Postao/la BIHpatriota » 29 maj 2021, 08:19
BBallytics.co
9 ¥. ·
MAVS - CLIPPERS
2. utakmica je realno jedna velika anomalija. Mavsi šutirali 58.5% iz igre. To je više nego u bilo kojoj utakmici tokom regularne sezone (najviše je bilo 58% protiv Pelicansa).
Ovdje imate graf na kojem možete vidjeti igrače koji su u ove dvije utakmice najviše podignuli TS% u odnosu na regularnu sezonu.
Primjetite da su čak 3 igrača Mavsa među njima, što nam nekako ukazuje da je to anomalija ilitiga "outlier". Suludo je što je sve ulazilo Mavsima, doslovno svaka druga trica. I uz sve to dobili su samo 6 razlike (jer su i Clippersi brutalno odigrali napad).
Problem je što sve što su Clippersi bacili na Mavse (pogotovo Dončića) nije funkcioniralo. Switchanje na Dončiću - nikako, to smo još u game 1 vidjeli, različiti obrambeni (PG, Kawhi, Beverley) - nije imalo veze, jer je Dončić intenzivno tražio switch, i dobio na kraju. Dupliranje su rješavali s lakoćom, mislim da sve te napade u kojima je netko bio dupliran su uspješno rješili (jednom je KP fulao čisti alley oop, ali ono...).
Još veći problem je što oni nisu mogli zaustaviti Mavse ni kada je Dončić bio na klupi. Opet su tu Brunson/THJ/Richardson kreirali i zabijali ko iz šale.
Meni se jednostavno čini kao da Clippersi ne znaju što trebaju raditi. Ići Dončiću (pa i ostalim igračima nakon nekoliko zabijenih šuteva) ispod bloka jednostavno nema smisla... Pogotovo kad je visoki igrač u dropu. Tu je ili trebao biti switch, ili jednostavno ne znaju što rade. Kod dupliranja su rotacije užasno spore i ne pokrivaju rupe. Kada je pet igrača vani, svi cuttaju s lakoćom (Kawhijeva off-ball obrana je zakazala nekoliko puta). A glavni argument svima (pa i meni) prije ove serije je bila obrana Clippersa koja je sad realno još gora od Mavsa.
Po meni tu bi se jednostavno trebali dogovoriti u obrani što će raditi (ovo zvuči kao da govorim nešto nekoj djeci koja se svađaju) i puno agresivnije tražit switch na Dončiću za PG-a i Kawhija koji su ga redovno rješavali 1 na 1. No dobro, napad stvarno nije bitan jer ionako ga relativno efikasno realiziraju, ta obrana je ključ u pobjedi sljedeće utakmice, koja je presudna za ostanak u igri za prolazak.