Tako jeZoom088 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 22:32Sjetite se samo Fedjine izjave poslije jedne utakmice, cini mi se sa Sarajevom kuci (0:0)
"Gledam izmjene, u Sarajevu ulaze Ahmetovic i Velkoski, a ja razmisljam malog Sijamiju da uvedem".
Nesto je u ovom fazonu bilo...
Eh, pa da ne bi vise dolazilo do ovih situacija, potrebni su igraci za rotaciju koji ce kvalitetno nadomjestiti one koje nisu na terenu i koji ce igrati SVOJU POZICIJU. Zbog toga ce dobro doci i Zajmovic i Isic i Hebibovic i ostali kako ne bismo vise upropastavali recimo Zeljkovica na mjestu stopera i tome slicno.
Samo hrabro, Rodjeni![]()
![]()
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
RAdolinaSunca
- Kontakt:
Komšo objasnio.Zoom088 je napisao/la: ↑03 jun 2021, 22:32Sjetite se samo Fedjine izjave poslije jedne utakmice, cini mi se sa Sarajevom kuci (0:0)
"Gledam izmjene, u Sarajevu ulaze Ahmetovic i Velkoski, a ja razmisljam malog Sijamiju da uvedem".
Nesto je u ovom fazonu bilo...
Eh, pa da ne bi vise dolazilo do ovih situacija, potrebni su igraci za rotaciju koji ce kvalitetno nadomjestiti one koje nisu na terenu i koji ce igrati SVOJU POZICIJU. Zbog toga ce dobro doci i Zajmovic i Isic i Hebibovic i ostali kako ne bismo vise upropastavali recimo Zeljkovica na mjestu stopera i tome slicno.
Samo hrabro, Rodjeni![]()
![]()
Treba se zahvalit i Ibri Rahimicu pa je otkrio igrace poput Cosica,Brandaa,Daria,Zeljkovica,Vehabovica,Bogdanovica,Ovcine... Sve u svemu znao je sa mladim igracima
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Zasigurno, Rahimićev uticaj je nemjerljiv također.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Svaka cast Ibri za sve, nikad ga se ne moze njega zaboravit. Covjek bio drugi u Premijer Ligi sa Mladosti pa dosao nama da nas spasi. I onda nas spasio na gol razliku
I onda nas vratio u prvu ligi, a i potpisao je strasne igrace, Brandaa, Zeljkovica, Bogdanovica, Ovcinu, Vehabovica, Daria, Cosica i Cvijanovica.

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Dugo sam bio u dilemi da vam ovo kažem ali zbog nastale situacije moram:
raspadom YU nisu nestale sve njene službe a jedna od njih je i DB iliti po naški UDBA. Meni je to kao starom udbašu poznato do tančina i vidim nekoliko bivših kolega i na ovom portalu. Da ja ne cinkarim vi ćete ih prepoznati. U svim klubovima su. Kod kona su u samom vođstvu i spavaju. Nemate pojma kako su oni navijali za Yugu na SP u Italiji, nosali zastave i klanjali se Piksiju, Safetu...Eto...Moja uloga? Ja sam u penziji i za određene usluge lične naravi radim za strane službe ala S.Koreja, Kuba, Venezuela...ništa posebno. Comunism is not dead!
Kapiten je odigrao sezonu kapitenski, rekao bi čovjek zapušio usta roncatorima a nije prošla dva dana od slavlja opet ne valja. U Svetoj knjizi piše "prepoznati ćete ih po njihovim plodovima". Dakle očekujem od negatora da ulože min 1000 eura u Klub i hiljadu takvih stručnjaka donijeti će prvi milion pa izvolite gospodo kupiti extra igrača. Ali ko će to....Čekajući da se to desi uživajmo u onom što imamo.

raspadom YU nisu nestale sve njene službe a jedna od njih je i DB iliti po naški UDBA. Meni je to kao starom udbašu poznato do tančina i vidim nekoliko bivših kolega i na ovom portalu. Da ja ne cinkarim vi ćete ih prepoznati. U svim klubovima su. Kod kona su u samom vođstvu i spavaju. Nemate pojma kako su oni navijali za Yugu na SP u Italiji, nosali zastave i klanjali se Piksiju, Safetu...Eto...Moja uloga? Ja sam u penziji i za određene usluge lične naravi radim za strane službe ala S.Koreja, Kuba, Venezuela...ništa posebno. Comunism is not dead!
Kapiten je odigrao sezonu kapitenski, rekao bi čovjek zapušio usta roncatorima a nije prošla dva dana od slavlja opet ne valja. U Svetoj knjizi piše "prepoznati ćete ih po njihovim plodovima". Dakle očekujem od negatora da ulože min 1000 eura u Klub i hiljadu takvih stručnjaka donijeti će prvi milion pa izvolite gospodo kupiti extra igrača. Ali ko će to....Čekajući da se to desi uživajmo u onom što imamo.
U ovom virtualnom svijetu svako moze javno iznijeti svoje misljenje, onako anonimno i iza pseudonima. Licno sam se kroz nekadasnji rad u jednom klubu i onoj zabokrecini od Prve lige uvjerio da mnogi sportski radnici, pa i fudbaleri aktivno ucestvuju na temama koje se ticu njihovih, ali i ostalih klubova. Recimo, jedan fudbaler koji je igrao PL, ali u zadnje vrijeme je vecinom u klubovima Prve lige je cak i moderator na odredjenim podforumima bas ovdje, na ss.ba (licno mi je to rekao).
Medjutim, mnogo je veci broj onih koji uglavnom nikada nisu ni sutnuli macku s praga a kamoli loptu, ali eto, iza pseudonima postaju strucnjaci, treneri, selektori…moze im se.
Sta me navelo da napisem ovaj post?
Prije svega, sva ova naglabanja oko novih igraca koji su dosli u Velez. Neko kaze – dobri su za rotacije, neko kaze – ni za toga nisu. Svako misljenje treba postovati, ali to ne znaci da se sa svacijim misljenjem treba i sloziti.
Prije izvjesnog vremena zapazih na jednoj od onih trash tema, na kojima forumske sveznalice istresaju sve svoje frustracije, komentar upucen jednom od navijaca Veleza, odnosno najavu iz kluba da je cilj Evropa, a glasio je otprilike ovako:
Cvijanovic je u medjuvremenu dobio poziv u reprezentaciju nakon cega se, nazalost, na vrhuncu dosadasnje karijere tesko povrijedio i do kraja prvenstva se nije oporavio. Edo je zabio dva fantasticna pogotka (pod BB i protiv MDK). Golove koji su mozda Velez i odveli do Evrope.
Fedja Dudic, kojeg sam zbog nekih ranijih licnih animoziteta osporavao i bio protiv njegovog dolaska u Velez (pojeo sam go.vno veliko ko svoju glavu…a bas sam glavat
) je svim tim “strucnjacima i selektorima” kojih ima i u samom Mostaru (a sto se vidi po pisanju pojedinaca na forumu) zacepio gubice i pokazao da ne moras imati 11 “zvijezda” kako bi ostvario dobar rezultat. Dovoljni su “Cvijanovic i Vehabovic” da u jednom zdravom kolektivu naprave dobar rezultat. Rezultat dovoljan za nastup u nekom evropskom takmicenju.
Jasno nam je da je ovo trece mjesto na tabeli maksimalan domet ove i ovakve ekipe, ali isto tako cisto sumnjam da medju navijacima i simpatizerima ima nezadovoljnih ovakvim plasmanom. Najbolji dokaz za to jeste i ona proslava i docek na stadionu i na Musali, te fantasticna atmosfera koju su priredili gradjani u Konjicu i Jablanici tog 30.5.2021.
Jasno nam je i to da ce ljudi koji vode klub i Fedja Dudic uraditi sve da dovedu adekvatna pojacanja. Jer, svi oni su, uz igrace, sebi na ledja “natovarili” jedan teret, odnosno hipoteku postignutog uspjeha i sad trebaju dokazati da sve ovo nije bila samo slucajnost. Pustimo ih da rade kako misle da je najbolje. Jer na kraju krajeva, oni ipak znaju bolje od nas koliko se klub moze finansijski pruziti prije svega.
Sportska javnost (onaj objektivni dio) o Velezu prica, pise i komentarise u superlativu. Govori se o jednoj pozitivnoj prici, o klubu koji je primjer kako se treba raditi i kako se ispravno trasira put ka uspjehu.
Postoje i oni kojima ovakva prica smeta sto zbog ispadanja njihovih timova iz fokusa, sto zbog nekih licnih frustracija izazvanih losim vodjenjem klubova. Medjutim, svi oni…svi mi smo nebitni!
Bitno je samo jedno ime, samo jedan klub i samo jedan grad – VELEZ MOSTAR!
Medjutim, mnogo je veci broj onih koji uglavnom nikada nisu ni sutnuli macku s praga a kamoli loptu, ali eto, iza pseudonima postaju strucnjaci, treneri, selektori…moze im se.
Sta me navelo da napisem ovaj post?
Prije svega, sva ova naglabanja oko novih igraca koji su dosli u Velez. Neko kaze – dobri su za rotacije, neko kaze – ni za toga nisu. Svako misljenje treba postovati, ali to ne znaci da se sa svacijim misljenjem treba i sloziti.
Prije izvjesnog vremena zapazih na jednoj od onih trash tema, na kojima forumske sveznalice istresaju sve svoje frustracije, komentar upucen jednom od navijaca Veleza, odnosno najavu iz kluba da je cilj Evropa, a glasio je otprilike ovako:
Sve ovo se desavalo i pisalo u periodu kada je FK Sarajevo poceo da gubi tlo pod nogama, a Zeljo se vec zacementirao na sredini tabele bez mogucnosti da se pomjeri gore ili dolje. Dakle, period kada je Velez postao “ozbiljna prijetnja” i sa “Cvijanovicem i Vehabovicem” krenuo da “ugrozava” pozicije u vrhu tabele, odnosno mjesta koja jedan klub vode u Evropu, a u jednom trenutku cak i lidersku poziciju na tabeli.Ne mozes na titulu i Evropu jurisati sa Cvijanovicem i Vehabovicem.
Cvijanovic je u medjuvremenu dobio poziv u reprezentaciju nakon cega se, nazalost, na vrhuncu dosadasnje karijere tesko povrijedio i do kraja prvenstva se nije oporavio. Edo je zabio dva fantasticna pogotka (pod BB i protiv MDK). Golove koji su mozda Velez i odveli do Evrope.
Fedja Dudic, kojeg sam zbog nekih ranijih licnih animoziteta osporavao i bio protiv njegovog dolaska u Velez (pojeo sam go.vno veliko ko svoju glavu…a bas sam glavat
Jasno nam je da je ovo trece mjesto na tabeli maksimalan domet ove i ovakve ekipe, ali isto tako cisto sumnjam da medju navijacima i simpatizerima ima nezadovoljnih ovakvim plasmanom. Najbolji dokaz za to jeste i ona proslava i docek na stadionu i na Musali, te fantasticna atmosfera koju su priredili gradjani u Konjicu i Jablanici tog 30.5.2021.
Jasno nam je i to da ce ljudi koji vode klub i Fedja Dudic uraditi sve da dovedu adekvatna pojacanja. Jer, svi oni su, uz igrace, sebi na ledja “natovarili” jedan teret, odnosno hipoteku postignutog uspjeha i sad trebaju dokazati da sve ovo nije bila samo slucajnost. Pustimo ih da rade kako misle da je najbolje. Jer na kraju krajeva, oni ipak znaju bolje od nas koliko se klub moze finansijski pruziti prije svega.
Sportska javnost (onaj objektivni dio) o Velezu prica, pise i komentarise u superlativu. Govori se o jednoj pozitivnoj prici, o klubu koji je primjer kako se treba raditi i kako se ispravno trasira put ka uspjehu.
Postoje i oni kojima ovakva prica smeta sto zbog ispadanja njihovih timova iz fokusa, sto zbog nekih licnih frustracija izazvanih losim vodjenjem klubova. Medjutim, svi oni…svi mi smo nebitni!
Bitno je samo jedno ime, samo jedan klub i samo jedan grad – VELEZ MOSTAR!
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Aj ne seri UDBAŠ.Sjevernokorejskipas je napisao/la: ↑04 jun 2021, 12:20Dugo sam bio u dilemi da vam ovo kažem ali zbog nastale situacije moram:
![]()
-
Mostarwolf1981
- Kontakt:
-
Misterno80
- Kontakt:
Za BH nogomet Rođeni su dobra ekipa, ali loša kvaliteta za europske kvalifikacije. Tu bi moglo biti i katastrofe, ako ne bude sreće u žrijebu. Taj nogomet je prespor, potrebno je ipak nekoliko pravih pojačanja. Ne vjerujem da će suci i politika ikada dozvoliti Veležu da bude prvak, možda kup ili europa. Tako je bilo i u exyu. Nema baze domaćih igrača, onaj Brazilac je neozbiljan igrač. Ono što se vidi da je klub organizacijski upravljan možda i najbolje u BH uz odličan dosadašnji posao izgradnje stadiona, te financijsku konsolidaciju. Uprava je sa obje noge na zemlji i ne ide se u transfere, koji mogu poremetiti stabilnost. Škola nogometa je veliki problem i tu se mora euforija iskoristiti, pa da se i dovode mladi talenti koji bi postali kasnije nositelji igre.
-
ManciniLevatKlasican
- Kontakt:
Sto se tice pojacanja Fedja je naglasio da nece dovoditi nikakva skupa pojacanja cija ce plata dosta odskakati od ostalih. Njegov cilj je da stvori pravi tim sa dobrom atmoferom gdje ce igraci ginuti jedan za drugog, samo mu je bitno da prosiri roster da ga ne boli glava kada mora uvoditi nekoga sa klupe. A za europu o tom po tom, malo srece da dobijemo solidnog protivnika u prvom pretkolu pa ko koga, pobit se muski.Misterno80 je napisao/la: ↑06 jun 2021, 23:05Za BH nogomet Rođeni su dobra ekipa, ali loša kvaliteta za europske kvalifikacije. Tu bi moglo biti i katastrofe, ako ne bude sreće u žrijebu. Taj nogomet je prespor, potrebno je ipak nekoliko pravih pojačanja. Ne vjerujem da će suci i politika ikada dozvoliti Veležu da bude prvak, možda kup ili europa. Tako je bilo i u exyu. Nema baze domaćih igrača, onaj Brazilac je neozbiljan igrač. Ono što se vidi da je klub organizacijski upravljan možda i najbolje u BH uz odličan dosadašnji posao izgradnje stadiona, te financijsku konsolidaciju. Uprava je sa obje noge na zemlji i ne ide se u transfere, koji mogu poremetiti stabilnost. Škola nogometa je veliki problem i tu se mora euforija iskoristiti, pa da se i dovode mladi talenti koji bi postali kasnije nositelji igre.
Forzza Velez
puno to utice na mladu djecacice, kad odu na prvu evropsku utakmicu , gdje je uzavrela atmosfera, navijanje fazoni, golovi, radost navijaca...kad oni to dozive siguran sam da ce mnoge ponukati da se malo vise upisuju u omladinsku ekipu veleza...do sad poslije rata ta djeca nisu imala nikad tu car.Misterno80 je napisao/la: ↑06 jun 2021, 23:05Za BH nogomet Rođeni su dobra ekipa, ali loša kvaliteta za europske kvalifikacije. Tu bi moglo biti i katastrofe, ako ne bude sreće u žrijebu. Taj nogomet je prespor, potrebno je ipak nekoliko pravih pojačanja. Ne vjerujem da će suci i politika ikada dozvoliti Veležu da bude prvak, možda kup ili europa. Tako je bilo i u exyu. Nema baze domaćih igrača, onaj Brazilac je neozbiljan igrač. Ono što se vidi da je klub organizacijski upravljan možda i najbolje u BH uz odličan dosadašnji posao izgradnje stadiona, te financijsku konsolidaciju. Uprava je sa obje noge na zemlji i ne ide se u transfere, koji mogu poremetiti stabilnost. Škola nogometa je veliki problem i tu se mora euforija iskoristiti, pa da se i dovode mladi talenti koji bi postali kasnije nositelji igre.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Mostar U Srcu Velez Do Groba!
"Velez was ranked 43rd on the UEFA team ranking which is the highest UEFA team ranking achieved by any football club from Bosnia and Herzegovina"
Tito partija Velezova Armija!
"Velez was ranked 43rd on the UEFA team ranking which is the highest UEFA team ranking achieved by any football club from Bosnia and Herzegovina"
Tito partija Velezova Armija!
Za druga
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Kakvog smo mi Titu dobili na čelu kluba!
Ja ne mogu da vjerujem!
Samo Boga molim da mu podari dug život.
Šemso majstore, Red army je uz tebe
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Pored Seida, koje jos napustio klub?
-
Jsjsjsjsjs
- Kontakt:
Čovječe! Ovaj Alikadić se vratio u klub na zimu, niko ni a u klubu nije rekao o njemu, a sad opet otišao i opet niko ništa ne obavijesti o njemu.
Drug @I98I nema više svoj account ali pravi novi pa da mu video postavim novi dok njega nema
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.