FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- Beduin
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Mozda Civica vratiti, za lijevog beka?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ne bi bila losa opcija. Ako hocemo nesto vise slijedece sezone trebamo odmah dovesti zeljene igrace, pojedincima se zahvalit. Dodati samo na ovu ekipu par igraca i uz dobro određene pripreme moglo bi to biti dobro. Koliko znam pauza je kratka nesto manje od mjesec i po dana imaju da pripreme ekipu za slijedecu sezonu
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo
moSa bodaSlo
Bolji je za klasu od Islamovica ciju poziciju je morao pokrivati ni kriv ni duzan mali Osmic.
🔴⚫️
- RollingPaper
- Kontakt:
Rukometaši osvojili tj. odbranili KUP! Svaka čast momcima!
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Mora se brzo raditi na sljedećoj sezoni, uskoro počinje. Nadam se u timu sto vise mladih poput Mehmedagica i drugih.
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji
Za mjesec i pol...MakabiTuzla je napisao/la: ↑30 maj 2021, 19:08Mora se brzo raditi na sljedećoj sezoni, uskoro počinje. Nadam se u timu sto vise mladih poput Mehmedagica i drugih.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
- Kontakt:
Mladima treba dati šansu, ali ne može biti pola ekipe na terenu juniori. Vidjeli smo šta je bilo u nastavku prvenstva i da je to koštalo Gradu odlaska iako on nije za to direktno kriv.MakabiTuzla je napisao/la: ↑30 maj 2021, 19:08Mora se brzo raditi na sljedećoj sezoni, uskoro počinje. Nadam se u timu sto vise mladih poput Mehmedagica i drugih.
Sezona iduća počinje 17. jula, brzo će to proći.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Sad malo odmora i sto prije rijesit se nepotrebnih igraca kao sto su Mujkic,Islamovic,Nisic,Kadric,Ristic..Pa zar niste u stanju ostavit tj produzit ugovore ovim nasim kljucnim igracima i dovest 4-5 kvalitetna igraca+mladi igraci jer svima je vise dosadila ova borba za opstanak vec 4 sezone,Velez udje u ligu i za 2 sezone odma u Evropi,ako se sad ne dovedu neka ozbiljna pojacanja bolje nam je da izadjemo iz lige da se vise ne sramotimo ..
-
- Kontakt:
Od trenutnih igrača još godinu dana vrijede ugovori Beganović, Devedzic, Predragovic i Kadric. Svim ostalim igračima ugovori ističu sutra ili za mjesec dana.
Dajemo šansu mladima, ali eto mogu otići slobodno igraci poput recimo Osmića.
Dajemo šansu mladima, ali eto mogu otići slobodno igraci poput recimo Osmića.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
- Kontakt:
Njih se nemaš šta rješavati ističu im ugovori svima osim Kadriću. Nemoj saleta zaboravljati da ga ne gledamo više u dresu Slobode dosta ga je bilo.admirrx je napisao/la: ↑30 maj 2021, 19:33Sad malo odmora i sto prije rijesit se nepotrebnih igraca kao sto su Mujkic,Islamovic,Nisic,Kadric,Ristic..Pa zar niste u stanju ostavit tj produzit ugovore ovim nasim kljucnim igracima i dovest 4-5 kvalitetna igraca+mladi igraci jer svima je vise dosadila ova borba za opstanak vec 4 sezone,Velez udje u ligu i za 2 sezone odma u Evropi,ako se sad ne dovedu neka ozbiljna pojacanja bolje nam je da izadjemo iz lige da se vise ne sramotimo ..
- Beduin
- Kontakt:
Relativno uspjesna sezona gotova, uspjesna jer i pored korone i svih nedaca je finansijski izvjestaj za 2020. god. pozitivan, narocito ako se ispostavi da je u ovoj godini dodatno smanjen dug (a te informacije ocekujem u redovnom izvjestaju Uprave, nadam se u sto skorije vrijeme) uz odradjen dobar transfer (Tomasevic).
Uspjesna i rezultatski jer smo nekoliko kola prije kraja izborili opstanak iako smo na polusezoni izgubili 2 ponajbolja igraca (i to obojica u odbrani) a nisu se nasle na vrijeme adekvatne zamjene (mada kasnije je Ilic odradio vrhunski posao). Uspjesna i s aspekta da smo 2 godine za redom dobili licencu na prvostepenoj komisiji, a to je raritet kod nas i upucuje na ozbiljniji pristup i rad Uprave.
Uspjesna i marketinski, daleko ozbiljniji pristup samom oglasavanju i informisanju, stavljanje stranice i Instagrama pod vlasnistvo kluba te verifikacija istoga, kao i online shop te neke druge stvari (iako imam zamjerku sto nisu Saniju dali koju minutu kad je vec dovedem radi marketinga i iskoristen u tu svrhu, a mozda i neku kintu da smo dobili, pa je zasluzio barem toliko radi same ozbiljnosti kluba i promocije).
Uspjesna i zbog cinjenice da smo najmladja ekipa lige (ili je samo Mladost mladja od nas?), da smo promovisali dosta juniora koji jos uvijek mogu ili i dalje igraju i za juniore Slobode, a neki od njih imaju bitnu rolu u ovoj novoj, mladoj Slobodi, to nam je ponajveci dobitak, narocito s ovim novim pravilom gdje moras u ekipi imati 2 U21 igraca, to nam je ogromna prednost u narednim sezonama (a nasi juniori 2. u drzavi).
Ima tu jos stvari za pohvaliti, solidno smo ispratili i ove donatorske akcije u ovako teska vremena, daleko manje tenzije oko kluba/Uprave i navijaca, osjeti se to neko povjerenje i borba. Ali sta dalje? Nije idealno, daleko od dobroga cak, ali uz sve gore nabrojano Uprava mora napasti potencijalne sponzore, naci odredjenu svotu novca i podici ljestvicu, ispod 6. mjesta ni ne pomisljati, a kad igras za jasan neki cilj, onda si i u stanju iskoristiti ponudjenu borbu za nesto vise (izlazak u Evropu). Vrijeme je da se proda i Amar sad kad imas adekvatnu zamjenu mu (0smic, mozda cak i bolji od njega), uzmu pare i te pare preusmjere na ciljana pojacanja. A ako na vrijeme postave za cilj gornji dio tabele, onda vec sutra trebaju dogovoriti ostanak na Tusnju onih najboljih igraca te samo nadograditi tim i obecati neke bonuse za pobjede i izlazak u Evropu.
PS. Isti izvor koji mi je prosle sezone javio da dolazi strasan lijevi bek/krilo iako anonimus (Tomasevic, nekima ovdje sam i rekao za njega odmah) pa se ispostavi da je i bio odlican za nas, taj isti izvor mi je rekao i za golmana Kukica da je odlican, na treninzima strasno dobro radi, a evo vidili smo u zadnje 2 utakmice da je odradio sasvim dobro svoj posao. Mozda me ne iznevjeri ni za njega, kao ni za Tomasevica. A mozda mi dojavi jos kakvog potencijala da dobijamo.
Uspjesna i rezultatski jer smo nekoliko kola prije kraja izborili opstanak iako smo na polusezoni izgubili 2 ponajbolja igraca (i to obojica u odbrani) a nisu se nasle na vrijeme adekvatne zamjene (mada kasnije je Ilic odradio vrhunski posao). Uspjesna i s aspekta da smo 2 godine za redom dobili licencu na prvostepenoj komisiji, a to je raritet kod nas i upucuje na ozbiljniji pristup i rad Uprave.
Uspjesna i marketinski, daleko ozbiljniji pristup samom oglasavanju i informisanju, stavljanje stranice i Instagrama pod vlasnistvo kluba te verifikacija istoga, kao i online shop te neke druge stvari (iako imam zamjerku sto nisu Saniju dali koju minutu kad je vec dovedem radi marketinga i iskoristen u tu svrhu, a mozda i neku kintu da smo dobili, pa je zasluzio barem toliko radi same ozbiljnosti kluba i promocije).
Uspjesna i zbog cinjenice da smo najmladja ekipa lige (ili je samo Mladost mladja od nas?), da smo promovisali dosta juniora koji jos uvijek mogu ili i dalje igraju i za juniore Slobode, a neki od njih imaju bitnu rolu u ovoj novoj, mladoj Slobodi, to nam je ponajveci dobitak, narocito s ovim novim pravilom gdje moras u ekipi imati 2 U21 igraca, to nam je ogromna prednost u narednim sezonama (a nasi juniori 2. u drzavi).
Ima tu jos stvari za pohvaliti, solidno smo ispratili i ove donatorske akcije u ovako teska vremena, daleko manje tenzije oko kluba/Uprave i navijaca, osjeti se to neko povjerenje i borba. Ali sta dalje? Nije idealno, daleko od dobroga cak, ali uz sve gore nabrojano Uprava mora napasti potencijalne sponzore, naci odredjenu svotu novca i podici ljestvicu, ispod 6. mjesta ni ne pomisljati, a kad igras za jasan neki cilj, onda si i u stanju iskoristiti ponudjenu borbu za nesto vise (izlazak u Evropu). Vrijeme je da se proda i Amar sad kad imas adekvatnu zamjenu mu (0smic, mozda cak i bolji od njega), uzmu pare i te pare preusmjere na ciljana pojacanja. A ako na vrijeme postave za cilj gornji dio tabele, onda vec sutra trebaju dogovoriti ostanak na Tusnju onih najboljih igraca te samo nadograditi tim i obecati neke bonuse za pobjede i izlazak u Evropu.
PS. Isti izvor koji mi je prosle sezone javio da dolazi strasan lijevi bek/krilo iako anonimus (Tomasevic, nekima ovdje sam i rekao za njega odmah) pa se ispostavi da je i bio odlican za nas, taj isti izvor mi je rekao i za golmana Kukica da je odlican, na treninzima strasno dobro radi, a evo vidili smo u zadnje 2 utakmice da je odradio sasvim dobro svoj posao. Mozda me ne iznevjeri ni za njega, kao ni za Tomasevica. A mozda mi dojavi jos kakvog potencijala da dobijamo.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
'Tuzlanski klub će prema plasmanu na tabeli, osma pozicija, zaraditi 74.804,71 KM.'
Kad će leći na račun ove pare?
Kad će leći na račun ove pare?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Sve u svemu slazem se, samo grijesis za Sania, mislim da nije na kraju ni dobio svu potrebnu papirologiju kako bi mogao nastupiti.Beduin je napisao/la: ↑30 maj 2021, 19:42Relativno uspjesna sezona gotova, uspjesna jer i pored korone i svih nedaca je finansijski izvjestaj za 2020. god. pozitivan, narocito ako se ispostavi da je u ovoj godini dodatno smanjen dug (a te informacije ocekujem u redovnom izvjestaju Uprave, nadam se u sto skorije vrijeme) uz odradjen dobar transfer (Tomasevic).
PS. Isti izvor koji mi je prosle sezone javio da dolazi strasan lijevi bek/krilo iako anonimus (Tomasevic, nekima ovdje sam i rekao za njega odmah) pa se ispostavi da je i bio odlican za nas, taj isti izvor mi je rekao i za golmana Kukica da je odlican, na treninzima strasno dobro radi, a evo vidili smo u zadnje 2 utakmice da je odradio sasvim dobro svoj posao. Mozda me ne iznevjeri ni za njega, kao ni za Tomasevica. A mozda mi dojavi jos kakvog potencijala da dobijamo.![]()
Treba dici ljestvicu vise vec sljedece sezone pa sto ti kazes ganjati makar 6. mjesto pa ko zna sta se moze desiti tu je uvijek mala bodovona razlika.
Jednog u21 znaci za sljedecu sezonu imamo Osmica a drugi cemo jos vidjeti ko ce biti, ne bi jos puno razmisljao o pojacanjima, volio bi da Zizovic ostane i to ce nam dosta reci koje su ambicije, ali bi volio i da izadjemo na zelenu granu sa dugovima jer jos uvijek nije dobra situacija pa ne treba biti nerealan.
Kako sam "nacuo" od trenutne ekipe vise od polovice igraca nece ostati, Sale se oprostio tako da sada cekamo novu zrtvu koga ce ljudi spominjati.
Beganovicu transfer zavrsiti kako god znaju i umiju, nema ga smisla vise drzati ovde ima potencijala a moze samo stagnirati.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Za nas posao nije gotov, imamo mi jos brdo problema i ne treba letiti visoko.
Dosta je i pozitivnih stvari koje treba pohvaliti, ali kriza i dalje traje, neki dugovi pristizu, tuzbe, zakasnjele plate i tako dalje, da vidimo sljedeci korak, kad iz uprave podvuku crtu za ovu sezonu sta se uradilo i na cemu smo pa onda planirati nesto dalje.
- Dosta toga ce reci i samo pitanje Zizovica.
Dosta je i pozitivnih stvari koje treba pohvaliti, ali kriza i dalje traje, neki dugovi pristizu, tuzbe, zakasnjele plate i tako dalje, da vidimo sljedeci korak, kad iz uprave podvuku crtu za ovu sezonu sta se uradilo i na cemu smo pa onda planirati nesto dalje.
- Dosta toga ce reci i samo pitanje Zizovica.
Mislim da ce dosta uticat u pregovorima sa pojacanjima i novim ugovorima cinjenica da smo sve obaveze prema igracima ove sezone ispostovali. (ako jesmo)
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Treba odmah od sutra poceti s radom.
Prvo sto treba uraditi jeste odmah obaviti razgovore s Zizovicem, njegov ostanak bih po mom misljenu znacio odmah da je plan slijedece sezone nesto vise.
Potom obaviti razgovore s pojedincima prvobitno s Golubom i ako je ja mislim pitanje oko njegovog odlaska sve riješeno mada nije ni nemoguce da ostane. Sto se tice odlazaka mogu slobodno ici igraci poput Salihovica, Ristica, Kadrica, Resica(njemu svakako zavrsava pozajmica), Islamovica, Đordica( mada on i ono sto je odigrao pokazao se solidnu mozda bi bio kao dostojna zamjena), Mujkica, cak i Predragovica koji je evo tu sezonu i po i nije gotovo nista pokazao mada moze se reci da je bio vise nego dobar u zadnjih par utakmica, Beganovica bi bilo odlicno prodat. Sto se tice ostalih igraca Miskovicu bi se mogla produziti pozajmica a ja mislim da bi se mogao i potpisati ugovor, Abid bi mogao jedino sluziti kao neka izmjena al za prvih 11 definitivno nije. Ugovore bi produzio Osmicu (obavezno)!!!, Saidu, Dz Beganovicu, Ilicu, Balicu(mislim da bi bio odlican iz dobro određene pripreme), Leki (također uz odradene pripreme i vracanja u formu bio bi među najboljima) znaci to bi nekako ovako bilo:
Golubović, Kukic, Devedzic, Ilic, Jusic, Osmic, Balic,Leko,Mujagic,Miskovic,Said,Dz Beganovic, Kurtalic, Maksimovic, Alic..
Za nesto vise su nam potrebna pojacanja na pozicijama, Stopera, Lijevog Beka, po mom misljenu cak dva veznjaka, Krilnog igraca i napadaca obavezno!
Mada daj prvo da krenemo s potpisom Zizovica valjda bude nekog hajra od svega ovog
Prvo sto treba uraditi jeste odmah obaviti razgovore s Zizovicem, njegov ostanak bih po mom misljenu znacio odmah da je plan slijedece sezone nesto vise.
Potom obaviti razgovore s pojedincima prvobitno s Golubom i ako je ja mislim pitanje oko njegovog odlaska sve riješeno mada nije ni nemoguce da ostane. Sto se tice odlazaka mogu slobodno ici igraci poput Salihovica, Ristica, Kadrica, Resica(njemu svakako zavrsava pozajmica), Islamovica, Đordica( mada on i ono sto je odigrao pokazao se solidnu mozda bi bio kao dostojna zamjena), Mujkica, cak i Predragovica koji je evo tu sezonu i po i nije gotovo nista pokazao mada moze se reci da je bio vise nego dobar u zadnjih par utakmica, Beganovica bi bilo odlicno prodat. Sto se tice ostalih igraca Miskovicu bi se mogla produziti pozajmica a ja mislim da bi se mogao i potpisati ugovor, Abid bi mogao jedino sluziti kao neka izmjena al za prvih 11 definitivno nije. Ugovore bi produzio Osmicu (obavezno)!!!, Saidu, Dz Beganovicu, Ilicu, Balicu(mislim da bi bio odlican iz dobro određene pripreme), Leki (također uz odradene pripreme i vracanja u formu bio bi među najboljima) znaci to bi nekako ovako bilo:
Golubović, Kukic, Devedzic, Ilic, Jusic, Osmic, Balic,Leko,Mujagic,Miskovic,Said,Dz Beganovic, Kurtalic, Maksimovic, Alic..
Za nesto vise su nam potrebna pojacanja na pozicijama, Stopera, Lijevog Beka, po mom misljenu cak dva veznjaka, Krilnog igraca i napadaca obavezno!
Mada daj prvo da krenemo s potpisom Zizovica valjda bude nekog hajra od svega ovog
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo
moSa bodaSlo
Uzmite u obzir da moraš imati 2 u21 igraca u prvoj postavi, to je znaci barem 4-5 solidnih u kadru zbog povreda, kartona i svega ostalog.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Valjda 2 u zapisniku a jednog uvijek na terenu (Osmic, Devedzic, Mehmedovic, Alic, na klupi mozes imat golmana Mehica koji mislim izlazi iz juniora mada bi vise volio da on ode negdje na posudbu i brani), tako da mi sa trenutnim rosterom nebi trebali imat tu puno problema sto se tog pravila tice.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Podrska upravi,abd naredne sezone da probamo napraviti iskorak...Ako se realno pogleda,domace utakmice tuci i sa strane copni koji bod i eto evrope...Liga je losa realno,necemo se lagati...
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.