Fino obrazloženo.boccaccio je napisao/la:Ovakve se stvari apsolutno desavaju u fudbalu...igraci su generalno kvarna roba,i usmeni dogovor u biti nista ne znaci...mi vec pola godine imamo usmeni dogovor sa Puricem iz Celika,gdje je sve bilo usmeno dogovoreno u istom momentu on i Jamak su bili pristali da dodju na polusezoni...Jamak je ispostovao dogovor,Puric nazalost nije iako su se sve bili dogovorili...Arsenijevic iz Sarajeva je trenirao kod nas par mjeseci i imao je usmeni dogovor da ce potpisati,pa je samo nestao i otisao kod pitara...ovakvih je primjera mali milion...vidjeli smo svi sta se desavalo sa nekim nasim igracima i na koji nacin su otisli iz kluba,ispali nekorektni prema nama...to su fudbaleri,oni se dogovore,ali u medjuvremenu naleti bolja ponuda i oni idu za njom...mislim da se ne radi tu puno o ljudskim kvalitetima,koliko je u pitanju borba za egzistenciju..ipak je takvo vrijeme,a i ti igraci nisu super klase,nego su svjesni da je igracki zivot kratak,a znaju i to da kroz karijeru,svojim kvalitetom ne mogu da zarade ogromne svote novca...onda idu tamo gdje mogu dobiti bar 5 hiljada vise...apsolutno vjerujem da su Borac i Stanceski imali usmeni,dzentlmenski dogovor da ovaj ostane,ali Zeljo nije bio nekorektan prema Borcu iz razloga sto se radi o slobodnom igracu,dao je ponudu koja se ovom igracu ocigledno dopala i koja je sigurno jaca nego Borceva...meni je malo ruzno sto iz Borca pokusavaju da ocrne neku ljudsku karakternu stranu ovog igraca,umjesto toga trebali su da osiguraju predugovor ili da se napravi potpis na vrijeme,nije se trebao cekati prelazni rok,pa on je bio njihov igrac,samo se produzi saradnja i gotovo...niko im nije kriv zbog toga...znaci ne treba kroz te igrace gledati nista neobicno,ovakve se stvari desavaju kako Borcu ,tako i nama i Sarajevu i svim ostalim klubovima...normalno je da im je krivo,i meni bi bilo krivo da se desila obrnuta situacija...ali bi kroz nju gledao kao krivca samo svoj klub i neozbiljnost uprave sto nije reagovala na vrijeme.

Ne treba ovom slučaju davati toliko važnosti, niti ga pogrešno tumačiti, svakome se može desiti.

Najveći krivci su uprave klubova.