FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Rezultati prodaju igrace, mi smo pare uzeli od rahmana i tatara, ne od salcina, imamovica, resica i tako tih. Osvoji duplu, napravi nesto u evropi pa ce ljudi milione nuditi nema veze sto imas 28g
NEMA NAZAD
I to je upitno ali sta ces ako ovaj ne posalje pare mi smo bas u teskoj situaciji
Prvo ne znam.
Drugo i da znam ne bih napisao jer je besmisleno da to radim.
Ja samo kazem da ovo sto pise avaz su gluposti.
Kakva 4 skauta crna i te gluposti.
Drugo i da znam ne bih napisao jer je besmisleno da to radim.
Ja samo kazem da ovo sto pise avaz su gluposti.
Kakva 4 skauta crna i te gluposti.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa vi zayebavajte GiS-a opet kad vam sastavi

Sto je najgore sve sam bio upravuMoja zelja kako bi volio da izgleda tim sljedece godine na ljeto
------------------Novi spic
-----Fanimo----Salcin-----Resic
---------Pejovic--Đokanović
Pidro-Milicevic-Kurdic-novi bek
---------------Sahinovic
Kova ce valjda da se proda do tad, a prepostavljam i odlazak Tatara i Rahmanovica...iskreno Susic ako ovako nastavi i ne vidim ga u prvih 11...

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Vjerovatno dosta toga i lupetaju, ali ako je samo 30% tacno nije dobro.Pantelija je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:19I ti vjerujes ovo sto avaz piše?ElCartel11 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:173 skuata nagovore nekog igraca, Hadzija mu na kraju promjeni platu u ugovoru, a Sabrina ga zakuje i kaze opet nemamo sredstava za njega.
![]()
Al ozbiljno?![]()
Sve ce se pokazati u narednih mjesec dana.
-
- Kontakt:
Ne mogu biti rjesenje problema oni koji su bili dio istog.
Nema nikakvog remonta i reorganizacije sa kadrom koji je uspio sklepati milione u boga pitaj sta, pa sada hoce neki restart.
Uprava napolje
Nema nikakvog remonta i reorganizacije sa kadrom koji je uspio sklepati milione u boga pitaj sta, pa sada hoce neki restart.
Uprava napolje
NEMA NAZAD
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Hadzija se vratio u skaut službu koliko i Amar Osim na klupu.bordobijeli je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:32Kakvo je tvoje misljenje o povratku hadzije u skaut sluzbu?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Znaci 5x ljudi napisali da je vracen jer ako dobije otkaz mora mu se sve isplatiti i da Nece raditi nista.bordobijeli je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:32Kakvo je tvoje misljenje o povratku hadzije u skaut sluzbu?
I husref je bio u klubu do kraja ugovora. Zato nije mogao preuzeti nikoga.
Shvatite vise da su nam evo zadnjih 5 6 godina nosioci igre upravo ta djeca i da su nam najbolji igraci koje imamo. Nije problem podmladjivanje ekipe nego je problem nacin na koji se do sada sastavljao igracki kadar. Đokanović i Kovačević su trenutno nasi najbolji igraci, e sad zamisli ove zamjene:SarajevoForza je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:20+1000NisamInSajder je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:18Ma nema smisla to radikalno podmladjivanje. Eto Mladost i Sloboda igraju sa mladima, pa kako zavrsavaju.. Ukoliko misle prodati mladog, to u BiH nikad nece bez nekog Europskog rezultata, dakle PO ili grupne faze ili da zaigra za reprezentaciju, a to nije moguce sad, zna se zbog cega.
Dakle, ponovo fulana sportska politika, mnogo gora od ove koju sad imas.
FK Sarajevo nije i nikad nece biti klub za mlade igrace. FK Sarajevo je klub gdje ce igrati najbolji bez obzira na godine i sa ciljem osvajanja duple krune, u najmanjem slucaju lige.
Handzic - Nedim Hadzic
Pejovic - Ramic
Adukor - F. Hodzic
Velkoski - Dervisagic
Hebibovic - Resic
D. Hodzic - Sabanovic
Izuzev Hadzica (koji je za klasu bolji od Handzica) ovo su sve igraci koje trenutno imas u rosteru, a koji ne mogu biti gori od navedenih koje bi zamijenili, a imaju prostora za napredat pa da mozes pogoditi novog Andreja ili Vladana i uzeti finu cifru ili budu solidni al opet uzmes nesto za njih(sjeti se Mustafica koji je bio mrtvi prosjek al si ga zbog godina tusno za neke pare).
S druge strane ovim zamjenama u rosteru bi ustedio brat bratu 30-50k plus dodaj plate koje imaju Susic, Cmiljanic, Mesanovic i Ahmetovic i dodjes do nekih 80-120k, u ekipi imas vec Fanima i Milicevica i sa tim parama koje si ustedio dovedes 2 ili 3 igraca koje ces masno platit al ces znat da su prevaga(al ne dovest Susica koji nije igrao od proslog ramazana pa ne znas na cemu si) i imas ekipu za glat titulu i kroz par godina grupe bar ove konferencije i onda poces zaradjivati i praviti milionske transfere tih igraca. Ima i u nasoj ligi igraca koji su mladi, ne kostaju puno(Hadzic, Begic i Mahmic iz MDK, Mekic iz Radnika, Beganovic iz Slobode sto mi prvi padaju na pamet) koji bi bili produktivnij od ovih nasih bogalja a za Krstinu i Cmiljanicevu platu ih mozes sve dovest. Imas i tu Zvijezdu 09 koja uzme juniorsku ligu pa odes pa dovedes 4 5 momaka od kojih ce ti bar 2 biti kalibar za prvi tim za godinu dvije.
Samo mladost, pojacana sa par iskusnih igraca(Dupovac, Oremus, Ahmet) dva malo bolja( Milicevic, Fanimo) i 2 ili 3 "kapitalca" ( Lijevo krilo, Spic, Zadnji vezni) i obije ruke dajem do ramena ako ne bi iduce godine igrali grupe konferencija.
-
- Kontakt:
Kad mu sve ovo Sabrina ogadi sa svojim neznanjem,i kad klub ide sa njom samo u minus onda ce sam da digne ruke,nije on jos svjestan kakvi se lopovluci rade al polako,jednom nek ne izboris evropu ode sve u krasni..Shategabri je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:02Kako će Sabrina otjerati Nama kad je on taj koji se pita hoće li ona ili neće biti tu gdje je?!
Zadnja izmjena: Sanchez1987, dana/u 03 jun 2021, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa nek on nju otjera prije toga i riješen problem.Sanchez1987 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:43Kad mu sve ovo Sabrina ogadi sa svojim neznanjem,i kad klub ide sa njom samo u minus onda ce sam da digne ruke,nije on jos svjestan kakvi se lopovluci rade al polako.Shategabri je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:02Kako će Sabrina otjerati Nama kad je on taj koji se pita hoće li ona ili neće biti tu gdje je?!
Koševo Zapad
Podržavam ovu odluku Nama, osobito glede plaća onima čiji iznos prelaze 5.000 KM, jer samo po učinku na terenu i supremaciji na terenu treba da ide iznosi preko toga iznosa. Tako je u poslovnom svijetu, gdje se ide na menadžerske ugovore i realizaciju odnosno uspjeh. Borac sa tri puta manjim budžetom je bio do nas, a ni Široki , Velež i Zrinjski nisu puno zaostali bodovno.Ali što očekivati od osoba koje nisu stekle znanje, kao Sabra i Emir, i koji su sklapali štetne ugovore po Nama ,a u krajnjem slučaju i FKS. Jedino kome može čovjek vjerovati u Upravi je novi član Kapetanović, koji je i rekao kako stvari stoje u klubu . Davno sam napisao da će ovo ići kako je išlo, dok Namu ne pukne istina pred oči, što se je i pokazalo.Sada slijedi čišćenje kadrova i svođenje igrača na stvarnu vrijednost, kao u onih što plaćaju kvartalni, znači osoba koji ne poznaju poslovni sistem zemlje u kojoj žive...Sabro i co , ni u Zanzibaru neJma kvartalnog plaćanja, uhljebi jedni nesposobni....Shategabri je napisao/la: ↑03 jun 2021, 11:54Osam fudbalera tuži Sarajevo zbog dugovanja, Nam naredio radikalno podmlađivanje ekipe
Dvojica igrača Sarajeva Hrvoje Miličević i Aleksandar Pejović tužili su "bordo" klub zbog neisplaćenih primanja, a još četvorica su poslala opomene pred tužbe, a dodatna dvojica ozbiljno razmišljaju o tome, piše sarajevski "Dnevni avaz".
U pitanju su Zinedin Mustedanagić, Mirko Oremuš, Ivan Jukić i Jasmin Mešanović, te su poslali Tino Sven Sušić i Matijas Fanimo.
Još osmorici fudbalera su istekli ugovori sa sarajevskim klubom, a to su kapiten Krste Velkoski, Elvis Džafić, Dušan Hodžić, Kenan Dervišagić, Anel Hebibović, Slobodan Milanović, Haris Handžić i Mersudin Ahmetović.
Sarajevski dnevnik navodi i da će biti izabran novi trener umjesto "vatrogasca" Dženana Uščuplića, koji je u finišu sezone naslijedio Vinka Marinovića i osvojio Kup Bosne i Hercegovine.
Veliko spremanje je počelo, a od ponedjeljka bi svi igrači trebali da obave razgovore sa vlasnikom Sarajeva, Vijetnamcem Ngujenom Namom oko rezanja troškova, odnosno smanjenja plata.
Nadam se da će dovesti trenera stranca iz EU, a rastjerati ove ljeziljebovići...
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
-
- Kontakt:
Nema to logike, dobio je otkaz zbog lošeg rada, isplatiš ga i dovidjenja prijatno.Pantelija je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:42Znaci 5x ljudi napisali da je vracen jer ako dobije otkaz mora mu se sve isplatiti i da Nece raditi nista.bordobijeli je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:32Kakvo je tvoje misljenje o povratku hadzije u skaut sluzbu?
I husref je bio u klubu do kraja ugovora. Zato nije mogao preuzeti nikoga.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Evo cijela utakmica sa Akademijom Pandev, ko zeli moze pogledati. Nije kao na Areni da poslije utakmice imas samo minut i 20 sekundi snimka iz utakmice i to Arena stavi sa njima odgovara.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- ElCartel11
- Kontakt:
Ne znam brate sta je istina ili sta nije. Ali evo i SC piše.Pantelija je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:19I ti vjerujes ovo sto avaz piše?ElCartel11 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:173 skuata nagovore nekog igraca, Hadzija mu na kraju promjeni platu u ugovoru, a Sabrina ga zakuje i kaze opet nemamo sredstava za njega.
![]()
Al ozbiljno?![]()
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!

Ti fakat mislis da mozes tek tako nekome dati otkaz i napisati lose radio?
Pa za 5 min student prava ce te dobiti na sudu
Nosioci igre zadnjih 6 godina: duljevic rahman tatar ahmetovic i djokan. Ako Bog da dobrog trenera pa da Susic pokaze za sta je doveden.pitara je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:43Shvatite vise da su nam evo zadnjih 5 6 godina nosioci igre upravo ta djeca i da su nam najbolji igraci koje imamo.SarajevoForza je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:20+1000NisamInSajder je napisao/la: ↑03 jun 2021, 12:18
Ma nema smisla to radikalno podmladjivanje. Eto Mladost i Sloboda igraju sa mladima, pa kako zavrsavaju.. Ukoliko misle prodati mladog, to u BiH nikad nece bez nekog Europskog rezultata, dakle PO ili grupne faze ili da zaigra za reprezentaciju, a to nije moguce sad, zna se zbog cega.
Dakle, ponovo fulana sportska politika, mnogo gora od ove koju sad imas.
FK Sarajevo nije i nikad nece biti klub za mlade igrace. FK Sarajevo je klub gdje ce igrati najbolji bez obzira na godine i sa ciljem osvajanja duple krune, u najmanjem slucaju lige.
NEMA NAZAD
Za koliko su prodati Rahman i Tatar, a za koliko Cimirot i Mujakić

Uporedi njihove godine, pa ćeš vidjeti da je u tome najveća razlika.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin