FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Prodali smo Tatara i ligu prvaka s njim da bi sad sjedio na klupi dvije vec tekme metuzalem u ekipi koja se bori za opstanak u Saudijskoj Arabiji. Eto gdje smo
Čuj TO!!!fks74 je napisao/la: ↑30 maj 2021, 21:37Imamo trenera, Slišković.Historicar je napisao/la: ↑30 maj 2021, 21:3138 dana do prve evropske utakmice, mi nemamo ni trenera, ni sportskog direktora, ne znamo ni kada pocinju pripreme![]()
- feniksptica
- Kontakt:
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Od naredne sezone, realno gledajući, ne treba očekivati velike rezultate (titulu)
Bez obzira na prilično lošu kokurenciju trebat će još bruku sreće i drugih stvari da se poklope.
Slijedi izbor trenera, odlasci, dolasci itd.
Obzirom da se već u mnogome kasni, mala vjerojatnost je da pogode sa trenerom a još manja sa igračima.
Ako i pogode sa trenerom, trebat će njemu možda i dva prelazna da snimi stanje, uigra i eventualno pojača ekipu po svom.
Istina, ista stvar bi bila i da smo osvojili ovu ali bi igrali lp, zaradili više para, bolje i lakše trgovali, imali trofej itd.
Najvažnije je što u tom slučaju, ne bi svima bilo jasno da je u proteklom periodu na sceni bio takav amaterizam u vođenju kluba (da budem blag)
I još važnije je da oni znaju, da su svi upoznati sa njihovim bravurama, dakako na upravu mislim.
Dao Bog da se varam, ali bez remonta u upravi, slijedi beskonačni u sportskom segmentu na žalost.
Bez obzira na prilično lošu kokurenciju trebat će još bruku sreće i drugih stvari da se poklope.
Slijedi izbor trenera, odlasci, dolasci itd.
Obzirom da se već u mnogome kasni, mala vjerojatnost je da pogode sa trenerom a još manja sa igračima.
Ako i pogode sa trenerom, trebat će njemu možda i dva prelazna da snimi stanje, uigra i eventualno pojača ekipu po svom.
Istina, ista stvar bi bila i da smo osvojili ovu ali bi igrali lp, zaradili više para, bolje i lakše trgovali, imali trofej itd.
Najvažnije je što u tom slučaju, ne bi svima bilo jasno da je u proteklom periodu na sceni bio takav amaterizam u vođenju kluba (da budem blag)
I još važnije je da oni znaju, da su svi upoznati sa njihovim bravurama, dakako na upravu mislim.
Dao Bog da se varam, ali bez remonta u upravi, slijedi beskonačni u sportskom segmentu na žalost.
-
- Kontakt:
2013 - Tan ušao u klub
2013/2014 - Kup, došlo nekoliko jakih pojačanja
2014/2015 - Play - off Evropske lige i titula
2015/2016 - Odlazak Ibrakovića, dolazak Ješića, tjeranje šampionske generacije, najgori prelazni rok u historiji kluba, poniženje od Slobode, ostali bez Evrope.
2016/2017 - Živi očaj sa Hurtićem na početku sezone, dovođenje trenera iz opštine Centar, užasan zimski prelazni rok, izgubili titulu kiksevima kuci protiv Krupe i Radnika, izgubili finale kupa protiv Širokog.
2017/2018 - Tragično ispadanje od Zarije, genocidno vođenje od strane Repuha i Švrakića na početku te sezone u ligi, ispadanje od Mladosti u kupu, poniženje i tri poraza od kona, ocajno proljece.
2018/2019 - dupla kruna
2019/2020 - titula
2020/2021 - play - off Evropske lige i kup.
Samo se nadam, da nas sada po redosljedu ne čeka repriza ljeta 2015 i novi trogodišnji pakao.
2013/2014 - Kup, došlo nekoliko jakih pojačanja
2014/2015 - Play - off Evropske lige i titula
2015/2016 - Odlazak Ibrakovića, dolazak Ješića, tjeranje šampionske generacije, najgori prelazni rok u historiji kluba, poniženje od Slobode, ostali bez Evrope.
2016/2017 - Živi očaj sa Hurtićem na početku sezone, dovođenje trenera iz opštine Centar, užasan zimski prelazni rok, izgubili titulu kiksevima kuci protiv Krupe i Radnika, izgubili finale kupa protiv Širokog.
2017/2018 - Tragično ispadanje od Zarije, genocidno vođenje od strane Repuha i Švrakića na početku te sezone u ligi, ispadanje od Mladosti u kupu, poniženje i tri poraza od kona, ocajno proljece.
2018/2019 - dupla kruna
2019/2020 - titula
2020/2021 - play - off Evropske lige i kup.
Samo se nadam, da nas sada po redosljedu ne čeka repriza ljeta 2015 i novi trogodišnji pakao.
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 30 maj 2021, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.
- feniksptica
- Kontakt:
Sutra se mora imenovat SD. Nek bude imenovan od Tana Nama Kusturice Dine Sabre Holimana Sancheza Zipa..al sutra !! Nema se sta cekat vise..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Meni najvise fali ona nasa euforija, pozitiva, ludost. Ovo sto velez radi to mi fali pozitivna prica. Posebno posljednje 2-3 godine smo izgubili to nesto, stalno je negativa neka,klub isto mora raditi na tome.
Nemamo istu kolektivnu ljubav prema klubu i nikad necemo ni imati.bordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:50Meni najvise fali ona nasa euforija, pozitiva, ludost. Ovo sto velez radi to mi fali pozitivna prica. Posebno posljednje 2-3 godine smo izgubili to nesto, stalno je negativa neka,klub isto mora raditi na tome.
Ne govorim zbog propale sezone vec opcenito i nismo jedini nema niko u državi.
I nije ovo kod njih euforija nije ovo njima ništa novo euforija je u Posušju kod njih nije.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Nece ni bit imenovan nikako.feniksptica je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:46Sutra se mora imenovat SD. Nek bude imenovan od Tana Nama Kusturice Dine Sabre Holimana Sancheza Zipa..al sutra !! Nema se sta cekat vise..
-
- Kontakt:
Pitaj Nama i Sabrinu Buljubašić ko je za to kriv.Kod Veleža je pozitivna prica jer su im to omogučili imučni predsjednik Šemso Hasić i uprava.Džemil Šoše, njihov sportski direktor je odradio bolji zimski prelazni rok od Hadžije.Inace, taj Šoše je donedavno bio rukometni sportski radnik, tek od prije koju godinu je ušao u fudbalske vode.bordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:50Meni najvise fali ona nasa euforija, pozitiva, ludost. Ovo sto velez radi to mi fali pozitivna prica. Posebno posljednje 2-3 godine smo izgubili to nesto, stalno je negativa neka,klub isto mora raditi na tome.
- feniksptica
- Kontakt:
A ako se ide na opciju trenera s ovlastima SDa mislim da cemo napraviti gresku. Nemamo mi u nasem cjenovnom rangu koji mozemo platit dovoljno dobrog strucnjaka za to.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:58Nece ni bit imenovan nikako.feniksptica je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:46Sutra se mora imenovat SD. Nek bude imenovan od Tana Nama Kusturice Dine Sabre Holimana Sancheza Zipa..al sutra !! Nema se sta cekat vise..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Sjecam se sezona 2012/13 koja euforija kako je puno ljudi dolazilo na utakmice, pozitiva a nismo bili prvaci. Pa par godina poslije ono u Gradačcu preko 1000 ljudi na gostovanje ode itd itd. Nekako se vjerovalo u uspjeh u klub a mozda smo lošiji bili nego sad.90minut je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:55Nemamo istu kolektivnu ljubav prema klubu i nikad necemo ni imati.bordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:50Meni najvise fali ona nasa euforija, pozitiva, ludost. Ovo sto velez radi to mi fali pozitivna prica. Posebno posljednje 2-3 godine smo izgubili to nesto, stalno je negativa neka,klub isto mora raditi na tome.
Ne govorim zbog propale sezone vec opcenito i nismo jedini nema niko u državi.
I nije ovo kod njih euforija nije ovo njima ništa novo euforija je u Posušju kod njih nije.
Kad nabrajas dodaj i politicare tipa novalićaHistoricar je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:59Pitaj Nama i Sabrinu Buljubašić ko je za to kriv.Kod Veleža je pozitivna prica jer su im to omogučili imučni predsjednik Šemso Hasić i uprava.Džemil Šoše, njihov sportski direktor je odradio bolji zimski prelazni rok od Hadžije.Inace, taj Šoše je donedavno bio rukometni sportski radnik, tek od prije koju godinu je ušao u fudbalske vode.bordobijeli je napisao/la: ↑30 maj 2021, 22:50Meni najvise fali ona nasa euforija, pozitiva, ludost. Ovo sto velez radi to mi fali pozitivna prica. Posebno posljednje 2-3 godine smo izgubili to nesto, stalno je negativa neka,klub isto mora raditi na tome.

A nama niko ne brani da idemo na utakmice i da nas bude 10 Ooo i da imamo 10 Ooo clanova
Nego mi za sve imamo neki razlog. Pusti šuplje.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- ElCartel11
- Kontakt:
Tad smo bili nafurani, nafuranost level pro max 
Sad je dosta raje otislo vani, vise puta smo pali kad smo visoko letjeli, novi vlasnik milijarder svi ocekivali odmah grupne faze, kad ono BMH 7:0, Atalanta 0:8, ne izlazak u Evropu 2016, afera punac, probijeni budzeti, Dino & Co, najavljivane bordo arene i grupne faze, Husref i njegov otkaz koji nas je razdjelio, frke sa Sjeverom kojeg je preuzela neka nova ekipa itd itd.
Sve je to utjecalo da od 6,7k u prosjeku iz sezone 2014 ne bi sad imali ni 4k mozda. U Gradacac nas tad otislo 3 milje, pa Vitez, Zenica sve ekstra gostovanja. Sad bi se nas jedva 1k skupilo.
Uhvati me neka tuga i nostalgija kao, da je proslo 20 godina, a ne jedva 6,7

Sad je dosta raje otislo vani, vise puta smo pali kad smo visoko letjeli, novi vlasnik milijarder svi ocekivali odmah grupne faze, kad ono BMH 7:0, Atalanta 0:8, ne izlazak u Evropu 2016, afera punac, probijeni budzeti, Dino & Co, najavljivane bordo arene i grupne faze, Husref i njegov otkaz koji nas je razdjelio, frke sa Sjeverom kojeg je preuzela neka nova ekipa itd itd.
Sve je to utjecalo da od 6,7k u prosjeku iz sezone 2014 ne bi sad imali ni 4k mozda. U Gradacac nas tad otislo 3 milje, pa Vitez, Zenica sve ekstra gostovanja. Sad bi se nas jedva 1k skupilo.
Uhvati me neka tuga i nostalgija kao, da je proslo 20 godina, a ne jedva 6,7

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ništa od tog nije utjecalo na posjetu iskljucivo je utjecalo to što ljudi nece da idu na stadion i to je to nema drugog opravdanja.
To je za ozbiljne analize zašto se drugi klubovi dižu izgradnjom tribine, trećim mjestom, političkom i kriminalnom titulom , a mi se sa najbolje 3 godine u historiji kluba raspadamo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Zato što ti nije prvi put da se dizes dizao si se 20 puta do sada tim drugim timova poput Veleža, Posušja i slicnih je prvi put da imaju neku svjetlost na kraju tunela.
Ma hajc i euforije bi bila i kod nas da smo uzeli titulu. Ne kao kod njih, ali mi smo ipak malo pomjerili granice.
Novi veći hajc i ludilo ide kada budemo na korak do iskoraka u Evropi. Il recimo da slijedeće sezone opet uzmemo titulu nakon ove katastrofe.
Degenerici u našem klubu i ne znaju napraviti ludilo i atmosferu. Svaki put do sada smo to mi sami dizali na nivo više, bez previše hajcanja i uticaja njih na to.
Novi veći hajc i ludilo ide kada budemo na korak do iskoraka u Evropi. Il recimo da slijedeće sezone opet uzmemo titulu nakon ove katastrofe.
Degenerici u našem klubu i ne znaju napraviti ludilo i atmosferu. Svaki put do sada smo to mi sami dizali na nivo više, bez previše hajcanja i uticaja njih na to.
- FKS -
Ja više govorim o profilu navijača Sarajeva koje ne raduje kakav /takav uspjeh kluba, priželjkuju poraze, raspad ... A nije ih malo. Možda ih se ovdje dosta okupilo, ali takvih je i pun istok, dobar dio zapada na Koševu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
pricas gluposti
Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk, Rule_hz i 19 gostiju.