FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sviunapad1010
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sviunapad1010 » 01 jun 2021, 23:22

klasik je napisao/la:
01 jun 2021, 10:21
Svi ti mladi igraci imaju svoje agencije koje ih zastupaju i oni se tu vrlo malo pitaju.
Ni jedna agencija nece svog igraca vezat ugovorom toliko dugo sa Slobodom i to je nasa realnost.
Ako se neće vezati dužim ugovorom mladi igrači klub od toga nema ništa. Ko od mladih neće duži ugovor da prihvati ne treba klub potpisivati na godinu, jer tako samo pravimo za druge klubove igrače. Ako uprava to ne može promjeniti ja sam za iskusne igrače da igraju, a ovi mladi neka im menadzeri nađu druge klubove i neka ih oni afirmisu i trpe.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 02 jun 2021, 08:16

sviunapad1010 je napisao/la:
01 jun 2021, 23:22
klasik je napisao/la:
Svi ti mladi igraci imaju svoje agencije koje ih zastupaju i oni se tu vrlo malo pitaju.
Ni jedna agencija nece svog igraca vezat ugovorom toliko dugo sa Slobodom i to je nasa realnost.
Ako se neće vezati dužim ugovorom mladi igrači klub od toga nema ništa. Ko od mladih neće duži ugovor da prihvati ne treba klub potpisivati na godinu, jer tako samo pravimo za druge klubove igrače. Ako uprava to ne može promjeniti ja sam za iskusne igrače da igraju, a ovi mladi neka im menadzeri nađu druge klubove i neka ih oni afirmisu i trpe.
Ne postoji agencija koja ce svog mladog igraca vezat sa Slobodom da neki duzi period. To je realnost. Jos uvijek Sloboda nista posbno osim prilike za igru u premijer lig ne pruza mladom igracu. Ni dobar trening kamp, ni vrhunske trenere, nit borbu za trofeje. Ti nemas teretanu, nemas fitnes trenera, pa ti omladinci idu okolo po teretanama i rade privatne treninge.
Ne pamtim kad smo na nekom okupljanju imali vise od 1 u21 reprezentativca, a toliko se ubismo fa forsiramo mlade igrace.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 02 jun 2021, 10:14

klasik je napisao/la:
02 jun 2021, 08:16
sviunapad1010 je napisao/la:
01 jun 2021, 23:22
klasik je napisao/la:
Ne postoji agencija koja ce svog mladog igraca vezat sa Slobodom da neki duzi period. To je realnost. Jos uvijek Sloboda nista posbno osim prilike za igru u premijer lig ne pruza mladom igracu. Ni dobar trening kamp, ni vrhunske trenere, nit borbu za trofeje. Ti nemas teretanu, nemas fitnes trenera, pa ti omladinci idu okolo po teretanama i rade privatne treninge.
Ne pamtim kad smo na nekom okupljanju imali vise od 1 u21 reprezentativca, a toliko se ubismo fa forsiramo mlade igrace.
Previse mi ocekujemo a cirkus smo od lige, klubova itd.
Prva stvar ne moze jedan trener raditi za 30 djece i ocekivati da cu tu neko izletiti, izletiti ce samo neko ko je vrhunski talenat, izletio Said i ko zna kad ce jos neko na taj nacin.
Jedino se sa tobom ne slazem oko okupljanja za u21, to je vec drugi cirkus sa pozivima, a sve vuce jedno drugo.

Evo naprimjer ima par ovih nasih mladih sto idu u Body Control rade privatne treninge i vidim odlicno ih rade, sta je Sloboda dala toj djeci da bi im oni vratili na neki nacin, placas bukvalno sve zivo u omladinskim selekcijama, i normalno ko hoce da vise napreduje mora placati iz svog dzepa i privatne treninge, da makar stipendiraju 5 talentovanih npr. kojima bi bili placeni ti privatni treninzi pa da ti djecu onda mogu vratiti tim ugovorom ili nesto.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 02 jun 2021, 10:31

O tome ja i pricam, nemoguce je vezat bilo kojeg mladog igraca, prije se i moglo manipulusat sa njihovom ljubavlju prema Slobodi, sad ti je oko omladinskog pogona more nekih menadzercica cije agencije upravo placaju sve te privatne treninge po Body controlu (Mehic, Bristric, Mehmedovic) i koje zaboli za Slobodom, samo je bitno unovcit ugovor...
Kolko ja znam upravo nas najveci talenat Mehmedovic odnosno njegov menadzer nisu u dobri odnosima sa klubom, zato momak nije ni dobio sansu u zadnjim utakmicama.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 02 jun 2021, 10:49

Treba napravit klub kao menadžersku opciju i ko sto napisase momci, privatni treninzi, suplementi i sve moguce potrepštine koje mogu pružit menadžeri da klub finansira i fisneš mu ugovor od 5,6 god.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 02 jun 2021, 10:56

RollingPaper je napisao/la:
02 jun 2021, 10:49
Treba napravit klub kao menadžersku opciju i ko sto napisase momci, privatni treninzi, suplementi i sve moguce potrepštine koje mogu pružit menadžeri da klub finansira i fisneš mu ugovor od 5,6 god.
Ma treba kod nas svašta nesto, daleko smo mi od ispravnog kluba, daleko.
Osnovne stvari nisu kako treba, a kamo li nesto gledano tako daleko.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 02 jun 2021, 11:00

Ode i Kukic,znaci eto Muminovica nazad

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 02 jun 2021, 11:01

Ne govorim ja ovo jer je to jednostavno promijenit nego da ljudima bude jasnije zasto je nama tesko zadrzat mladog igraca, zasto neko nece da produzi ugovor, jednostavno nismo u mogucnosti da igracu od 18 19 20 godina postavimo ultimatum i otjeramo ga, jer ne nudimo nista sto ne moze dobit u nekom drugom klubu.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 02 jun 2021, 11:02

Evo Kukic u Zrinjski.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 02 jun 2021, 11:05

Skojevska je napisao/la:
02 jun 2021, 11:02
Evo Kukic u Zrinjski.
Muminovic like this :rol:
slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 02 jun 2021, 11:26

Dzaba sva stabilizacija kad na kraju sezone sve dobro drugi pokupe. Meni je jasno da neke neprovjerene iskusnije igrače potpisujemo na godinu jer ne znaš hoce li biti prevaga na terenu ili totalna fula i kurc.obolja pa si onda zaglavio da ga placas do isteka ugovora, i jasno mi je da neke iskusnije koji imaju veće šanse da budu prevaga potpišemo na godinu jer oni ne žele da budu duze tu.
Ali evo za kvalitet Kukića su se mogli uvjeriti na treninzima, i već od polusezone su ga trebali usloviti novim ugovorom ako želi da dobije neku minutazu kod nas. Ako nece stavimo juniora da brani, a on se ne bi prodao u Zrinjski bez ijedne minute u Slobodi sigurno.
Onda i juniore, jedini potpis treba biti na 3-4 godine gdje bi oni sigurno pristali jer dajemo šansu juniorima tako da je dobro i nama i njima. Ko nece nek ide npr. u Slogu pa će kratkoročno dobijati veće pare ali neće imati ni minute na terenu i propasti će mu karijera, a već imamo takvih primjera.

Dakle sve su ovo stvari koje su očiti propusti uprave i stvari koje se mogu uraditi i bez dodatnih miliona u budžetu. Samo treba biti sposobniji. Valjda nesto nauče od ove sezone.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 02 jun 2021, 11:38

Madal je napisao/la:
02 jun 2021, 11:26
Dzaba sva stabilizacija kad na kraju sezone sve dobro drugi pokupe. Meni je jasno da neke neprovjerene iskusnije igrače potpisujemo na godinu jer ne znaš hoce li biti prevaga na terenu ili totalna fula i kurc.obolja pa si onda zaglavio da ga placas do isteka ugovora, i jasno mi je da neke iskusnije koji imaju veće šanse da budu prevaga potpišemo na godinu jer oni ne žele da budu duze tu.
Ali evo za kvalitet Kukića su se mogli uvjeriti na treninzima, i već od polusezone su ga trebali usloviti novim ugovorom ako želi da dobije neku minutazu kod nas. Ako nece stavimo juniora da brani, a on se ne bi prodao u Zrinjski bez ijedne minute u Slobodi sigurno.
Onda i juniore, jedini potpis treba biti na 3-4 godine gdje bi oni sigurno pristali jer dajemo šansu juniorima tako da je dobro i nama i njima. Ko nece nek ide npr. u Slogu pa će kratkoročno dobijati veće pare ali neće imati ni minute na terenu i propasti će mu karijera, a već imamo takvih primjera.

Dakle sve su ovo stvari koje su očiti propusti uprave i stvari koje se mogu uraditi i bez dodatnih miliona u budžetu. Samo treba biti sposobniji. Valjda nesto nauče od ove sezone.
Ma mi grijesimo evo vec u startu, sa Zizovicem je trebalo ugovor potpisati cim je izborio opstanak i to na duzi period pa da se nastavi pripremat teren za iducu sezonu.

A evo gotova sezona kod nas jos nista, znam da je gotova tek za vikend ali ozbiljan klub vec ima plan za narednu sezonu.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 02 jun 2021, 11:43

Mozda ovo ciste ekipu za 11 najboljih igraca PL :kafa:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jun 2021, 13:03

velika steta za Kukica. Imao sam informacije da je dobar golman i da sigurno moze naslijediti Golubovica.

a sad realno. Od ovog sto je ostalo na trzistu Kolak iz Krupe(ali tesko da mu mozemo dati bolje uslove) ili Muminovic- nema nekog prevelikog kvaliteta na poziciji golmana, a da je provjeren.
tu je i Eric, ali transfer obojice zavisi od toga u kakvim je odnosima agencija sa klubom, i ako im ne budu mogli naci nesto bolje.

svejedno obojica su pristojni golmani, dat im 3000 maksimalno mjesecno i ugovor na 2.5 godine minimum, i onda OK. ali to ce opet biti na 6 mjeseci do godinu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 jun 2021, 13:36

Eric je uzasan, narocito psihicki je grohnuo i ne trebamo mu mi vracati samopouzdanje, cak je i Muminovic bolji od njega, a je mu zelim najgoru karijeru na svijetu, gov no malo daleko mu kuca od Tusnja.
Nevjerovatno i neozbiljno je pustiti Kukica i ne potpisati ga na vrijeme na duzi period kad si znao prije par mjeseci da Golubovic odlazi, cak i ja i jos par momaka ovdje smo znali da odlazi i govorili to ovdje. Nazalost ni ova Uprava nista nije naucila od svojih prethodnika, a pricaju o nekim ozbiljnim projektima, vizijama, a qarina ista kao i ostali. Sutra ce izaci i plakati kako nemaju podrsku od navijaca, materijalnu podrsku, a nece da izadju u javnost i kazu nesto protiv menadzera, da stave metu na njih i igrace koji zajebaju klub i Upravu, nego i dalje ista prica i svi ih izvarase, naprave igraca ili ga vrate u zivot i onda boom, odlazak u Zrinjski, Zelju, sad i Velez ili van granica BiH bez odstete.
Vec me pocinju nervirati ovim potezima i deja vu stvarima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 02 jun 2021, 13:50

Jedino sto mi moze bit logicno je to ds je uprava znala da i Kukic odlazi na kraju sezone al da je od agencije uzela pare da odigra koju utakmicu.

Jer nema mi logike sklonit Goluba sa gola i stavit Kukica a svejedno obojica idu
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 jun 2021, 13:56

Kukić je Hercegovac, vjerovatno je to presudilo.
Mada je po meni budala, biće drugi golman dole vjerovatno, možda i treći. Poznati su po gonmilanju igrača na pozicijama.

Ne znam kakva je situacija s Velićem iz Mladosti, ako Kolak ne može.
Krupa sigurno dobro plaća, kad su im igrači na minimalcu prijavljeni.

losmi190
Kontakt:

Post Postao/la losmi190 » 02 jun 2021, 13:57

ultrasstyle_tz je napisao/la:
02 jun 2021, 13:03
velika steta za Kukica. Imao sam informacije da je dobar golman i da sigurno moze naslijediti Golubovica.

a sad realno. Od ovog sto je ostalo na trzistu Kolak iz Krupe(ali tesko da mu mozemo dati bolje uslove) ili Muminovic- nema nekog prevelikog kvaliteta na poziciji golmana, a da je provjeren.
tu je i Eric, ali transfer obojice zavisi od toga u kakvim je odnosima agencija sa klubom, i ako im ne budu mogli naci nesto bolje.

svejedno obojica su pristojni golmani, dat im 3000 maksimalno mjesecno i ugovor na 2.5 godine minimum, i onda OK. ali to ce opet biti na 6 mjeseci do godinu
Kolak je odlican golman i po pricama zele ga klubovi iz vrha lige...kad bi se moglo valjalo ni ga dovesti

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 02 jun 2021, 16:40

Šteta ostasmo bez 2 super golamana al sta je tu je..
Od golmana koji vec neko vrijeme nemaju klub su Azir Muminović i Martin Zlomislić a golmani kojima ugovor isticu su Adnan Hadzic,Luka Bilbork,
Adnan Bobic,Jovan Kutic,Dalibor Kozic.Ima jos nekih golmana kao sto su Kenan Topalovic,Luka Kacavenda,Irfan Fejzic..

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 02 jun 2021, 16:41

Boze sacuvaj, sta rec drugo

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 20 gostiju.