Deligt/Chielini Aleksandro/Frabotta

Bentankura../Rabbiot Artur/Ramiz Mekenzi

Chiesa/Kukusevsi Rona/Morata Dybala

Tanko , treba igrač u svakoj liniji...

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 maj 2021, 12:24

Ako uspiju Donarumu dovest, to ce na golmanskoj poziciji uraditi i prodat Poljaka a ako ne, isto je. Imamo golmana.

Zasigurno lijevog beka i stopera. Ko se spominje, veze nemam.

Vezni red bolje ne komentarisati.

Zivo me interesuje sta ce biti sa napadom. CR7, Moratta i Dijambala. Gospodin Allegri je sve na ceduljici u restoranu poslozio.

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 28 maj 2021, 12:31

pinki je napisao/la:
28 maj 2021, 12:19

ŠČezni/Pinsoglio

Zaboravio si da se vracaju De Sciglio i Rugani.
Moguce i Pjanic.
Mandzukic je slobodan.
Vidal postao visak.
Pogba voli torinske frizere.
Khedira se isto moze lahko predomisliti.
Marchisio je jos u formi.
Jedino Tevez vise nije realna opcija.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 28 maj 2021, 12:34

Rovella je napisao/la:
28 maj 2021, 12:31
pinki je napisao/la:

ŠČezni/Pinsoglio

Moguce i Pjanic.
Mandzukic je slobodan.
Vidal postao visak.
Ne bih se složio za Teveza, ako se malo potegne može se i to lahko realizovati. Ne znam šta je sa Alvesom ili Licht-om?
Za ostale se slažem.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 28 maj 2021, 12:41

Rovella je napisao/la:
28 maj 2021, 12:31
pinki je napisao/la:

ŠČezni/Pinsoglio

Moguce i Pjanic.
Mandzukic je slobodan.
Vidal postao visak.
Zaboravio si jednog , Sturari
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba

Post Postao/la Pogba » 28 maj 2021, 12:43

Fali i više od jednog igrača po liniji, puno više. Samo ne znam s kojim parama.

Stoper se ne mora dovoditi možda još jednu sezonu ako će i Chiellini i Bonnuci ostati. Ali, onda treba poći od formacije.
Max će vjerujem vratiti na klasičnih 4 mada znamo da je igrao i 3. Ako igramo sa 4 onda je pitanje desnog beka prvo. Danilo mu vjerujem leži jer je "blokirani" bek, nema tu snagu spartanja gore-dolje iako je sasvim ok ka naprijed kada je igrao treceg stopera ili veznjaka. Po meni u situaciji gdje imamo Danila, Juana i Chiesu na desnoj strani da tu stranu možda u ovom roku neće dirati.

Lijevo imamo samo Sandra, a svi znamo da bi on trebao biti klupa nekom beku. Vjerovatno će i dalje biti prvi izbor i da će tu sigurno neko doći.
Pellegrini i Frabotta apsolutno ne.

U vezi po mom shvatanju fudbala nedostaje minimalno 3 veznjaka, i to nikavi bezveznjakovici stille Rovella.
Moja veza bi bila nesto tipa Ruben Neves, Tielemans, van de Beek, Arthur, Rabiot, McK i recimo mlađi tipa Hamed Traore.

Prema gore: Kulusevski se hajpa mada je to po meni jedan prosjek igrač drama, a u to ćemo se uvjeriti dugoročno. Definitivno kao i godinama s Maxom ranije nam fali KLASIČNO lijevo krilo. Pogtovo ako ce se ici na 4-3-3. U napadu fali devetka razbijac ala Lukaku.

Rezime:
1 lijevi bek
3-4 veznjaka
1 krilo
1 napadač

Ovo je minimum, a ja bih imao još za dodati, pogotovo na pozicijama bekova ili stopera.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 28 maj 2021, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 28 maj 2021, 12:49

Allegri je imao velikih problema sa Costom i Bernom koji su volili da igraju "solo", pa je trebalo vremena dok im to izbije iz glave da pocnu igrati normalno. A Kulusevski je jedno 10x vise solo.

+ najmrzi profil igraca kod Maxa su potrosaci lopte. Ne vidim magiju kojom ce Kulu ostati/igrati.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 28 maj 2021, 13:18

J10 je napisao/la:
10 maj 2021, 16:58

Buffon mislim da ide ali ne i Chiellini (5. opcija kao Barza na kraju)
Woj/Perin/?, ?, Pinsoglio
De Ligt, Bonucci, ?, Chiellini
Cuadrado, Danilo, ?, ?
?, ?, Arthur, McKennie, Bentancur, Fagioli/Rovella
Chiesa, ?, Kulusevski?
Morata, ?
Dybala produžava, Morata ako bude mogla jeftinije posudba od 10 miliona, a mozda i za 10. Nema nekih vrhunskih napadača trenutno u ponudi, samo nek ne dolazi icardi. Ronaldo ide, siguran sam da Bonucci ostaje iako sad već svašta pišu.

Glavno pitanje je da li će biti 433 ili 4231. Mislim da je veća šansa za 433. Morata i neki rezervni špic, Chiesa i rezervno krilo lijevo, Dybala i Kuluševski desno. Bentancur ostaje zbog klauzule s Bocom a i neće kod Maxa igrati registu, Arthur i McKennie ostaju jer su novi. Vjerovatno će od odlaska Rabiota značiti koliko veznjaka dolazi. Šesti vezni u rotaciji vrlo moguće Rovella ili Fagioli, a na to sve bi ja prodao Rabiota i uzeo Locatelli + Pogba/DePaul/Aouar. Nemam ništa protiv razmjene Berna-Romagnoli. Demiral mislim da će i tražiti da ide. Barem jedan lijevi bek treba, a Sandru je isteklo vrijeme već par godina pa bi bilo dobro i dva. Mislim da Donnarumma ne dolazi i bilo bi mi drago jer je debil, uzeo bi ga samo jer bi bio džaba (Raiola ne misli tako :D).

Woj
Cuadrado DeLigt Bonucci ?
McKennie Locatelli DePaul
Dybala Morata Chiesa

I da, u Maxovoj vezi sa 3, Arthur će teško igrati nešto osim registe, a pitanje je da li će to moći. Sam je govorio da ne voli igrati odma ispred odbrane nego malo dalje, a i diskutabilan je po pitanju defanzivnog doprinosa. McKennie kao mezzala me najviše zanima. Za lijevog beka mislim da ne postoji šansa da to bude Gosens jer je više za sistema s 3 nazad. Teško će biti beka iskopati.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 maj 2021, 13:42

Ne vjerujem da ce Amerikanac biti u prvoj postavi. Taj novi veznjak kao igrac koji ce graditi igru, Bentankur i Rabiot/Arthur. Nece se tu aman zaman nesto prmijeniti.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 28 maj 2021, 14:05

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.