BiH - Crna Gora/Danska - BiH (2. juni/6. juni 2021.)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- NerminFatic
- Kontakt:
Re: BiH - Crna Gora/Danska - BiH (2. juni/6. juni 2021.)
Sve su prilike da ce protiv Danske istrcati nasa najjadnija repka od postojanja. Tu nece pomoci ni ona ''da smo najbolji i iznenadimo kad smo unaprijed potpuno otpisani i halalili se s porazom''. Ovaj put ne vidim ko to moze od nas nesto iznenaditi Schmeichela.
Ja jos kupio kartu, a ne mogu da je vratimNerminFatic je napisao/la: ↑04 jun 2021, 12:29Sve su prilike da ce protiv Danske istrcati nasa najjadnija repka od postojanja. Tu nece pomoci ni ona ''da smo najbolji i iznenadimo kad smo unaprijed potpuno otpisani i halalili se s porazom''. Ovaj put ne vidim ko to moze od nas nesto iznenaditi Schmeichela.

Čuj mediji ce doprinijeti rezultatima...
Ocekujemo nezavisne analiticare i media-plan da nam poprave rejting na FIFA listi.
Svašta.

Ovo je najbolje što trenutno imamo.
Pošto igrača tipa Pjanica ne mozemo izmisliti do nedelje mislim da se treba krenuti sa ovim veznim redom. Logika je da se igra na Nalica koji ce bar moci da zadrzi loptu dok nasi brzonogi igraci dođu u fazu i formaciju napada.
Nas je problem sto i kad pređemo pola ne mozemo da je zadrzimo u posjedu. Znaci Nalic nesto kao Džeko samo u veznom redu. Ako ga stave u napad to bi u ovom slucaju bilo kontraproduktivno.
Zasto?
Pa to je bila greska i protiv CG. Jer kad se on spusti iz napadackog para po loptu onda svrha 2 napadaca i overlouda u ovoj formaciji gubi smisao.
Onda imas 2 na 1 i opet nista nismo dobili niti eksploatisemo svoju formaciju.
Također, Civic i Todorovic ako ne odigraju dobro onda opet slaba fajda.
Plus u odnosu na utakmicu protiv CG je sto je Saničanin tu.
Ocekujemo nezavisne analiticare i media-plan da nam poprave rejting na FIFA listi.

Svašta.

Ovo je najbolje što trenutno imamo.
Pošto igrača tipa Pjanica ne mozemo izmisliti do nedelje mislim da se treba krenuti sa ovim veznim redom. Logika je da se igra na Nalica koji ce bar moci da zadrzi loptu dok nasi brzonogi igraci dođu u fazu i formaciju napada.
Nas je problem sto i kad pređemo pola ne mozemo da je zadrzimo u posjedu. Znaci Nalic nesto kao Džeko samo u veznom redu. Ako ga stave u napad to bi u ovom slucaju bilo kontraproduktivno.
Zasto?
Pa to je bila greska i protiv CG. Jer kad se on spusti iz napadackog para po loptu onda svrha 2 napadaca i overlouda u ovoj formaciji gubi smisao.
Onda imas 2 na 1 i opet nista nismo dobili niti eksploatisemo svoju formaciju.
Također, Civic i Todorovic ako ne odigraju dobro onda opet slaba fajda.
Plus u odnosu na utakmicu protiv CG je sto je Saničanin tu.

Djokanovic ne bi imao mjesto ni u B u21 ekipi Danske reprezentacije.
- NerminFatic
- Kontakt:
Ih, ta s Kirin kupa bi bila s finim sansama u Brondbiju.Tristan10 je napisao/la: ↑04 jun 2021, 12:31Ja jos kupio kartu, a ne mogu da je vratimNerminFatic je napisao/la: ↑04 jun 2021, 12:29Sve su prilike da ce protiv Danske istrcati nasa najjadnija repka od postojanja. Tu nece pomoci ni ona ''da smo najbolji i iznenadimo kad smo unaprijed potpuno otpisani i halalili se s porazom''. Ovaj put ne vidim ko to moze od nas nesto iznenaditi Schmeichela.![]()
Da je barem ekipa sa Kirin Kupa pa da nesto mozemo, ovo je jako tanko.
Tesko da bismo i ista mogli i da imamo sve igrace na raspolaganju, ipak smo dvije godine bez pobjedeTristan10 je napisao/la: ↑04 jun 2021, 12:31Ja jos kupio kartu, a ne mogu da je vratimNerminFatic je napisao/la: ↑04 jun 2021, 12:29Sve su prilike da ce protiv Danske istrcati nasa najjadnija repka od postojanja. Tu nece pomoci ni ona ''da smo najbolji i iznenadimo kad smo unaprijed potpuno otpisani i halalili se s porazom''. Ovaj put ne vidim ko to moze od nas nesto iznenaditi Schmeichela.![]()
Da je barem ekipa sa Kirin Kupa pa da nesto mozemo, ovo je jako tanko.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Demirović će biti klupiran. Po meni, dok se ne razriješi svog statusa cvajtaša i ne popravi krucijalne segmente u igri, je 4ti 5ti izbor u napadu kada se oporavi Turkeš.
Jel moguće da u 2 utakmice, Costa Rica i CG nije ništa pokazao? Ali dežurni šute i prozivaju igrače koji barem nešto rade.
Mislim da će Petev ići sa 4 3 3, Prevljak u napadu, Nalic, Hadziahmetovic u sredini. Po krilima Menalo.
Jel moguće da u 2 utakmice, Costa Rica i CG nije ništa pokazao? Ali dežurni šute i prozivaju igrače koji barem nešto rade.
Mislim da će Petev ići sa 4 3 3, Prevljak u napadu, Nalic, Hadziahmetovic u sredini. Po krilima Menalo.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Po krilima Menalo i ...DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑04 jun 2021, 12:38Demirović će biti klupiran. Po meni, dok se ne razriješi svog statusa cvajtaša i ne popravi krucijalne segmente u igri, je 4ti 5ti izbor u napadu kada se oporavi Turkeš.

U ovom setu igrača mora biti u prvih 11 sa Prevljakom i Nalicem zajedno na terenu. Sta treba da zrtvujes Demirovic za Besirovica ?

Ljudi psuju i prijete Edinu Visci, misle da bolji samo eto ceka da uleti u ekipu. Kad ono qurko, malo morgen.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Mislim da nije pošteno da se Pjanić i Džeko stave u isti koš, jedan pruža konstantne partije u dresu reprezentacije a drugi je zadnji put pošteno odigrao onda protiv Italije u gostima za kvalifikacije na EURO.
⚜️~⚜️~⚜️
Neko mora igrati, i taj mentalitet gdje se goni najbolji moguci igrac na jednoj poziciji, u nadi da ce eto neki drugi proraditi ili da ce sa neba pasti je presmijesno. Objektivno gledajuci Menalo ili slicni nisu ni do koljena Visci. Cak i kad Visca ima losije izdanje je dosta bolji.
Ko je najbolji moguci igrac na jednoj poziciji ? Pa i kad je on bio tu nismo imali nikakve rezultate. A i da je njegova pozicija vazna i on donosi prevagu ne bi mijenjali cijelu formaciju kako ni "ukinuli" njegovu poziciju. 
On bi mogao igrati sad u ovoj formaciji kada igramo bez krila kao drugi napadač.
Ali lik je kao uvrijeđena tetka. Normalno je da kada imas na sebi akumulirano nezadovoljstvo navijaca, koji su od njega ocekivali vise dok je on podbacio, da ce da bude erupcija kritika(psovki, uvreda) kada promasi vazan penal za jedan cijeli kvalifikacioni ciklus. Pa sta je on očekivao? Da ga se ramenima nosa ?

On bi mogao igrati sad u ovoj formaciji kada igramo bez krila kao drugi napadač.
Ali lik je kao uvrijeđena tetka. Normalno je da kada imas na sebi akumulirano nezadovoljstvo navijaca, koji su od njega ocekivali vise dok je on podbacio, da ce da bude erupcija kritika(psovki, uvreda) kada promasi vazan penal za jedan cijeli kvalifikacioni ciklus. Pa sta je on očekivao? Da ga se ramenima nosa ?
-
- Kontakt:
Inače Višća igra godinama u top ekipama?Jadna je ta pozicija gdje je on najbolji igrač i dok su takvi najbolji nećeš se pomaći gdje si sad.Tristan10 je napisao/la: ↑04 jun 2021, 13:01Neko mora igrati, i taj mentalitet gdje se goni najbolji moguci igrac na jednoj poziciji, u nadi da ce eto neki drugi proraditi ili da ce sa neba pasti je presmijesno. Objektivno gledajuci Menalo ili slicni nisu ni do koljena Visci. Cak i kad Visca ima losije izdanje je dosta bolji.
- ASD
- Kontakt:
Koliko je Višća dobar igrač je pokazao sad u grupnoj fazi Lige Prvaka.
Imao je više World class predstava i najzaslužniji je što je United ispao iz grupe.
Kvalitenijeg sigurno nećemo imati godinama.
Kod nas bi on imao problem na svakoj poziciji koju bi igrao jer amo kao ekipa statični, a on je igrač koji je dobar u dinamici.
Imao je više World class predstava i najzaslužniji je što je United ispao iz grupe.
Kod nas bi on imao problem na svakoj poziciji koju bi igrao jer amo kao ekipa statični, a on je igrač koji je dobar u dinamici.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 04 jun 2021, 14:00, ukupno mijenjano 3 puta.
Igra u solidnoj ekipi internacionalnog nivoa, igrao redovno EL na kraju i CL. Npr protiv Kopenhagena je bio njihov najbolji igrac, najbolji igrac protiv te Rijeke ciji igraci sad igraju za reprezentaciju itd. Cuj dok su takvi najbolji nemozemo naprijed. Ne radi se nikako o tome, vec ljudi ne zele da prihvate da je to najbolje sto mi imamo. I ja bi volio da imamo boljeg ali kad nemamo, onda samo prihvatim da je to to.michplatini je napisao/la: ↑04 jun 2021, 13:47Inače Višća igra godinama u top ekipama?Jadna je ta pozicija gdje je on najbolji igrač i dok su takvi najbolji nećeš se pomaći gdje si sad.Tristan10 je napisao/la: ↑04 jun 2021, 13:01Neko mora igrati, i taj mentalitet gdje se goni najbolji moguci igrac na jednoj poziciji, u nadi da ce eto neki drugi proraditi ili da ce sa neba pasti je presmijesno. Objektivno gledajuci Menalo ili slicni nisu ni do koljena Visci. Cak i kad Visca ima losije izdanje je dosta bolji.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Višća kao igrač je neupitan.ASD je napisao/la: ↑04 jun 2021, 13:54Koliko je Višća dobar igrač je pokazao sad u grupnoj fazi Lige Prvaka.
Ja sam uvijek imao osjećaj da mu okruženje u repci nije odgovaralo, atmosfera i ponašanje ostalih saigrača. Neupitno je također da je pružao blijede partije u repci ali to su sada dublje teme.
Ovo okupljanje bez tkz zvijezda je nešto najbolje što nam se moglo desiti.
Odbrana nam je beton, s obzirom da nam vezni red nije postojao. Uz još par profesionalaca i momaka željni dokazivanja onda možemo naći neko stabilno mjesto u rangu prosječnih ekipa.
⚜️~⚜️~⚜️
Čest je slucaj, i neko nepisano pravilo, da ekipe sa najboljim odbranama uzimaju prvenstvo. Ako ne onda su veoma visoko plasirane.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑04 jun 2021, 14:10
Višća kao igrač je neupitan.
Ja sam uvijek imao osjećaj da mu okruženje u repci nije odgovaralo, atmosfera i ponašanje ostalih saigrača. Neupitno je također da je pružao blijede partije u repci ali to su sada dublje teme.
Odbrana nam je beton, s obzirom da nam vezni red nije postojao. Uz još par profesionalaca i momaka željni dokazivanja onda možemo naći neko stabilno mjesto u rangu prosječnih ekipa.

Po meni nama je odbrana trenutno najbolji dio ekipe tj da budem precizniji zbog kvalitetne odbrane ne gubimo utakmice. Zato i dalje treba instistirati na 3 pozadi. Bar da imamo sigurnost i onda od odbrane graditi ekipu.
- ASD
- Kontakt:
Kod pojedinih je i to upitno.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑04 jun 2021, 14:10Višća kao igrač je neupitan.ASD je napisao/la: ↑04 jun 2021, 13:54Koliko je Višća dobar igrač je pokazao sad u grupnoj fazi Lige Prvaka.
Partije koje je pružao u LŠ su iznad partija u repci svakog našeg igrača unazad x godina.
Ja se generalno ne slažem da nam je vezni red loš. Xavi i Iniesta bi bili loši da im je jedina opcija kroz sredinu.
Ne kažem ni da je dobar, ali to nećemo znati dok ga malo ne rasteretimo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.